bet istorija nerisli. skunda rasyt reik i skundai.lt o normaliai nuosekliai situacija apibudint galetumet be emociju kad aisku butu.
temos tikslas -atskleist seb banko machinacijas ir nesauguma? ta ir parasykite.
kas tampo po policijas? ka bankas kalba? niekas neaisku ka paraset...
beja, tarp savo saskaitu atliekant pervedimus, jus nemokat uz operacijas...
Kai turėjau SEB ,pastoviai dingdavo po truputi pinigų iš saskaitos,ir ne man vienai,vienas draugas taip pat sakydavo tą patį.Todėl perėjau į Swedbank,ir jau kaip 3metai viskas gerai,tfiu thiu per petį

Prieš pusę metų iš seb banke mano vyro sąskaitos pavogė pinigus .Jis tai pamatė elektoniniu būdu,kai tikrino sąskaitą. Buvo parašyta lyg pats mano vyras pervedė tuos pinigus kažkokiam asmeniui (buvo vardas su pavarde), kurio nepažįstam, už nuomą. Tai va,iki šiol policija aiškinasi, niekas pinigų negrąžina. Bankas sako, kad gal grąžins mums pinigus, bet tik kai bus teismo išvados. O kada tai bus neaišku. Ir dar policija pyksta, kai bandom juos pajudinti,banke ir visi susiraukę, lyg mūsų kaltė būtu.
geriau pagalvokit, kas is jusu pazistamu rato turi priejima prie jusu el.bankininkystes. labai galimas daiktas, kad pinigai persiusti tokiu budu. tukstanciai tokiu bylu.
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 08 06, 17:39)
bet istorija nerisli. skunda rasyt reik i skundai.lt o normaliai nuosekliai situacija apibudint galetumet be emociju kad aisku butu.
jums dingtu keli tukstanciai, paziureciau, kokiu rislumu trykstumet

QUOTE(rainiukas @ 2010 08 06, 20:48)
jums dingtu keli tukstanciai, paziureciau, kokiu rislumu trykstumet
Viskas cia aisku: zmogus pasipiktines, pikta ant visu, pinigu nera, saugumo jausmas dinges...

o is ko jus sprendziat, kad neesu nukentejus? kad nebuvau apvogta ir pan?
esme ta, kad cia forumo skiltis apie socialini gyvenima, ir kazkaip nelabai aiski temos paskirtis...
ant seb banko as irgi labai pikta esu, ir jau pusmetis, kaip nutraukiau santykius su seb, bet ir vel - ar sios temos tikslas papasakot koks seb blogas? jei taip - as prisidesiu. taciau o jei ne tas tikslas??
Kokiu būdu pinigai nuimti - bankomate nuimti ar elektronine bankininkyste?
Pirmiausia išsiaiškinkite, ar jau esate pripažinta nukentėjusiąja. Tikėtina, jog esate, tad turite teisę aktyviai dalyvauti procese. Tai ypač svarbu, jei pareigūnai ne visai tinkamai dirba ar norisi žinoti, kas vyksta.
Galite rašyti prašymą prokurorui dėl susipažinimo su bylos medžiaga - galbūt paaiškės, kieno ta pavardė.
Galite prokurorui skųsti ikiteisminio tyrimo pareigūno veiksmus - tuo atveju jei jie abejingai sukioja galvas "Na ką mes jau čia rasim, ar tikrai norit.." ir pan.
Taip pat daug kas gali priklausyti nuo to, kieno labiau kaltės buvo dėl dingusių lėšų - jei, pavyzdžiui, kodai buvo prarasti/paskolinti/nusižiūrėti ar kortelė pasisavinta, pinigai bus Jums gražinti konfiskavus juos iš grobėjo, jei kaltė banko (nepakankamai apsaugotos sistemos) - nuostolius turėtų kompensuoti pats bankas, pareiškus jam civilinį ieškinį (galite reikalauti ir neturtinės žalos atlyginimo).
Pirmiausia išsiaiškinkite, ar jau esate pripažinta nukentėjusiąja. Tikėtina, jog esate, tad turite teisę aktyviai dalyvauti procese. Tai ypač svarbu, jei pareigūnai ne visai tinkamai dirba ar norisi žinoti, kas vyksta.
Galite rašyti prašymą prokurorui dėl susipažinimo su bylos medžiaga - galbūt paaiškės, kieno ta pavardė.
Galite prokurorui skųsti ikiteisminio tyrimo pareigūno veiksmus - tuo atveju jei jie abejingai sukioja galvas "Na ką mes jau čia rasim, ar tikrai norit.." ir pan.
Taip pat daug kas gali priklausyti nuo to, kieno labiau kaltės buvo dėl dingusių lėšų - jei, pavyzdžiui, kodai buvo prarasti/paskolinti/nusižiūrėti ar kortelė pasisavinta, pinigai bus Jums gražinti konfiskavus juos iš grobėjo, jei kaltė banko (nepakankamai apsaugotos sistemos) - nuostolius turėtų kompensuoti pats bankas, pareiškus jam civilinį ieškinį (galite reikalauti ir neturtinės žalos atlyginimo).
QUOTE(sauleleee_ @ 2010 08 06, 16:47)
Kai turėjau SEB ,pastoviai dingdavo po truputi pinigų iš saskaitos,ir ne man vienai,vienas draugas taip pat sakydavo tą patį.Todėl perėjau į Swedbank,ir jau kaip 3metai viskas gerai,tfiu thiu per petį 

kažkaip keista, kad kažkas, tuo labiau ne bankas, žaistų mažomis sumomis nuiminėdamas nuo sąskaitos.
arba kažkas turėjo prisijungimą, ko jūs nežinojote, arba kortele naudojos. nesu nei iš nieko girdėjus, asmeniškai, kad taip būtų,kad nesurastų kas darė, ir pati seb naudojaus ne vienerius metus, niekada bėdų nebuvo...
viena moteris pažįstama, vis sakydavo, kai tik ateina alga, nelieka stebujlingai 100 lt. ir taip kas mėn. sakau nesąmonė, kad taip bankas darytų, tipo tvirtino iki numirimo ir banke, ir policijoj, kad niekas nesinaudoja kitas kortele, jinai turi savo, vyras savo, sūnui duoda pinigų grynais, nekaltas berniukas, nepadarys taip... galiausiai tiesiog per atsitiktinumą, tos moters draugė pamatė jos sūnų prie bankomato, vėlai vakare, pasakė jai, nu ir ką, privertė prisipažint, kad tas gerasis sūnelis, žinodamas, kai mama duoda grynais kažkokią dalį, kad yra alga, tai jis vakare iš jos pasiima kortelę, nueina į bankomatą, bankomatas prie pat namo būdavo, nesuprasdavo, kad ilgai dingęs, nusiima dar pin igų ir gražiai padeda kaip niekur nieko. Kaip kodą sužinojo, nežinau, ir pati mama nežino, greičiaučiai užmatė kai vedė pati ji. niekada nebūtum pasakius, kad toks geras ir mandagus vaikas taip elgsis. paskiau kiek gėdos buvo ir su banku ir su policija, kai reikėjo pasakyt, kad tai iš savų...

Esu girdejus ne viena atveji, kai pinigai dingsta is saskaitu. Galbut, kam nors davet savo saskaita internete, kokiai nors neaiskiai firmai, ka nors pirkot ar kaip kitaip paviesinot savo banko ir saskaitos duomenis? Vokietijoj ne taip seniai buvo didziulis skandalas, kai isaiskejo, jog internetiniai sukciai - hakeriai pirko ir pardavinejo banku saskaitas ir kitokius asmeninius duomenis ir krovesi sau milijonus is to.
Na, o gal viskas zymiai paprasciau ir koks nors "geras" zmogelis is artimu sau leidzia papiktnaudziauti, kaip kad grange ir rase. Svarbiausia dabar- aktyviai veikti ir nenuleisti ranku. Tegu pyksta kas tik nori, policija ar bankas- dzin. Jus turite teise zinoti kas taip kiauliskai jusu saskaita tustina.Trumpai pasakius, kazkas turi priejima prie jusu saskaitos. Ir jums BUTINA issiaiskinti - kas.
Na, o gal viskas zymiai paprasciau ir koks nors "geras" zmogelis is artimu sau leidzia papiktnaudziauti, kaip kad grange ir rase. Svarbiausia dabar- aktyviai veikti ir nenuleisti ranku. Tegu pyksta kas tik nori, policija ar bankas- dzin. Jus turite teise zinoti kas taip kiauliskai jusu saskaita tustina.Trumpai pasakius, kazkas turi priejima prie jusu saskaitos. Ir jums BUTINA issiaiskinti - kas.
QUOTE(Mazulikee^ @ 2010 08 06, 13:56)
Suma tukstanciai, tikrai kels byla.... bet ....
pinigai vaiksciojo per sąskaitas...is mano einamosios saskaitos jie padare pavedimus i savo saskaitas..
pinigai vaiksciojo per sąskaitas...is mano einamosios saskaitos jie padare pavedimus i savo saskaitas..

tai kaip supratau pinigeliai pavogti ne per viena karta ir ne i viena saskaita?.....
o vagis vienas asmuo?
nesu susidurusi, bet skamba kaip tikra banko machinacija.... jei jus duomenu nebuvote pametusi, internetine bankininkyste galejo pasinaudoti ir banko darbuotojas..
jusu vietoje prisiminciau ar ta diena,kai nurasyti pinigeliai nebuvote siame banke ir neatlikinejote kokios operacijos? nes padavus asmens koda, atidaroma ir saskaita, bet jums nuejus, jei nebuvo banke zmoniu, niekas nesako,kad koks pasipiktines ir is darbo iseiti besiruosiantis darbuotojas nepadare kokios nors panasios machinacijos?
galbut susitare su kokiu pazistamu, panaudoti zmogaus saskaitos numeri, kad pavogti jusu pinigelius ir pasidalinti per pus...
niu aisku cia jau fantazuoju, bet irgi viena is versiju....
nenustebciau jei tas zmogus net neegzistuoja, su padirbtu pasu saskaita atsidare...

svarbiausia i viska ziurekite kuo salciau, tikiu, kad nestumo metu reakcija buna baisesne,audringesne nei paprastai merginai.... bet pagalvokite ir apie savo mazyli, kas svarbiau ar jo sveikata ar pinigai,kurie yra uzdirbami....
nesakau,kad pinigai nesvarbu, juk ne tie laikai,kai daug darbo butu,o ir padetis jusu tokia, kad kraitelis pradedamas pirkti ir visko mazyliui jau reikia....
dideles jums kantrybes

QUOTE(Mazulikee^ @ 2010 08 06, 13:07)
Sveikos,
Nžn ar yra kam taip buve, bet noriu pasiklaust...Laikiau pinigus Seb banko einamojoje sąskaitoje ir vieną dieną atsidariusi elektroninę bankininkystę pamačiau , kad nuo mano sąskaitos nuiimti pinigai, matau vardą, pavrdę bet sito žmogaus neesu mačiusi gyvenime..skambinu i banką ir t.t. liepia ateiti rašyti pretenziją ir t.t. , Pamiršau paminėti, kad as laukiuosi 7 menesį..
ir įsivaizduokit prasideda smagioji dalis mane pradeda tampyti po policijas
BET GI TAI NE MANO KALTĖ , KAD BANKAS NESUGEBA APSAUGOTI MANO VIDINIŲ SĄSKAITŲ negana to as jaučiu diskomfortą dėl pinigų, nes tai dar ir sveikatos trikdymai, ką tokiu atveju daryti???? Tai kam tada laikyti banke pinigus , kad pasirodo bet kurią akimirką gali jų netekti? juk kasmet moku bankui mokesčius ir t.t. netgi darant operacijas tarp savo saskatų as moku jų komisinius mokesčius? Bet kai atsitinka štai toks dalykas pasirodo kaltas pats žmogus??? Nebežinau kur kreiptis, kas atsakys už moralinę bei finasinę žalą? Ne duok Dieve tai dar paliestų ir mano nėštumą... 
Nžn ar yra kam taip buve, bet noriu pasiklaust...Laikiau pinigus Seb banko einamojoje sąskaitoje ir vieną dieną atsidariusi elektroninę bankininkystę pamačiau , kad nuo mano sąskaitos nuiimti pinigai, matau vardą, pavrdę bet sito žmogaus neesu mačiusi gyvenime..skambinu i banką ir t.t. liepia ateiti rašyti pretenziją ir t.t. , Pamiršau paminėti, kad as laukiuosi 7 menesį..

pati keturis metus dirbu butent seb banke aptarnavime...Yra keli variantai:darbuotojo klaida-kuri buna ispresta labai greitai ir su zmogumi derinama viskas, kad tik jam butu patogiau ir zinoma informuojama, kad bet kokiu atveju visi pinigai gris ten kur turejo buti, o jei patiriami papildomi nepatogumai- pasiulomas ir zalos atlyginimas. Antras (labai daznas variantas)-zmogus per neapdairuma susiraso slaptazodzius, juos kas nors nuziuri ir t.t. Buvo tokiu atveju, kad net nepatiketum, kaip seimos nariai pridirba, o zmogus atejes su asaromis dievagojasi, kad neto akyse nemate. Trecias variantas-sistemine klaida(per 4 metus man nera buve zmogaus su sia problema, bet teko girdeti)-tai bankas taip pat labai operatyviai sprendzia. Ketvirtas (ziauriausias ir itin retas) sukciai su padirbtais dokumentais (bet jie dazniausiai apie zmogu turi info, kad pastarasis turi pinigu banke)-tai i visa tai jau ir policija isikisa...Zodziu, bet kokiu atveju pinigai tikrai bus sugrazinti i saskaita, jei jus laiketes visu saugumo reikalavimu ir t.t. AA, pamirsau dar viena

Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 07, 11:37)
tai kaip supratau pinigeliai pavogti ne per viena karta ir ne i viena saskaita?.....
o vagis vienas asmuo?
nesu susidurusi, bet skamba kaip tikra banko machinacija.... jei jus duomenu nebuvote pametusi, internetine bankininkyste galejo pasinaudoti ir banko darbuotojas..
jusu vietoje prisiminciau ar ta diena,kai nurasyti pinigeliai nebuvote siame banke ir neatlikinejote kokios operacijos? nes padavus asmens koda, atidaroma ir saskaita, bet jums nuejus, jei nebuvo banke zmoniu, niekas nesako,kad koks pasipiktines ir is darbo iseiti besiruosiantis darbuotojas nepadare kokios nors panasios machinacijos?
galbut susitare su kokiu pazistamu, panaudoti zmogaus saskaitos numeri, kad pavogti jusu pinigelius ir pasidalinti per pus...
nenustebciau jei tas zmogus net neegzistuoja, su padirbtu pasu saskaita atsidare...
svarbiausia i viska ziurekite kuo salciau, tikiu, kad nestumo metu reakcija buna baisesne,audringesne nei paprastai merginai.... bet pagalvokite ir apie savo mazyli, kas svarbiau ar jo sveikata ar pinigai,kurie yra uzdirbami....
nesakau,kad pinigai nesvarbu, juk ne tie laikai,kai daug darbo butu,o ir padetis jusu tokia, kad kraitelis pradedamas pirkti ir visko mazyliui jau reikia....
dideles jums kantrybes
o vagis vienas asmuo?

dideles jums kantrybes

tikrai darbuotojai nevagia, aplink kameros, darbo pabaigoj ataskaitos turi sutapti dokumentais, kuriuos perkontroliuoja ir kiti darbuotojai...

QUOTE(kristinita @ 2010 08 07, 18:36)
tikrai darbuotojai nevagia, aplink kameros, darbo pabaigoj ataskaitos turi sutapti dokumentais, kuriuos perkontroliuoja ir kiti darbuotojai...
ne taip viskas paprasta ten...

na banke nedirbu, negaliu pasakyti, bet sove tokia mintis- nors tu ka ir parasiau

labai tikiuosi,kad viskas greitai issispres, nes pamenu buvau pagimdzius ir kazkada su kortele sauskelniu deze pirkau, tai keturis kartus nuskanavo kortele ir paprase sumoketi grynais, nes kazko nepriima...
paskui netycia nuejau i kita parduotuve ir kazka norejau nusipirkti- tai mano nuostabai pasake, kad nepakankamas sakaitos likutis....

ir kas baisiausia- parduotuveje aiskina, kad nenuskaite, o banke aiskino, kad pas juos nepakibo....
abiejose istaigose garsiai pasukaliojau ir pasakiau, kad iskviesiu koki zurnalista.... (vyras aisku mane ramino, jam tada uz mane tikrai buvo geda, bet pinigeliai uztad greit atsirado.... taip ir likau nesuzinojusi kas kaltas- parduotuve ar bankas...)
bet 500lt uz dezute sauskelniu