Įkraunama...
Įkraunama...

Leisti į darželį, o gal neleisti?

QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 07, 11:15)
Leistum savo vaikus specializuotoje įstaigoje auklėti bemokslei? Kad mokytų, lavintų?

Ką bemokslė veikia su savo vaikais, kaip juos lavina ar nelavina, maitina, gydo ar nugydo, tai tik jos, šeimos vidinis reikalas. Bet kai vedu pas specialistus, noriu, kad būtų išsimokslinę, išmanantys savo sritį.

darželiuose negali dirbti auklėtojos be bakalauro. tad bemokslės reikėtų paieškoti.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 04 05, 17:47)
O jei rašai viešojoje erdvėje, tai gal vertėtų rašyti, kad supstų skaitantieji?   Čia kaip sakant tau pamąstymui apie savo kultūrą ir kokį pavyzdį rodai vakams.

Tu isvartai pagal save, as pagal save smile.gif Ne nebutu man izeidimas ,zmones valgantys mesa, kas per mastymas jusu keistas, tai ka dabar jiems daryti, jei jie mesedziai, tai as dabar nueinu kur i baliu ir is kart tada reiktu visas mesas, zuvis ir t.t. nuo stalo nuimti doh.gif Neturi kiti zmones taikytis prie mano gyvenimo budo , pasauleziuros ir t.t.
Nu neitikinsit manes, kad rasymo klaidos izeidzia zmogu schmoll.gif, nebent norit isizeisti pati, tada jau del bet ko issizeisit, nes kaip ir rasiau ar mitybos, ar rasybos, ar laikysenos klaidos tera to zmogaus klaidos, jo problema, tai niekaip nezeidzia aplinkiniu tiesiogiai ,nebent per aplinkui tai galima visko prisifilosofuoti. KAip jus isivaziduojate sedziu va ir galvoju padarysiu tokias klaidas vat, kad tik Ajste izeisciau blink.gif doh.gif Nugi zinau ta :pakarti negalima paleisti, kur bus padetas kablelis esminis dalyaks ar ne, bet cia forumas, take it easy, kaip sako airiai, biski paprasciau reikia i viska ziureti . 4u.gif MAn pvz labai grazu reali gyva tarmiska kalba, o ta rasytine, grazu, aisku, skaityti grozinius tekstus, aisku suprantu kaip gerai taip moketi rasyti, bet as ne rasytoja ir is forumo to nesitikiu, gal kai is saves tiek daug nereikalauju, tai ir is kitu nesitikiu mirksiukas.gif
Del aplinkos poveikio zmogui girdejau tokia informacija, pati tyrimu neatlikau.Bet jus pati gi labiau tikit evoliucijos teorija , ati ar ten ner apagrindine mintis,akd prisitaikymas prie aplnkios skatino evolicionuoti mus?TAigi ir tai ka pasiekiam perduodam vaikams per savo genus, isvaizda, fizinius,protinius gebejimus ir t.t. g.gif

Mano kultura mano reikalas, mano vaiku kultura ju paciu, mano, mano vyro reikalas, bet tame prisideda ir kiti zmones ir ateity dar labiau prisides, nes zinau pagal save, tikrai neklausiau tevu 100proc ir mano ir ju suvokiams kas gerai, kas ne nevisada sutampa. KAd ir del to rasto, kad butumet macius, kiek tetis, plius visi mokytojai dejo pastangu, kad as garziai ir taisyklingai rasyciau, bet ne as tokia piktybine iseidinetoja nuo gimimo tongue.gif rezultatus matot, o dar pamatytumet rasytini teksta doh.gif TAi va sakau is anskto neprisikurkit iliuziju, kad jau taip viskas nuo jusu priklausys, kas susije su jusu vaikais
O cia kur paryskinau ,cia kokios raides truksta gal i, cia jau dabar suprasti man, kad taip pasistenget mane izeisti lotuliukas.gif (juokauju as cia, daug klaidu ir pas kitus matau, juk kaip sakoma viskas geriau ant kito matosi, tik praleidziu pro akis ir viskas)
Visiskai nesistebiu, kad nesupranta, nors siaip gyvenime daugiau bendrauju su kitokio mastymo zmonem, ir pamirstu,kad dar daug zmoniu kai kuriu dalyku nezino ir nesidomi, cia dar ir del to idomu padiskutuoti... is vis del nieko nesistebiu, nu nebent del visisko bukumo kartais. TAip, butina apmastyti!!! ir dometis ir t.t. bet apie ta zmogu daugiau suzinoti forume neis, ypacsu isansktiniu nusistatymu, galima tik tas mintis permastyti, o permastymui izeidinejimai nezinau, padeda? (cia ne tave turiu omeny) Geriau atvaziuokit i svecius tada gyvai pabendrausim ir nebus rasytines kalbos klaidu,gal eis geriau suprasti 4u.gif
Dėl to, kad vyro PAREIGA išlaikyti šeimą nesutinku. Nesutikti jusu teise. Bet del skyrybu ar tikrai manot ,kad tai daro itaka? siaip jau dauguma moteru dirba siais laikais ir skiriasi dirbancios, as is vis labai mazai zinau moteru, kurios nedirbtu g.gif O mums zinokit gyvenime tai idomiai buvo,kai tik as nescia isejau is darbo , vyras gavo geresni su atlyginimu kaip musu abieju buvo pries tai g.gif Tikrai nebutinai,jei moteris nedirba vyrui reikai daugiau dirbti, kad uzdirbti, jei viskas teisingai sudeliota, ateis tie reikiami pinigai ir atvirksiai gali abu dirbti ir is minimumu neislipti unsure.gif Mano nuomone Santuoka, pirmiausia partneryste, kad kiekvienas daro tai ka sugeba geriausia, o ne abu vienodai. O del savarankiskumo ir sugebejimo isgyventi vienai(jei kas), manau, cia jau nuo charakterio priklauso ir viskas.
Ne dirbancios mamos, kap zmones ne kiek ne parstesne, nei geresnes, tokia buvo mano mintis. Ar jos tures maziau laiko vaikui-taip, ar mokes isnaudoti ji tinkamai, ci anuo ju priklauso, visaip gali buti. Ar Lietuvoj daug kas dirba uz maza atlyginima? -taip, ar tarp ju daug mamu?-taip.Ar daug ju turi nepilnavertiskumo kompleksus, manau taip unsure.gif Cia tik is to ka matau, girdziu. MAnau mazuma bus tokiu moteru Ajste kaip tu, kur turi megstama darba, gauna gera atlyginima(nezinau manau, gauni biggrin.gif ), sugeba vesti vaikus i gera darzeli ir suderinti savo veikla su vaiku ugdymu. Bet tokios moterys labai retai buna su vaiku namie ir tuos 3 m, sutik, kad kiekvienoj rimtoj karjeroj isimti is karjeros 5 m(pvz mano atveju su 2 vaikais) butu karjeros labai stiprus sustabdymas....taigi tada kalba eina ne vien apie darzeli bet ir aukles vos ne nuo gimimo ir t.t. O jei karjera tokia,kur ramiai galima daryti tokia pertaruka, tai dar plius 2,3 metai vargiai ka pakeis. GAlu gale geriau isleidus vaiksu i mokyklas paciai eiti studijuoti ir atnaujinti zinias ar is vis isigyti nauja issilavinima, kas kazkaip gana nereta patirtis ziuriu, nei bandyti periplesti tarp noro buti su vaikais ir noro buti gerai darbuotojai.
Atsakyti
Ajste, kadangi ta informacija apie genus man nauja, tai vat dar specialiai daugiau pasiieskojau, kokia tavo nuomone apie tai?KAip suprantu tavo sritis gimininga?
g.gif
Vaikystėje patirta trauma ar stiprus stresas gali įtakoti genetinius pokyčius, dėl kurių žmogui kyla didesnis depresijos ir kitų ligų pavojus, nustatė Vokietijos mokslininkai.
http://www.balsas.lt...lasirit-mokslas

dar siek tiek apie DNR pokycius
http://www.mokslon.l...keicia-musu-dnr

Mūsų tyrimas rodo, kad socialinė izoliacija tikrai turi biologinių pasekmių ir keičia mūsų bazinių genų veikimą.........................
Mokslininkai nustatė, kad vienišių leukocitai, baltosios kraujo ląstelės, kurios yra pagridninė ir pirminė priemonė kovoje su negalavimais, smarkiai pakitę. Įdomiausia tai, kad tokie pat pakitimai gali būti stebimi ir žmonių, kurių pažįstamų ratas didelis, ląstelėse: „Supratome, kad genų ekspresiją lemia ne tai, kiek pažįstame žmonių, o tai, su kiek iš jų jaučiamės artimi. Džiugina tai, kad ateityje bus galima sukurti vaistus, kurie sumažins vienatvės įtaką sveikatai,“ – pasakojo mokslininkas.

http://webcache.goog...r...=clnk&gl=lt
Siaip ar taip aplinka keicia zmogaus ir charakteri ir elgiasi is kitus dalykus, tai gal man asmeniskai ne taip svarbu ar tas pat sgenas pasikeis, bet zmogaus asmenybe tai tikrai. Todel manau labai svarbu kokie zmones sups vaiksu nuo mazens. Del tu aukletoju issilavinimo kilo diskusija. TAip ,manau jos turi aukstaji , bet kas is to, kokia ju alga ? beveik minimumas ar ne? TAi ar tikrai tokie zmones, kurie patys savo gyvenimo nesusitvarko gali kazka naudingo ismoktyi vaikus( cia tinka ir mokytojams), kazka daug geriau nei tevai? g.gif Bet o aukletojos ir mokytojos velliau buna beveik vien moterys ar tikrai tai sveika aplinka vaikams, nes taip jie praleidzia didziaja laiko dali daugiau nei 15 metu? g.gif cia siaip tik pamastymai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 07 balandžio 2013 - 18:18
nu ir bjaurios jūs, mamos. Auklėtojų yra puikių, nereikia dangstyti savo negalėjimo atsiplėšti nuo vaiko šiknos, atsiprašant
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2013 04 07, 19:15)
Del tu aukletoju issilavinimo kilo diskusija. TAip ,manau jos turi aukstaji , bet kas is to, kokia ju alga ? beveik minimumas ar ne? TAi ar tikrai tokie zmones, kurie patys savo gyvenimo nesusitvarko gali kazka naudingo ismoktyi vaikus( cia tinka ir mokytojams), kazka daug geriau nei tevai? g.gif Bet o aukletojos ir mokytojos velliau buna beveik vien moterys ar tikrai tai sveika aplinka vaikams, nes taip jie praleidzia didziaja laiko dali daugiau nei 15 metu? g.gif cia siaip tik pamastymai....


Šventoji, ne kitaip. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2013 04 07, 18:52)
Nu neitikinsit manes, kad  rasymo klaidos izeidzia zmogu   schmoll.gif, nebent norit isizeisti pati, tada jau del bet ko issizeisit, nes kaip ir rasiau ar mitybos, ar rasybos, ar laikysenos klaidos tera to zmogaus klaidos, jo problema, tai niekaip nezeidzia aplinkiniu tiesiogiai ,nebent per aplinkui tai galima visko prisifilosofuoti.


Netaisyklinga bendravimo kalba (ne dėl atsitiktinumo, žinių stokos ar kitos gimtosios kalbos, ką galima suprasti) dėl tingumo ir elementaraus poxuizmo , "nes net pati tingiu dar kartą permest akims visą tą rašliavą, kurią suvėliau", nekoreguoti minčių srautai, kur negali atskirti pradžios nuo pabaigos, rodo nepagarbą pašnekovui. Čia kaip čepsėjimas prie stalo ar sriubos "šlerpimas", kaip atviras nosies krapštymas ir snarglių valgymas, kaip raugėjimas prie stalo "nes aš taip pratus" ir t.t. ir pan. Įsižeisti neįsižeidi, bet nemalonu.

Kad ir kaip man būtų įdomu diskutuoti apie Jūsų patirtį ir vaikų auginimo namie privalumus, man asmeniškai nemalonu skaityti nevaldomus ir dažnai netikslingus minčių srautus. Todėl su Jumis konstruktyviai diskutuoti nesugebu. Atrinkti tai, ką Jūs laikote svarbiu argumentu, reikalauja per daug laiko ir pastangų.

Atsiprašau už off topic'ą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 07 balandžio 2013 - 20:52
QUOTE(ada21lt @ 2013 04 07, 16:15)
TAip ,manau jos turi aukstaji , bet kas is to, kokia ju alga ? beveik minimumas ar ne? TAi ar tikrai tokie zmones, kurie patys savo gyvenimo nesusitvarko gali kazka naudingo ismoktyi vaikus( cia tinka ir mokytojams), kazka daug geriau nei tevai?

O kodel, jus manote, kad jeigu gauna beveik minimuma, tai nesusitvarko gyvenimo? Gal zmogus dirba is pasaukimo, gal vyras daug uzdirba, gal poreikiai mazi? g.gif Nesuprantu....
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2013 04 07, 00:20)
Net idomu pasidare...ir kokius cia jus seminarus lankote,ir kokia cia praktika uzsiiminejate...gal nuotoliniu budu g.gif  biggrin.gif  Nes mano pastebejimu(ir kitos nares neduos sumeluoti),kad per dienas cia,forume knapsite,ir mokinate kaip vaikus aukleti, aiskinate,kad  geriau nevesti i darzelius ,nes ten tik zaloja vaikus ir riboja ju galimybiu laisve(kazkuriame poste panasiai rasete) wink.gif

Man is vis juokinga,kai dar  pati esate ,vaizdziai tariant,visciuko stadijoje,beauklejant vaikus ir aiskinate visa kas susije su vaiku lavinimu,auklejimu ir t.t.,tai ... ir dar sakote,kad reikia cia visoms,kurios jums nepritaria,isiskaityti i jusu netradicines ,nesteriotipines mintis ir dar jas apmastyti. 

  Tikrai manote,kad jusu isdraikytu minciu spektras gali atnesti protingam zmogui nauda g.gif  cool.gif  Man tai asmeniskai jusu mintys isduoda,nestabilios psichikos ir          turincios visokeriopu problemu(iskaitant ir dvasiniu,ir materialiu) zmogu.wink.gif

Ir vel kalnas klaidu...gal vertetu su lietuviu k. padraugauti,o ne svaigti  bash.gif




Kaip matau ADA net nesugeba atsakyti ir ...numanau kodel biggrin.gif ...juokinga,bet nei jus ka nors baigusi ( tokiomis daromomis klaidomis,tai net neisivaizduoju kaip galima islaikyti egzamina 12 klasei,jau net nekalbu apie aukstaji cool.gif )nei ka,na nebent kokia profkute,kur demesys sukoncentruotas i specialybe.
Kazkur rasete,kad nevedate,nes...taip susitaupo pinigai. Taip,kad priezasti kaipo pati pasakete. Ir nevartykite cia ,kad darzeliai yra blogis,nes ... jusu gyvenimo pasekmes isduoda jusu psichologines problemas,net labai akivaizdzias. Ir tuo manipuliuojate per vaikus.

Kaip sakoma,koks gyvenimas,tokios ir mintys. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Snieguota_Ela @ 2013 04 05, 16:59)
Aplinka formuoja musu genus?  bigsmile.gif
Ada, na kaip jums neina suprasti, kad rezultatu ir naudos vertinimas yra subjektyvus, ir jeigu zmogus toliau uzsiima ta veikla, reiskia pagal jo subjektyvius vertinimus ji naudinga.
O del vyru, tai as suprantu tokius vyrus, nes turetu buti nelengva nesti visa finansine atsakomybe ant savo peciu.
Siuo metu ne LT dirbu, bet esu dirbusi ir LT ir turiu cia nemazai dirbanciu draugu. Manau, net ir darbas uz 1000LT yra geriau negu nieko, ypac is pradziu...
Nebutinai apmokamas darbas gali buti, galima uzsiimti ir neapmokama visuomenei naudinga veikla. Visas gyvenimas yra kompromisai, faktas, kad siek tiek nukentes ir darbas ir vaikai, paros nepailginsi, kaip buvo 24h taip ir bus,  bet idejus pastangu, tas nukentejimas bus minimalus.

VAt butent taip as ir sakau, tai kodel darot isvada, kad ta moteris,kuri eina i darba daro daugiau naudingos veiklos, nei ta kuri neina? ir yra gerbtinesne? g.gif
Nu ,kad nelengva tai suprantu, bet ar tai pagrindas negerbti moters? Moteriai irgi sunku isnesioti, pagimdyti ir zindyti vaikeli, taigi ar tai pagrindas negerbti vyro? g.gif
Aisku, geriau nei nieko, bet jei turi daugiau nei nieka ? biggrin.gif
Butent, daug ka gali daryti ir tam visas gyvenimas duotas. MAnau, svarbiausia atsirinkti kas konkreciu metu svarbiausia, man keista, kai mamos taip skuba i darbus , karjeras, o paskui guodziasi, kad nemate, kaip ju vaikai uzaugo ir senatvej isikimba i anukus ar pan...
O siaip as kol dar buvau Airijoj, paskutiniu metu dirbau pusdieni per savaite savanoriska darba Informacijos centre (pas jus UK irgi yra atitikmuo), tai buvo vienas is idomesniu darbu. Viskas jame man derejo ir darbo laikas, kaip tik tiek kiek mann reikejo, nenukentejo nei viakai,o as taip jauciausi daranti kazka naudinga kitiems ir specifika, man paciai buvo be galo idomu, iskaitant ir pasiruosimo kursa apie men pries pradedant dirbti ir nuolatinius seminarus darbo metu, ir dar jei moketu pinigus tokiame darbe is vis butu super smile.gif. Jei butu kazkas tokio Lt tikrai eiciau padirbeti, bet nieko net panasaus nezinau g.gif
Papildyta:
QUOTE(Snieguota_Ela @ 2013 04 07, 22:11)
O kodel, jus manote, kad jeigu gauna beveik minimuma, tai nesusitvarko gyvenimo? Gal zmogus dirba is pasaukimo, gal vyras daug uzdirba, gal poreikiai mazi?  g.gif Nesuprantu....

Nu aisku buna ir tokiu variantu smile.gif Bet tikrai galvojat, kad visos aukletojos, mokytojos dirba is pasaukimo ir ju poreikia mazi, o jei tai vyrai, tai zmonos gal daug uzdirba? g.gif kazin ko tada sterikuoja...?
Nesenai snekejau su vienos aukletojos mama, siaip mergina baigusi ta pati ,ka ir as, nezinau ar laikesi kazkokias specialias kvalifikacijas, bet siaip mano profesija nesusijusi su darzeliais, nors pedagogini pagrinda turim, nes galim dirbti mokykloj. TAigi, ta mama skundesi, kad jau atsibodo dukrai siusti pinigus, nes gyvena KAune, ten nuoma brangi, o ji gauna nedaug. SAko siuliau ieskotis kito darbo arba gristi namo doh.gif biggrin.gif Isivaizduokit dabar cia labai "draugiskai" mano atzvilgiu nusiteikusios merginos atveda vaikus i darzeli, o ten as isisdarbinusi aukletoja lotuliukas.gif ciai siaip prajuokino mane ta mintis, kai pagalvojau , kad pagl issilavinima ,matyt, galeciau dirbti

Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2013 04 07, 21:45)
Kad ir kaip man būtų įdomu diskutuoti apie Jūsų patirtį ir vaikų auginimo namie privalumus, man asmeniškai nemalonu skaityti nevaldomus ir dažnai netikslingus minčių srautus. Todėl su Jumis konstruktyviai diskutuoti nesugebu. Atrinkti tai, ką Jūs laikote svarbiu argumentu, reikalauja per daug laiko ir pastangų.

TAi jus asmeniskai ir nediskutuokite, cia visas SM forumo privalumas, ka nori skaitai, ko nenori praverti 4u.gif
As irgi pasirenku su kuo diskutuoti, nes nors akis man klaidos nebado, sleikstulio nekelia ir cepsejimo garsu nesukelia biggrin.gif , bet jei minciu eiga atrodo niekur nevedanti, neidomi, tai ir neskaitau. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 07 balandžio 2013 - 22:39
QUOTE(ada21lt @ 2013 04 07, 22:32)
Isivaizduokit dabar cia labai "draugiskai" mano atzvilgiu nusiteikusios merginos atveda vaikus i darzeli, o ten as isisdarbinusi aukletoja  lotuliukas.gif ciai siaip prajuokino mane ta mintis, kai pagalvojau , kad pagl issilavinima ,matyt, galeciau dirbti

jei minciu eiga atrodo niekur nevedanti, neidomi,



Tas mano vaikui net negresia,nes...pirma jau isaugo is darzelinio amziaus,o antra,i privacius "tokiu" ir su "tokiu minciu kratiniu",tikrai nepriima. Be to,tik priima su ikimokykliniu bakalauriniu. Taip,kad per daug aukstai saudote wink.gif biggrin.gif

O vat jusu mintys tokios i kazkur vedancios,idomios,tiesiog iki negalejimo hihihi.gif assa.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 07 balandžio 2013 - 22:48
na jau tikrai per daug nukrypta nuo temos doh.gif

ne viena Ada vaikus namie augina ir ne pagal ja viena reiketu sprest apie 'tokias' moteris, pasirinkusias auginti/ugdyti vaikus namie pacios. ir tikrai ne pagal zmogaus rasyba internetinej erdvej ar pagal sugebejima taikliai isdestyt mintis (o gal pats skaitantis tiesiog nesugeba suprast, ka skaito, ne rasantis zmogus kaltas del to wink.gif ) reiketu sprest, ar gerai vaikus augina/ugdo doh.gif
apskritai, vieno kazkokio atvejo nagrinejimas ir kritikavimas, net nezinant tiksliu detaliu, nekaip atrodo. o dar yra tokiu, kurios nusprendzia, kas ka zino, kas ka moka, ko nemoka, kas issilavinima turi, kas ne doh.gif

tikrai juokingai skamba tokie argumentai ir siaip turbut rasoma del, kai jau nebera, ka pasakyt...


Papildyta:
o del tobulejimo namie, tai juk yra tu galimybiu visokiu, placiau ziuret reikia wink.gif pvz studijos online, kursai, paskaitu klausymas, tam tikros medziagos skaitymas/gilinimasis ir pan. na cia tik maza dalis, priklauso nuo to, kuom zmogus domisi ir kurioj srity zinias gilina smile.gif

ir tas 'sedejimas' namie nesitesia amzinai smile.gif o ir is vaiku galima ismokt begales dalyku, kuriu niekur kitur neismoksim. ir karjera niekur nepabegs, ir darbeliu galima uzsiimt namie (na, ziurint kuri sritis domina, kiek galimybes leidzia), ir savanoriska veikla nebutina kasdien (ar daug dirbanciu kasdien tuo uzsiema?), galima karta per savaite, ar keli pusdieniai... gaimybiu n.

ir nesvarbu, kad Ada ar kuri kita mama, auginanti vaikus namie, SM kazka paraso. gal cia jos pertrauka, kai vaikai pietu miega, o gal metas, kai tetis su vaikais kazkokia veikla uzsiema, o gal vakare jau, kai vaikai sumige prie kompo reikalu yra...

kazi ar daug tokiu mamau butu, kurios nenoretu, esant galimybei rinktis, buti su vaikais namie, o megstama veikla (kad ir tokia pat, kaip mylimas darbas) uzsiimt galetu tada, kai ji turi laisvo laiko, kai nori ir tiek kiek nori, o del to kad reikia....
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2013 04 07, 23:22)
ne viena Ada vaikus namie augina ir ne pagal ja viena reiketu sprest apie 'tokias' moteris, pasirinkusias auginti/ugdyti vaikus namie pacios. ir tikrai ne pagal zmogaus rasyba internetinej erdvej ar pagal sugebejima taikliai isdestyt mintis (o gal pats skaitantis tiesiog nesugeba suprast, ka skaito, ne rasantis zmogus kaltas del to wink.gif ) reiketu sprest, ar gerai vaikus augina/ugdo  doh.gif 
apskritai, vieno kazkokio atvejo nagrinejimas ir kritikavimas, net nezinant tiksliu detaliu, nekaip atrodo. o dar yra tokiu, kurios nusprendzia, kas ka zino, kas ka moka, ko nemoka, kas issilavinima turi, kas ne  doh.gif



o del tobulejimo namie, tai juk yra tu galimybiu visokiu, placiau ziuret reikia wink.gif pvz studijos online, kursai, paskaitu klausymas, tam tikros medziagos skaitymas/gilinimasis ir pan. na cia tik maza dalis, priklauso nuo to, kuom zmogus domisi ir kurioj srity zinias gilina smile.gif

ir tas 'sedejimas' namie nesitesia amzinai smile.gif o ir is vaiku galima ismokt begales dalyku, kuriu niekur kitur neismoksim. ir karjera niekur nepabegs, ir darbeliu galima uzsiimt namie (na, ziurint kuri sritis domina, kiek galimybes leidzia), ir savanoriska veikla nebutina kasdien (ar daug dirbanciu kasdien tuo uzsiema?), galima karta per savaite, ar keli pusdieniai... gaimybiu n.

ir nesvarbu, kad Ada ar kuri kita mama, auginanti vaikus namie, SM kazka paraso. gal cia jos pertrauka, kai vaikai pietu miega, o gal metas, kai tetis su vaikais kazkokia veikla uzsiema, o gal vakare jau, kai vaikai sumige prie kompo reikalu yra...

kazi ar daug tokiu mamau butu, kurios nenoretu, esant galimybei rinktis, buti su vaikais namie, o megstama veikla (kad ir tokia pat, kaip mylimas darbas) uzsiimt galetu tada, kai ji turi laisvo laiko, kai nori ir tiek kiek nori, o del to kad reikia....



Manau,kad ne viena,bet...nei viena cia atejusi,isskyrus ja,"nevaro" ant moteru,kurios ir dirba,ir suspeja vaikus auginti. Nes atseit,jos neturi tada laiko su vaikais bendrauti. Pasikartosiu,nes jau rasiau...kai nori,tai viska suspeji(ir bendrauti,ir pamokinti,ir...) Taip,kad kai nera kitu argumentu,tai ir "varoma" ,kad kas geriau vaikus aukles,ugdys...jei ne mama. Suprantu,jei iki treju metu,tai nematau jokiu kliuciu,bet...po to vaikui reikia socialiniu igudziu ir t.t.,ka suteikia vaikui darzelio pedagogai,kurie,kaip jus ir sakote,specializuojasi toje srityje.
O del tobulejimo namie...manote,kad TIK uztenka perskaityti keleta knygu,nueiti i kursus ir t.t.,ir viskas...jau tu pedagogas. Tai pagal jusu logika(kuri beje labai naivi ir juokinga),tai kam ir teisininkams ,med. darbuotojams(tiek metu mokintis) ir kt. specialistams mokintis,palanko keleta kursu,paskaitu,knygu ir...jau tu geras specialistas,gali mokinti,ugdyti vaika namuose,kad jis taptu,pvz. "geru gydytoju" biggrin.gif Sakysite,kad tai ne tas pats...idomu,kuo gi "ypatingesnes(ar prastesnio issilaivinimo)" darzelio aukletojos(pedagoges) ir kiti specialistai???
Na jo,taip nusirisime iki viduramziu,bet tai juk kaip jums ar Adai,tai normalus reiskinys,ane wink.gif biggrin.gif

Is vaiku galima daug ko ismokti,bet...iki tam tikro amziaus,o paskui jiems reikia tobuleti.Ir tai turi duoti tam tikri specialistai,nes mama ziuri neadekvaciai i savo vaikus,nes kiekvienai jis pats paciausias,o pedagogas mato ir gerus dalykus,ir nelabai,kur reikia padejimo is tevu puses.

Cia kiekvienos reikalas,kad ji forume lankosi,bet ..butent Ada visoms giriasi,kad ir su vaikais buna,ir tobulinasi,ir...na nebent pas ja daugiau val. paroje,nei pas visas kitas. biggrin.gif

Idomiai jusu prioritetai deliojami. Kodel butent jus kitoms (kaip beje ir Ada),primetate,kad tik vaikas turi buti prioritetas,o jau darbas,karjera,tik laisvu laiku. O kitaip niekaip. Jei nesugebate suderinti,tai jau cia jusu problema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 08 balandžio 2013 - 00:15
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2013 04 07, 23:07)
Manau,kad ne viena,bet...nei viena cia atejusi,isskyrus ja,"nevaro" ant moteru,kurios ir dirba,ir suspeja vaikus auginti. Nes atseit,jos neturi tada laiko su vaikais bendrauti. Pasikartosiu,nes jau rasiau...kai nori,tai viska suspeji(ir bendrauti,ir pamokinti,ir...) Taip,kad kai nera kitu argumentu,tai ir "varoma" ,kad kas geriau vaikus aukles,ugdys...jei ne mama. Suprantu,jei iki treju metu,tai nematau jokiu kliuciu,bet...po to vaikui reikia socialiniu igudziu ir t.t.,ka suteikia vaikui darzelio pedagogai,kurie,kaip jus ir sakote,specializuojasi toje srityje.
O del tobulejimo namie...manote,kad TIK uztenka perskaityti keleta knygu,nueiti i kursus ir t.t.,ir viskas...jau tu pedagogas. Tai pagal jusu logika(kuri beje labai naivi ir juokinga),tai kam ir teisininkams ,med. darbuotojams(tiek metu mokintis) ir kt. specialistams mokintis,palanko keleta kursu,paskaitu,knygu ir...jau tu geras specialistas,gali mokinti,ugdyti vaika namuose,kad jis taptu,pvz. "geru gydytoju" biggrin.gif  Sakysite,kad tai ne tas pats...idomu,kuo gi  "ypatingesnes(ar prastesnio issilaivinimo)"  darzelio aukletojos(pedagoges) ir kiti specialistai???
Na jo,taip nusirisime iki viduramziu,bet tai juk kaip jums ar Adai,tai normalus reiskinys,ane wink.gif  biggrin.gif

  Is vaiku galima daug ko ismokti,bet...iki tam tikro amziaus,o paskui jiems reikia tobuleti.Ir tai turi duoti tam tikri specialistai,nes mama ziuri neadekvaciai i savo vaikus,nes kiekvienai jis pats paciausias,o pedagogas mato ir gerus dalykus,ir nelabai,kur reikia padejimo is tevu puses.

Cia kiekvienos reikalas,kad ji forume lankosi,bet ..butent Ada visoms giriasi,kad ir su vaikais buna,ir tobulinasi,ir...na nebent pas ja daugiau val. paroje,nei pas visas kitas. biggrin.gif

  Idomiai jusu prioritetai deliojami. Kodel butent jus kitoms (kaip beje ir Ada),primetate,kad tik vaikas turi buti prioritetas,o jau darbas,karjera,tik laisvu laiku. O kitaip niekaip. Jei nesugebate suderinti,tai jau cia jusu problema.


ir vel isvartet savaip biggrin.gif
kur as rasiau, kad pagal mano logika, mediku but uztenka pasimokyt namie ir knygas paskaityt? bigsmile.gif
apie kazkoki papildoma mokymasi kalbejau, priklauso nuo to, kuo domisi zmogus, o ne apie tapima specialistu wink.gif nes kaip ir sakiau, tas 'sedejimas' namie nesitesia amzinai, tai kelis metus galima ir tokia tobulimosi forma pasirinkt, kaip nuotolines studijos, kursai, paskaitu klausymas, skaitymas ir pan.
o dometis butent apie vaiku auklejimas, ugdyma, manau, kiekvienam tevui/mamai ir siaip i nauda .wink.gif

del suspejimo visiskai sutinku drinks_cheers.gif bet velgi, tik salyginai. daznai fiziskai neimanoma, keliose vietose nebusi vienu metu, tuo labiau, jei darbas pilna diena.

kai vaikui suejo 3 metai, pradejau darbuotis, tai nori nenori maziau to laiko likdavol, nesvarbu kad ir kiek suspetum nuveikt. tik tiek gerai, kad darbas ne iprastom valandom ir ne kasdien buvo, tai jau ir pasiderint imanoma. veliau seke darbas is namu, kai vaikas darzelyje praleisdavo tik kelis pusdienius per savaite.
bet jei grizti is darbo sesta vakare, o vaikas miegot eina astunta, o dar jei turi ir valgyt pagaminti, ir kitokius reikalus sutvarkyt, nori nenori maziau to laiko lieka...
Papildyta:
apskritai, nereik supriesint dirbanciu ir nedirbanciu mamu, nes nera geresniu ar blogesniu, pacios pasirenka (jei tai pasirinkimo reikalas) taip, bet nereikia 'vaziuot' ant pasirinkusiu kitaip smile.gif
bet ir tas 'kai nori, speji viska' nepadaugina tu valandu grizus po darbo vakare... kad ir kaip noretume.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bim-bam: 08 balandžio 2013 - 00:39