QUOTE(Taistė @ 2010 04 25, 19:04)
Ne mano reikalas, žinoma, bet tiek SM, tiek dalyvaujančios narės kiek nusipigino šiuo konkursu.
Nelabai supratau šio pasakymo. "Nusipigino"? Bet ar ne pačios šaukiam duokit konkursų, leiskit dalyvauti, net nereikia prizų, pakanka SM medalių... O kas, jei dalyvauja ne dėl to nelemto apsikirpimo, o dėl to, jog moka pasidžiaugti naujai paskelbtu fotokonkursu? Manęs asmeniškai tie pirzai niekda nemotyvavo dalyvauti. Paprastai dalyvauju, jei turiu tinkamą foto ir todėl, kad man patinka fotografija. Na, o jei šį kartą konkurso rėmėjas - kirpykla, mane tai skatina ne ką daugiau/mažiau nei margarinas ar kindersiurprizas. O dabar net tai, jog kažką galima laimėti vadinama nusipiginimu. Greitai prieisime prie to, jog be prizų bus ne lygis dalyvauti.
Žinoma, tai jog leidžia naudoti savo vaiko atvaizdą, įpareigoja tėvus gerai pagalvoti ar jie to nori. Ar verta? (Juk galima ir be laimėjimo apsikripti). Bet matomai žmones masina tai, kad jie gali laimėti fotokonkursą, o ne vieną apsikirpimą.
Teisės į vaiko atvaizdą niekas neatiduoda, atiduoda būtent konkrečią nuotrauką su konkrečiu atvaizdu ribotam liko tarpui. Naudojamos bus tik 10 nuotraukų, kurios nugalės, tad teiginys "Už teorinę galimybę kartą nemokamai apsikirpti" - nelogiškas. Būtent tie, kurių nuotraukos bus atrinktos (pirmas dešimtukas) ir gaus realią galimybę apsikirpti. Tų, kurie dalyvauja ir nelaimi, niekas nenaudos. Juk parašyta, jog
jo naugalėtojai...,
jų nuotraukas.... Taip, sutinki/leidi iš anksto, bet naudojamos bus, mano supratimu, tik nugalėtojų nuotraukos. Tokiu atveju, realiai gauni apsikirpimą, o ne teoriškai. Jei nesi atrinktas (nenugali), tai nebūsi ir publikuojamas bei nieko negausi, tik sudalyvausi konkurse.
Man klausimas kyla ar naudos būtent šias nuotraukas, nes rašoma,
"jų nuotraukos bus eksponuojamos..." Bet nerašoma, jog
šios nuotraukos bus eksponuojamos. Gal tai yra proga gauti ir nemokamą fotosesiją po kirpimo, kaip tai jau buvo daryta anksčiau?
http://www.pukiokirp...ndex.php?id=836