Įkraunama...
Įkraunama...

Pakeitusios tikejima i musulmones

mano tėvai net nenori galvoti apie mano vestuves su draugu musulmonu ir dar arabu tai išvis... vis atkalbinėja, nebus gyvenimo ir pan. aš jau ir pati pradėjau mąstyt, ar reikia tų vestuvių... pradėjau bijoti, nes prisiklausiau milijonus istorijų, kurių turinio manau jau neverta pasakoti, ir taip visos viską puikiai žinot. bet prieš vertinant žmogų pagal jo religiją, papročius, vertinu jį pagal charakterį, poelgius, mąstymą, elgesį su šeimos nariais ir aplinkiniais, pagal tai, kaip jį patį vertina aplinkiniai ir dar daugelį kitų dalykų. gal po kokių dešimt metų parašysiu čia kaip man sekasi su draugu, gal būsiu viena iš tų užguitųjų, o gal viena iš tų, kuriai pasisekė. gal ir nesuprantamai čia prirašiau, tiesiog dabar pati esu tokioj depresinėj būsenoj, iš aplinkinių jaučiu spaudimą ir neigiamą požiūrį į mano pasirinkimą... kankina abejones, nors savo sprendimo nekeisiu...
Atsakyti
QUOTE(murka1980 @ 2010 09 15, 12:31)
o man butu idomu kaip jusu tevai reagavo i vestuves su musolmonu ir isvis kaip jie ji prieme?ar vaziojate i lt atostogu su vyru ar viena?ar jusu tevai gali pas jus atvaziuot?ir kaip prieme jo tevai jus? ax.gif gAL kuri atsakis man i klausimus. 4u.gif

As galiu atsakyti 4u.gif Pirma mano mamos reakcija buvo: "Kaip tu gali savo kultura ir religija keisti del vyro?". Paaiskinau jai, kad musulmonams leidziama vesti kriksciones ir as nieko nesiruosiu keisti, tada jau mamai palengvejo (labai nustebau, kad del religijos taip sureagavo, nes niekada religinga nebuvo) ir palinkejo mum abiem laimes. Tetis is karto mano vyra pripazino kaip zenta ir net patenkintas buvo, nes kai buvo karas Afganistane, tetis buvo siustas ten su sovietu armija ir susidraugavo su musulmonu uzbeku, tai nuo tada buvo tik geriausios nuomones apie musulmonus smile.gif Su vyru buvom karta i Lietuva nuvyke, pas mus tai tik mano tetis atvaziavo, nes mano tevai per daug gyvunu namie turi, kad galetu dviese kur vaziuoti. O vyro tevai mane prieme tik del to, kad vyras jiems pamelavo, kad priemiau islama verysad.gif Man gana liudna del to, bet galiu ir suprasti, jie is atokaus kaimelio kile, labai konservatyvus zmones, nera ko noreti is tokiu, kad marcia krikscione priimtu.
Atsakyti
QUOTE(alisia28 @ 2010 09 15, 10:35)
Na baikit, Hm....taip begediskai nesityciokite is zmoniu sitaip kalbedama. Nejau net  be galo skambus temos pavadinimas, kuris reikalauja konkreciu pasisakymu religijos keitimo tema, jusu posto deka suveda i visiskai begediska isvada-pinigus? blush2.gif  Sventumo noretusi, tyrumo, dievybes irodymo blush2.gif

Oj, ką Jūs, iš žmonių aš nesityčioju schmoll.gif Žmonės tai ne dėl pinigų keičia... dėl tyrumo ir dieviškumo jie... nu ir tų "geresnių, su gražesniais kastuvėliais ieško" blush2.gif O jau pinigai tai tiems, kas tuos gražesnius gamina atitenka... Eiliniai religingi žmonės tuos pinigėlius tik suneša ax.gif Kad geresni būtų... tyresni... ir dievybės ten gražesnės ir tyresnės ax.gif

P.S.: tikrai nenoriu nieko įžeisti ir netaikau niekam asmeniškai. Tai tik mano asmeninė nuomonė apie skirtingas "bažnyčias" ir įvairias "tikėjimų" interpretacijas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 15 rugsėjo 2010 - 09:58
QUOTE(R.M. @ 2010 09 15, 00:04)
Neee... Tikrai ne del moteru gelbejimo si kampanija... Sutikite, musulmonu moterys politikams didziai dzin, kad apie jas galvotu... Cia taip nori duoti signala imigrantams, kad neva jus cia nebepageidaujami... Na ir dar daug kitu priezasciu. Bet apie ka nepagalvoja, tai kad ne vieni imigrantes juk dengiasi... Lengva pasakyti- vaziuokit namo- o kur vaziuos konvertites prancuzes, belges?

Veido nesidengiu, bet jei LT manes nusprestu neisileisti kaip nereikalingos del nesiojamos skaros ir placiu rubu, na tai butu graziai grazu...

Dabar labai madinga rupintis visu teisemis, bet kazkodel religines zmoniu teises- paminamos... Ne tik musulmonu, savo atsiima ir praktikuojantys krikscionys...

O tai jūs jau dabar Lietuvoj irgi turit rengtis musulmoniškai? Tai tikrai sulauksit įvairių žvilgsnių . man pvz.; irgi, išvydus, apsimuturiavusią lietuvaitę, pasistebiu
Gal galima paklausti, gal neužskaičiau g.gif
Jūs, kiek suprantu, lietuvė, krikščionė, kas jus įtakojo, kad išsižadėtumėt savo tikėjimo?
Aš pvz.; suprantu, kad meilėj nesvarbu nei odos spalva, nei kalba, nei visa kita, bet man atrodo, kad tikintiesiems tikėjimas, kaip ir Tėvynė, turėtų būti nekeičiami g.gif
Bent jau aš nežinau nei vieno musulmono, pakeitusio tikėjimą dėl kokios lietuvaitės.
Žinau vieną lietuvę, ištekėjusią už užsieniečio, tai ji jo šaly net slėpdavo, kad lietuvė yra, o jau apie vaikų mokymą lietuviškai net kalbos nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Queenie @ 2010 09 15, 12:42)
mano tėvai net nenori galvoti apie mano vestuves su draugu musulmonu ir dar arabu tai išvis... vis atkalbinėja, nebus gyvenimo ir pan. aš jau ir pati pradėjau mąstyt, ar reikia tų vestuvių... pradėjau bijoti, nes prisiklausiau milijonus istorijų, kurių turinio manau jau neverta pasakoti, ir taip visos viską puikiai žinot. bet prieš vertinant žmogų pagal jo religiją, papročius, vertinu jį pagal charakterį, poelgius, mąstymą, elgesį su šeimos nariais ir aplinkiniais, pagal tai, kaip jį patį vertina aplinkiniai ir dar daugelį kitų dalykų. gal po kokių dešimt metų parašysiu čia kaip man sekasi su draugu, gal būsiu viena iš tų užguitųjų, o gal viena iš tų, kuriai pasisekė. gal ir nesuprantamai čia prirašiau, tiesiog dabar pati esu tokioj depresinėj būsenoj, iš aplinkinių jaučiu spaudimą ir neigiamą požiūrį į mano pasirinkimą... kankina abejones, nors savo sprendimo nekeisiu...

Neverta abejoti, jeigu tikrai jauciate, kad jis - jusu zmogus. Spauda neraso graziu istoriju, nes niekam neidomu skaityti, o dar zmones visokiausiu stereotipu turi... Kai as pirma karta susiruosiau i Lietuva atvaziuoti, mamai visi sake, kad manes vyras neisleis biggrin.gif O mamos pusbrolis karta labai rimtai jos paklause, kiek dar zmonu mano vyras turi biggrin.gif Jau galiu isivaizduoti, ka tas mamos pusbrolis su zmona apie mane kalba doh.gif

O jus supazindinote savo tevus su savo draugu? Geriau ji pazine jie turetu suprasti, kad ne pagal religija apie zmones spresti reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2010 09 15, 11:54)
Oj, ką Jūs, iš žmonių aš nesityčioju schmoll.gif Žmonės tai ne dėl pinigų keičia... dėl tyrumo ir dieviškumo jie... nu ir tų "geresnių, su gražesniais kastuvėliais ieško" blush2.gif O jau pinigai tai tiems, kas tuos gražesnius gamina atitenka... Eiliniai religingi žmonės tuos pinigėlius tik suneša ax.gif Kad geresni būtų... tyresni... ir dievybės ten gražesnės ir tyresnės ax.gif

P.S.: tikrai nenoriu nieko įžeisti ir netaikau niekam asmeniškai. Tai tik mano asmeninė nuomonė apie skirtingas "bažnyčias" ir įvairias "tikėjimų" interpretacijas 4u.gif

kazkodel ir man tokia interpretacija priimtina blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 15, 12:20)
Neverta abejoti, jeigu tikrai jauciate, kad jis - jusu zmogus. Spauda neraso graziu istoriju, nes niekam neidomu skaityti, o dar zmones visokiausiu stereotipu turi... Kai as pirma karta susiruosiau i Lietuva atvaziuoti, mamai visi sake, kad manes vyras neisleis biggrin.gif O mamos pusbrolis karta labai rimtai jos paklause, kiek dar zmonu mano vyras turi biggrin.gif Jau galiu isivaizduoti, ka tas mamos pusbrolis su zmona apie mane kalba doh.gif

O jus supazindinote savo tevus su savo draugu? Geriau ji pazine jie turetu suprasti, kad ne pagal religija apie zmones spresti reikia smile.gif

Ruby, musulmonai negali vesti kriksciones.Tik tuo atveju, jei ji pakeistu tikejima. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alisia28: 15 rugsėjo 2010 - 10:29
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 15, 08:43)
As galiu atsakyti 4u.gif Pirma mano mamos reakcija buvo: "Kaip tu gali savo kultura ir religija keisti del vyro?". Paaiskinau jai, kad musulmonams leidziama vesti kriksciones ir as nieko nesiruosiu keisti, tada jau mamai palengvejo (labai nustebau, kad del religijos taip sureagavo, nes niekada religinga nebuvo) ir palinkejo mum abiem laimes. Tetis is karto mano vyra pripazino kaip zenta ir net patenkintas buvo, nes kai buvo karas Afganistane, tetis buvo siustas ten su sovietu armija ir susidraugavo su musulmonu uzbeku, tai nuo tada buvo tik geriausios nuomones apie musulmonus smile.gif Su vyru buvom karta i Lietuva nuvyke, pas mus tai tik mano tetis atvaziavo, nes mano tevai per daug gyvunu namie turi, kad galetu dviese kur vaziuoti. O vyro tevai mane prieme tik del to, kad vyras jiems pamelavo, kad priemiau islama verysad.gif Man gana liudna del to, bet galiu ir suprasti, jie is atokaus kaimelio kile, labai konservatyvus zmones, nera ko noreti is tokiu, kad marcia krikscione priimtu.

Aciu wub.gif na idomu pabendraut su tokiem zmonem.Nors per tv ir presoj daugiau raso ziauru dalyku apie musulmonus.Bet tai viskas taipat yra priklausoma nuo zmogaus.
Ojeigu jus sugalvotumet viena vykti i lt atostogu ar vyras leistu?ir jei vyktumet tai turetumet but taip apsirengusi ir lt (pamirsau kaip tie drabuziai vadinasi)
Atsakyti
[/quote]

tiesą sakant dar nebuvo galimybės jam atvažiuoti į lietuvą... bet mano tėvai apie jį žino, ir vis šneka, kad vieną dieną pasirodysiu su 'praplautom smegenim', kad nieko neišeis, kad per daug mes skirtingi ir t.t. ir pan. priimti jų religijos nesiruošiu, nes nesu išvis religinga ir tikėjimas mano gyvenime neužima didelės reikšmes.. nors gal ir turėtų...
Atsakyti
QUOTE(alisia28 @ 2010 09 15, 13:27)
Ruby, musulmonai negali vesti kriksciones.Tik tuo atveju, jei ji pakeistu tikejima. mirksiukas.gif

Tikrai tikrai gali, tiek krikscione, tiek zyde, nes jie pripazista sias dvi religijas. Mahometo viena is zmonu buvo krikscione kopte, kita - zyde.
Atsakyti
QUOTE(alisia28 @ 2010 09 15, 11:27)
kazkodel ir man tokia interpretacija priimtina  blush2.gif
Papildyta:

Nepykit, kad įsiterpsiu.. Hm.. o mano draugas musulmonas sakė, kad vyrai musulmonai gali vesti krikščiones ir joms nebūtina keisti religiją. bet moterys musulmonės už kitos religijos vyrų ištekėti negali. beje, tarp mano pažystamų yra musulmonų, susituokusių su krikščionėm ir jos religijos tikrai nepakeitė...

Atsakyti
QUOTE(murka1980 @ 2010 09 15, 13:37)
Aciu wub.gif na idomu pabendraut su tokiem zmonem.Nors per tv ir presoj daugiau raso ziauru dalyku apie musulmonus.Bet tai viskas taipat yra priklausoma nuo zmogaus.
Ojeigu jus sugalvotumet viena vykti i lt atostogu ar vyras leistu?ir jei vyktumet tai turetumet but taip apsirengusi ir lt (pamirsau kaip tie drabuziai vadinasi)

Jau esu viena karta vykusi, zinoma, kad vyras isleido smile.gif Kas del drabuziu, jo salyje, zinoma, deviu uzdaresnius drabuzius, bet grizusi i Lietuva, deviu, ka noriu. Ir prie vyro miniaka devejau, jis sake, jam vienodai, nes daug lietuviu taip vaiksto. Butume prie juros nuvaziave, buciau bikini devejusi smile.gif

Queenie, manau, reikia jums planuoti drauga i Lietuva atsivezti smile.gif Kol jie su juo nesusipazins, tol jis jiem siaubas baubas atrodys. Arba, jei jusu tevai anglu kalba moka, galetu jusu draugas pabandyti su jais pakalbeti telefonu ar koki emaila parasyti, gal pamatytu jusu tevai, kad jis normalus zmogus smile.gif
Atsakyti
ar arabu kalba yra sunki?
Atsakyti