Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių priežiūra Vokietijoje

QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 23, 17:17)
tai ko cia atejus skelbiesi, kad padedi darba rast ir sakai kiek tas kainuos ir tt, jei nieko neidarbinai ir net nesiruosi darbint????  blink.gif  galvojai bus lengvas pelnas, o cia ateje klausineja uz ka pinigus tau moket  g.gif  tikiu, kad dingo upas 'padet'  cool.gif  gal kaina idarbinimo pasikelk, kad atpirktu visus situs 'vargus'  biggrin.gif

Neuzsiimu ,atsisakiau ir tiek.Jei ieskosiu,tai tik sau ir draugems biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Pumma78 @ 2012 03 23, 15:28)
g.gif
Valanda ir as galiu pabadaut  biggrin.gif

Del 1 h nenumirsi,o as ne 1h badavau,bet rimtai badavau ir sirgau baziniu pleuritu,tai man net nejuokinga schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 23 kovo 2012 - 22:48
QUOTE(SimonaV @ 2012 03 23, 14:12)
1.Bet ta zurnaliste pati kalta tokiais keliais Svietos ieskojo  rolleyes.gif
2.Cia nebaisi istorija visai,
3.dauguma cia varanciu ant agenturu,tai kodel jus pacios nesieskot darbu?
4.kai dirbau pas senuka man 800 euru buvo sutartyje,o pas senute,kai perejau 900 euru.Tiesa pasakius net gyvendama Vokietijoje as dirbciau uz tokia alga tikrai.

1.O tai yra skirtumas kokiais keliais ji Svetos ieskojo? Jei butu kitaip ieskojus, tai Sveta su ja kaip su zmogum butu elgusis, o ne ziurejus, kaip paskutinius pinigus islupt? Juk net uz kelione kur seneliai grazina ji sau pasieme!
2.O ko reikia, kad butu baisi? Kas kas sumustu? Suluosintu? Isprievartautu? Tada butu baisi? blink.gif
3.ant agenturu niekas nevaro, tik ant tarpininku.
4.jei nieko apie darba DE nezinociau, tai gal ir as sutikciau, bet dabar tai jau ne. Uz 900e tai jau isnaudojimas, juolab, kad stazo arba visai nera, arba jis lietuviskas (cia dar rimtas klausimas). Pazistu moteri, kuri ne pirmi metai DE dirba, tai 1100euru/men. cia jau su vokisku stazu! Jei nelegaliai, tai daugiau gauna. Uz val. tokio darbo mokama 8,5eur! Tokie ikainiai! Tai kiek pati "idarbintoja" sau nuo tikros algos pasiima? O kur dar idarbinimo mokestis blink.gif Uz ka tada vel mokama? Ir man nusispjaut, kiek ji turi vaiku ar kitu islaikytiniu islaikyt. Man svarbu, kad manes neapgaudinetu, kad kaip su zmogum elgtusi. Jei nuo kiekvienos algos sau atsiskaiciuoja, tai koks dar idarbinimo mokestis gali buti? Tuomet tiems "idarbintojams" visai neaktualu, kad zmogus ilgai dirbtu, geriau nuolatine kaita.
Pacios merginos pagalvokit, jei dirbsit su vokisku stazu 5 metus, gausit is DE kazkiek prie lietuviskos pensijos prisidurti. Ir tie 5 metai gali buti su pertraukom, ne butinai istisiniai!
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 24, 13:09)
1.O tai yra skirtumas kokiais keliais ji Svetos ieskojo? Jei butu kitaip ieskojus, tai Sveta su ja kaip su zmogum butu elgusis, o ne ziurejus, kaip paskutinius pinigus islupt? Juk net uz kelione kur seneliai grazina ji sau pasieme!
2.O ko reikia, kad butu baisi? Kas kas sumustu? Suluosintu? Isprievartautu? Tada butu baisi?  blink.gif
4.jei nieko apie darba DE nezinociau, tai gal ir as sutikciau, bet dabar tai jau ne. Uz 900e tai jau isnaudojimas, juolab, kad stazo arba visai nera, arba jis lietuviskas (cia dar rimtas klausimas). Pazistu moteri, kuri ne pirmi metai DE dirba, tai 1100euru/men. cia jau su vokisku stazu! Jei nelegaliai, tai daugiau gauna. Uz val. tokio darbo mokama 8,5eur! Tokie ikainiai! Tai kiek pati "idarbintoja" sau nuo tikros algos pasiima? O kur dar idarbinimo mokestis  blink.gif Uz ka tada vel mokama?  Ir man nusispjaut, kiek ji turi vaiku ar kitu islaikytiniu islaikyt. Man svarbu, kad manes neapgaudinetu, kad kaip su zmogum elgtusi. Jei nuo kiekvienos algos sau atsiskaiciuoja, tai koks dar idarbinimo mokestis gali buti? Tuomet tiems "idarbintojams" visai neaktualu, kad zmogus ilgai dirbtu, geriau nuolatine kaita.
Pacios merginos pagalvokit, jei dirbsit su vokisku stazu 5 metus, gausit is DE kazkiek prie lietuviskos pensijos prisidurti. Ir tie 5 metai gali buti su pertraukom, ne butinai istisiniai!

--------------------------------

Drugeliukas

2012 03 12, 16:52

Paskelbta: #1

Patyręs dalyvis

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 143
Prisijungė: 2005 03 09
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Dukriukas 2005
Antras vaikas:manau bus liepinukas....

Apdovanojimų: 0

Ieškomos slaugės darbui Vokietijoje.
Visos socialinės garantijos.
Pagrindiniai reikalavimai:
Rusų kalbos mokėjimas ( darbas rusų įmonėje)
Medicininis išsilavinimas
Vairuotojo pažymejimas.

Daugiau info. krizgl@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2012 03 23, 20:47)

Del 1 h nenumirsi,o as ne 1h badavau,bet rimtai badavau ir sirgau baziniu pleuritu,tai man net nejuokinga  schmoll.gif

Jus gi pati raset, kad badavot, ne dienas, o valandas ...
Man rodos noredama kuo vaizdingiau issireiksti nukrypstat nuo pagrindines minties ir gaunasi nebe vaizdingas pasakojimas, o zodziu kratinys.
Taip pat ir su baziniu pleuritu. Pleuritas yra pleuritas, o ne kazkoks bazinis.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 24, 13:09)
2.O ko reikia, kad butu baisi? Kas kas sumustu? Suluosintu? Isprievartautu? Tada butu baisi?  blink.gif
4.jei nieko apie darba DE nezinociau, tai gal ir as sutikciau, bet dabar tai jau ne. Uz 900e tai jau isnaudojimas, juolab, kad stazo arba visai nera, arba jis lietuviskas (cia dar rimtas klausimas). Pazistu moteri, kuri ne pirmi metai DE dirba, tai 1100euru/men. cia jau su vokisku stazu! Jei nelegaliai, tai daugiau gauna. Uz val. tokio darbo mokama 8,5eur! Tokie ikainiai! Tai kiek pati "idarbintoja" sau nuo tikros algos pasiima? O kur dar idarbinimo mokestis  blink.gif Uz ka tada vel mokama?  Ir man nusispjaut, kiek ji turi vaiku ar kitu islaikytiniu islaikyt. Man svarbu, kad manes neapgaudinetu, kad kaip su zmogum elgtusi. Jei nuo kiekvienos algos sau atsiskaiciuoja, tai koks dar idarbinimo mokestis gali buti? Tuomet tiems "idarbintojams" visai neaktualu, kad zmogus ilgai dirbtu, geriau nuolatine kaita.

Cia labai sena istorija schmoll.gif Svietlana nebedarbina nelegaliai.Nebeskaitykit kas buvo anksciau,domekites kas dabar vyksta.Yra atidaryta Vilniuje jos imone legali,kuria advokate atidare gavusi igaliojima.Nebekreskit juoku ir nebeplatinkit nesamoniu,kurios kazkada buvo.
Papildyta:
QUOTE(SimonaV @ 2012 03 25, 03:15)
Cia labai sena istorija  schmoll.gif Svietlana nebedarbina nelegaliai.Nebeskaitykit kas buvo anksciau,domekites kas dabar vyksta.Yra atidaryta Vilniuje jos imone legali,kuria advokate atidare gavusi igaliojima.Nebekreskit juoku ir nebeplatinkit nesamoniu,kurios kazkada buvo.

Taip legaliai dirbant atskaitoma pilnu etatu mokesciai todel i rankas 900 euru,del keliones ar apmoka,dar nesidomejau,bet,tai nera sudetinga suzinoti.
As dirbau per Svietlana pries 2 metus,tada buvo dar nelegaliai.Uz kelione gavau pinigus i 1 gala tada.
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2012 03 25, 02:23)
*Cia labai sena istorija.
Nebekreskit juoku ir nebeplatinkit nesamoniu,kurios kazkada buvo.

**Taip legaliai dirbant atskaitoma pilnu etatu mokesciai todel i rankas 900 euru,

*sena istorija, tai ne nesamone, o TIESA. O, kaip zinoma, is praeities klaidu mokomasi (net ir is svetimu klaidu).
**tai visgi tada nesupratau g.gif ima pinigus ir uz idarbinima ar tik po to is kiekvienos algos atsiskaiciuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 25, 10:24)
*sena istorija, tai ne nesamone, o TIESA. O, kaip zinoma, is praeities klaidu mokomasi (net ir is svetimu klaidu).
**tai visgi tada nesupratau  g.gif ima pinigus ir uz idarbinima ar tik po to is kiekvienos algos atsiskaiciuoja  g.gif

jei legaliai dirbi i rankas gauni 900 euru,o kitus pvz.jei darbiniesi pilnu etatu 8h,tai 300 euru AOK draudimui,per ji eina pensija.( jei darbiniesi legaliai Vokietijoje)jei darbiniesi taip,kad Lietuvoje stazas eitu tada manau,kad maziau yra mokama sodrai,dar nepasiklausiau delto mirksiukas.gif
As suprantu,kad prisiskaiciusi kiekviena prisigalvoja.As pati esu nusvilusi per viena Tytuveniske,bet kas buvo,tai daug metu atgal,negi as dabar tureciau galvot,kad visada taip ir bus g.gif
Man vieta nepatiko per Svietlana,nes senis grabinejosi,parduotuviu nebuvo salia.Parasiau iskarto sms Ingridai ir isveze i kita vieta,ten taip pat nepasilikau,nes senute begalo sunki buvo,todel vel parsiveze pas Svieta kelias paras miegojau pas ja ir vel atsirado trecia vieta ir pasiseke ten. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 27 kovo 2012 - 18:38
QUOTE(SimonaV @ 2012 03 27, 18:34)

Man vieta nepatiko per Svietlana,
Parasiau iskarto sms Ingridai ir isveze i kita vieta,
ten taip pat nepasilikau,nes senute begalo sunki buvo,todel vel parsiveze

vat situo as kazko netikiu. Rasot, kad DE 8 metus dirbot ir daznai minit, kad vis per kazka (visoj sitoj temoj daug priraset, tik cituot tingiu). Tai 300euru, tai 1000 Lt (o gal euru?) kazkam uz vieta mokejot, tai vel kazkiek, tai per Sveta, tai vel neaisku per ka blink.gif Uzmuskit mane, bet cia arba netiesa arba kazkoks nesusipratimas schmoll.gif Na, gerai, gal pirma karta vaziuociau per KAZKA, mokeciau JAM/JAI pinigus, bet paskui PATI sugebeciau susirasti darba, jei matyciau, kad bobute greit gali mirti ar darbo vieta nepatiktu. Juk laikrasciai buna su skelbimais. Dirbant ir gyvenant ten, juk ir paciai skelbima galima duoti. Arba rasti legalia DE agentura. O jus nuolat kazkam mokejot uz darbo suradima ar vietos perleidima blink.gif Arba tai pasaka, arba esat labai kompleksuota ir nepasitikinti savimi, kad per 8 metus savarankiskumo neismokot. Sorry, nenorejau izeisti, jei ka.
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2012 03 27, 18:34)
jei legaliai dirbi i rankas gauni 900 euru,

kazkodel man atrodo, kad 900 euru yra labai mazai g.gif
Gal paskaiciuokim, Protingieji Kurmiai bigsmile.gif
uz 1 val 8,5 euro. Jei darbo diena nuo 8 iki 20, bet 2 val. po pietu suteikiamos laisvos, tai 10 val.per diena ir dirbama 6d. per sav., tai 10x6=60 60x8,5=510 euru per savaite. 510x4 savaites = 2040euru. Tiek teoriskai vokieciai turi sumoketi uz seneliu prieziura. Jei tiek moka ir praktiskai, o agentura darbuotojui duoda 900, tai sau pasiima 1140euru, taigi daugiau nei dvigubai blink.gif Tai arba labai agentura "lupa", arba darbo valandos turi buti kitokius g.gif Kazin...uz tuos 900 euru, kiek val. gaunasi per diena g.gif kokios 4 gal? Yra dar kita galimybe. Gal liet.agentura (siuo atveju Svetlana) iesko vokieciu, kurie uz simboline kaina idarbina zmones? Na, pvz. jei aukles kaina Vilniuj 7-8Lt, o agentura pasiulo surasti aukle uz 1Lt/val. Juk tikrai norinciu idarbinti atsiras ax.gif

P.S. as prasta matematike, jei blogai ka apskaiciavau, sakykit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 18, 11:07)
kazkodel man atrodo, kad 900 euru yra labai mazai  g.gif
Gal paskaiciuokim, Protingieji Kurmiai  bigsmile.gif
uz 1 val 8,5 euro. Jei darbo diena nuo 8 iki 20, bet 2 val. po pietu suteikiamos laisvos, tai 10 val.per diena ir dirbama 6d. per sav., tai 10x6=60 60x8,5=510 euru per savaite. 510x4 savaites = 2040euru. Tiek teoriskai vokieciai turi sumoketi uz seneliu prieziura. Jei tiek moka ir praktiskai, o agentura darbuotojui duoda 900, tai sau pasiima 1140euru, taigi daugiau nei dvigubai  blink.gif Tai arba labai agentura "lupa", arba darbo valandos turi buti kitokius  g.gif Kazin...uz tuos 900 euru, kiek val. gaunasi per diena  g.gif kokios 4 gal? Yra dar kita galimybe. Gal liet.agentura (siuo atveju Svetlana) iesko vokieciu, kurie uz simboline kaina idarbina zmones? Na, pvz. jei aukles kaina Vilniuj 7-8Lt, o agentura pasiulo surasti aukle uz 1Lt/val. Juk tikrai norinciu idarbinti atsiras  ax.gif

P.S. as prasta matematike, jei blogai ka apskaiciavau, sakykit  mirksiukas.gif

taip lietuviams mazai,bet jus pamastykit kiek vokietes uzdirba,dar neteko girdeti,kad jos gautu daugiau.Nes vien draudimas sveikatos AOK 300 euru,ka jus galvojat g.gif agentura pasiima nuo 200 iki 400 euru,ziurint kiek vokieciai sutinka moketi.Jus nejuokaukit taip.As ir pati eiciau dirbti pas juos,jei tiek moketu kaip cia pasakojate.Gyvenu Vokietijoje ne 1 metus,tikrai tokiu pasaku negirdejau.Vokietes eina net uz 400 euru dirbt,kad tik darbas butu,bet kiek pabendrauju visos iesko darbo...taigi bedarbyste baisi.O kalbos nemokedama dirbau ir uz 200 euru.Jeigu jus norit 1200 i rankas gauti,tai kreipkites i lietuvaites,kurios paims puse pirmo atlyginimo.Negalvokit,kad uz dyka iesko.Jau per si menesi kiek prisiklausiau,kurios kreipesi pas mane.Viena gavo vieta ,bet uz idarbinima puse pirmos algos doh.gif o cia tik 1 karta 200 lt ar siek tiek daugiau sumoki ir tragedija.
Siaip,tai kiek agentura pasiima ne mano ir ne jusu reikalas.Manau svarbiausia gauti darba,o sita moteris agenturoje dirba viena ir plusa ne taip su liezuviu.Vazineja i redakcijas skelbimus deda,telefonas skamba istisai.Sutartis daro.Pati buvau nuvykusi i ta agentura ir maciau kas per darbas.Koks aplamai stresas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 02 gegužės 2012 - 10:44
QUOTE(SimonaV @ 2012 05 02, 10:37)
1. ziurint kiek vokieciai sutinka moketi.
2.Jeigu jus norit 1200 i rankas gauti,
3.Siaip,tai kiek agentura pasiima ne mano ir ne jusu reikalas.
4.Manau svarbiausia gauti darba,

1.su situo tai jau nejuokaukit doh.gif kiek sutinka moket doh.gif ikainiai visur turi buti nustatyti ir ju turi buti laikomasi. Jei sutiks moket 100 euru, tai kaip jum tada? Normalus ju "sutikimas"? Zmogus turi sutikt uz tiek dirbt, nes vokieciai sutinka tiek moket? Bet dar AS neprivalau sutikti uz tiek dirbt.
2.as asmeniskai pazistu, kas tiek uzdirba i rankas, todel zinau, kad imanoma.
3.ne, tai MANO reikalas, nes tai as JAI uzdirbu tuos pinigus, todel noriu zinoti, ar MANO UZDIRBTUS pinigus padalina teisingai, ar tik mane isnaudoja.
4.o as manau, kad svarbiausia ne dirbt, o uzsidirbt. Jei dirbt tik pragyvenimui, tai ir LT galima, bet jei norima uzsidirbti (pvz. butui, studijoms ir pan.), tai jau reikia, kad atlyginimas ne simbolinis butu. Aisku, galima is pradziu, silpnai mokant kalba, kad ir kelis men. dirbt uz mazus pinigus, bet kalba pramokus, tai ir alga atitinkama turi buti. Kitaip: KO TEN VAZIUOT?
Galu gale juk dirbti uzsienyje blogiau nei savo valstybej, nes tenka isvykt is savo namu, palikt savo seima, savo draugus, megiamus uzsiemimus, kalbet kita kalba, gyvent svetimuose namuose, laikytis svetimu taisykliu ir megint kazkam itikt. Stai kodel zmogus dirbdamas toki darba turi uzsidirbt.
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2012 05 02, 10:37)
*agentura pasiima nuo 200 iki 400 euru,ziurint kiek vokieciai sutinka moketi.
**Gyvenu Vokietijoje ne 1 metus,
***O kalbos nemokedama dirbau ir uz 200 euru.
****Jeigu jus norit 1200 i rankas gauti,tai kreipkites i lietuvaites,kurios paims puse pirmo atlyginimo.
*****Vazineja i redakcijas skelbimus deda,telefonas skamba istisai.Sutartis daro.

*man irgi labai uzstrigo zodis sutinka blink.gif Simona, jus suaugus moteris, tai turetumet zinot, kad uz visus darbus buna nustatyti ikainiai, bent jau nuo iki euro uz val. Taigi, ta sutikima galima apskaiciuoti, pagal dirbamas valandas ir darbo sunkuma.
**Simona, nepagalvokit, kad saipausi, bet butu idomu suzinot... jei isties dirbot DE 8 metus, kodel iekad neieskojot darbo pati? Ar bent per DE agentura?
***va del sito tai nera ko girtis, kad leidoties kazko apgaunama ir isnaudojama. Na, nebent jums tai tiko ir patiko...
****kodel i lietuves? Galima DE agenturos pasiieskot.
*****Esu dirbus biuro darbuotoja, tiksliau sefo administratore, tai sitoki darba ismanau. Man paciai teko ir svecius priiminet (suruost jiems vaises), i kitas firmas vazinet, derint salygas (man!), rasyt sutartis, vaziuot i banka (el. bankininkyste dar nebuvo madinga) ir t.t. Jusu aprasytas darbas nera toks sudetingas, kaip atrodo.
Jei ta Svetlana turi legalia firma Vokietijoj, tai skelbimu nera reikalo kasdien vazinet i redakcija det. Pakanka 1 kart per metus sumoket, kad pvz. firmos skelbimas-reklama butu spausdinama kiekviena pirmadieni. Toliau - uzsisakyt vietini laikrasti ir rytais biure geriant kava perziuret isspausdintus skelbimus, gal kam paskambint reikes. Yra dar nemokami skelbimai internete, galima ir ten pasiskelbt, tai irgi nesunku ir greita. O sutartys paprastai buna standartines, tai belieka is kompo issitraukt, ar pries tai kokius kelis zodzius pataisyt, o tai max. poros minuciu darbas. Visokie mokesciai per banka dabar irgi per interneta atliekami. Taigi, neitikinsit, kokia ta vargse Svetlana barbe-simtadarbe schmoll.gif

Nors, jusu darbo aprasymas man primena pries kelis metus skaityta laikrastyje istorija, kai moteris irgi susirado tarpininke. Tarpininke pasake jai kuo greiciau atvaziuot, nes yra darbas. Kai nuvaziavo, pasirode, kad darbo nera, bet nors kazkur apgyvendino. Moteris pradejo ir pati ieskot skelbimu laikrastyje ir rado skelbima, kad jos tarpininke iesko jai darbo (tik tada!). Matyt, anksciau pagailejo pinigu skelbimui, gal nebuvo tikra, kad kas jos paslaugom susigundys.
Atsakyti