
Na man iš foto nepanašu,kad jis sausesnis

QUOTE(grange @ 2010 05 28, 09:26)
O kaip padaryti sausesni? cia tikriausiai ir receptas kitoks butu... o gal jei as tiesiog miltu daugiau ideciau?
Sorry gal uz kvailus klausimus.

Varskes pyragas
tesla:
2 kiausinio tryniai
750 g miltu
200 g cukraus
2 arbat.saukst kepimo milteliu
Idaras:
600 gr.varskes
kokoso drozles
cukraus pagal skoni
uzminkome tesla, idedame kokiam pusvalandziui i saldytuva, tuo tarpu pasiruosiam varske, as sikart dejau kokosu drozliu. Tada 2/3 teslos sutarkuojam i kepimo inda, dedame varskes sluoksni, ant visaus obuolienes ar taip kokios uogienes, galima ir kokiu saldytu uogu. Ir tada ant virsaus likusia tesla sutarkuojame. Kepame 180'C 40 min
tesla:
2 kiausinio tryniai
750 g miltu
200 g cukraus
2 arbat.saukst kepimo milteliu
Idaras:
600 gr.varskes
kokoso drozles
cukraus pagal skoni
uzminkome tesla, idedame kokiam pusvalandziui i saldytuva, tuo tarpu pasiruosiam varske, as sikart dejau kokosu drozliu. Tada 2/3 teslos sutarkuojam i kepimo inda, dedame varskes sluoksni, ant visaus obuolienes ar taip kokios uogienes, galima ir kokiu saldytu uogu. Ir tada ant virsaus likusia tesla sutarkuojame. Kepame 180'C 40 min

Laba diena,
kas kepė "Juodajį mišką", ar tikrai į grietinėlę pertepimui nesideda nei grietinėlės standiklis, nei želatina? tik cukrus?
kas kepė "Juodajį mišką", ar tikrai į grietinėlę pertepimui nesideda nei grietinėlės standiklis, nei želatina? tik cukrus?
QUOTE(Silena @ 2010 05 28, 09:13)
Nekokia as kulinare, todel nelabai is nuotraukos ir recepto supratau ar pyragas bus labiau slapias ar sausas? Man noretusi kazkaip kad jis butu toks sausesnis, ar toks ir gausis? 

QUOTE(grange @ 2010 05 28, 09:26)
Pati tesla nera slapia, slapumo valgant duoda sokoladas istirpes. O tesla kaip ir visu pyragu, gan standartine, biskvitine.
QUOTE(mazmona @ 2010 05 28, 13:26)
Laba diena,
kas kepė "Juodajį mišką", ar tikrai į grietinėlę pertepimui nesideda nei grietinėlės standiklis, nei želatina? tik cukrus?
kas kepė "Juodajį mišką", ar tikrai į grietinėlę pertepimui nesideda nei grietinėlės standiklis, nei želatina? tik cukrus?
nesideda



QUOTE(Silena @ 2010 05 28, 09:13)
Nekokia as kulinare, todel nelabai is nuotraukos ir recepto supratau ar pyragas bus labiau slapias ar sausas? Man noretusi kazkaip kad jis butu toks sausesnis, ar toks ir gausis? 

kepiau labai skanus.....sokolado nedejau...o nei slapias nei sausas..toks pats tas...


QUOTE(evers @ 2010 05 28, 14:01)
kepiau labai skanus.....sokolado nedejau...o nei slapias nei sausas..toks pats tas...
toks purus... 


Ale kad sokolade visas biznis cia


Sveikos
Noriu pagalbos. Gal kuri valgėte pyragą iš Bijolos Latė ir žinote jo receptuką. Man jis be galo patiko, norėtųsi namuose pabandyti išsikepti

Noriu pagalbos. Gal kuri valgėte pyragą iš Bijolos Latė ir žinote jo receptuką. Man jis be galo patiko, norėtųsi namuose pabandyti išsikepti

Gal galit pasiūlyt kokį pyragą/tortą be kiaušinių? Vyro greitai gimtadienis, o jis alergiškas kiaušiniams...o taip norėsi kažkuo palepint

QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 28, 14:19)
Gal galit pasiūlyt kokį pyragą/tortą be kiaušinių? Vyro greitai gimtadienis, o jis alergiškas kiaušiniams...o taip norėsi kažkuo palepint 

Yra net tema tokia

http://www.supermama...showtopic=82619
QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 28, 13:19)
Gal galit pasiūlyt kokį pyragą/tortą be kiaušinių? Vyro greitai gimtadienis, o jis alergiškas kiaušiniams...o taip norėsi kažkuo palepint 

As daznai kepu arbatini pyraga. Yra keli jo kepimo variantai, bet be kiausiniu sis

Ingridientai:
1 stiklinė labai stiprios mėgstamos arbatos
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos
4 šaukštai uogienės
1,5 stiklinės miltų
sviesto formai patepti
džiūvėsėlių formai pabarstyti
Gaminimas
Sodą sudedame į uogiene, išmaišome ir 5 min. paliekame. Paskui į uogienę supilame arbatą,aliejų, cukrų, druską, miltus. Viską labai gerai išmaišome. Formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame tešlą ir kepame orkaitėje 200C temperatūroje.
Gaila neturiu foto

