
Beje, nemėgstančioms riebių torčiukų siūlau nevargti, nes jis žiauriai kaloringas... Visgi su plakta grietinėle....
Biskvitas:
Į du indelius atskiriam trynius ir baltymus.
Kitame inde išplakame mikseriu kambario temperatūros sviestą su cukrumi (30gr.) iki purumo, įberti druskos ant peilio galiuko, ir ištirpintą juodą šokoladą (jį reiktų iš anksto istirpint, kad būtų šiek tiek atvėsęs), vėl paplakam, įdėdam trynius, vėl plakam.
Atskirai išplakame baltymus su cukrumi (130gr.) iki standžių pūtų.
Atskirai prasijojam miltus, sumaišom su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Atsargiai į baltymus supilame šokolado-sviesto masę, suberiame miltus ir atsargiai šaukštu išmaišome, kad gautus vienalytė masė.
Tada tešlą supilame į mūsų formą, kurią patepame sviestu prieš tai (turi būti tą, kurią galimą išardyti). Kepam Т 160°С 25-30min. Patikrinam mediniu pagaliuku- ar iškepė.
Iškeptą biskvitą, apipjaustom, tuos gabaliukus galėsim naudoti apibarstymui - papuošimui.
PASTABA: Recepto autorė siūlo biskvitą iškepti dieną prieš ruošiant tortą, kad jis "pailsėtų", bet aš sąžiningai prisipažįstu, kad neturiu kantrybės ir viską darau tą pačią dieną, tik kol ruošiu kremą ir musą, atvėsusį biskvitą dar kartais įkišu į šaldytuvą- tada ir kremas geriau laikosi...
Ir dar - jei tortas ruošiamas suaugusiems, tai galima ant biskvito užpilti šiek tiek airiško ar kitokio grietinėlės skonio likerio, jo skonis taps dar ryškesnis.
Šokoladinis kremas:
Kremą irgi geriau ruošti iš anksto, nes kad jį paruošti reikia porą val.:
Ištirpinate grietinėlėje pienišką šokoladą, neleiskit užvirti, turi būti vienalytė masė kai šiek tiek atvėstą, kremą dedat į šaldytuvą (T+5-+6 C, virš 3 val.), kremas laikomas paruoštu plakimui, kai išėmus iš šaldytuvą pasukus dubenėlį jie nebėga.
Tada suplakame iki purumo.
Formos bortelius aptverti standžia plėvele ( yra tokios įmautės-dėkliukai dokumentams- aš jas sukarpau ir jomis užtveriu, nes kai dėsim musą jis gali būti aukščiau formos bortelių ir išbėgti, o taip tos įmautės jį užlaiko).
http://ifs.cook-time...img98/98257.jpg
Ir su konditeriniu šfirkštu ( o jei jo nėra, tai dedat į maišelį, nukerpat galiuką) išspaudžiate į tarpelius tarp formos ir biskvito, bei ant paties biskvito, ruošinuką dedam į šaldytuvą.
Mėtinis musas:
Išplautos mėtos lapelius labai smulkiai supjaustome, grietinėle išplakame iki standumo.
Išmirkome želatiną šaltoje grietinėlėje, po to kai išmirksta, dedam ant ugnies ir leidžiame ištirpti (bet stebim, kad nevirtų), dedam baltą šokoladą, jis irgi turi ištirpti, susmulkintą mėtą ir maišom, maišom iki visiško šokolado ištirpimo, nuimam nuo ugnies. Leidžiam atvėsti ir supilame mėtinį sirupą (arba likerį). Gerai išmaišome ir supilame atsargiai į išplaktus baltymus.Išmaišome.
Ištraukiame iš šaldytuvo mūsų pašalusį biskvitą su kremu ir ant viršaus sudedame mėtinį musą.
Dedam mūsų torčiuko ruošinuką į šaldytuvą nakčiai.
O ryte ištraukiame, puošiame kaip norime - vaisiais, kremu, šokoladiniais šiaudeliais, lapeliai ir t.t., aš įdėjau savo kelias nuotraukytes, kad matytumėte, kaip galima papuošti tais pačiais trupiniais...
Skanaus
