Įkraunama...
Įkraunama...

seksualinė patirtis-itaka santykiams

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 13, 22:18)
Tai kad nieko lyg ir neišdėjau, tuo labiau - blogiausiais žodžiais. Pirštuku į nieką nebaksnoju, tik pati kažkodėl nuolat susilaukiu tardymo įsakmiu tonu: nagi atsakyk, nagi pasiaiškink, neatsakei į tą ar aną klausimą ir t.t.

Tiesiogiai blogiausiais žodžiais gal ir ne, politinis korektiškumas puikiai išvystytas, tačiau ne tik jūs mokat tarp eilučių skaityti. O "baksnoja" jus ir t.t. net ne dėl jūsų asmeninio požiūrio, bet dėl itin kritiško kitų vertinimo (o gal reiktų sakyti "nuvertinimo"?). Gal jums pačiai jis nesijaučia, bet kodėl iš temos į temą esate "baksnojama" tai puikiai paaiškina.

Šiame forume yra daugybė narių, kurie neslepia tokio paties, kaip jūsų požiūrio, tačiau neužgaulioja kitų ir nenurašinėja, kad va, tie tai jau savo gyvenimą sutepė, kaip apsibaisėtina...

Bet kągi, meluokit sau toliau, kad jus atakuoja vien dėl tikėjimo.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 12, 23:13)
Iki santuokos gyvenau ne kitoje planetoje ir net ne vienuolyne. Taip, lytinių santykių neturėjau, nes toks buvo mano sąmoningas pasirinkimas apsvarsčius visus "už" ir "prieš" (o ne dėl neturėjimo kito pasirinkimo, kaip vis laiks nuo laiko čia mėginama išversti), bet nereikia įrodinėti, kad jei jau nepermiegojai su n, tai nieko šiuo klausimu ir pasakyti negali. Aš nesijaučiu neturinti patirties - aš turiu kitokią patirtį. Kadangi esu jau iš tos kartos, kurioje neturėti tokių santykių iki vestuvių - retenybė, tai sakyčiau mano pasirinktas kelias, lyginant su plaukimu pasroviui, gal net vertesnis įvardijimo kaip patirtis.

Va klausimas kokia ta patirti, niekas nesako kad jus nezinote kas yra seksas ir niekada juo neuzsiiminejote, bet jus nezinote, ka kiti zino, tad negalite vienareiksmiskai vertinti tai kaip negatyva.

Jus, tarkim, skiriate vienas nuo kito vaginali, klitorini orgazmus, arba kaip daznai patyriate ejakuliacija... O kaip su oraliniu?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 13, 00:54)
Po teisybei, tai kalbi visiškai į lankas. Sakyčiau vertėtų grįžti prie temos. unsure.gif

Baltos lankos - juodos avys, kas ismano, tas ir gano. Ar as kalta, kad jums sunku suvokti, kad kalbame apie zmogaus budus igauti patirti-praktikavima, ne teoretiniu ziniu igyjima ax.gif , perskaityti etikete su sudetimi, kas sveikintina, ir paragauti netapatu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 lapkričio 2010 - 09:38
QUOTE(Moonte @ 2010 11 14, 10:37)
Jus, tarkim, skiriate vienas nuo kito vaginali, klitorini orgazmus, arba kaip daznai patyriate ejakuliacija... O kaip su oraliniu?

O čia tik keičiant partnerius pradedami atskirti šie dalykai? Tik keičiant partnerius oralinis patampa norma?
Atsakyti
QUOTE(Burleska @ 2010 11 14, 15:24)
O čia tik keičiant partnerius pradedami atskirti šie dalykai? Tik keičiant partnerius oralinis patampa norma?

Jei atkreipet demesi, as kalbu apie praktika-patirti mirksiukas.gif O ne partneriu kaita del kaitos.

Nebutinai reikia keisti partnerius, as esu tam pavyzdys, man manasis vienas vienintelis, bet jis turejo nemazai patirties, savo gi patirtimi pasidalino su manimi, tuo praturtindamas mane. Tikrai nezinau, ar jis butu vienintelis, jei ne jo patirtis, nes zmogus intuityviai iesko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 lapkričio 2010 - 16:11
QUOTE(Moonte @ 2010 11 14, 17:10)
Nebutinai reikia keisti partnerius, as esu tam pavyzdys, man manasis vienas vienintelis, bet jis turejo nemazai patirties, savo gi patirtimi pasidalino su manimi, tuo praturtindamas mane.

Aš tai naiviai galvoju, kad patirtis su kitais partneriais, tam, kad suteikti kitam mylėjimosi metu malonumą, nėra būtina. Ir išmokti galima abiems atidžiai tyrinėjant vienam kitą...
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2010 11 14, 17:34)
Aš tai naiviai galvoju, kad patirtis su kitais partneriais, tam, kad suteikti kitam mylėjimosi metu malonumą, nėra būtina. Ir išmokti galima abiems atidžiai tyrinėjant vienam kitą...

Cia matyt kiekvienam asmeniskai, bet kad kito partnierio patirtis trukdo... Na nezinau. Man tolygu, kad trukdo perskaitytos knygos, gyvenimaska patirtis, ankstesnis bendravimas su zmonemis ir t.t.

Siaip is mano patirties, teko kalbetis su prietelkom, kad seksas kaip ir kiekvienas menas, mokslas, pazinimas reikalauja praktikos, net jei is meiles nori suteikti malonuma kitam, reikia zinoti kaip, o ir zmogus turi numanyti kas jam patinka. Pazystu dvi, kurios istekejo budamos be patirties uz tokiu paciu. Tas atradimu laikotarpis joms buvo ganetinai sudetingas, kalvotas, ne visi zmones gali be uzuolanku kalbeti apie savo poreikius, nes dorvisi. Abi issiskyre, nesakau, kad del to, bet manyciau, kad ir tai gali buti vienas is veiksniu.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 11 13, 00:18)
Wit taikliai pastebejo. Myleti ir numatyti kaip ir ka myleti netapatu. Teko kalbeti apie meile su Tevu Stanislovu, pradejom nuo Dievo meiles, o baigeme zmogaus meile. Tai jis sako "Kad istikro myleti yra labai rizikinga, nes myledamas atiduodi visa save kitam zmogui ir labai retas kuris tam ryztasi. Dazniausiai zmones leidziasi, kad juos myletu, nes tame yra maziau rizikos. Meileje zmogus ne ima, o duoda, tame jaucia palaima. Meile yra nesavanaude". Jei vadovautis isakytomis mintimis, tai Una li palyginimas su nasliu nieko bendro neturi su meile, nes paminetas zmogus yra orientuotas tik i savo poreikiu tenkinima, ar tame galima izvelgti meile? Negalima meiles suplanuoti, meilei reikia dvasiskai prisirpti, reikia moketi myleti, nebijoti rizikuoti. O jei tu tikrai myli, tai zmogaus seksualine patirtis neturi reiksmes, nes tu myli zmogu, o ne jo gyvenimska patirti, nors ji ir formuoja ji kaip zmogu, be tos gyvenimiskos patiretis jis nebutu toks uz ka ji pamilai.

O man kaip tik atrodo atvirkščiai. Leisti save mylėti, tai kaip ir prisiimti dalį atsakomybės už kito jausmus, laimę, o mylėti - būti atsakingam tik pačiam už save, nelaimingos meilės atveju kenti tik pats, o ne priverti kentėti kitus. Lengviau susitaikyti/valdyti/gyventi su tuo, kas yra tavyje, o ne kitame žmoguje.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 13, 00:42)
1. Jei žmonės tuokėsi nemylėdami (gal verčiami tėvų ar dar dėl kokių nors primestų socialinių priežasčių, kurioms pasipriešinti buvo bejėgiai), jie vis tiek prisiėmė santuokinius įsipareigojimus gerbti, būti ištikimi, na ir mylėti/pamilti gal iš dalies. Jie susitaikė su tuo, kad tas žmogus bus jo/jos sutuoktinis, vienintelis partneris visam likusiam gyvenimui. Aš gi akcentavau, kad meilei užgimti gali trukdyti neįpareigojantys lytiniai santykiai.

O kuo neįpareigojantys santykiai gali trukdyti užgimti meilei?
Kada jie tampa įpareigojančiais?
Ar sutikus žmogų jūs iš karto galite pasakyti, kad tai JIS, ir galite jam pasižadėti būti ištikima, ar vis gi tam tikrą laiką jūs jį tyrinėjate, susipažįstate, įsitikinate, kad tai jis, tas vienintelis, su kuriuo norėsite dalintis gyvenimu iki mirties?

QUOTE(wit @ 2010 11 13, 00:42)
1. ok, pavyzdys is gyvenimo(gal taip bus paprasciau susikalbeti) -mergina istekejo 19 metu , jai tuo metu atrode kad ji  laaabai myli. baznycioje prisieke myleti ir gerbti ir tt. ir pan.
po keliu metu paaiskeja kad jos vyras apgavo,daug ko nesake , atsiranda smurtas ir toks del kurio tikrai kyla gresme gyvybei. po daug, pabreziu - daug metu ( vis buvo neprarandama viltis kad kazkada viskas pasikeis) ivyksta skyrybos, be abejo, zmonos iniciatyva..
ir pagal jus, Smalsute. ta jauna moteris turi gyventi kaip vienuole be meiles ir kitos seimos nes ji prisieke myleti amzinai? ka?? ta gyvuli kuris ja dauze kaip bokso kriause o netekus samones pildavo vandeni kad atsigautu ir dauzydavo toliau? skirtis jis nenorejo, zinote kodel???? nes buvo KATALIKAS ir sake kad nelauzys priesaikos. kaip atrodo jums? jie turejo gyventi kartu ar visgi laimejo visi del to kad jis issiskyre??? kas pasvers nuodemes diduma? didesne nuodeme dauzyti ar nuo to pabegti? as asmeniskai dziaugiuosi kad ta moteris isvis galejo dar karta kazka pamilti ir kazkuo patiketi..

Kaip ir buvo tikėtasi, jūs negavote tokių atsakymų, kokių norėjote biggrin.gif
Nors aš tikėjausi, kad atsakymas bus panašus į "vyras ir vyro meilė nebūtini, kad žmogus gyventų laimingą ir pilnavertį gyvenimą", tad jeigu su vienu nepasisekė, nebūtina pult kitam į glėbį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 11 14, 18:51)
O man kaip tik atrodo atvirkščiai. Leisti save mylėti, tai kaip ir prisiimti dalį atsakomybės už kito jausmus, laimę, o mylėti - būti atsakingam tik pačiam už save, nelaimingos meilės atveju kenti tik pats, o ne priverti kentėti kitus. Lengviau susitaikyti/valdyti/gyventi su tuo, kas yra tavyje, o ne kitame žmoguje.

Leisti save myleti, nevisai reiskia, kad prisiimi dali atsakomybes, betn jau as ne apie tokia meile kalbejau. Kalbejau apie tuos, kurie tik naudojasi tais kurie juos myli, patys normuodami, dozuodami jausmus, kaip sifonai.

Jus visiskai teisi, neveltui sakoma, kad savi marskiniai arciau kuno, o ir jausti meile kito nepriversi, tik pats gali myleti.
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 11 14, 00:29)
Šiame forume yra daugybė narių, kurie neslepia tokio paties, kaip jūsų požiūrio, tačiau neužgaulioja kitų ir nenurašinėja, kad va, tie tai jau savo gyvenimą sutepė, kaip apsibaisėtina...

"Apsibaisėtino" čia visiškai nieko - kaip ir "neapsibaisėtina" jokia kita nuodėmė, po kurios visgi yra šansas kažką gyvenime keisti. Gaila, kad nepastebi tokio mažmožio, jog aš visiškai nesiorientuoju į čia diskutuojančiųjų praeitį ir tuo labiau jos nei smerkiu, nei ja baisiuosi (ir man net neįdomu tos konkrečių forumiečių gyvenimo pikantiškos detalės, kas apie mane kažkodėl kitas čia domina nepalyginamai labiau, nei mano išsakomas požiūris).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 14, 23:54)
"Apsibaisėtino" čia visiškai nieko - kaip ir "neapsibaisėtina" jokia kita nuodėmė, po kurios visgi yra šansas kažką gyvenime keisti. Gaila, kad nepastebi tokio mažmožio, jog aš visiškai nesiorientuoju į čia diskutuojančiųjų praeitį ir tuo labiau jos nei smerkiu, nei ja baisiuosi (ir man net neįdomu tos konkrečių forumiečių gyvenimo pikantiškos detalės, kas apie mane kažkodėl kitas čia domina nepalyginamai labiau, nei mano išsakomas požiūris).

Tai ir nebūtina orientuotis į konkrečius žmones, užtenka kultūringa ir švelnia forma pasakyt, kad turėję daugiau negu vieną partnerį ar pasimylėję ne iš meilės ir ne po vedybų yra pasileidėliai, atbukę ir nesugebantys pamilti bei būti ištikimi. O tokių čia be jūsų turbūt absoliuti dauguma, bent jau šiame forume ir diskusijoje.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 11 14, 18:51)
O kuo neįpareigojantys santykiai gali trukdyti užgimti meilei?
Kada jie tampa įpareigojančiais?
Ar sutikus žmogų jūs iš karto galite pasakyti, kad tai JIS, ir galite jam pasižadėti būti ištikima, ar vis gi tam tikrą laiką jūs jį tyrinėjate, susipažįstate, įsitikinate, kad tai jis, tas vienintelis, su kuriuo norėsite dalintis gyvenimu iki mirties?

Žinoma, kad tam tikrą laiką vyksta tas "tyrinėjimas", bet lytiniai santykiai nėra tyrinėjimo sritis - tai jau buvimas su žmogumi, vienas kito priėmimas ir savęs dovanojimas, o ne būdas pasitikrinti, ar tas žmogus tau priimtinas.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 11 14, 17:45)
Pazystu dvi, kurios istekejo budamos be patirties uz tokiu paciu. Tas atradimu laikotarpis joms buvo ganetinai sudetingas, kalvotas, ne visi zmones gali be uzuolanku kalbeti apie savo poreikius, nes dorvisi. Abi issiskyre, nesakau, kad del to, bet manyciau, kad ir tai gali buti vienas is veiksniu.

Jei žmonės negali kalbėtis, problema - negalėjimas kalbėtis, o ne nesantuokinių lytinių santykių neturėjimas.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 15, 00:11)
Žinoma, kad tam tikrą laiką vyksta tas "tyrinėjimas", bet lytiniai santykiai nėra tyrinėjimo sritis - tai jau buvimas su žmogumi, vienas kito priėmimas ir savęs dovanojimas, o ne būdas pasitikrinti, ar tas žmogus tau priimtinas.

Kodėl jūs manot, kad jūsų požiūris į seksą (kad tai jau žmogaus priėmimas) yra geresnis nei kitų (kad tai tyrinėjimo dalis)? Skirtumas tik tas, kad kitiems svarbu ne tik dvasinis pasitenkinimas šalia savo žmogaus, bet ir kūniškas. Ar jūs pati nevertinate savo kūno kaip [dievo] dovanos?
Atsakyti