QUOTE(Sintare @ 2011 03 03, 12:24)
Sveikos

man laabai reikia jusu menininkiu pagalbos

man reikia 9 drobiu 100x100cm planuoju jas pati pasidaryti nes paskaiciavus kiek pinigeliu isleisciau pirkdama gatavas tai oj...

tektu kelis menesius nevalgyti ir isvis nekvepuoti

gal galite man papasakoti kaip reikia istempti drobe, ja nusigruntuoti, o gal zinote kur visa tai smulkei galeciau pasiskaityti? prasau padekite. apsvieskite nors kokia informacija

nes per googla nieko doro nerandu
esu gruntavusi kartona bet tai buvo dailes mokykloj ir kiek klausiau mokytojos is ko gruntas padarytas tai ji sake geriau tau nezinoti

nes ten tokia kaip ir savos gamybos buvo zele... tai kokios ten naturalios jos sudetys taip ir nesuzinojau, bet vis tik drobe nuo kartono siek tiek skiriasi
Porėmius jau turi?
Tai aiškinu:
Drobė: Tinka tik linas,džiutas, sintetika- visos tos medžiagos kurios neigeria dregmės- medvilnė ir jos mišiniai netinka. Užtempiama nedrekinta- ir nenaudojant daug jėgos-kad nebūtų pertempta
Praklijavimas: Žalatina mirkoma šaltame vandenyje kelias valandas, vėliau šildoma inde iki 80 Laipsnių maišant kol visa ištirpsta- jokiu budu nedavedant iki virimo, Koncentracija ~1/8-10 žalatina/ vanduo
Mišinys atvėsinamas- kol igauna lengvų drebučių formą
Tepami 2/3 ploni sluoksniai nespaudžiant ir neliečiant drobės iš kitos pusės, tepti geriausia banko kortele)) perteklių nuemant.
Kiekvienas sluoksnis turi išdžiūti kambario temperatūroj- negalima priverstinai džiovinti bei palikti džiūti stipriai drėgnoje patalpoje
Gruntas: žalatina sumaišoma su baltais dažais-taip pat galima dėti ir baltos kreidos miltų- vienas sluoksnis teptuku ar voleliu
Viskas