Srove, tortas tai tiesiog kažkas nežemiško

Gal jau man sapnuojas čia tokie grožiai, reiktų pačiupinėt, t.y. paragaut, kad įsitikint

Aš atnešu
marmurinį pieniško šokolado keksą
100 g pieniško šokolado, smulkinto
½ puodelio (120 ml) pieno
1 ½ puodelio (210 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
¼ puodelio (70 g) grietinės
½ puodelio (113 g) sviesto, kambario temperatūros
¾ puodelio + 2 valg.š. (170 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb.š. vanilės esencijos1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Paruošti 23 x 13 x 8 cm. dydžio kepimo indą.
2. Ištirpinti šokoladą su 60 ml pieno ant garų vonelės. Atidėti į šalį.
3. Dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Atidėti į šalį.
4. Kitame dubenyje suplakti grietinę su pienu. Atidėti į šalį.
5. Trečiame dubenyje suplakti sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmušti kiaušinius, po vieną, vis plakant. Įmaišyti vanilės esenciją. Lėtai plakant, įmaišyti miltų mišinį ir grietinės ir pieno plakinį.
6. Pusę paruoštos tešlos atidėti į kitą dubenį ir sumaišyti su tirpintu šokoladu.
7. Naudojant du šauktus, pakaitomis į paruoštą kepimo indą dėti po šaukštą abiejų masių vanilinės, šokoladinės, vanilinės, šokoladinės ir t.t. Mediniu pagaliuku ar peiliu, įkišus į supiltas mases, pamaišyti ir sukurti marmuro efektą.
8. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 55 minutes, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
9. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti bent 10 minučių, prieš išimant iš kepimo indo. Išėmus, leisti atvėsti visiškai, supjaustyti riekelėmis ir patiekti.
Visapusiškos liaupsės šiam keksui, nes jis tikrai tiesiog nuooostabus, fantastiškas ir nepakartojamas

Super purutis, minkštutis ir tirpstantis burnoje

Daug nekalbant, tiesiog šimtas balų ir rekomenduoju visoms, bent kiek prijaučiančioms keksams