Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(Coccinela @ 2010 04 20, 15:14)
Suaugusi rucola

o per kiek laiko tokia uzauga? na as kazkaip maisau visas tas zoles- yra kai kurios kur tik uzauga per savaite ir suvalgai, tai rukola suprantu ne is tu? o grazgarste ir watercress yra tas pats kas rukola?
Atsakyti
Rukola taip atrodo (jei niekas nenuskabo) vasaros antroj pusėj. Bet valgoma jin jau ir po mėnesio ar pan - žiūrint kokios sąlygos - ir atrodo daugmaž kaip kad pienių krūmelis su keliais lapeliais. Nagi pasigooglink mirksiukas.gif
Watercress - ne rucola schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 04 20, 14:30)
mamulės, ar patarsit man kaip elgtis su tais bazilikais? ar reikia dar ką nuskabyt? kada laikas bus iš jų formuot medelį? dėkui  4u.gif  4u.gif  4u.gif

o gal neverta? tongue.gif Jei bus ūpo ir vėliau daržninkauti namie, tai tuomet galėsit eksperimentuot. Dabar kai viskas nauja, tai gal užtektų pripratinti akį tiesiog prie augalų wink.gif
Na, bus poreikis, skinkit viršūnėlę/-es ir naudokit paskanint salotas, augalas pats toliau augins, ką ir kur jam reikia smile.gif

QUOTE(ne mama @ 2010 04 20, 14:54)
pagal nuotraukas tai dar ankstoka- manau kai uzaugins sekancia pora tikru lapeliu(zalieji) galesi nuskint virsunele ax.gif

pagal nuotrauką, tai jau seniai reikėjo. Nupjautą viršūnėlę galima panaudot pagal tiesioginę paskirtį 4u.gif
Atsakyti
zinot neskiriu as tu visu zoliu- dar issiverciau per google kad watercress- "paprastasis reziukas" doh.gif tokio isvis negirdejus, dar i neskiriamu kategorija man papuola pipirne, rukola unsure.gif
prieskonius nors atskiriu ir tai gerai rolleyes.gif dar siandien pirkau maximoj darzoviu skyriuj melisa- bandysiu issodint i vazona ir augint kaip gele balkone, ir salotu vazoneli- jei liks nuo vakarienes kas nors sukaisiot reiks i loveli, gal duos antra derliu smile.gif
bet taip atveso orai, kad jau bijau ka nors ir daryt- salcius naktimis iki -3 pranesa, nusals visos parduotuvines islepintos salotos ir melisos jauciu- jas gi ten po lempom sildo, trasom girdo kad tik augtu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2010 04 20, 13:03)
Sveikutes 4u.gif .
Čia filmukas apie pomidorų sodinimą žemyn galva.
http://survivingthem...down-gardening/

Liuks filmukas, bet mano bėda ne žinojimas KAIP tai daryti, o idėjų Į KĄ tai daryti nebuvimas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
bet jūs man papasakokit, kaip tada su laistymais tokių aukštielnikų pomidorų? unsure.gif
Pasikabinčiau ir aš, bet man atrodo, kad tik vargo sau ant sprando užsikraučiau unsure.gif gi ten pro ta skylę perliejus visos žemės man balkone lašės, o aš kaip poniutė kokia - baltą kilimą balkone pasitiesus biggrin.gif (vyras kesinos konteinerin nešt, tad liepiau į balkoną patiest kol akių nebado)
Atsakyti
Kuom toliau googlinau, tuom labiau isiitkinau, kad mano augalus uzpuole baltasparniai, kurie yra zaliasparniai, tokie dideli drugiai zaliais permatomais sparnais. Ka tik sunaikinau 5. Jau neviltis ima.

Atsakyti
QUOTE(ElePran @ 2010 04 20, 22:11)
Kuom toliau googlinau, tuom labiau isiitkinau, kad mano augalus uzpuole baltasparniai, kurie yra zaliasparniai, tokie dideli drugiai zaliais permatomais sparnais. Ka tik sunaikinau 5. Jau neviltis ima.

as tai siulyciau kol nevartojat derliaus panaudot kokia rimtesne chemija- bent augaliukus issaugotumet smile.gif
Atsakyti
Randapu anuos, randapu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 04 20, 23:08)
Randapu anuos, randapu biggrin.gif

o jis ne piktzolem naikint kartais skirtas g.gif as gal deci bandyciau ar kita koki insekticida
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 04 20, 23:14)
o jis ne piktzolem naikint kartais skirtas g.gif  as gal deci bandyciau ar kita koki insekticida

Neturiu supratimo. Tai vienintelis chemikalo pavadinimas, kurį žinau biggrin.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2010 04 20, 20:12)
bet jūs man papasakokit, kaip tada su laistymais tokių aukštielnikų pomidorų?  unsure.gif
Pasikabinčiau ir aš, bet man atrodo, kad tik vargo sau ant sprando užsikraučiau  unsure.gif gi ten pro ta skylę perliejus visos žemės man balkone lašės, o aš kaip poniutė kokia - baltą kilimą balkone pasitiesus  biggrin.gif (vyras kesinos konteinerin nešt, tad liepiau į balkoną patiest kol akių nebado)

Man tai irgi tie aukstielninki pomidorai parupo bigsmile.gif Pas mus net spec indeliu tam reikalui parduoda, tik man jie nepatinka - labai siauri ir ilgi. Paziurejus ta filmuka galvojau pasidarysiu pati is plastikinio vazono, tik skylute augaliuko ikisimui pjausiu mazesne, apvyniosiu popierium ar gal dar kuo nors, kad pilnai skyle butu uzpildyta. O del laistymo, tai neturetu buti problemu - saknys juk augs i virsu, tik reikia stengti neperlieti. As dar mastau vazonelio virsuje bazilikus ikelti g.gif
O baltas kilimas balkone aisku ekstremaluuuuu blink.gif bigsmile.gif
Atsakyti