Įkraunama...
Įkraunama...

Bankai, kortelės, įkainiai

Apklausa: Su kokiu banku labiausiai draugaujate? (544 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Pasiskaityti sutarti, tuomet ir matysi is kur skolos atsiranda smile.gif
Atsakyti
O aš vasaros pradžioj ėmiau iš VB automato pinigus ir skubėdama nepasiėmiau kortelės. Tikrai žinojau, kad kortelę įtraukė atgal. Paskambinau į banką, pasakiau kas atsitiko, užblokavo LAIKINAI kortelę (tuomet už atblokavimą nereikia mokėt 30-ties litų). Paskambinu po savaitės-dar nėra. Po dviejų-nėra. Ir po mėnesio nebuvo, nors tikrai inkasatoriai bankomatą tikrino, kaip sakė darbuotoja. Taip išeina, kad kortelės nėra. Nusprendžiau dar palaukt, nes kažkada pasimokiau kitame banke, kai "dingusi" kortelė atsirado tame pačiame banke tik po to, kai buvo pagaminta nauja ir sumokėti pinigai. Maždaug po pusantro mėnesio sumaniau dar kartą paskambint į banką ir paskutinį kartą paklaust. Pagaliau kortelė atsirado, kažkaip banko darbuotojai išsitariau, kad skambinu ketvirtą kartą, tai ji buvo labai nustebusi, nes kortelė atseit seniai guli ir jos nieks lig šiol neieškojo.
Na, nueinu pasiimt į banką, darbuotoja pareiškia, kad turiu susimokėt už kortelės atblokavimą 30 lt.. Vėl aiškinu, kad kortelė buvo tik laikinai užblokuota...Ji savo kompiuteryje to nemato, kad tik laikinai...Bet nereikėjo mokėt pinigų, šiaip taip išsiaiškinom. Dar po savaitės kortelėje atsirado -781 lt. skola. Vėl ėjau aiškintis, iškart neišsiaiškino, rašiau pareiškimą, kortelėje buvusiais pinigais pasinaudot galėjau tik po poros dienų.
Atsakyti
I VB kortele sau kas menesi prasivedu atlyginima, taigi tiksliai zinau, kiek ten visad yra pinigu..Juos nuiman zinau, kad skaiciuojamas 0,5 % nuo nuimtos sumos..Ir stai, nuo paskutinio nueimo grynais praejo apie pora menesiu..Vel nueinu i banka nusiimt - bankomatais nesinaudoju, ziuriu, kad kazkur prapuole apie 80 Lt..Bet po[ieriniu ataskaitu man kazkodel nesiuncia (???), nors anksciau siusdavo, o VB internete pinigu judejimo nematyti. Plius tikraqi zinau, kad mano kortele nejudinta..Niu, esu susinervijus..O del pacios korteles keitimo - kaip studentei, ja irgi turejo keist nemokamai..paskui paiskejo, kad keitimas visgi kainavo.. aggressive.gif
Atsakyti
Violeta, jei esi užsisakiusi popierines ataskaitas, tai jas turi ir siųsti, nebent atsisakei to atnaujindama kortelę. O jei naudojies VB internetu, užsisakyk, kad gautum ataskaitas internetu - nemokama paslauga, gali paskambint arba užeit į banką.
O dėl mokesčių darant kortelę - pasiaiškinčiau, gali būti, kad pasikeitė universiteto susitarimas su banku.

Manau, visus skundus ką surašei, turėtum pateikt bankui...
Atsakyti
Pasibaigus kortelės galiojimo laikui, VB automatiškai gamina naują ir nuskaičiuoja pratęsimo mokestį (20Lt jeigu neklystu). Universitetai pasirašę sutartis dėl nemokamo pratęsimo ir grynų pinigų nuėmimo. Tačiau jeigu į tą pačią kortelę dar pervedinėjama alga, tai VB tikrai priskiria kortelę ne prie universiteto, o prie darbovietės ir jeigu darbovietė nėra sudariusi sutarties, kad keitimas nemokamas, tai ir nuskaičiuojami tie litukai. Reikia eiti į VB ir nutraukti sutartį (jeigu kortele nebesinaudojama) arba pratęsti sutartį ir pasikeisti kortelę nusinešus studento pažymėjimą mirksiukas.gif
Atsakyti
Situacija tokia: praeitais metais man iš kortelės dingo 30 Lt. Pati jų neėmiau ir nieks paimt negalėjo,kadangi kortelė pas mane.

Tai va, kur dingo mano pinigėliai blink.gif Darbovietė perveda atlyginimą, o po keleto dienų atskirai-už sunaudotą kurą. Pereitą kartą trūko 50lt. Galvojau, norėjo numuilint, bet išsisiškinau, kad pervedė. O sąskaitoj jų nėra... schmoll.gif Kortelės aptarnavimas man nemokamas, pratęst nereikėjo... Reiškia nugaravo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrelle @ 2005 08 11, 16:44)
Tai va, kur dingo mano pinigėliai  blink.gif  Darbovietė perveda  atlyginimą, o po keleto dienų atskirai-už sunaudotą kurą. Pereitą kartą trūko 50lt. Galvojau, norėjo numuilint, bet išsisiškinau, kad pervedė. O sąskaitoj jų nėra... schmoll.gif  Kortelės aptarnavimas man nemokamas, pratęst nereikėjo... Reiškia nugaravo  verysad.gif

O aš apie ką.... įdomus dalykas gaunas. Čia viena "protinga" rašė tipo sutartį paskaityt, tada žinosim kur dingsta pinigai. Tai ką ji tavo atveju pasakys... g.gif Reiškia ne man vienai dingsta.
Atsakyti
O man Vilniaus bankas pametė prašymą nebepratęsti sutarties, ir likau bankui skolinga 29 Lt g.gif Išdėjau telefonu jį į šuns dienas, bet realiai įrodyti, kad prašymą rašiau, negaliu schmoll.gif Nes jokio dokumento, patvirtinančio, kad jie prašymą gavo tai man nedavė .Teko susimokėti 29 Lt už sutarties pratęsimą ir nutraukti ją iš naujo doh.gif Na bet pasimokiusi šįkart pasiėmiau prašymo kopiją su žymomis ir parašais , kad Vilniaus bankas jį gavo. Pasakiau jiems, kad pasikabinsiu tą prašymo kopiją ant sienos, kad pasižiūrėčiau ir būčiau rami, kad daugiau jokių laiškų su pretenzijomis jie man nerašys cool.gif O beje gauti raštišką patvirtinimą iš banko, kad jis tau neturi jokių pretenzijų irgi kainuoja, atrodo 20 Lt. Iš pradžių norėjau prašyti patvirtinimo, bet paskui nusprendžiau, kad ir taip jau bankas iš manęs užsidirbo. Dabar nusprendžiau gyvenime jokių reikalų su šituo banku nebeturėti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2005 08 11, 14:29)
Juos nuiman zinau, kad skaiciuojamas 0,5 % nuo nuimtos sumos..

O ar visiems taip? g.gif mano vyras naudojasi VB visa elektron, jam algą ten perveda, darbovietė sutartį sudarius, bet už nuėmimą visada skaičiuoja tik 1 lt, ar nusiiminėjam 50 lt, ar 1000lt, visada tik 1 lt "nurašo".
Atsakyti
Oho kokių čiūdų prirašėte... kaži ar čia tik VB tokius pokštus krečia? g.gif Prieš pusmetį nutraukiau sutartį su VB ale kopijos nepaprašiau, tikiuosi nebus paskui grasinančių laiškų apie skolas? g.gif
Atsakyti
O tai palaukit, pinigai nugaruoja, o ataskaitoj nesimato? Gi pasiimi ataskaitą, ir matai, kur jie dingo. Man regis, kad ir už pereitą laikotarpį išduoda, tik lygtais kainuoja kažkiek.
Dar girdėjau bajerį, kad ne pinigai nugaruoja, o bankomatai blogai rodo, bet nežinau, ar tikėt tuo, ar ne...
Atsakyti
QUOTE(Tuki @ 2005 08 10, 12:09)
KĄ TOKIU ATVEJU DARYT? 

Kaip ką? blink.gif Nu nueini į banką su asmens dokumentu ir sutartim ir koliojiesi, ką gi daugiau? smile.gif
Atsakyti