Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas - 2

QUOTE(Buel @ 2011 06 21, 22:17)
Ne, cia kaip po chirurgo, atgal neprisiuvama. Ir tarp kitko, man psihologinis sokas jau praejo, apsipratau. Po metu parodysiu kaip viska graziai sutvarkysiu.
O tvenkinio paskirtis manau bus - meditacija! smile.gif  rolleyes.gif

Sveiki,

Turint didžiulį norą, investavus šiek tiek proto, daug litų ir dar daugiau darbo, tas kūdriukas galėtų reinkarnuotis ir būti pritaikomas ne tik meditacijai, bet ir ritualiniam apsiprausimui ar netgi išsimaudymui (pvz., kaip Gangas lotuliukas.gif ).
Tačiau, jei pradedate nuo geotinklo, kas atims krūvą pinigų, ar tik nebaigsite betoninėmis sienelėmis.... Jei į kūdrą dar negriūva šventa kaimyno žemė, gal dar galima iš šios situacijos išsivynioti kokiais nors draugiškesniais piniginei būdais?

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Labas Aušrai,

žinau, kad patarimų kiek ir kokios žuvies suleisti į kūdriuką įprastai nedalini nuotoliniu būdu, bet pabandysiu bent ,,per aplinkui" paklausinėti (o gal vis tik patartum nors rūšis tinkamas jei ne kiekius) 4u.gif
1. Ar 6 arų kūdroje galėtų gyventi eršketai ir unguriai?
2. Kokios žuvys nerausia dumblo?
3. Lydeka taip suprantu beveik būtina kad apgaudytu karosus (kurių dar nėra)? Ar ji gyventų viena ar jai reiktų 2-3 kompanionių?
4. Geriau didesnė žuvų įvairovė po 3-5 vienetus, ar mažesnė įvairovė po 10 vnt?
5. kas per gyvis moliuskai kurie valo-tvarko dumblą kūdrose, juos parduoda žuvų mailiumi prekiaujantys piliečiai? Ar verta juos pas save įsileisti?

Beje tie kur prekiauja žuvimis pasakoja, kad vienam arui 10 žuvyčių,taip išeitų, kad galiu įsileisti jų apie 60 vnt. g.gif Bet man tai panašoka į žuvienę. O gal aš klystu?
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2011 06 22, 17:33)
Labas Aušrai,

žinau, kad patarimų kiek ir kokios žuvies suleisti į kūdriuką įprastai nedalini nuotoliniu būdu, bet pabandysiu bent ,,per aplinkui" paklausinėti (o gal vis tik patartum nors rūšis tinkamas jei ne kiekius)  4u.gif
1. Ar 6 arų kūdroje galėtų gyventi eršketai ir unguriai?
2. Kokios žuvys nerausia dumblo?
3. Lydeka taip suprantu beveik būtina kad apgaudytu karosus (kurių dar nėra)? Ar ji gyventų viena ar jai reiktų 2-3 kompanionių?
4. Geriau didesnė žuvų įvairovė po 3-5 vienetus, ar mažesnė įvairovė po 10 vnt?
5. kas per gyvis moliuskai kurie valo-tvarko dumblą kūdrose, juos parduoda žuvų mailiumi prekiaujantys piliečiai? Ar verta juos pas save įsileisti?

Beje tie kur prekiauja žuvimis pasakoja, kad vienam arui 10 žuvyčių,taip išeitų, kad galiu įsileisti jų apie 60 vnt.  g.gif  Bet man tai panašoka į žuvienę. O gal aš klystu?

Labas, Niurzga,

Jūsų klausimai, kaip subrendusios kūdrininkės - nuotoliniu būdu spaudžiu leteną 4u.gif . Tačiau prisibijau, kad mano atsakymai "per aplinkui" nevirstų jūsų kūdros įžuvinimu "iškreiptu būdu" su visom iš to kylančiom (tame tarpe - ir kylančiom aukštyn pilvais) pasekmėm...
OK, laikykim tai mano apsidraudimu, jei kas nors bus ne taip, o dabar pabandysiu neutraliai ir be konteksto atsakyti į klausimus:
1. ne
2. dauguma, išskyrus karpius
3. gali būti 2-3
4. GAmta paprastai mėgsta didesnę įvairovę, tačiau 6 arų kūdrai reikia parinkti tik tas "neužmušamas": rūšis, kurios joje išgyvens;
5. nežinau, ką kas pardavinėja. Jei tai dreisenos, siūlau nepirkti.
6. 60 vnt. žuvų - dar ne žuvienė, tačiau IŠTYRUS KŪDROS VANDENS KOKYBĘ IR YPAČ ŽUVŲ PERŽIEMOJIMO GALIMYBES, reikia teisingai parinkti augalėdžių ir plėšrūnių rūšių derinius, kad per keletą metų kūdroje nusistovėtų subalansuota žuvų bendrija.

Sėkmės !
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Ausras @ 2011 06 28, 18:27)
Jūsų klausimai, kaip subrendusios kūdrininkės - nuotoliniu būdu spaudžiu leteną  4u.gif .

assa.gif Ačiū. O jei rimtai tai man dar tiek klausimų kyla, kad čia tik maža dalis jų doh.gif

Tada dar keletas klausimų ax.gif
Karpių vadinasi nepirksiu.
Koks komplektukas žuvų būtų maždaug tinkamas:
pvz.
2-3 lydekaitės
karosiukai (tikriausiai užsiveis savaime)
10 plačiakakčiai.
10 ešerių
10 lynai
Ką pamiršau 4u.gif

Peržiemojimo glimybes tikriausiai pamatysiu pavasarį doh.gif Šį šeštadienį pagaliau gausiu savo vandens augalus - pastrigo užsakymas. 2 vandens lelijos, plunksnalapė, spiralis na ir dar kažką kas patiks turguje ax.gif

Tada, kad neprisidirbčiau dėl maudyklos, pirmadienį užsivešime žvyro (taip jau išeis, kad ne smėlis) visai šeimynai gerai taigi bus taip. O dabar reikia patarimo, iš ankstesnių žinučių supratau, kad žiemos laukti nereikia ir žvyrą-smėlį brastoje galime pilti ir vasarą. Kadangi jau nemažai vandens tai spėju, kad geotekstilės patiesti nebeišeis g.gif Kaip gudriau būtų tą žvyrą vandenyje paskleisti g.gif Neįsivaizduoju unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 29 birželio 2011 - 10:53
Laba diena, as taip pat noriu pono Ausrio pagalbos ax.gif (pries keis metus jau buvau klaususi del amuru ir placiakakciu, bet deja po pirmos ziemos jie pavasari pilvais i virsu isplauke verysad.gif )
Bet si karta ne apie zuvis, savaitgali vos soko negavau kai pamaciau kaip musu kudra atrodo (paskutini karta buvau buvusi gal pires 3 sav) zodziu ir ankstesniais metais buvo tu zaliu pluduriuojanciu net nzn kaip pavadinti tuos darinius, bet anksciau as juos semdabau lauk ir per metus gal kokius 3-4k. Bet siais metais auginu maza kliacka ir net nesiruosiu ten nagus kisti (visu kudra - visu ir problema, bet kaip matau tik man terupinti) zodziu visas vandens pavirsius zalia mase, kur jos nera ziurint i vandeni atrodo kad ten viskas i gyli kaip snargliai ar kisielius. Kas cia tokio galetu buti? ir nuo ko? tais metais kai buvo amurai ileisti man bent poilsis buvo nuo tu graibymu, na bet siais metais doh.gif visi tik dejuoja kad tokio baisaus vandens dar nemate, tik aisku daryti nieko net neketina. Galvoju gal reikia nuvezti istirti vandeni? (tik nzn kur ir kiek apytiksliai kainuoja?)
Pridedu foto (jeigu iseis) : http://public.fotki....s/imga0268.html
Labai laukiu ir dekoju uz atsakyma blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brunetike: 29 birželio 2011 - 14:36
Brunetike, pas jus siūliniai dumbliai. Nesureguliuota kūdros ekosistema, per daug maisto medžiagų...
Atsakyti
viespateliau doh.gif kaip spresti problema? jauciu be amuru mes vistiek neissiversim g.gif ar kokius dar "apzoras" ileisti reiketu?
Atsakyti
QUOTE(Brunetike @ 2011 06 29, 16:12)
viespateliau  doh.gif  kaip spresti problema?  jauciu be amuru mes vistiek neissiversim  g.gif  ar kokius dar "apzoras" ileisti reiketu?

Aušrys Jums pagelbės. Šiaip pasiskaitinėkit temą Tvenkinio valymas. Ne viena turit tokią bėdą. mirksiukas.gif Beje, amūrai situacijos tikrai nepagelbės, nes jie suėda žoles, ko pasekoje dar padaugėt gali dumblių, nes nebeturi su kuo konkuruot jie, tai puikiai toliau plečiasi. Dumblius kiek žinau valgo plačiakakčiai. Tik tiek, kad jie labai jau lepūs ir žiemos gali neištempt.. Ypač dideli. Man bandymas su plačiakakčiais nelabai pavyko, pirkom mažiukų ir vieną 5kg, bet jį iš mūsų balos pagrobė vanagas.... doh.gif
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif
Noriu prisiregistruot cia wink.gif
Kadangi turim jau leidima prudo kasimui, o kaseju dar neturim, todel ilindau i interneta pasieskot kaseju.
Kas neseniai kase? Kokios dabar kainos nuo iki?
Papildyta:
QUOTE(Ausras @ 2011 05 09, 13:12)
...
Raudonlapių ąžuolų gyvatvorė - liuks  drinks_cheers.gif ...

Ar rudeni nebus labai daug nuo ju lapu?
Mes turim dideli azuola, tai patikekit kiek lapu prikrenta ir griebti reikia.
Nebent raudonlapiai kitokie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ra2ga: 02 liepos 2011 - 08:11
Už 6 arus mok4jom 4000 Lt 4u.gif Iškasė, pPylimą suformavo, palygino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 02 liepos 2011 - 08:28
QUOTE(Niurzga @ 2011 07 02, 10:27)
Už 6 arus mok4jom 4000 Lt  4u.gif Iškasė, pPylimą suformavo, palygino.

O lygino su ekskavatoriumi, ar su buldozeriu? Kada kasė?
Gal kontaktais pasidalintumėte? Iš kur kasėjai? Galite ir į až rašyti.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2011 07 02, 09:27)
Už 6 arus mok4jom 4000 Lt  4u.gif Iškasė, pPylimą suformavo, palygino.

man irgi reikia kontaktu i az, jeigu galima.
ar esat patenkinti darbu? kiek laiko kase? ar turi siurbli, jeigu vanduo bus?
nu cia gal ju paklausiu ax.gif kokio gilio kaset?
Atsakyti