Įkraunama...
Įkraunama...

Pakeitusios tikejima i musulmones

QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 15, 14:37)
Jus kalbate apie civiline metrikacija?

Ne.

"Anot musulmonų, ideali santuoka įmanoma tik tarp musulmonų, bet islamiškoji teisė neuždraudė ir mišrių santuokų, nors, tiesa, labai apribojo jų spektrą. Musulmonė moteris negali tekėti už nemusulmono – vyras, prieš vesdamas musulmonę, privalo atsiversti į islamą. Tačiau musulmonas gali vesti kelių tikėjimų moteris: judėję, krikščionę, zaraostristę ir, kai kurių teisinių islamo tradicijų nuomone, sabiją. Tokiu atveju santuoka vyksta lygiai taip kaip ir tarp dviejų musulmonų, laikantis musulmoniškų tradicijų. Už musulmono tekančiai nemusulmonei moteriai neprivalu atsiversti į islamą nei prieš santuoką, nei po jos – vyras turi užtikrinti jai religinę laisvę. Vis dėlto tokioje santuokoje gimę vaikai „paveldi“ tėvo religiją, todėl yra musulmonai ir turi būti auklėjami islamo dvasia. Praktiškai tai dažnai sunku ar net neįmanoma – nemusulmonė motina neturi galimybės (o dažnai ir noro) auklėti savo dukras musulmoniška dvasia."

(Daugiau čia)
Atsakyti
Jei apie religija sniaket tai as jos nesuprantu.Musulm.tiki Allahu ir daug straipsniu skaiciau kad yra ir tiki pomirtiniu gyvenimu.Eina zudasi ir zido savo vaikus nes jaucia kad Alahas kviecia blink.gif
vat sito as nesuprantu.
Atsakyti
Sveikos, tiek priraset... Kai ko net nesinori komentuoti, nes jauciasi uzsipuolimas, nepagarba... Ech, kiek pykcio- is kur jis?..

QUOTE(alisia28 @ 2010 09 15, 07:52)
Rubai...rubai...pasikapstykime giliau, kas po tais zodzias slepiasi.
Noterys privalo save dengti, nuo ko?Ar tai tikejimas Dievu sumazeja, jei saves nedengi, nuo kazko neslepi? Ar vis delto dengimas saves rubais turi kita reiksme-moters kunas yra geda, nuodeme, viliojimo objektas?Kam? Tiems patiems musulmonams, kuriu tikejimas Dievu yra tyras ir nesumeluotas?Ar vis delto galvoje velnias, o lupose Dievo zodis?

Ne tik moterys provalo save dengti.

Moters apranga tokia, kokia ji yra turi sava prasme ir reiksme. Korane parasyta, kad turime dengtis, kad butume apsaugotos (nuo gasliu zvilgsniu bei nereikalingo demesio, nio poziurio i mus kaip i daikta) ir atpazintos (kaip musulmones). Seksualine potekste moteru musulmoniu rubams suteikia ir isaukstina nemusulmonai. Jie visada megzta pabrezti gasluma, vulgaruma ir pan.

Man mano kunas kaip tik yra toks brangus, grazus ir tyras, kad norisi si turta pasilikti vien sau ir savo vyrui, neisbarstyti saves. Norisi buti vertinamai pagal savo prota ir charakteri, ne pagal isvaizda. Man norisi deklaruoti savo tikejima, buti atpazinta,kaip musulmone.

Ar busiu nuoto arciau Dievo? Cia jau tik Dievas zino,kas Jam artimesnis. Noriu tiketi, kad nuolankiai vykdydama Dievo isakyma nusipelnysiu Viespaties meiles. Kaip kad melsdamasi, pasninkaudama, duodama labdara ir pan. Yra viena salyga- viska daryti vardan Dievo, tik taip musu darba turi prasme ir yra priimti.

QUOTE(Hmmm... @ 2010 09 15, 08:14)
Tai tik žmogaus vidinės kultūros klausimas smile.gif Kai jos nėra, tai visi iškraipymai Neturiu nieko prieš musulmonus ar pakeitusius tikėjimą į musulmonų smile.gif Man tik keista, kodėl toje religijoje santykis su Dievu tiek daug susijęs su buitiniais/visuomeniniais dalykais (apranga, konkrečiomis pareigomis šeimoje, maistu, konkrečiomis bausmėmis (net fizinėmis, jei teisingai pamenu iš ankstesnių diskusijų apie šį tikėjimą) ir t.t. ir pan.).

Man rodos, kad visų religijų būtent "buitiškieji" aspektai neturi jokio ryšio su žmogaus dvasiniu pasauliu ar jo santykiu su "aukštesnėm jėgom". Visos tos priemonės (kurių apstu ne tik musulmonų religijoj, bet ir krikščioniškojoj) yra skirtos "masėms valdyti". T.y. jos sukurtos žemiškųjų būtybių smile.gif

Islame Dievo slovinimas yra suvokiamas placiau, nei vien tik ritualines maldos. Viskas, ka mes skiriame Viespaciui ir atliekame pagal Jo taisykles gali buti suprantama, kaip slovinimas. Net jei imsime kasni duonos i burna pries tai padekoje Dievui- tai bus priimta kaip slovinimo aktas.

Dievas ne tik sukure taisykles savo kuriniams, bet ir pateike idealia sistema, kaip lebgviausiai tu taisykliu laikytis, nenukrypti i sali. Stai todel mes turime tobula "spargalke", kaip gyventi, kad neprisirinkti nuodemiu, kad pelnyti isganyma ir Amzinaji gyvenima Rojuje. Mes, musulmonai, ta "buitiskaji, socialini" aspekta priimame su dekingumu.
QUOTE(Molė @ 2010 09 15, 09:10)
O tai jūs jau dabar Lietuvoj irgi turit rengtis musulmoniškai? Tai tikrai sulauksit įvairių žvilgsnių . man pvz.; irgi, išvydus, apsimuturiavusią lietuvaitę, pasistebiu
Gal galima paklausti, gal neužskaičiau g.gif
Jūs, kiek suprantu, lietuvė, krikščionė, kas jus įtakojo, kad išsižadėtumėt savo tikėjimo?
Aš pvz.; suprantu, kad meilėj nesvarbu nei odos spalva, nei kalba, nei visa kita, bet man atrodo, kad tikintiesiems tikėjimas, kaip ir Tėvynė,  turėtų būti nekeičiami g.gif
Bent jau aš nežinau nei vieno musulmono, pakeitusio tikėjimą dėl kokios lietuvaitės.
Žinau vieną lietuvę, ištekėjusią už užsieniečio, tai ji jo šaly net slėpdavo, kad lietuvė yra, o jau apie vaikų mokymą lietuviškai net kalbos nebuvo.

Jei jau Dievas liepe dengtis, tai nesvarbu, kur esi- turi elgtis pagal Dievo isakyma.

I jusu pateiktus klausimus atsakiau diskusijos pradzioje, paskaitykite,

Siaip tie dramatiski zodziai "issizadejot" ir panasia- na kam jie? Tai jei as netikiu krikscionybe, jei ji man svetima, vis tiek turiu isikibus jos laikytis per prievarta?.. Tikejimas- ne odos spalva, ne pirstu antspaudai, jis priklauso nuo zmogaus pasauleziuros, supratimo, pajautimo, aisku, kad gali buti keiciamas.

Ir ka turite omeny "issizadejau Tevynes"? LAbai dramatizuojate, nieko as neissizadejau.

O buitiniai seimu aspektai- kaip ir kokiomis kalbomis mokomi vaikai- man visiskai neidomus. Zmones daro, kaip nori. Amerikos iseiviu vaikai taip pat retas kuris sneka lietuviskai- bet tikrai ne del to kad kazkas kazka draude.

QUOTE(alisia28 @ 2010 09 15, 09:27)
Ruby, musulmonai negali vesti kriksciones.Tik tuo atveju, jei ji pakeistu tikejima. mirksiukas.gif

Netiesa.

Beje, jus vis kazka cituojate, bet nenurodote nei autoriaus, nei saltinio g.gif
Atsakyti
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 15, 14:51)
Na tai ka tu pasakysi apie tai ,kad Kristus turejo zmona?Irgi pasakos?Zinove ,pabendrauk nuosirdziau su kunigais ,.jie tau daug ko papasakos ,ko mes paprasti nezinom

biggrin.gif Nemanau, kad verta tiek daug šios temos eterio užimti kalbomis apie krikščionybę. Kalbėti reiktų arba labai iš esmės, arba geriau net nepradėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 15 rugsėjo 2010 - 14:19
QUOTE(alisia28 @ 2010 09 15, 13:56)
Juk pelyte sake, kad viska ji supranta, kam dar cia tie vulgarus isvedziojimai, nesuprantu?

Ji nesupranta ,ji TIKISI .Skirtuma jauciate? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulytej @ 2010 09 15, 12:43)
Zmones ja iskreipe, ypac vyrai, Korane moters teises galbut ir neskamba taip ziauriai, bet realybeje jos yra baisios, as manau jog jos yrs iskraipytos. Dabar noriu pasakyti, kodel as taip rasau. As gyvenu UK, visi mes zinome, jog cia Musulmonu yra labai daug, teko man susipazinti, pazinti ir bendrauti su labai daugybe ju, kadangi darbas priverte, gyvenamoji vieta, drauges turincios Musulmonus vyrus ir t.t. As susidariau tokia nuomone, kad negalima pasakyti jokio priestaravimo ju religijai, visiskai jokio, kaip mat tampi Islamo religijos dergeju arba nesuprantanciu tos religijos absoliuciai. Tikrai bandziau issiaiskinti, paklausineti apie ju religija, bet bergdziai, budavau isvadinama, kad negerbiu ju religijos arba nenoriu suprasti jos. Nu ka padarysi, bent jau gavau daug informacijos skaitydama jusu diskusijas.
Svarbiausias dalykas kuris man yra nepriimtinas ir tikriausiai nebus priimtinas, tai yra, kad jie laiko moteris savo nuosavybemis, zinoma to jie nesako taip kategoriskai, bet is ju veiksmu, zodziu tai galima lengvai suprasti.
Prasau nesuprasti manes neteisingai, as neabsoliutinu Musulmonu, bet as tikrai sutikau ju daug, as cia gyvenu jau daug metu, bet kazkas yra pas juos, kas man neleidzia tiketi ju zodziu jog ju moterys yra laisvos ir gerbiamos, nu kaip jie gali jas gerbti, jei jos net is namu negali iseit ju neatsiklaususios, man tai is karto yra nepasitikejimas, bet kaip ir sakiau cia tik mano nuomone.

Noriu pripazinti, jog maciau ir sutikau laimingu poru, kur lietuvaite istekejusi uz musulmono, labai tikiuosi ji bus laiminga su juo visa gyvenima.

Ka reiskia "laiko nuosavybemis"? Koki elgesi su moterimis vadinate savininkisku? Iseinu is namu neatsiklausus, jei kur toleliau pavaziuoti tenka- pranesu vyrui apie tai, kaip ir jis man pasako kur eina,ka daro- as tai suprantu kaip normalius, artimus, asmenisius vyro ir zmonos santykius. Vyras yra atsakingas uz zmonos sauguma. Jis uz tai tures atsakyti pries Dieva. Naturalu,kad jam rupi, ar jo moteris yra saugi.

Ka butent iskraipo vyrai, konkreciai pasakykite prasau? 4u.gif

Matote, labai sunku yra ramiai atsakineti i klausimus apie religija, kai i tave kreipiasi pravardem babajai, muslikai ir nieko blogo tame nemato, kai saukia uzsikimse ausis ir akis, kad yra taip, o ne kitaip, nes vat kaimynei tai buvo sitaip... Nesakau, galbut jus kulturingai paklausete, o tiems musulmonams truko ziniu,kaip i jusu klausimus atsakyti. Linkiu sutikti tokiu musulmonu, kurie pares rasti atsakymus i jusu klausimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 15, 14:15)
biggrin.gif Nemanau, kad verta tiek daug šios temos eterio užimti kalbomis apie krikščionybę. Kalbėti reiktų arba labai iš esmės, arba geriau net nepradėti.

Atsimerkit -plotai beribiai...temu kiekis nelimituotas ,ko jus cia issigandot to nukrypimo nuo islamo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .Tamara.: 15 rugsėjo 2010 - 14:22
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 15, 10:24)
Islamas, kiek suprantu, reikalauja išskirtinės pagarbos bet kuriam vyrui.

Visiska netiesa- kodel taip suprantate? g.gif Islamo saltiniai irgi pagrinde apibrezia sutuoktiniu tarpusavio santykius. Santykiai su kitais vyrais yra apskritai vengtini, praktikuojama segregacija.

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 15, 10:38)
Pagal mano vyro salies istatymus, mano sutikimas tam reikalingas.

Tai yra salies, o ne Dievo istatymai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 15, 14:09)
"Anot musulmonų,

Tai tu man dabar papasakok -kodel visos pagyvenusios muslimes (ir ne tik pagyvenusios) lietuvems ,istekejusioms uz muslimu ,bruka i rankas korana ,kviecia kartu ji skaityti ,dometis ?Jei zmogus turi savo tikejima -kodel jis nori ji pakeisti?Tai nepagarba zmogui .
Papildyta:
QUOTE(R.M. @ 2010 09 15, 14:24)
Visiska netiesa- kodel taip suprantate?  g.gif  Islamo saltiniai irgi pagrinde apibrezia [i]sutuoktiniu tarpusavio santykius. Santykiai su kitais vyrais yra apskritai vengtini, praktikuojama segregacija.

O tai jeigu moteris islame lygeverte vyrui ,kodel ji negali tureti keliu vyru?Katalikiskame tikejime vienas vyras gali tureti tik viena moteri ,tuo paciu ir moteris gali tureti tik viena vyra .Lygybe ,sakyciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .Tamara.: 15 rugsėjo 2010 - 14:27
QUOTE(murka1980 @ 2010 09 15, 15:11)
Jei apie religija sniaket tai as jos nesuprantu.Musulm.tiki Allahu ir daug straipsniu skaiciau kad yra ir tiki pomirtiniu gyvenimu.Eina zudasi ir zido savo vaikus nes jaucia kad Alahas kviecia blink.gif
vat sito as nesuprantu.

o man labai keista, kad kai kažkas blogo atsitinka, pvz., išprievartauja moterį/vaiką, tvirkina vaikus, užrakina keliems metams rūsy ir prievartauja, žudo tėvus, vaikus, išsišaipo pačiais šlykščiausiais būdais ir t.t. ir pan. bet kas, tik ne musulmonas, kaltina patį žmogų, aplinką, ir randa milijonus priežasčių ir viskas po kiek laiko pasimiršta. niekas nesako, va jis krikščionis toks ir anoks, visi tie krikščionys nesveiki... bet jau kai taip padaro musulmonas tai viskas, pasaulio pabaiga, visi musulmonai nesveiki ir t.t. visi iki vieno. užtenka čia paskaityt moterų/merginų postus, kaip vyrai su jomis elgiasi... kodėl niekas kelatina krikščionybės? aš sutinku, kad musulmoniškame pasaulyje ne mažiau purvo, neteisybės ir išnaudojimo, bet reikia žiūrėti ne į religiją, o į kiekvieną žmogų atskirai.

Atsakyti
QUOTE(Luella @ 2010 09 15, 11:57)
Man tai visi musulmonai atrodo kaip su praplautomis smegenimis... bloga man nuo jų "tobulos" religijos ir bloga, kaip čia kai kurios kiekvienam puslapyje bando neigti kiekvieną bent kiek neigiamą komentarą. Man daugelis jų papročių atrodo nesuvokiami, beprasmiški ir nereikalingi. Man nesuprantamas jų tikėjimas, pasaulėžiūra ir tikrai negalėčiau atsisakyti savo pasaulio suvokimo, religijos suvokimo, papročių ir pan. Labai branginu tai, ką mūsų kultūra pasiekė per šimtmečių šimšmečius, kai moterys gali pačios spręsti, ką daryti su savo gyvenimu. O savęs bukinimas maldelėmis penkis kartus per dieną, ramadanai, skaros ir bla bla bla... man religija, Dievas yra aukščiau visų šitų nereikšmingų ritualų, kurie buvo sugalvoti tų pačių žmonių. Tikrasis tikėjimas yra žmogaus širdyje, o toliau nesvarbu viskas.

Is kur ir kiek semetes ziniu apie islama? Ar malda suprantate, kaip bukinima? Tai taikoma ir krikscionisai maldai? Ar manote, kad pakanka tiketi neslovinant Dievo?
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 15, 12:27)
Bet va kas man keisciausia...musulmoniskos salys labai karsto klimato yra ,vyrai rengiasi sviesiai ,suprantama -balta spalva atmusa karsti ,bet kodel moterys turi suktis i tas  baisias juodas paklodes ?Gi tarpukojis ten šutęs iššutęs turi buti nuo tokiu koldru tamsiu.

Moterys neturi suktis i juodas paklodes. Tokie ju rubai toje kulturoje ir tiek. Vat jus piktinates, kad musulmonams uzkliuna jusu apranga, bet juk jus ta pati darote ir taip nepagarbiai...

QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 15, 12:32)
O jus pabandykite islamioskoje salyje  atsistoti i  vietines reiksmes aerouosto  eilute su sortais ir bliuskute trumpa?Kitaip reaguotu ?

Palaukit, bet ar ne jus piktinotes ir pasmerkete musulmones, spoksancias i jus del aprangos? Vadinasi, jei jos spokso, tai yra nekulturingos ir apskritai musulmonai blogi, o jei i mus spokso- tai viskas ciki?..
Papildyta:
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 15, 13:26)
Tai tu man dabar papasakok -kodel visos pagyvenusios muslimes  (ir ne tik pagyvenusios)  lietuvems ,istekejusioms  uz muslimu ,bruka i rankas  korana ,kviecia kartu ji skaityti ,dometis ?Jei zmogus turi savo tikejima -kodel  jis nori ji pakeisti?Tai nepagarba  zmogui .

O kodel kvietimas semtis ziniu yra nepagarba?.. Gal tam zmogui kaip tik paslauga padaroma- taip ji labiau supras savo sutuoktini, jo pasauleziura ir pan.

O tai jeigu moteris islame  lygeverte vyrui ,kodel ji negali tureti keliu vyru?Katalikiskame tikejime vienas vyras  gali tureti tik viena moteri ,tuo paciu ir moteris gali tureti tik viena vyra .Lygybe ,sakyciau  biggrin.gif

Del ivairiu priezasciu. Viena ju- butu sunku nustatyti vaiko tevyste. Zmogaus prigimtine teise zinoti, kas jo tevai. Toliau eina moters fiziologija, jos religines pareigos seimai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Queenie @ 2010 09 15, 14:30)
o man labai keista

O man keista ,kad siais laikais dedasi dar tokie dalykai -pries kiek tais laiko Anglija sudrebino zinia ,kad muslimas tevas ,su savo broliu ,nuzude savo dukra ir pakavojo ,vien tik del to ,kad ji isimylejo ne ta vaikina ,kuris jai buvo isrinktas tevo .Kosmaras ,nejau siias laikais dar taip galima?
Atsakyti