Įkraunama...
Įkraunama...

Islandijos ugnikalnis ir kelionės

QUOTE(Tylene @ 2010 04 18, 18:42)
Aš trutputį kitokią patirtį turiu. Na kaip pavyzdį, su Milano vienu viešbučiu. Tai rezervavus jį su vienos paros palaikymu (laiko kambarį visą paraą, jei nespėji atvykti iki 14 val.) - ir neatvykus, arba pranešus paskutinę dieną-jie už tą parą pnigėlius pasilieka sau. Jei užsakai viešbutį ir esi tikras, kad atvyksi iki 14,00 val.-tai niekas nieko nenuskaito. Nes tą kambarį atiduoda kitam ir tiek.
Manau, kad agentūros vis tik užsako palikdamos užstatą už vieną parą, nes niekada negali būti tikras ar spėsi laiku ten atsirast.
tai ir manau, kad tas sutrumpėjęs laikas gali būti taikomas tik tiems, kurie šiom dienom išvyksta, nes nespėja atšaukti ar nukelti rezervacijos.

tai nereikia pranešt paskutinę dieną. kaip sakiau - ilgiau nei para prieš atvykimą. jeigu aš šiandien atsisakysiu po mėnsio turinčios įvykti kelionės, tegu man jie nepasakoja kad negalės mano viešbučio rezervacijos anuliuoti...juokas ima...
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 04 18, 17:44)
tai nereikia pranešt paskutinę dieną. kaip sakiau - ilgiau nei para prieš atvykimą. jeigu aš šiandien atsisakysiu po mėnsio turinčios įvykti kelionės, tegu man jie nepasakoja kad negalės mano viešbučio rezervacijos anuliuoti...juokas ima...

tai suprantu mirksiukas.gif bet buvo dabar gi atvejų, kai turėjo skristi, bet organizatoriai nežinojo, ar galės kilti lėktuvai ar ne..ir laukė...nespėjo atšaukti..tai va gal tiems, ir sutrumpėjo atostogos. g.gif
Atsakyti
2.1.3. cituoju:
Jeigu turistas atsisako sutarties dėl aplinkybių, už kurias atsako kelionės organizatorius ar asmuo, kurio pagalba kelionės organizatorius naudojasi, arba dėl su turistu nesusijusių aplinkybių, kurių jis negali kontroliuoti ir kurių sutarties sudarymo metu negalėjo protingai numatyti, jis turi teisę reikalauti, kad jam būtų grąžinti už kelionę sumokėti pinigai arba jo sutikimu kompensuota kitu būdu.
Udriau, nematau nieko apie poną dievą. tik matau nuo turisto nepriklausančias aplinkybes.
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2010 04 18, 18:42)
ir neatvykus, arba pranešus paskutinę dieną-jie už tą parą pnigėlius pasilieka sau.

Ir Vilniuj viena viesbuti rezervuojant buvau ispetas, kad ir atsaukimo atveju nusirasys nuo korteles uz viena para.
ir aisku tik dabar perskaiciau atidziau, kad anksciau atsaukus bookinima, nieko nekainuoja doh.gif
Cancellation
If cancelled up to 1 day before the date of arrival, no fee will be charged. If cancelled later or in case of no-show, the first night will be charged.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zilvinas75: 18 balandžio 2010 - 17:54
QUOTE(Tylene @ 2010 04 18, 18:46)
tai suprantu  mirksiukas.gif  bet buvo dabar gi atvejų, kai turėjo skristi, bet organizatoriai nežinojo, ar galės kilti lėktuvai ar ne..ir laukė...nespėjo atšaukti..tai va gal tiems, ir sutrumpėjo atostogos. g.gif

Stai musu skrydis neatsauktas, o atidetas neribotam laikui. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 04 18, 18:47)
Ir Vilniuj viena viesbuti rezervuojant buvau ispetas, kad ir atsaukimo atveju nusirasys nuo korteles uz viena para.
ir aisku tik dabar perskaiciau atidziau, kad anksciau atsaukus bookinima, nieko nekainuoja  doh.gif
Cancellation
If cancelled up to 1 day before the date of arrival, no fee will be charged. If cancelled later or in case of no-show, the first night will be charged.

BINGO, kaip sakau visam civilizuotam pasauly ta taisyklė galioja. gali nelaužt iš piršto ir neraudot čia mūsų kilnieji kelionių organizatoriai...
Atsakyti
Tai va būtent Jeigu turistas atsisako sutarties dėl aplinkybių, už kurias atsako kelionės organizatorius ar asmuo, kurio pagalba kelionės organizatorius naudojasi
Ugnikalnio išsiveržimo negalėjo numatyti jei organizatorius nei kitas asmuo... Be to mane neramina šitas punktas -

"2.3. Kelionės organizatorius, atsisakes sutarties, privalo organizuoti kelione iš naujo arba gražinti turistui pinigus už kelione. Jokia žala turistui neatlyginama tais atvejais, kai sutarties atsisakoma dėl 1.1.2 punkto aplinkybiu arba nenugalimos jėgos."

Ugnikalnio išsiveržimas ir yta nenugalima jėga (Force majeure)
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2010 04 18, 19:01)
Tai va būtent Jeigu turistas atsisako sutarties dėl aplinkybių, už kurias atsako kelionės organizatorius ar asmuo, kurio pagalba kelionės organizatorius naudojasi
Ugnikalnio išsiveržimo negalėjo numatyti jei organizatorius nei kitas asmuo... Be to mane neramina šitas punktas -

"2.3. Kelionės organizatorius, atsisakes sutarties, privalo organizuoti kelione iš naujo arba gražinti turistui pinigus už kelione. Jokia žala turistui neatlyginama tais atvejais, kai sutarties atsisakoma dėl 1.1.2 punkto aplinkybiu arba nenugalimos jėgos."

Ugnikalnio išsiveržimas ir yta nenugalima jėga (Force majeure)

arba dėl su turistu nesusijusių aplinkybių, kurių jis negali kontroliuoti ir kurių sutarties sudarymo metu negalėjo protingai numatyti,

pamiršai pabaigą. o "Jokia žala turistui neatlyginama tais atvejais" tai ŽALA nėra KELIONĖS KAINA. ŽALA sakyčiau yra atvykimas/išvykimas iš oro uosto, kažkur nakvynė kol lauki žinių dėl kelionės, papildomos kažkokios išlaidos ir pan - tai yra žala. tai nėra kelionės kaina, kurią aš įmokėjau. būtent tai ir detalizuojama 2.3. punkte.
Atsakyti
Idomiai ci asu tais skrydziais. Lyg ir galima, bet atsakomybe pilotams g.gif As tai noreciau skrist be papildomo streso.
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 04 18, 18:46)
2.1.3. cituoju:
Jeigu turistas atsisako sutarties dėl aplinkybių, už kurias atsako kelionės organizatorius ar asmuo, kurio pagalba kelionės organizatorius naudojasi, arba dėl su turistu nesusijusių aplinkybių, kurių jis negali kontroliuoti ir kurių sutarties sudarymo metu negalėjo protingai numatyti, jis turi teisę reikalauti, kad jam būtų grąžinti už kelionę sumokėti pinigai arba jo sutikimu kompensuota kitu būdu.
Udriau, nematau nieko apie poną dievą. tik matau nuo turisto nepriklausančias aplinkybes.

arba dėl su turistu nesusijusių aplinkybių, kurių jis negali kontroliuoti ir kurių sutarties sudarymo metu negalėjo protingai numatyti,
manyciau butu tiesiogiai nurodyta, jog tai F. M. islyga.
Jokiu budu nepanikuoju, tiesiog bandau ieskoti argumentu - ryt zadu rastiskai kreiptis i agentura. Zodziu man jau buvo atsakyta - jokiu pinigu atgal. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 18 balandžio 2010 - 18:07
QUOTE(fuksė @ 2010 04 18, 19:34)
Na Jus jau ir iki neteiseto pasipelnimo dasokote....... biggrin.gif nors nieko bendro ner ir vel....

kaip tai nieko bendro? jei neatiduos pinigu (o atiduoti privalo), tai ir bus nepagristas praturtejimas. sutarties juk neivykde, paslaugos nesuteike.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2010 04 18, 18:53)
Stai musu skrydis neatsauktas, o atidetas neribotam laikui. verysad.gif

bent jau star1 sutarty įskaičiau kad susitarimas tarp jūsų ir organizatoriaus turi būti vykdomas raštu. jei jūs raštu pareikalausit grąžinti pinigus, kaip suprantu jie PRIVALO tą padaryti. jei tarp jūsų vyksta žodinis bandymas susitarti, tai manau jie tiesiog savivaliauja tokiu būdu...
reikėtų į vartotojų teises pabandyti kreiptis ir išsiaiškinti. manau jie patars RAŠTU pareikalauti iš organizatoriaus grąžinti pinigus. ką jūs galit pabandyti padaryti, juk galvon niekas neduos, nepavyks tai nepavyks mirksiukas.gif
Atsakyti