Įkraunama...
Įkraunama...

seksualinė patirtis-itaka santykiams

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 08, 21:27)
Nesuvaldomomis aistros netampa be sąmoningo pritarimo joms. Mintis iš "Mažojo princo" - baobabus reikia išrauti, kol jie dar visai mažyčiai, kad vėliau nepridarytų bėdos.

Priklauso ir nuo to, ką mes laikome baobabais. Aistros "baobabu" nelaikau, o štai savęs kaustymą kitų primetamomis taisyklėmis - taip.
Ir dar - aistra nebūtinai tampa nesuvaldoma, jei nėra išraunama dar mažytė. Dauguma atveju ji užauga savaime į dailų medį..

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 09, 17:31)
Ne, lytinių santykių paskirtys yra dvi - meilės sutuoktiniui išraiška ir vaikų "gamyba". Beje niekas nesako, kad kiekvieno lytinio akto metu reikia stengtis pastoti - pakanka kiekvieno lytinio akto metu nesistengti nepastoti.

O paskui "rypuoti", koks gyvenimas liūdnas ir sunkus, nes dėl vienokių ar kitokių aplinkybių toks jūsų pačios požiūris neleidžia jums laimingai gyventi su vyru? Ar pati sau esat atvira? Nes forume labai aktyviai reiškiatės pati sau prieštaraudama. Aišku, malonu "nesusipratėlius" mokyti, bet gal verta žvilgtelt ir į save?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balta balta: 10 spalio 2010 - 13:24
QUOTE(Balta balta @ 2010 10 10, 14:23)
O paskui "rypuoti", koks gyvenimas liūdnas ir sunkus, nes dėl vienokių ar kitokių aplinkybių toks jūsų pačios požiūris neleidžia jums laimingai gyventi su vyru? Ar pati sau esat atvira? Nes forume labai aktyviai reiškiatės pati sau prieštaraudama. Aišku, malonu "nesusipratėlius"  mokyti, bet gal verta žvilgtelt ir į save?

Taip - pati sau esu atvira. Beje prašom priminti, kur aš rypavau, kad gyvenimas liūdnas ir sunkus? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 10, 15:48)
Taip - pati sau esu atvira. Beje prašom priminti, kur aš rypavau, kad gyvenimas liūdnas ir sunkus? mastau.gif

NŠP temose. Ne tais pačiais, aišku, žodžiais, bet hiperbolizacija padeda suprasti esmę.
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 10 10, 19:03)
NŠP temose. Ne tais pačiais, aišku, žodžiais, bet hiperbolizacija padeda suprasti esmę.

Būtent, kad žodžiai ne tokie - esmė irgi. Gyvenimas man nėra nei liūdnas, nei persunkus.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 10 09, 22:50)
Labai įdomus išsireiškimas šioj vietoj. Prostituciją jūs gebat suprasti, o sekso dėl malonumo - kai žmogus, jo kūnas nėra perkamas - jau nebe? Vat tokio požiūrio jau aš neišgaliu suprasti. Pagal jus išeina, kad kūno pirkimas/pardavimas, laikymas daiktu yra moraliau negu žmogiškos aistros patenkinimas?
Manau, gerai Moonte pasakė: "santykiams suteikia prasme veiksmo motyvas, o ne pats veiksmas".

Aš gal ne taip parašiau: man sekso atskirtis nuo meilės galima tik prostitucijoje, nes už tai mokama smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 10 09, 22:25)
Na gerai, jusu pozicija aiski. Na tarkim, moteris kuri isteka ne is meiles, o del gerbuvio. Ar tai nera prostitucija? Ar tai ne seksas? Ar jei jau statusas pasikeite jau jis prilygsta mylejimuisi?

Arba seni laikai, tarkim, Zemaites "Marti". Kame ten buvo meile? Taigi, pragmatiski santykiai nevisada yra blogai, ar vis delto blogai...

Tai buvo prievarta. Viskas buvo prievarta.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 10, 13:16)
Seksas be meilės - amoralu tiek su atsitiktiniu partneriu, tiek su sutuoktiniu. Nors ne moralę aš čia akcentuočiau, tik bijau, kad tada jau tikrai nesusikalbėtume. smile.gif

Kaip visada, pritariu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 10, 13:16)
Seksas be meilės - amoralu tiek su atsitiktiniu partneriu, tiek su sutuoktiniu. Nors ne moralę aš čia akcentuočiau, tik bijau, kad tada jau tikrai nesusikalbėtume. smile.gif

Puiku, tuomet, kaip su tom porom kurios gyvena nes dave izadus, bet ne myli vienas kito, jausmai isblese mirksiukas.gif

Tokiu amoraliu anot jusu tuomet buvo daug, tarkim dauguma monarchu yra amoralus, nes vesdavo ne is meiles, o vykde pareiga pries tautai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Myliu tave @ 2010 10 10, 19:42)

Tai buvo prievarta. Viskas buvo prievarta.

O kiek zmoniu save prievartauja, net vaikai eidami i mokykla vykdo pareiga, save prievartauja. Jei duoti jiems pasirinkimo laisve, jie i ja neitu mirksiukas.gif

Mano manymu, jus painiojate aistra ir meile. Meiles tarp vyro ir moters be aistros nebuna, bet aistra be meiles pasitaiko, ir gana daznai. Dazniau nei meile. Neretai zmones painioja meile su aistra.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 10 10, 20:32)
Puiku, tuomet, kaip su tom porom kurios gyvena nes dave izadus, bet ne myli vienas kito, jausmai isblese  mirksiukas.gif

Tokiu amoraliu anot jusu tuomet buvo daug, tarkim dauguma monarchu yra amoralus, nes vesdavo ne is meiles, o vykde pareiga pries tautai  ax.gif
Papildyta:
O kiek zmoniu save prievartauja, net vaikai eidami i mokykla vykdo pareiga, save prievartauja. Jei duoti jiems pasirinkimo laisve, jie i ja neitu  mirksiukas.gif

Mano manymu, jus painiojate aistra ir meile. Meiles tarp vyro ir moters be aistros nebuna, bet aistra be meiles pasitaiko, ir gana daznai. Dazniau nei meile. Neretai zmones painioja meile su aistra.

Gal. Bet aš niekada be meilės neatsigulsiu lovon. Niekda. Jeigu neplanuoji su žmogum tolimesnių santykių, kažko bendro, ilgalaikio. Man seksas be meilės tai lygu seksui už pinigus, kur anksčiau rašiau.
Atsakyti
QUOTE(Myliu tave @ 2010 10 10, 20:49)
Gal. Bet aš niekada be meilės neatsigulsiu lovon. Niekda. Jeigu neplanuoji su žmogum tolimesnių santykių, kažko bendro, ilgalaikio. Man seksas be meilės tai lygu seksui už pinigus, kur anksčiau rašiau.

Zinot, pragyvenau nemazai jau metu. Ir tikrai zinau, kad tik vienetai yra palaiminti patirti meiles jausma. Didzioji dauguma zmoniu pragyvena to jausmo net nepazine, bet aistra yra patyre visi. Ar ne perdidele prabanga, is tu, kurie nera patyre ir nepatirs, del tam tikru priezasciu, meiles jaumso atimti galimybe uzsiimti seksu. Juk del to zmones netampa amoralus mirksiukas.gif

Kaip minejau, kad ir man nepriimtinas seksas be jausmu, nes esu patyrusi kita busena, kaip daznai sakau, medaus i sacharina nekeisiu, bet del to man neapsivercia liezuvis vadinti zmones amoraliais, nes jie nepatyre tai ka patyriau as.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 spalio 2010 - 20:26
Puiku, tuomet, kaip su tom porom kurios gyvena nes dave izadus, bet ne myli vienas kito, jausmai isblese  mirksiukas.gif

Kaip? Nu prastai gi, jei įžadus mylėti davė, o kad meilė blėsta, nesirūpina. Jei santykiai kaip šuns ir katės, tai kam ta "prostitucija" užsiėminėti - vien iš patogumo, nors žmogų laikai viso labo priemone savo fiziologiniams poreikiams patenkinti? Manau, kad labai pašlijusius santykius tai tik dar labiaiu griauna.

Be kita ko, meilė, kaip jau esu ne kartą rašiusi, ne šiaip koks jausmelis, kad šiandien yra, o rytoj jau nebe. Be jausmo ją sudaro ir sąmoningas apsisprendimas mylėti, kuris taip lengvai neišgaruoja.
Papildyta:
Tokiu amoraliu anot jusu tuomet buvo daug, tarkim dauguma monarchu yra amoralus, nes vesdavo ne is meiles, o vykde pareiga pries tautai  ax.gif

Neskaičiavau kiek jų buvo, yra ar bus. biggrin.gif Šiaip tai visai tikiu, kad įmanoma pamilti žmogų net ir tuokiantis ne iš meilės, taigi taip apibendrinti būtų neteisinga.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 10, 21:58)
Kaip? Nu prastai gi, jei įžadus mylėti davė, o kad meilė blėsta, nesirūpina. Jei santykiai kaip šuns ir katės, tai kam ta "prostitucija" užsiėminėti - vien iš patogumo, nors žmogų laikai viso labo priemone savo fiziologiniams poreikiams patenkinti? Manau, kad labai pašlijusius santykius tai tik dar labiaiu griauna.

Be kita ko, meilė, kaip jau esu ne kartą rašiusi, ne šiaip koks jausmelis, kad šiandien yra, o rytoj jau nebe. Be jausmo ją sudaro ir sąmoningas apsisprendimas mylėti, kuris taip lengvai neišgaruoja.

Jus rimtai. Myleti mes galime programuoti save asmeniskai, bet negalime itakoti kito asmens-sutuoktinio. O santuoka, nes mes apie ja kalbame yra dvieju asmenu reikalas.

Ar nemanot, kad yra moraliau skirtis, nei vaidinti laimingus sutuoktinius mirksiukas.gif

Ir griztant prie temos, ka keicia fiziologija siuo atveju?
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 10, 22:02)
Neskaičiavau kiek jų buvo, yra ar bus. biggrin.gif Šiaip tai visai tikiu, kad įmanoma pamilti žmogų net ir tuokiantis ne iš meilės, taigi taip apibendrinti būtų neteisinga.

Prielaidu gali buti aibes, bet pirminis veiksmo motyvas buvo amoralus mirksiukas.gif Jei vadovautis kaikuriu oponetnu moralumo samprata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 spalio 2010 - 21:07
Meiles tarp vyro ir moters be aistros nebuna, bet aistra be meiles pasitaiko, ir gana daznai.

Sako, kad egzistuoja ir platoniška meilė. unsure.gif O kiek dažnai pasitaiko aistra be meilės mastau.gif - turbūt ne ką dažniau, nei žmonės patys tą aistrą ir prisileidžia.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 10, 22:07)
Sako, kad egzistuoja ir platoniška meilė. unsure.gif O kiek dažnai pasitaiko aistra be meilės mastau.gif - turbūt ne ką dažniau, nei žmonės patys tą aistrą ir prisileidžia.

Aistra tai vienas is veiksniu, kuris sudaro prieladas skirtingu lyciu atstovams dometis vienas kitu. Platoniska meilei atsirasti irgi reikejo aistros,bet toliau tai sugeba riboti, atskirti savo fiziologija, primenybe teikiant dvasiniams dalykams. Si tema ne apie tai.
Atsakyti