QUOTE(Niurzga @ 2011 06 22, 17:33)
Labas Aušrai,
žinau, kad patarimų kiek ir kokios žuvies suleisti į kūdriuką įprastai nedalini nuotoliniu būdu, bet pabandysiu bent ,,per aplinkui" paklausinėti (o gal vis tik patartum nors rūšis tinkamas jei ne kiekius)
1. Ar 6 arų kūdroje galėtų gyventi eršketai ir unguriai?
2. Kokios žuvys nerausia dumblo?
3. Lydeka taip suprantu beveik būtina kad apgaudytu karosus (kurių dar nėra)? Ar ji gyventų viena ar jai reiktų 2-3 kompanionių?
4. Geriau didesnė žuvų įvairovė po 3-5 vienetus, ar mažesnė įvairovė po 10 vnt?
5. kas per gyvis moliuskai kurie valo-tvarko dumblą kūdrose, juos parduoda žuvų mailiumi prekiaujantys piliečiai? Ar verta juos pas save įsileisti?
Beje tie kur prekiauja žuvimis pasakoja, kad vienam arui 10 žuvyčių,taip išeitų, kad galiu įsileisti jų apie 60 vnt.

Bet man tai panašoka į žuvienę. O gal aš klystu?
Labas, Niurzga,
Jūsų klausimai, kaip subrendusios kūdrininkės - nuotoliniu būdu spaudžiu leteną

. Tačiau prisibijau, kad mano atsakymai "per aplinkui" nevirstų jūsų kūdros įžuvinimu "iškreiptu būdu" su visom iš to kylančiom (tame tarpe - ir kylančiom aukštyn pilvais) pasekmėm...
OK, laikykim tai mano apsidraudimu, jei kas nors bus ne taip, o dabar pabandysiu neutraliai ir be konteksto atsakyti į klausimus:
1. ne
2. dauguma, išskyrus karpius
3. gali būti 2-3
4. GAmta paprastai mėgsta didesnę įvairovę, tačiau 6 arų kūdrai reikia parinkti tik tas "neužmušamas": rūšis, kurios joje išgyvens;
5. nežinau, ką kas pardavinėja. Jei tai dreisenos, siūlau nepirkti.
6. 60 vnt. žuvų - dar ne žuvienė, tačiau IŠTYRUS KŪDROS VANDENS KOKYBĘ IR YPAČ ŽUVŲ PERŽIEMOJIMO GALIMYBES, reikia teisingai parinkti augalėdžių ir plėšrūnių rūšių derinius, kad per keletą metų kūdroje nusistovėtų subalansuota žuvų bendrija.
Sėkmės !
Aušrys