Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

Mano spec. žemė pomidorams ir gėlėms nelabai kuo skirės, tikrai nei viena ne vien iš juodžemio unsure.gif
Nitratų ir trąšų, manau, reik bijot tik žaliose augalo dalyse (salotose ir pan) ir šakniavaisiuose (ropėse, morkose), kad nebūtų perdozuota nes ten augalai kaupia. O pomidorai, braškės.. kiek atmintis atgamina, nėr ko baidytis,- augalai nedurni kaupt maisto medžiagas tose dalyse, kurias pamest žada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 04 25, 23:26)
Dar turbūt galėčiau tiesiog nueiti į gretimą mišką ir prisikasti kibiriuką, kaip kad studentavimo laikais darydavom ir kažkaip viskas augdavo... Kaip jūs su žemėm darot?

miško paklotas paklotui nelygu, nuo daug faktorių priklauso. Norit tarp daržovių dar ir grybus augint? tongue.gif Tingiu aiškint, bet bandant dezinfekuot daugiau laiko ir išlaidų, nei nusiperkant paruoštą substratą.
Kompostinę žemę maišau su juodžemiu, gėlių, nurūgštintomis durpėmis. Kur reikia, dar ir vermikulito įmaišau wink.gif

QUOTE(Mimmi @ 2010 04 25, 23:33)
Sėk dabar, dar užaugs. Juk lauke dar žirnių niekas nesėja blush2.gif

žirniai šalnų nebijo, jų sėjimas nuo balandžio ir prasideda ( dabar juk balandis, taip? bigsmile.gif )
Atsakyti
Sveikos,
noriu pasitarti - ar užaugtų patisonas balkone? Turiu vieną daigelį, nežinau kur jį dėt, ar laukt kol sušils ir į lauką persodint kaime darže, ar bandyt balkone g.gif Kokio jam vazono reikia - plataus, žemo, neįsivaizduoju lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilaria @ 2010 04 26, 08:16)
Sveikos,
noriu pasitarti - ar užaugtų patisonas balkone? Turiu vieną daigelį, nežinau kur jį dėt, ar laukt kol sušils ir į lauką persodint kaime darže, ar bandyt balkone g.gif  Kokio jam vazono reikia - plataus, žemo, neįsivaizduoju lotuliukas.gif

As geriau sodinciau darze. Bet... jeigu net arbuzai balkone uzauga, to ko gi patisonui neuzaugt mirksiukas.gif Siulyciau vazono nepamazint vis gi blush2.gif As pirkciau bent kokiu 10 ltr. Cia gal geriau patartu Zostaute - ji man rodos arbuziuka balkone augino ir vel planuoja augint bigsmile.gif

Else - tai slepi nuo musu kokius augini pipiriukus ir pomidoriukus ax.gif Nu kokia tu bigsmile.gif Kiba reiks man baltuka is Edexos balkone pasilikt cool.gif
Beje, nudziuginai, kad 23 bigsmile.gif - galvojau pas mane daugiausiai (bus turbut 15-16vnt doh.gif )

Beveik dristu teigt, kad lapiniai salierai nepasiteisins - ispikiavau ir stovi apvyte jau gal antra savaite unsure.gif
laiskiniai cesnakai irgi tokie kaip issodinau, tai tokie ir stovi - nekiek nepaauge.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 26 balandžio 2010 - 07:39
QUOTE(aaagnex @ 2010 04 26, 08:30)
Else - tai slepi nuo musu kokius augini pipiriukus ir pomidoriukus ax.gif Nu kokia tu bigsmile.gif 

Beje, nudziuginai, kad 23 bigsmile.gif - galvojau pas mane daugiausiai (bus turbut 15-16vnt doh.gif )

Aha, slepiu cool.gif Jei nepamiršiu, grįžus iš darbo surengsiu pomidorčikų fotosesija smile.gif

Turėjau gal dvigubai tiek, bet apdalinau ir gimines ir pažįstamus. Į gimtadienius vietoj gėlių nešu biggrin.gif O šiaip tai pas mane tik vienas balkonas stiklintas, pietų pusės link - jis pagrindinis mano "šiltnamis". O kitas atviras, labiau į rytus. Ne pats blogiausias variantas, bet iki šiol anas buvo gėlėms skirtas. Šiais metais, matyt, teks mixuoti - gėles derinti su pomidorais biggrin.gif

Beje, mano pakabintasis žemyn galva per naktį puikiausiai atsigavo, išskleidė į šonus lapus ir jau suka galvelė šviesos link. Svarstau, ką daryti - ar leisti jam stiebtis šonan, ar pasukioti, kad lygiai augtų. Kas iš esmės, matyt, neįmanoma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 04 26, 08:19)
Svarstau, ką daryti - ar leisti jam stiebtis šonan, ar pasukioti, kad lygiai augtų. Kas iš esmės, matyt, neįmanoma biggrin.gif

Pasūkiok pradžioj, kol didesnis pasidarys g.gif ypač tą mažuliuką.

Aš tai jau biškį apsiraminau su tais aukštielnikais, ba komplikuotas laistymas man atrodo, ypač kai pas mus tokie karščiai būna... Bet kabinčiau aš juos "ore", viršuj balkono kampe, o ne prie sienos. Bet čia tik todėl, kad pas mane tam galimybės 2 yra - kabliai įtaisyti ax.gif
Atsakyti
Mane labai sudomino klausimas apie kavos tirščius, nes kavos geriu daug ir mėgstu ekologiškas trąšas. Šiek tiek paieškojau internete ir radau, kad labiausiai kavos tirščiai tinka gėlėms tręšti, nes šios mėgsta rūgščią dirvą (neradau užsiminta apie daržoves ar žoleles):

"kai kurie augalai, pavyzdžiui, fikusai, rožių krūmai, azalijos ar lelijos mėgsta gana rūgščią dirvą, tad kavos puodelio turinys gali tapti puikia šių augalų trąša. Augalus tręšti reikia paprastai – kavos tirščius šiek tiek praskieskite vandeniu ir juo paliekite gėles."

Ir dar šiame forume šiek tiek rašoma apie kavos tirščius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junda: 26 balandžio 2010 - 11:30
Kai aš tiesiog kroviau iš puoduko kavos tirščius į vazoną, tai viskas baigėsi pelėsiu ir muselėmis, bo geriu kavą saldintą.
Taip kad, kas bersite, prisiminkit, ar dėjot cukraus į kavą.
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 04 26, 07:30)
laiskiniai cesnakai irgi tokie kaip issodinau, tai tokie ir stovi - nekiek nepaauge.

Ir pas mane tokia pat situacija, tik vat mama kazkur perskaite, kad juos tik antrais metais bus galima naudot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 04 26, 15:09)
Ir pas mane tokia pat situacija, tik vat mama kazkur perskaite, kad juos tik antrais metais bus galima naudot g.gif

nu iki kitu metu, tai gal ir spes uzaugt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 04 26, 08:30)

A tai ko tylėjai kaip žuvis... blink.gif Žiūrėsi visą vasarą į tuos nupezėjusius gyvaplaukius....Pas mane lauke yra jau susitupėjusių, subrendusių krūmelių.
Juos geriau ne sėti, bet dauginti dalijant kerą.
Jie labai sparčiai plečiasi, bet kokius žiemos šalčius atlaiko, svarbiausia, kai kur dar sniego būna, o jie jau dygsta..

Kažkaip reiks iki tavęs savo pačtaljoną piečkiną nusiųst su kontrabanda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 04 26, 18:50)
A tai ko tylėjai kaip žuvis... blink.gif Žiūrėsi visą vasarą į tuos nupezėjusius gyvaplaukius....Pas mane lauke yra jau susitupėjusių, subrendusių krūmelių.
Juos geriau ne sėti, bet dauginti dalijant kerą.
Jie labai sparčiai plečiasi, bet kokius žiemos šalčius atlaiko, svarbiausia, kai kur dar sniego būna, o jie jau dygsta..

Kažkaip reiks iki tavęs savo pačtaljoną piečkiną nusiųst su kontrabanda g.gif

nu tai tu nesakei ka turi, kokius lobius dar darze slepi bigsmile.gif
Atsakyti