Įkraunama...
Įkraunama...

Pakeitusios tikejima i musulmones

QUOTE(R.M. @ 2010 09 15, 13:38)
Jau sneketa apie tai... Kas zudo savo vaikus?.. Siaubas... Paskaitykit Lietuvos ryto 5 puslapi ir rasite nemazai straipsniu apie katalieks lietuvos moteris nugalabijusias savo vaikus... Tai ar dabar smerksim katalikybe?..

Psichiskai nestabiliu zmoniu yra ivairuose religijose. Jei atsimenate, JAV kartas nuo karto atsirasdavo pamiseliu, kurie isinesdavo i mokykla ar kita viesa vieta is issaudydavo kas papuola. Neva taip jiems liepe Dievas. NA bet kazkaip ju religijos neakcentuodavo niekas  g.gif  Kodel?

na sutinku zmogzudysciu daug visam pasauly bet as apie tai kad muslm. gali paaukot save,vaikus Alahuj, kad jie jaucia kad jau alahas jos kviecia. vat sito as nesuprantu.
Ir taip man musulmonu religija atrodo kaip sekta kazkokia,gal todel kad daugiau blogu daliku apie ja girdziu.Tik neisizeiskit i sita komentara. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 09 15, 16:24)
Visiska netiesa- kodel taip suprantate?  g.gif  Islamo saltiniai irgi pagrinde apibrezia sutuoktiniu tarpusavio santykius. Santykiai su kitais vyrais yra apskritai vengtini, praktikuojama segregacija.
Tai yra salies, o ne Dievo istatymai  mirksiukas.gif

Butent, kad salies istatymai yra paremti islamo religija, kulturoje -religija, jos neimanoma niekaip atsieti, todel kyla daugeliu atveju tokie nesusipratimai. Patys musulmonai kartais nesuvokia, kam ir kodel to reikia, daro, nes taip liepe, arba todel, jog taip daro kiti musulmonai.Kaip aklu aveliu banda, o kodel?
Papildyta:
Taip, musulmonai daznai naudoja sita zodi "purvais drabstosi".

Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 15, 13:57)
O kaip su tuo posakiu: stiprus ne tas, kuris nepatiria išbandymų, o tas, kuris juos įveikia? Ar gyvenimas auksiniame narvelyje moterį tikrai ugdo? g.gif Ar vyrą nuo gašlumo gali apsaugoti vien tai, kad jo akiratyje nėra moterų?

O kas kalba apie auksini narveli? Mes juk dalyvaujame visuomeneje, nesame uzrakintos. Mes kalbame apie pagalbines priemones isvengti nuodemiu, kurias mums nurode Viespats.

O kodel jus sakote, kad vien tai vyra apsaugo? Vyras savo ruoztu irgi turi laikytis tam tikro elgesio etiketo.

Ir kodel jus manote, kad vienintelis geras budas sustipreti dvasiskai- tai nuolat stimuliuoti save pagundomis?.. g.gif Mano galva, kaip tik stipresnis yra tas, kuris vengia ne tik nuodemes, bet ir to, kas i ja veda, o ne tas, kuris nuolat vaiksto ties riba.
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 09 15, 15:01)
1. Tai daug ko nedare europoje moterys. Dar pries 100 metu jos ne nebalsavo... O pries desimtmeti negalejo tuoktis us tos pacios lyties atstovais... Bet as ne apie veido dengima snekejau. As kalbejau, kad esama nuziurimos del savo aprangos, nors ir nesitengiame veidu.
3.As manau,kad jei zmogui is principo nera priimtina poligamijos ideja- niekas neprivers jo pakeisti nuomones. To ir nesistengiu daryti. Tiesiog noriu paaiskinti priezastus, o toliau jusu teise- priimti, ar ne. Tik nesinori purvu drabstymo.

1.Kaip ir zmones ,taip ir tikejimo dogmos keiciasi ,niekas nestovivietoje .
3.As viska suprantu ,tik man nepriimtinas toks aspektas kaip -ka vyras gali to negali moteris.
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 09 15, 15:56)
Visos sitos diskusijos- tokios nudvasintos... Paskaitykime, kokie naudojami terminai: babajai, muslikai, gaslumas, skudurai, iššute tarpk... siaubas... Nezinai, kaip i jas reaguot... O gal isvis nereaguot?.. Nes panasu, nieko tas nekeicia... Ar apskritai isiskaitoma i atsakumus, ar sieiama kazko sia diskusija suzinoti, praplesti akirati?.. Ar tiesiog norima laimeti ginca bet kokia kaina, suspeti iterpti izeidima, numesti fraze?..

Aš patarčiau įžeidžiančo pobūdžio žinutes ignoruoti. 4u.gif

Ką aš pati (praktikuojanti krikščionė) veikiu šioje temoje? blush2.gif Tikriausiai plečiu akiratį. mastau.gif "Užkabino" pats temos pavadinimas - su klaida unsure.gif , bet šiaip visai įdomi diskusija (kai neišeina už tam tikrų kultūringumo ribų).
Atsakyti
QUOTE(alisia28 @ 2010 09 15, 14:04)
Butent, kad salies istatymai yra paremti islamo religija,

Tas konkretus istatymas islamu neparemtas.

Patys musulmonai kartais nesuvokia, kam ir kodel to reikia,  daro, nes taip liepe, arba todel, jog taip daro kiti musulmonai.Kaip aklu aveliu banda, o kodel?

Ne tik musulmonai. Idomu, ar visi katalikai pasakys, ka jie svencia per Velykas, as nutiko Didiji Penktadieni ir pan.
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 09 15, 15:06)

Ir kodel jus manote, kad vienintelis geras budas sustipreti dvasiskai- tai nuolat stimuliuoti save pagundomis?..  g.gif  Mano galva, kaip tik stipresnis yra tas, kuris vengia ne tik nuodemes, bet ir to, kas i ja veda, o ne tas, kuris nuolat vaiksto ties riba.

O ne,ne ,ne ...jus cia neteisi .Pasidomekite bent katalikybeje .Jus gi buvot katalike ,turit zinoti ,kad dauguma sventuju -buve dideli nusidejeliai ,kurie sugebejo toms nuodemems pasakyti -ne .Tik zinodamas ka valgai gali pasakyti -man tai neskanu .
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 09 15, 17:06)
O kas kalba apie auksini narveli? Mes juk dalyvaujame visuomeneje, nesame uzrakintos. Mes kalbame apie pagalbines priemones isvengti nuodemiu, kurias mums nurode Viespats.

O kodel jus sakote, kad vien tai vyra apsaugo? Vyras savo ruoztu irgi turi laikytis tam tikro elgesio etiketo.

Ir kodel jus manote, kad vienintelis geras budas sustipreti dvasiskai- tai nuolat stimuliuoti save pagundomis?..  g.gif  Mano galva, kaip tik stipresnis yra tas, kuris vengia ne tik nuodemes, bet ir to, kas i ja veda, o ne tas, kuris nuolat vaiksto ties riba.

Setonas gundo nusideti, mes nekalti, mus setonas sugunde, cia jis kaltas.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 15, 15:09)

Ką aš pati (praktikuojanti krikščionė) veikiu šioje temoje? blush2.gif Tikriausiai plečiu akiratį. mastau.gif "Užkabino" pats temos pavadinimas - su klaida unsure.gif , bet šiaip visai įdomi diskusija (kai neišeina už tam tikrų kultūringumo ribų).

Jei esat protingas zmogus -mokesit bendraut visaip .O jei uzsiciklines savimyla -tada ieskosit priezasciu isizeisti .
Atsakyti
R. M.
Sorry, bet jusu issakyta, nuomone, kad neva jus drabsto purvais, vadindami visokiais zoziais, jus zeidzia?
Mano galva, jau tai panasu i aukos vaidmeni. Nediskutuokite su tokiais, yra simtai norinciu isgirstijusu logiskus paaiskinimus i kitus klausimus.SM forume pilna spalvotu zmoniu, del kiekvieno zodzio zeistis neprivalu.
Atsakyti
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 15, 14:06)
1.Kaip ir zmones ,taip ir tikejimo dogmos keiciasi ,niekas nestovivietoje .
3.As viska suprantu ,tik man nepriimtinas toks aspektas kaip -ka vyras gali to negali moteris.

1. Deja, keiciasi. As viliuosi, kad islamo dogmos isliks kiek ymanoma autintiskesnes. To daznai maldose prasau Dievo...

2. O todel, kad vyro ir moters pareigos yra skirtingos, nors vienodai svarbios ir reiksmingos 4u.gif Islame vyrai atlieka tam tikras pareigas, nuo kuriu moterys yra atleistos- tad balansas egzistuoja wink.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 15, 14:09)

Aciu, pasistengsiu blush2.gif

Esu skaiciusi diskusiju, kuriose jus dalyvavote ir galiu pasakyti, kad man imponuoja jusu, kaip tikincio asmens, argumentai. Is esmes as zaviuosi zmonemis, kuriems svarbus Dievas ir kurie stengiasi nuolankiai Jam tarnauti.

Labai tikiuosi, kad bent si diskusika bent kazkiek issklaidys ir jusu turimu stereotipu apie islama. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 09 15, 15:09)
Tas konkretus istatymas islamu neparemtas.
Ne tik musulmonai. Idomu, ar visi katalikai pasakys, ka jie svencia per Velykas, as nutiko Didiji Penktadieni ir pan.

Nepulkit aiaskintis ir sakyti - o va pas jus ...Esat kantri pasnekove ,mokanti risliai isdestyti savo mintis .Malonu ,jog aiskinate ,bandote bent kiek nusviesti tamsius uzkaborius .Kaip ir krikscionybeje ju yra ,taip ir musulmoniskame tikejime ju pilna .
Atsakyti