Įkraunama...
Įkraunama...

Islandijos ugnikalnis ir kelionės

QUOTE(Miramax @ 2010 04 18, 17:14)
Tai va, del nenugalimos jegos isetu gali negrazinti, bet manau,taip nesielgs, baisus triuksmas butu. Bet nukeldineti irgi negales, kad ir papildomu reisu issiustu, tada viesbuciuose kambariu pritruktu.

zalos nemokes, bet pinigus turi grazinti
Atsakyti
QUOTE(perla <3 @ 2010 04 18, 15:18)

bet juk yra punktas,kad turi teise negrazinti g.gif tai apie kokia dar zala,jei tuos pinigus kuriuos uz kelione sumokeje gali negrazinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 04 18, 17:08)
pasižiūrėjau savo sutartį su star1, tai joje nurodyta kad jei kelionė negali vykti ne dėl keleivio kaltės, o dėl force majeure aplinkybių, aš turiu teisę atgauti visus sumokėtus pinigus  ax.gif taip išeina kad galima kreiptis susigrąžint įmokėtą sumą  g.gif nes net jei paleis tuos skrydžius, visai aš nenoriu būt bandomu triušiuku ir bandyt: nukris-nenukris tas lėktuvas  bigsmile.gif

bet vat ar uz menesio traktuosis jusu sutartis kaip force majeure g.gif
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2010 04 18, 16:18)
Tikėk tuo megaturu - megaturas pardavė daugiausiai jau bankrutavusio novus orbis kelionių ...

Udriau, tu čia baik biggrin.gif Star1 kaip ir visos kitos privalės grąžinti pinigus. Sutartis jų lygiai tokia pat kaip ir kitų organizatorių. Nebent bankrutuotų....bet gal to nebus..tikiuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 04 18, 16:21)
pas mane 2.1.3. cituoju:
Jeigu turistas atsisako sutarties dėl aplinkybių, už kurias atsako kelionės organizatorius ar asmuo, kurio pagalba kelionės organizatorius naudojasi, arba dėl su turistu nesusijusių aplinkybių, kurių jis negali kontroliuoti ir kurių sutarties sudarymo metu negalėjo protingai numatyti, jis turi teisę reikalauti, kad jam būtų grąžinti už kelionę sumokėti pinigai arba jo sutikimu kompensuota kitu būdu.

Prasau neklaidinti zmoniu ir neinterpretuoti si punkta pleciant jo esme.
,,už kurias atsako kelionės organizatorius ar asmuo, kurio pagalba kelionės organizatorius naudojasi," - leiskite suzinoti, kur Jus matote nenugalimos jegos savoka? Ar keliones organizatorius galejo ir privalejo numatyti, kad vulkanas ims ir bujos?
,,arba dėl su turistu nesusijusių aplinkybių, kurių jis negali kontroliuoti ir kurių sutarties sudarymo metu negalėjo protingai numatyti," - stai cia turima omeny liga ir pan. Taciau ir cia reikia tureti omeny, kad organizatorius gali atsisakyti grazinti pinigus, jei asmens veiksmai butu tycia.
Tad sutartele svari, prisikabinti ner prie ko..... ir aisku ne musu naudai
Atsakyti
QUOTE(perla <3 @ 2010 04 18, 16:18)

būtent drinks_cheers.gif Žala, tai nėra pinigai už kelionę.
Tarkim turit skristi į kokią komandiruotę, ir neišskrendat- patiriat kažkokius ten nuostolius susijusius su darbu. Tai tokiu atveju, niekas jums tų nuostolių neatlygins. Jei organizatorius šiaip sau atšauktų kelionę, galėtumėt reikalauti atlyginti žalą iki kažkiek ten eurų (300 eru ar pan.).
Žala tikrai nėra lygu pinigams už kelionę.
Atsakyti
QUOTE(Miramax @ 2010 04 18, 16:05)
Pas Tezus yra toks punktas:
2.3. Kelionės organizatorius, atsisakęs sutarties, privalo organizuoti kelionę iš naujo arba grąžinti turistui pinigus už kelionę. Jokia žala turistui neatlyginama tais atvejais, kai sutarties atsisakoma dėl 1.1.2 punkto aplinkybių arba nenugalimos jėgos.

kaip suprantu tai neatlyginama padaryta žala ( papildomai čia už nemalonumus0, bet sumokėti pinigai gražinami pagal kitus punktus
Atsakyti
QUOTE(Miramax @ 2010 04 18, 17:05)
Pas Tezus yra toks punktas:
2.3. Kelionės organizatorius, atsisakęs sutarties, privalo organizuoti kelionę iš naujo arba grąžinti turistui pinigus už kelionę. Jokia žala turistui neatlyginama tais atvejais, kai sutarties atsisakoma dėl 1.1.2 punkto aplinkybių arba nenugalimos jėgos.

Sis punktas mane labiausia ir baugina. Stai cia matau realu vaizda - jokiu pinigu atgal.
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2010 04 18, 16:23)
būtent  drinks_cheers.gif  Žala, tai nėra pinigai už kelionę.
Tarkim turit skristi į kokią komandiruotę, ir neišskrendat- patiriat kažkokius ten nuostolius susijusius su darbu. Tai tokiu atveju, niekas jums tų nuostolių neatlygins. Jei organizatorius šiaip sau atšauktų kelionę, galėtumėt reikalauti atlyginti žalą iki kažkiek ten eurų (300 eru ar pan.).
Žala tikrai nėra lygu pinigams už kelionę.

taip taip ir aš suptantu drinks_cheers.gif
ir kiek skaitėm su vyru sutartį tai viskas kaip ir aišku, pinigus turi gražinti visus.
Atsakyti
Starų pranešimas tik vienas:

"Keleivių prašome nevykti į oro uostą numatytu laiku. Naujausią informaciją apie skrydžio vykdymą pateiksime 2010.04.19 10:00 val."

Daugiau nieko - nei į paštą nei internete
Atsakyti
QUOTE(linaluk @ 2010 04 18, 17:13)
mes megature perkame visada ir mums sake kad del pinigu grazinimo nebus jokiu problemu smile.gif cia kaune mega smile.gif

Makaronai...... Duok Dieve....
Atsakyti
QUOTE(Sarlatane77 @ 2010 04 18, 16:28)
taip taip ir aš suptantu drinks_cheers.gif
ir kiek skaitėm su vyru sutartį tai viskas kaip ir aišku, pinigus turi gražinti visus.

tai be abejo taip ir yra.
Aišku, jei mano kelionė gegužės 29 dieną, ir aš dabar nueičiau ir reikalaučiau grąžinti pinigus-tai galėčiau susigrąžinti tik 80 proc.kelionės kainos.
Tačiau, tie, kurių skrydis turi būti šiandien, o jo nėra- tai turi pilną teisę reikalauti nukelti kelionę kitam laikui arba grąžintis pinigus.

QUOTE(Udrius @ 2010 04 18, 16:28)
Starų pranešimas tik vienas:

"Keleivių prašome nevykti į oro uostą numatytu laiku. Naujausią informaciją apie skrydžio vykdymą pateiksime 2010.04.19 10:00 val."

Daugiau nieko - nei į paštą nei internete

na jei jie tylės, reikalausiu pinigų iš tavęs lotuliukas.gif su tavim pasirašiau, taip kad.... cool.gif biggrin.gif

tikiuosi, viskas greitu laiku susitvarkys ir nereikės niekam nieko grąžinti.
Beje, kaip dėl tų 80 proc. Jei tarkim nuspręsčiau atsisakyti kelionės - nuo kokios sumoks skaičiuotųsi? nuo tos kur sutartyje įrašyta? ar nuo tos kokią realiai mokam su nuolaida? g.gif
Atsakyti