Ir mes šią vasarą buvom Bosnijoj Hercogovinoj. Labiausiai patiko miestas Mostaras. Gal kas buvo? Nerealūs vaizdainuo senamiesčio tilto.
QUOTE(Tiramiska @ 2007 01 07, 21:48)
Ir mes šią vasarą buvom Bosnijoj Hercogovinoj. Labiausiai patiko miestas Mostaras. Gal kas buvo? Nerealūs vaizdainuo senamiesčio tilto.
Mes irgi apsilankėm ir Bosnijoj & Herzegovinoj, ir Juodkalnijoj, ir Kroatijoj 2006 m. vasarą. Ir Mostare teko būti. Gražus miestas. Labai patiko senamiestis. O tiltą seniai svajojau pamatyti

Pernai Balkanuose buvau jau trečią kartą. Vis traukia ir traukia ten sugrįžti

.
Aš buvau Bosnijoj praėjusią vasarą. Žiauriai patiko. Šalis su kažkokia ypatinga nuotaika, jausmu, vaizdais. Gamta nereali, kalnai - be žodžių
. Nemažai keliavau po miestukus visokiausius (Ključ, Jajce, Travnik, Mostar, Bihač, Sarajevo). Nors atstumai ten nėra dideli, bet kelionės ilgos: 250 km gali važiuoti ir 5 val. Bet taip gražu dairytis, kad negaliu.. Labai ilgiuosi dabar... Tikrai norėčiau dar ten grįžti.

Deja neteko normaliai pekaliauti po Serbija buvau tik vienama nedideliame miestelyje(pavadinimo deja negaliu prisiminti) i kuri mane "issiunte",kad pase pazymetu jog kirtau siena
O siap gyvenau Makedonijos Respublikoje,apie Balkanus galiu pasakyti grazi gamta ir silti zmones tikiuosi ten sugristi

O siap gyvenau Makedonijos Respublikoje,apie Balkanus galiu pasakyti grazi gamta ir silti zmones tikiuosi ten sugristi

Pati užvedžiau temą ir per tiek laiko užmiršau
. Labai nustebino, kad yra daug tokių "ligonių"
. Bet daugumai, kas ilgiau pabūna tas kraštas tampa labai mielas
.
Aš gyvenau Niš'e, kiek suprantu Novi Sad ir Niš yra didžiausi miestai po Belgrado
.
Dianux, kaip tu su vyru susipažinai? Serbijoje? Labai įdomu koks jo vardas, bet forume turbūt nerašysi
. Man jų vardai irgi labai faini, tokie su aiškiom reikšmėm
Pvz. Žarko ( karšta ), Dragan, Dragana, Duška
. Ir vietovardžiai - Vranje... ir tt...
Aš tai kitais metais Kroatijoj praktiką atlikinėjau, ten gamta irgi super, bet žmonės man ne tokie faini. Kadangi gyvenau studentų bendrabutyje, kiekvieną rytą varydavau autobusu į ligoninę, lietuvių daugiau nebuvo tai kažkaip teko susidurti su jų kasdienybe
. Jau taip buvau įsiprofinus sakyti - Ja nepričam Hrvatski, kad vietiniai suabejodavo ar tikrai nešneku Kroatiškai, nes tą pasakydavau be jokio akcento
. Ai ir dar po 2 vasarų Balkanuose jau biški ir su vietiniais susišnekėdavau jų kalba
( serbų ir kroatų kalba beveik nesiskiria )...
Uoj, nu daug čia pasakočiau, bet jaučiu nelabai kas į šią temą beužsuka
.

Aš gyvenau Niš'e, kiek suprantu Novi Sad ir Niš yra didžiausi miestai po Belgrado

Dianux, kaip tu su vyru susipažinai? Serbijoje? Labai įdomu koks jo vardas, bet forume turbūt nerašysi

Aš tai kitais metais Kroatijoj praktiką atlikinėjau, ten gamta irgi super, bet žmonės man ne tokie faini. Kadangi gyvenau studentų bendrabutyje, kiekvieną rytą varydavau autobusu į ligoninę, lietuvių daugiau nebuvo tai kažkaip teko susidurti su jų kasdienybe

Uoj, nu daug čia pasakočiau, bet jaučiu nelabai kas į šią temą beužsuka

Pravaziavom pro Serbija, vaziuodami i Graikija.
Nepaisant nesvaros ir senumo, man kazkaip labai patiko Belgradas. Tiesa sakant, net negaleciau tiksliai pasakyti, kodel..
Uz 400 km Serbijoje sumokejome apie 40 euru
Tipo autobanas ar pan ten buvo... Bet toks labai jau remontuotinas
Pilna kelio darbu ir ivairiu susiaurejimu..
Kazkur vidury Serbijos dar sustojom pakelej ir pas vyruka nuotraukoje uzsipirkom maisa svogunu, dziovintu papriku, marinuotu papriku
Bet va svogunai tai turbut buvo patys geriausi is visu kada nors valgytu
Zodziu, dar ir praktiska vaziuoti savo automobiliu

QUOTE(Savūnė @ 2006 09 01, 23:22)
Belgradas man nepatiko, tamsus, niūrus, ir atrodo, kad žmonės po karo nė nebando apsitvarkyti, aplink šiukšlina, namai neremontuojami, daugybė riogso su raketų ir sviedinių išmuštom skylėm.
Nepaisant nesvaros ir senumo, man kazkaip labai patiko Belgradas. Tiesa sakant, net negaleciau tiksliai pasakyti, kodel..
Kelias nuo sienos iki Belgrado mokamas (du kartus Sirige ir Stara Pazovoj reikėjo mokėt po 410 dinarų), bet lopai ant jo uždėti ne vienam lygy, tai važiuoji trinkt brinkt.
Uz 400 km Serbijoje sumokejome apie 40 euru

O va po kaimus pavažinėt labai smagu atsiveria labai gražūs slėniai, net kvapą gniaužia. Galima nusipirkti skanių sūrių, medaus.
Kazkur vidury Serbijos dar sustojom pakelej ir pas vyruka nuotraukoje uzsipirkom maisa svogunu, dziovintu papriku, marinuotu papriku

Nežinau, nežinau, bet palyginus, kai Serbijoje buvau prieš 5 metus ir paskutinį kartą prieš 2 , tai keliai puikūs, naktimis apšviesti, labai aukšto lygio degalinės- gal bent mums taip sekėsi sustoti.
Žmonės labai draugiški ir širdingi. Tik nereikia kalbėti tikybos ir karų temomis, nes tai skaudžios temos
Sveiki, vis mane traukia Serbija ir ruosiuos vaziuoti, bet kad niekur nerandu serbijos zodyno, kelioniu vadovo ar pan. Gal kas nors gali patart kur ieskot?
QUOTE(eglys @ 2010 07 22, 17:51)
Sveiki, vis mane traukia Serbija ir ruosiuos vaziuoti, bet kad niekur nerandu serbijos zodyno, kelioniu vadovo ar pan. Gal kas nors gali patart kur ieskot?
nezinau, gal jau per velu atsakyt, bet Lonely Planet'as tikrai turi ir Serbijos gida - tik nesu tikra, ar jis bus atskiras, ar prijungtas prie kitu Balkanu. del zodyno - nebutinai turi buti serbiskas, gali but ir kroatiskas (ar bosniskas) - nes kalba ta pati (keli procentai zodziu tesiskiria). Pagrindines frazes galima ir google translate issiversti

As pati siuo metu gyvenu Bosnijoje - fantastiska paradoksu salis

Gal kas nors žinot apie Serbijos vizas..? Ta prasme, koks gavimo procesas, kaina ir pan.?