Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

Pas mane nestiklintam balkone gyvena krapai, petrazoles, spinatai, rucola ir salotos. Nakciai dengiu dviguba/triguba agro plevele. Tiesa jau antra diena, kai neatidengiau verysad.gif Nugi salta labai. Po truputi auga, bet jau taip miernai, kad nzn ar sulauksiu derliaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2010 04 23, 22:37)
aš tai be prietarų gyvenu, nes visi tie sėjimą ir sodinimai labai nuo nuotaikų priklauso ir vyksta ekspromtu  blush2.gif visą norą numuštų sėdėjimas ir žiūrėjimas į kalendorių  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Vakar susodinau pomidorus į šiltnamį, nes labai nagus panižo, be to įgriso juos tampyt tuda-siuda... Į visokius zababonus nekreipiau dėmesio, nors kalendorius tam laaaabai prieštaravo..... smile.gif
Atsakyti
pasirodau savo kelis šiandien,

va kas paliko iš bazilikų doh.gif

user posted image

augo gerai, daugiau išvažiavau 5 dienom ,palikau inde su vandeniu bet ne ant palangės o tolėliau ir va kokie paliko asilai schmoll.gif
nuskabiau vakar visršūnes gerokai gal kas bus gero g.gif

gerokai išretintai rukolai, ir paliktai tik 4 daigeliai ,atrodo patiko, leidžia tikruosius lapus gana sparčiai ir tokie sodrūs, tik kad gal biškutuką pastypę, bet gal dabar suagus daugiau

user posted image

čiliukai palikti du vazone, gali augt, ar reikia po vieną g.gif

user posted image

o geriausiai auga ir daugiausiai naudojami tai krapai, petražolės ir salotos. salotų tai jau turbūt keturis kartus pjoviau thumbup.gif atauga sparčiai nauji lapeliai.

user posted image

user posted image

user posted image

tą kur dariau eksperimentą ir paliaku salotas tik persodintas mažiukes lauke (balkone neįstiklintam) ir petražoles, tai dabar jau ir atsigavo, žymiai ilgiau aišku,salotų dar tik vieną kart pjoviau derlių, petražolės jau ir paūgėjusios, bet visgi nenumirė blush2.gif pakankinau blush2.gif
šitų dar nenšu į balkoną nes naktį būna apie 1 tik, tai dar šaltoka, gal gegužę jau gerokai sušils daugiau tai jau keliaus viskas lauk.
Atsakyti
as tai paprikas po viena persodinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 04 24, 10:27)
o tai pupeles ir zirnius galvojat persodint? kazkur girdejus kad jie labai to nemegsta, tai kadangi balkonas mano atviras, tai ir laukia pupeles nepasetos- galvoju gal kitos savaites pabaigoj sesiu. lauke mano salotos issodintos is nuvalgytu maximos salotu atrodo visai neblogai- atsizvelgiant i tai kad jau beveik visa savaite jos ten sedi- svarbiausia nenusalo ir nenumire. oras tai tikrai "nuostabus"- pasninga trecia diena is eiles- ir tai balandzio pabaiga vadinas doh.gif  o braskes su zemuogem jau lauke apgyvendinot? as vis nedristu issodint braskytes savo i lauka- tegu dar namie pasisildo, gal paaugs siek tiek, nusipirkau praeita savaite viena krumuka, gaila butu numarint. net levandu su ciobreliu dar neistremiau, nors kai pirkau, tai net ne galvojau lepint kambary unsure.gif  tiesa, jei aprims biski oras, kad nebutu paciai salta i balkona iseit, galvoju issodint melisa i normalu vazona ir palikt smile.gif

Pupeles jau nuolatineje vietoje. Persodintos is daigykles buvo. Kitamet sesiu i nuolatine vieta is karto, nes sudygo labai greitai, per savaite kazkur. Zirniai persodinti kelis kartus, vis nebuvo tinkamo indo, bet kol kas jauciasi gerai. Po savaites planuoju kelt i nuolatine vieta, jeigu oras susiprotes. Kai salta taip, bijau rizikuoti. Salotos vat geibsta kazkaip ir auga nelabai greitai, turi po 3 lapelius tik, o jau menuo kaip pasetos. Braskes ir zemuoges vazone kambary gyvena, balkone tik 9'C.
Atsakyti
nu va kai pasaket,kad atidziau pasiziureciau tai pagaliau atsimerkiau ir pamaciau bigsmile.gif lotuliukas.gif pavadinima parasyta didziosiom raidem blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 04 24, 11:45)
o geriausiai auga ir daugiausiai naudojami tai krapai, petražolės ir salotos. salotų tai jau turbūt keturis kartus pjoviau  thumbup.gif  atauga sparčiai nauji lapeliai.

oho koks miškiukas krapų bigsmile.gif wub.gif thumbup.gif Net aš susigundžiau pasisėt doh.gif doh.gif biggrin.gif sakiau su jais nebežaisiu, bet kai atšils tiesiai balkone pasėsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,
kokie puikus jusu mazieji darzeliai...
Norejau jusu paklausti, ar jus paskiau persodinate visus prieskoniukus i didesnius lovelius, ar taip ir paliekate, kur juos pasodinote ?
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2010 04 24, 14:08)
oho koks miškiukas krapų  bigsmile.gif  wub.gif  thumbup.gif  Net aš susigundžiau pasisėt  doh.gif  doh.gif  biggrin.gif sakiau su jais nebežaisiu, bet kai atšils tiesiai balkone pasėsiu  lotuliukas.gif

mane vis gąsdino,kad krapai neaugs, bet jie geriausiai ir auga biggrin.gif

QUOTE(troliuke @ 2010 04 24, 16:28)
Sveikos mergaites,
kokie puikus jusu mazieji darzeliai...
Norejau jusu paklausti, ar jus paskiau persodinate visus prieskoniukus i didesnius lovelius, ar taip ir paliekate, kur juos pasodinote ?

aš tai palikau visus jaučiu, tik tiek,kad kai paaugo praretinau, silpnesnius išmečiau, stipresnius dar į kokį plasmasinį pasodinau. geriausiai manau, sėti sėklytes į pastovius indelius ir ne tiek daug, po kelias, nes paprastai visos išdygsta, ir tada nebereikia niekur jų perkelinėt.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
nu kokie grazus visu darzeliai, maniskis tai toks jau kudas doh.gif norejau paklausti del tresimo:
1. ar tresiat kavos tirsciais ir ar jie naudingi? vienur skaiciau, kad jie ispurena virsutini zemes sluoksni, kitur raso, kad juose daug kalio, tik va nezinau kuriom darzovem tas kalis reikalingas blush2.gif ir kaip reiketu jais tresti? tiesiog pripilt ant zemes pavirsiaus?
2. zinau, kad labai gerai trasai arkliu meslas, o kazi kaip su triusiu meslu? ax.gif vat turim namie "tiekeja" lotuliukas.gif tai sakau gal reiktu pasinaudot, tik kaip ji reiktu paruosti? galvojau gal kaip tas dilgeles, uzpilt vandeniu, palaikyt kazkiek, paskui skiest ir laistyt, bet nezinau...nenusimanau as tokiuose dalykuose, pirmi metai darzininkystes, tai sakau gal ka patarsit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2010 04 24, 17:07)
Laba diena 4u.gif
nu kokie grazus visu darzeliai, maniskis tai toks jau kudas doh.gif norejau paklausti del tresimo:
1. ar tresiat kavos tirsciais ir ar jie naudingi? vienur skaiciau, kad jie ispurena virsutini zemes sluoksni, kitur raso, kad juose daug kalio, tik va nezinau kuriom darzovem tas kalis reikalingas blush2.gif ir kaip reiketu jais tresti? tiesiog pripilt ant zemes pavirsiaus?
2. zinau, kad labai gerai trasai arkliu meslas, o kazi kaip su triusiu meslu? ax.gif vat turim namie "tiekeja" lotuliukas.gif tai sakau gal reiktu pasinaudot, tik kaip ji reiktu paruosti? galvojau gal kaip tas dilgeles, uzpilt vandeniu, palaikyt kazkiek, paskui skiest ir laistyt, bet nezinau...nenusimanau as tokiuose dalykuose, pirmi metai darzininkystes, tai sakau gal ka patarsit blush2.gif

Apie dilgeles neseniai kalbėjom mirksiukas.gif arba šiuoj temoj arba praitos temoj į pabaigą mirksiukas.gif Apie kitas jūsų išvardintas trašas nieko nežinau ax.gif
Aš tai ilgelėm laistau tik kartą per savaitę ar dvi. LAistau visą savo daržą, tik ma rodos labai jau silpnai, nes tik vos vos tų dilgynių įpilu smile.gif Bet augalam matosi kad visai patinka thumbup.gif
Mačiau jau antras pomidoras pas mane auga sokiai.gif
o čia balkone gyvenantys bazilikai bigsmile.gif augt galima sakyt neauga bet labai tvirti atrodo thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 04 24, 14:04)
mane vis gąsdino,kad krapai neaugs, bet jie geriausiai ir auga  biggrin.gif
aš tai palikau visus jaučiu, tik tiek,kad kai paaugo praretinau, silpnesnius išmečiau, stipresnius dar į kokį plasmasinį pasodinau. geriausiai manau, sėti sėklytes į pastovius indelius ir ne tiek daug, po kelias, nes paprastai visos išdygsta, ir tada nebereikia niekur jų perkelinėt.

Aciu uz atsakyma 4u.gif
reikes ir man savo darziuka ant palanges uzsiauginti, nes dar ne karto neauginau ax.gif
Atsakyti