Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių priežiūra Vokietijoje

QUOTE(Leksa @ 2012 02 17, 23:23)
Gal tuomet galit atsakyti (jei nenorit viesai, galima ir i a.z., bet manau, jog daug kam bus idomu)  ax.gif
1. Idarbinat i LT imone kuo? Kokios pareigos? Pilnu etatu?
2. Kokia butu MINIMALI (maziausiu maziausia) alga eurais i rankas?
3. Ar koks issilavinimas (pvz. slauge) suteiktu galimybe gauti didesni atlygi?
4. Ar darbuotojas gauna sutarti su vokieciais? Na, ar kur surasytos bus pareigos, darbo valandos ir pan., kuriu turi laikytis ir dirbanti lietuve ir priziurima vokiete (cia domina, jog pvz. nepasirodytu, jog darbas 7 d. per savaite po 24val. per para su langu plovimu, darzu ravejimu ir t.t.).
5. Kokiam laikotarpiui idarbintat? Ar butina grizt i LT po 3 men?
6. Kokiam mieste/vietovej DE darbas ?
7. Ir dar. Suprantu, jog dauguma dalyku yra ar gali buti susitarimo reikalas, bet  g.gif ko galima tiketis? Kiek laisvu valandu per diena, kiek d.per savaite, ar garantuojamas atskiras kambarys ir t.t. Gal galit apie tai placiau parasyti?
8. Ar pries isvaziuojant reikia kazkur kazkam uz kazka moket ar kazka ispirkt, islaikyt kursus ir pan.?

Jus turbut ne karto nedirbote tokio darbo,kad tokie keisti klausimai kyla. ax.gif
jokio čia išsilavinimo nereikia, ir alga būna tokia kokia sutariama su vokiečiais, darbas toks kokį nurodo vokiečiai, o ne pagal darbo valandas, jei jus norite dirbti pagal nustatytas darbo valandas,darbo ieškotis turite tada LT.
Atsakyti
Nedirbau, todel ir klausiu, bet pazistu kas dirbo ir dirba, todel si ta zinau. Bet tas dalykas alga kaip susitarsit, darbas kaip susitarsit, tai man visai nepatinka ir dar nepagal valandas schmoll.gif Kazkokios ribos turi buti nustatytos, kad paskui nereiketu keltis naktim (o jei darbas naktinis, tai ir alga turi but didesne, ar ne?) ar garazus kuopt, sniega kieme nuskasinet. O dabar gaunasi, kad moku 400 Lt, vaziuoju ir tariuosi su vokieciais ka man dirbt ir kada mano laisvos valandos miegui, poilsiui, o jei manes netenkina, griztu i LT ir is naujo ieskau darbo blink.gif Ir vel moku 400 Lt g.gif

O siaip, jusu siuloma alga yra tikrai maza, nes, kaip minejau, pazistu kas ne pirmi metai dirba, tai zinau kiek joms siuloma i rankas dirbant legaliai ir nelegaliai. Ir zinau, jog pasiraso dar viena sutartele su paciais vokieciais del atliekamo darbo (kad visi zinotu savo pareigas) ir net darbo valandas, laisvas dienas, po kiek laiko atostogos, pries kiek laiko ispejes gali sutarti nutraukt ir t.t. Tiesa, tos visos moterys dirba per DE agentura. Tai, manau, jog geriau tada per ja. Bent aiskiau. Bet tikejausi, kad per LT firma paprasciau doh.gif O per jus isvaziavus tai dar gali pasirodyti, kad teks miegot sandeliuky ant ciuzinio, dirbt nuo ausros ligi nakties, dar naktim neaisku ar leis pailset uz maziau nei maza alga. Na, gal kam tai tinka, bet man ne. Yapc, kai zinau, jog imanoma ir zmoniskom salygom DE isidarbinti.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 02 19, 10:21)
Nedirbau, todel ir klausiu, bet pazistu kas dirbo ir dirba, todel si ta zinau. Bet tas dalykas alga kaip susitarsit, darbas kaip susitarsit, tai man visai nepatinka ir dar nepagal valandas  schmoll.gif Kazkokios ribos turi buti nustatytos, kad paskui nereiketu keltis naktim (o jei darbas naktinis, tai ir alga turi but didesne, ar ne?) ar garazus kuopt, sniega kieme nuskasinet. O dabar gaunasi, kad moku 400 Lt, vaziuoju ir tariuosi su vokieciais ka man dirbt ir kada mano laisvos valandos miegui, poilsiui, o jei manes netenkina, griztu i LT ir is naujo ieskau darbo  blink.gif Ir vel moku 400 Lt  g.gif

O siaip, jusu siuloma alga yra tikrai maza, nes, kaip minejau, pazistu kas ne pirmi metai dirba, tai zinau kiek joms siuloma i rankas dirbant legaliai ir nelegaliai. Ir zinau, jog pasiraso dar viena sutartele su paciais vokieciais del atliekamo darbo (kad visi zinotu savo pareigas) ir net darbo valandas, laisvas dienas, po kiek laiko atostogos, pries kiek laiko ispejes gali sutarti nutraukt ir t.t. Tiesa, tos visos moterys dirba per DE agentura. Tai, manau, jog geriau tada per ja. Bent aiskiau. Bet tikejausi, kad per LT firma paprasciau  doh.gif O per jus isvaziavus tai dar gali pasirodyti, kad teks miegot sandeliuky ant ciuzinio, dirbt nuo ausros ligi nakties, dar naktim neaisku ar leis pailset uz maziau nei maza alga. Na, gal kam tai tinka, bet man ne. Yapc, kai zinau, jog imanoma ir zmoniskom salygom DE isidarbinti.

as 8 metus dirbau toki darba,bet sniego nekasiau,nes Bawarijoje siaip sniego net nera.as jums duosiu telefono numeri ir jus pasiskambinkit,jums paaiskins aiskiau.as parasiau,kad 900 euru i rankas ,jei dirbate legaliai su stazu,jei jus nenorit stazo gaunat daugiau.visur tapati politika,jei jus norit visai nelegaliai gauti vieta ,tai bus beveik taspats vieni moka 900 euru,kiti moka 1000 euru.Cia De agentura,tik ta moteris atidare ir Lietuvoje imone,kad butu zmonems galimybe staza uzsidirbti.Telefono numeri galiu duoti,parasykit man i asmenine zinute.Kitas dalykas yra toks : mano brolio zmona dirba Vokietijoje pas senute nelegaliai per kita moteri padejau isvykti,tai ji uz vieta sumokejo 500 euru ir alga gauna 1000 euru.Naktimis nereikia keltis jai,bet ji man guodziasi,kad senute su demensija yra ir rekia diena,nakti kaip uzplaukia.jeigu jus norit nelegalaus darbo,as galiu duoti taip pat telefono numeri jums suras vieta,bet sumokesit ne 400 lt,o 300 euru ir kas 3men.keisites,o jei vietos noresit visam tiems zmonems sumokesit 600 euru.Taigi jums spresti kas geriau,nes jus sau ieskote vietos.jei pas senelius dirba moteris,tai ir kambari duoda,dar neteko susidurt su moterim,kuri gyventu gatveje ir dirbtu pas senute.
Atsakyti
šiuo metu reikalinga su kalba dirbti restorane padaveja Bavarijoje alga 1200 euru+ apgyvendinimas+maitinimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 19 vasario 2012 - 19:50
QUOTE(SimonaV @ 2012 02 19, 16:40)

Nezinau is kur jus tokias kainas istrauket doh.gif Nieks nei 300, nei 600 euru nemoka schmoll.gif Net tie 400Lt yra per daug.
Jei zmogus dirba nelegaliai Vokietijoj ir i rankas gauna 900, vadinasi, Lietuvos firma sau nuo jo algos pasiima 300-400 euru (zinau ka kalbu) ir tai kiekviena menesi, nes vokieciai uz toki darba moka 1200-1300euru. Suprantu, jog is to lietuviu firma sumoka Lietuvoj uz ta darbuotoja mokescius, bet like pinigiai lieka jiems. Tai to mokescio 400Lt manau, jog is viso neturetu buti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2012 02 18, 15:08)

jokio čia išsilavinimo nereikia,

As neklausiau AR REIKIA issilavinimo. Mano klausimas buvo kitoks.
O siaip, man itartinai atrodo firmos, kai net nesiteikia atsakyti i klausimus (nes i mano tai nebuvo atsakyta). Jei firma solidi, neturi ka slept, tai i visus klausimus butu atsakyta punktais, kad nieko nepraleisti, aiskiai ir suprantamai. Bet cia tiek to. Nera, tai nereikia.
Papildyta:
QUOTE(SimonaV @ 2012 02 19, 16:40)
jei pas senelius dirba moteris,tai ir kambari duoda,

ojojoj, tik nereikia. Skaitineju lenkaiciu foruma apie seneliu prieziura DE. Tai ir virtuvej ant ciuzinio, ir sandeliuky su buitine chemija ant isskleidziamo fotelio "kambarius" duoda.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 20, 13:02)
Nezinau is kur jus tokias kainas istrauket  doh.gif Nieks nei 300, nei 600 euru nemoka  schmoll.gif Net tie 400Lt yra per daug.
Jei zmogus dirba nelegaliai Vokietijoj ir i rankas gauna 900, vadinasi, Lietuvos firma sau nuo jo algos pasiima 300-400 euru (zinau ka kalbu) ir tai kiekviena menesi, nes vokieciai uz toki darba moka 1200-1300euru. Suprantu, jog is to lietuviu firma sumoka Lietuvoj uz ta darbuotoja mokescius, bet like pinigiai lieka jiems. Tai to mokescio 400Lt manau, jog is viso neturetu buti  schmoll.gif

Na,tai ieskokites pati,nes uz dyka niekas nieko neteikia siais laikais.As jums parasiau aiskiai,kad parasyk man asmeniskai zinute ir duosiu tel.nr ir jums viska isaiskins,bet jus cia uzgauliojat ant viso portalo,kad neatsakiau i klausima.Pamastykit kiek klausimu priraset vienu metu doh.gif Jums nereikia darbo,nes,kai zmogui reikia labai darbo zmogus kreipiasi asmeniskai,o cia tik pasirasinejima matau.As nesu gyvenime gavusi 1000 euru dirbdama nelegaliai,tai nezinau kur moka tiek.Jei jums siulo geriau apmokama ir uz vieta nereikia moketi,tai prasom ten ir kreiptis,o ne pas mane.Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 20 vasario 2012 - 14:44
QUOTE(SimonaV @ 2012 02 20, 14:37)
na,tai ieskokites pati,nes as uz dyka nepadesiu.Sekmes.

kodel uz dyka? Gi nuo kiekvienos algos po kelis simtus liet.firma sau pasiima.
Papildyta:
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 20, 12:02)

nieko keisto. Lietuviai visuomet is savo tautieciu daug plesia. Tautos bruozas toks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 20, 13:02)
Nezinau is kur jus tokias kainas istrauket  doh.gif Nieks nei 300, nei 600 euru nemoka  schmoll.gif Net tie 400Lt yra per daug.
Jei zmogus dirba nelegaliai Vokietijoj ir i rankas gauna 900, vadinasi, Lietuvos firma sau nuo jo algos pasiima 300-400 euru (zinau ka kalbu) ir tai kiekviena menesi, nes vokieciai uz toki darba moka 1200-1300euru. Suprantu, jog is to lietuviu firma sumoka Lietuvoj uz ta darbuotoja mokescius, bet like pinigiai lieka jiems. Tai to mokescio 400Lt manau, jog is viso neturetu buti  schmoll.gif

baikit fantazuoti,as jums parasiau,jei 900 euru gauna,tai su popieriais dirba,o jei be stazo tada 1000 euru ir daugiau.Ziurint kiek seima sutinka moketi.
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2012 02 20, 15:43)
kodel uz dyka? Gi nuo kiekvienos algos po kelis simtus liet.firma sau pasiima.
Papildyta:

nieko keisto. Lietuviai visuomet is savo tautieciu daug plesia. Tautos bruozas toks  biggrin.gif

Taip,nes mes dviese dirbam ir dalinames po 200 lt.Ieskom skambinejam,mums taip pat laikas eina,svetimiems uz dyka ieskoti apsurdas,mes irgi seimas turim ir mums reikia gyventi.Cia yra vokietes firma,ji tiesiog atidare ja ir Lietuvoje.Atskirai Lietuvos firmai nereikia moketi pinigus,nes ji priklauso vokietei.Man nusibodo aiskint jums,jei jus isvis nesuprantat ka as parasau.Jus cia tik padiskutuot esate.Jei zmogui reikia labai darbo,tai iskart raso arba skambina,o cia tik laisvalaikio praleidimas jusu kiek matau.Pasirasinet ir pasidomet kaip kas.Tai susiraskit uz dyka vieta ir vaziuokit dirbti,kam dar klausinejat manes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 20 vasario 2012 - 14:54
QUOTE(SimonaV @ 2012 02 20, 14:48)

mane domina toks darbas, tik, kad rimti zmones atsako i uzduotus klausimus, o jus ne, tai kokia isvada?
Rasiau, kad ka suzinot, bet atsakymu tai praktiskai nulis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 20 vasario 2012 - 15:11
QUOTE(Leksa @ 2012 02 20, 16:08)
mane domina toks darbas, tik, kad rimti zmones atsako i uzduotus klausimus, o jus ne, tai kokia isvada?
Rasiau, kad ka suzinot, bet atsakymu tai praktiskai nulis.

tai jus rasykit po 1 klausima !!!
as nedirbu firmoje,man algos niekas nemoka.Ingrida dirba sekretore tai firmai,o as padedu jai surast zmones.ir telefono numerio as neskelbsiu forume,tik asmenineje zinuteje tokie duomenys teikiami.Atsakymu labai daug yra ,tik reikia skaityti.Galbut ne i viska atsakyta,bet jus biskeli susimastykit pati,kad reikia klaust po 1 klausima,o ne visa teksta supilt.As maza vaika turiu namuose,man jusu kvaili klausimai pasirode ir tiek.nes as pati dirbau 8 metus pas senelius,tai man juokas sueme.Nesu gyvenime tokiu klausimu pateikusi.Tik alga domindavo ir ar senute vaiksto,asmeniskai tardavausi su lietuvaite ir pinigus sumokedavau kiek paprasydavo uztat ir prasimusau siek tiek,nes tokiu nesamoniu nesakydavau.Ne jusu reikalas kiek firmos uzdirba,visoms kurioms reikia darbo sumoka pinigus ir gauna vieta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 20 vasario 2012 - 15:48
QUOTE(SimonaV @ 2012 02 20, 14:37)
Na,tai ieskokites pati,

Siuo metu neieskau, o kai ieskosiu, tai jau radau per kokia DE agentura vaziuosiu. O siaip, idomu sulyginti ka siulo vokieciai ir ka lietuviai biggrin.gif Tikejausi, kad lietuviai panasiai siulo, bet schmoll.gif

QUOTE(SimonaV @ 2012 02 20, 14:48)
Man nusibodo aiskint jums,jei jus isvis nesuprantat ka as parasau.Jus cia tik padiskutuot esate.Jei zmogui reikia labai darbo,tai iskart raso arba skambina,o cia tik laisvalaikio praleidimas jusu kiek matau.Pasirasinet ir pasidomet kaip kas.

kam dar klausinejat manes.

O ko jus dabar cia pykstat. Zmogus domisi, klausia kas jam idomu, o jus jei nesugebat atsakyt i pateiktus klausimus, tik kazka apstarkciai, is tuscio i kiaura, tai tiesiog parasykit, kad nezinau ir bus aisku. Zmogus zinos ko tiketis ar nesitiket. O tai dabar tipo, rasiu darba, bet apie ji tai nieko nesakysiu ir kaip dristat klausinet!
Atsakyti