QUOTE(SimonaV @ 2012 05 02, 10:37)
*agentura pasiima nuo 200 iki 400 euru,ziurint kiek vokieciai
sutinka moketi.
**Gyvenu Vokietijoje ne 1 metus,
***O kalbos nemokedama dirbau ir uz 200 euru.
****Jeigu jus norit 1200 i rankas gauti,tai kreipkites i lietuvaites,kurios paims puse pirmo atlyginimo.
*****Vazineja i redakcijas skelbimus deda,telefonas skamba istisai.Sutartis daro.
*man irgi labai uzstrigo zodis sutinka

Simona, jus suaugus moteris, tai turetumet zinot, kad uz visus darbus buna nustatyti ikainiai, bent jau nuo iki euro uz val. Taigi, ta sutikima galima apskaiciuoti, pagal dirbamas valandas ir darbo sunkuma.
**Simona, nepagalvokit, kad saipausi, bet butu idomu suzinot... jei isties dirbot DE 8 metus, kodel iekad neieskojot darbo pati? Ar bent per DE agentura?
***va del sito tai nera ko girtis, kad leidoties kazko apgaunama ir isnaudojama. Na, nebent jums tai tiko ir patiko...
****kodel i lietuves? Galima DE agenturos pasiieskot.
*****Esu dirbus biuro darbuotoja, tiksliau sefo administratore, tai sitoki darba ismanau. Man paciai teko ir svecius priiminet (suruost jiems vaises), i kitas firmas vazinet, derint salygas (man!), rasyt sutartis, vaziuot i banka (el. bankininkyste dar nebuvo madinga) ir t.t. Jusu aprasytas darbas nera toks sudetingas, kaip atrodo.
Jei ta Svetlana turi legalia firma Vokietijoj, tai skelbimu nera reikalo kasdien vazinet i redakcija det. Pakanka 1 kart per metus sumoket, kad pvz. firmos skelbimas-reklama butu spausdinama kiekviena pirmadieni. Toliau - uzsisakyt vietini laikrasti ir rytais biure geriant kava perziuret isspausdintus skelbimus, gal kam paskambint reikes. Yra dar nemokami skelbimai internete, galima ir ten pasiskelbt, tai irgi nesunku ir greita. O sutartys paprastai buna standartines, tai belieka is kompo issitraukt, ar pries tai kokius kelis zodzius pataisyt, o tai max. poros minuciu darbas. Visokie mokesciai per banka dabar irgi per interneta atliekami. Taigi, neitikinsit, kokia ta vargse Svetlana barbe-simtadarbe
Nors, jusu darbo aprasymas man primena pries kelis metus skaityta laikrastyje istorija, kai moteris irgi susirado tarpininke. Tarpininke pasake jai kuo greiciau atvaziuot, nes yra darbas. Kai nuvaziavo, pasirode, kad darbo nera, bet nors kazkur apgyvendino. Moteris pradejo ir pati ieskot skelbimu laikrastyje ir rado skelbima, kad jos tarpininke iesko jai darbo (tik tada!). Matyt, anksciau pagailejo pinigu skelbimui, gal nebuvo tikra, kad kas jos paslaugom susigundys.
Nėra pasaulyje geresnio psichologo, nei tavo veidą laižantis šuniukas... Ben Willjams
Jei danguje nėra šunų, tai, kai numirsiu, noriu keliauti ten, kur jų yra... Will Rogers