Sveikos, tiek priraset... Kai ko net nesinori komentuoti, nes jauciasi uzsipuolimas, nepagarba... Ech, kiek pykcio- is kur jis?..
QUOTE(alisia28 @ 2010 09 15, 07:52)
Rubai...rubai...pasikapstykime giliau, kas po tais zodzias slepiasi.
Noterys privalo save dengti, nuo ko?Ar tai tikejimas Dievu sumazeja, jei saves nedengi, nuo kazko neslepi? Ar vis delto dengimas saves rubais turi kita reiksme-moters kunas yra geda, nuodeme, viliojimo objektas?Kam? Tiems patiems musulmonams, kuriu tikejimas Dievu yra tyras ir nesumeluotas?Ar vis delto galvoje velnias, o lupose Dievo zodis?
Ne tik moterys provalo save dengti.
Moters apranga tokia, kokia ji yra turi sava prasme ir reiksme. Korane parasyta, kad turime dengtis, kad butume apsaugotos (nuo gasliu zvilgsniu bei nereikalingo demesio, nio poziurio i mus kaip i daikta) ir atpazintos (kaip musulmones). Seksualine potekste moteru musulmoniu rubams suteikia ir isaukstina nemusulmonai. Jie visada megzta pabrezti gasluma, vulgaruma ir pan.
Man mano kunas kaip tik yra toks brangus, grazus ir tyras, kad norisi si turta pasilikti vien sau ir savo vyrui, neisbarstyti saves. Norisi buti vertinamai pagal savo prota ir charakteri, ne pagal isvaizda. Man norisi deklaruoti savo tikejima, buti atpazinta,kaip musulmone.
Ar busiu nuoto arciau Dievo? Cia jau tik Dievas zino,kas Jam artimesnis. Noriu tiketi, kad nuolankiai vykdydama Dievo isakyma nusipelnysiu Viespaties meiles. Kaip kad melsdamasi, pasninkaudama, duodama labdara ir pan. Yra viena salyga- viska daryti vardan Dievo, tik taip musu darba turi prasme ir yra priimti.
QUOTE(Hmmm... @ 2010 09 15, 08:14)
Tai tik žmogaus vidinės kultūros klausimas

Kai jos nėra, tai visi iškraipymai Neturiu nieko prieš musulmonus ar pakeitusius tikėjimą į musulmonų

Man tik keista, kodėl toje religijoje santykis su Dievu tiek daug susijęs su buitiniais/visuomeniniais dalykais (apranga, konkrečiomis pareigomis šeimoje, maistu, konkrečiomis bausmėmis (net fizinėmis, jei teisingai pamenu iš ankstesnių diskusijų apie šį tikėjimą) ir t.t. ir pan.).
Man rodos, kad visų religijų būtent "buitiškieji" aspektai neturi jokio ryšio su žmogaus dvasiniu pasauliu ar jo santykiu su "aukštesnėm jėgom". Visos tos priemonės (kurių apstu ne tik musulmonų religijoj, bet ir krikščioniškojoj) yra skirtos "masėms valdyti". T.y. jos sukurtos žemiškųjų būtybių
Islame Dievo slovinimas yra suvokiamas placiau, nei vien tik ritualines maldos. Viskas, ka mes skiriame Viespaciui ir atliekame pagal Jo taisykles gali buti suprantama, kaip slovinimas. Net jei imsime kasni duonos i burna pries tai padekoje Dievui- tai bus priimta kaip slovinimo aktas.
Dievas ne tik sukure taisykles savo kuriniams, bet ir pateike idealia sistema, kaip lebgviausiai tu taisykliu laikytis, nenukrypti i sali. Stai todel mes turime tobula "spargalke", kaip gyventi, kad neprisirinkti nuodemiu, kad pelnyti isganyma ir Amzinaji gyvenima Rojuje. Mes, musulmonai, ta "buitiskaji, socialini" aspekta priimame su dekingumu.
QUOTE(Molė @ 2010 09 15, 09:10)
O tai jūs jau dabar Lietuvoj irgi turit rengtis musulmoniškai? Tai tikrai sulauksit įvairių žvilgsnių . man pvz.; irgi, išvydus, apsimuturiavusią lietuvaitę, pasistebiu
Gal galima paklausti, gal neužskaičiau
Jūs, kiek suprantu, lietuvė, krikščionė, kas jus įtakojo, kad išsižadėtumėt savo tikėjimo?
Aš pvz.; suprantu, kad meilėj nesvarbu nei odos spalva, nei kalba, nei visa kita, bet man atrodo, kad tikintiesiems tikėjimas, kaip ir Tėvynė, turėtų būti nekeičiami
Bent jau aš nežinau nei vieno musulmono, pakeitusio tikėjimą dėl kokios lietuvaitės.
Žinau vieną lietuvę, ištekėjusią už užsieniečio, tai ji jo šaly net slėpdavo, kad lietuvė yra, o jau apie vaikų mokymą lietuviškai net kalbos nebuvo.
Jei jau Dievas liepe dengtis, tai nesvarbu, kur esi- turi elgtis pagal Dievo isakyma.
I jusu pateiktus klausimus atsakiau diskusijos pradzioje, paskaitykite,
Siaip tie dramatiski zodziai "issizadejot" ir panasia- na kam jie? Tai jei as netikiu krikscionybe, jei ji man svetima, vis tiek turiu isikibus jos laikytis per prievarta?.. Tikejimas- ne odos spalva, ne pirstu antspaudai, jis priklauso nuo zmogaus pasauleziuros, supratimo, pajautimo, aisku, kad gali buti keiciamas.
Ir ka turite omeny "issizadejau Tevynes"? LAbai dramatizuojate, nieko as neissizadejau.
O buitiniai seimu aspektai- kaip ir kokiomis kalbomis mokomi vaikai- man visiskai neidomus. Zmones daro, kaip nori. Amerikos iseiviu vaikai taip pat retas kuris sneka lietuviskai- bet tikrai ne del to kad kazkas kazka draude.
QUOTE(alisia28 @ 2010 09 15, 09:27)
Ruby, musulmonai negali vesti kriksciones.Tik tuo atveju, jei ji pakeistu tikejima.
Netiesa.
Beje, jus vis kazka cituojate, bet nenurodote nei autoriaus, nei saltinio
Me being too radical may simply be the case of you being too liberal.