Įkraunama...
Įkraunama...

26 - ji onko užeigėlė...

QUOTE(Samta0204 @ 2010 04 24, 12:38)
Turiu klausimeli, ka geriau KT Ar MR darytis,kuris issamiau rodo,

Priklausomai nuo to, ką norite tirti. Pasitarkite su gydytojais, ką rekomenduotų.
KT - radioktyvus tyrimo metodas,procedūros metu sukuriama, nors ir nedaug, bet jonizuotos radiacijos. MR tyrimas atliekamas pasitelkiant magneto ir radio bangų savybes, magnetinis laukas nesukelia šalutinių poveikių. Tačiau, jei gerai suprantu, MR vieno seanso metu gali būti tiriama tik kažkuri konkreti sritis.
Štai ką esu sau kažkada pasižymėjusi:

KT turi reikšmės ir pralenkia MRT, nustatant kaulų pažeidimus: pirminius kaulų navikus ar metastazes į stuburą. Kontrastinė KT taikoma diferencijuojant pirminius ir metastazinius navikus. KT privalumai, lyginant su MRT: Geriau vizualizuojamos kaulinės struktūros, kalcifikatai galvos smegenų parenchimoje. KT trūkumai: Ribotas smegenų kamieno (įvertinamos tik vidurinės smegenys ir viršutinė tilto dalis), nugaros smegenų ir nervinių šaknelių įvertinimas dėl kaulinių struktūrų sukeliamų artefaktų.

MRT pasižymi didele erdvine skiriamaja galia, įvairiose plokštumose išgaunamais daugybiniais pjūviais, neinvaziniu tyrimo pobūdžiu, jautrumu kraujo tėkmei, edemai, kontrastingu minkštųjų audinių. Dėl savo ypatybių MRT tyrimas ypač gerai išryškina struktūras, todėl galvos ir nugaros smegenyse MRT leidžia nesunkiai išskirti baltąją ir pilkąją medžiagą. MRT pranašumai, lyginant su KT: Pirmo pasirinkimo metodas, tiriant smegenų kamieną, stuburo kanale esančias struktūras, nes tyrimui neturi įtakos kaulai. MRT trūkumai: Nepatikima kaulų ir kalcifikatų vizualizacija.

Daugeliu aspektų pranašesnis magnetinio rezonanso tomografijos (MRT) tyrimas. Kai lieka neaiškumų po įprastinio KT tyrimo, dažniausiai atliekama MRT, kuri geriau rodo nedidelius audinių signalo pakitimus, įgalina tirti įvairiose plokštumose, geriau įvertina minkštuosius dangalus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 24 balandžio 2010 - 12:22
QUOTE(rasų lanka @ 2010 04 23, 15:34)
Sveikutės, mieliausios Mergaitės4u.gif  wub.gif

Prisiduodu... Šiandien pas mus liūdna... verysad.gif Padarė mamytei pilvo ir krūtinės KT. Manėme , kad negerai su plaučiais. Deja, suklydome - visi organai švarūs, tik kepenyse daugybiniai neryškūs  žididinukai... verysad.gif Prieš du mėnesius echoskopas nieko nerodė, bet gal ir nesimatė su juo... Gydytoja skirs chemiją (kaži, ar ji gali kepenėlėse sumažinti mts. g.gif , kai jų daug)
Būkit visos tvirtos, gražios ir kuo geresnės savijautos, užsibaigiančios dar geresne sveikata... wub.gif


Man pliauroje chemija užkalkino mažus židinukus.Dar nenusiminkit.Chemija bjauru, bet išgyvenama.Laikykitės.
Atsakyti
Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif 4u.gif

Ačiū, Gabija 4u.gif. Tai chemija tikrai bus ir dėkoju Dievuliui, kad dar skyrė. Sakė, kad po 3 kursų darys tyrimukus , jei nebus pokyčių į geresnę pusę - tai keis vaistukus. Gydytoja sakė , kad dar neišnaudotų schemų yra. Bet juk mes irgi suprantam, kad tai kepenėlės..., per kurias tie patys vaistukai pereina... ax.gif

***

Aplankiau mamytę. Laikosi. wub.gif Atrodo bendrauja taip pat, bet akys mąslesnės - vis tiek rūpestis... Džiaugiamės (ir mamytė taip pat), kad gali pamiegoti. Ir bulvių sodinimu rūpinasi, ir kad žolelės nuo limfedemos baigėsi ir reikia padaryti naujų. Tėtės, kai vieni buvom paklausiau, kaip jautėsi vakar ir šįryt, tai sakė, kad visai normaliai. Pasišnekėjp...ir apie ateitį...
Broliai su sese pasiųlė tėveliams piniginę paramą, bent jau porto sistemai...Atsisakė mamytė su tetuku - išdidūs... unsure.gif Aš puikiai dėdes ir tetą suprantu - labai nori padėti, prisidėti, nors ir dažnai lanko. Tik nemoka atvirai pasakyti, kaip myli...

Mergaitės wub.gif , gal kuri galit pasiųlyti, gal išleista kokia knyga apie sunkią ligą, gydymąsį ir pasveikimą, apie geras emocijas, kad nebūtų sudėtinga - mano mamytei ? Kažkada , man atrodo ragnez buvo minėjusi, bet neatsimenu pavadinimo ir autoriaus... "Kelionė per vėžį" ir "Mūsų pasąmonės galia" mamytė jau skaitė.

Ir dar, gal yra kokia mergaitė, kuri turėjo mts kepenėlėse ar turi, gal galėtų man į A.Ž. parašyti. Aš norėčiau apie vaistukus paklausti... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 24 balandžio 2010 - 16:36
rasele,
man labai patiko Yalom'o "Gydymas Shopenhaueriu". grazi knyga, tik tiek, kad ten pagrindinis personazas vis tik gale mirsta.
o is tokiu svelniu, lengvu, moterisku - Louise L. Hay "Isgydyk savo gyvenima". jos yra ir daugiau knygu lietuviskai.
dar, zinoma, sinelnikovas "Pamilk liga savo"



o as pati paskutiniu metu kazkokia pikta pikta. nesuprantu, kodel - gal tiesiog pergyvent reikia ta piktuma ir tiek.

MB isskrido i komandiruote, kudikius visus tris urmu isleidau pas mama savaitgaliui. tupiu prie kompo ir ieskau, kaip graziai gimtadieni atsvesti - mano vyresneliui 9 sueina... nori prisikviesti draugu, o visi bernai doh.gif nenoriu i namus leist - dar stoga nukels doh.gif
Atsakyti
Aš skaičiau "Gydymas Shopenhaueriu". Tai romanas, Rasų lanka. Nemanau, kad mamytei ji tiktų. Geriausia buvo "Kelionė per vėžį", bet jau ją mamytė skaitė. O iš vis geriausia būtų gal nieko neskaityti, kas su liga susiję, o rūpintis darželiais, žolelėm, gėlytėm. Juk, kiek suprantu, tai mamytei džiaugsmas.

Ragnez - į boulingą berniukus suleisk tongue.gif Išsidūks, užkąs, ir gerai bus. Esam dalyvavę dukros pusbrolio gimtadienyje boulinge. Sukaktuvininkui 50 proc. nuolaidą suteikė, tai pasiautė 2 val. Buvo puiku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 24 balandžio 2010 - 17:19
Yalom'o "Gydymas Shopenhaueriu" - šitą turiu, bet nesiryžau mamai duoti. Nors pati knyga iš tiesų tokia... Žodžiu, skaitoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 04 23, 23:33)
Arune, sveikatytėsdukrytei. Ir kaip katiniukas laikosi  mirksiukas.gif

kačiukas - lepūnas mūsų tongue.gif Miega lovoj per viduriuką, dukra pagalvėlę jam pakiša, anklodėle užkloja smile.gif Liuks!

Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 04 24, 13:21)
KT - radioktyvus tyrimo metodas,procedūros metu sukuriama, nors ir nedaug, bet jonizuotos radiacijos. MR tyrimas atliekamas pasitelkiant magneto ir radio bangų savybes, magnetinis laukas nesukelia šalutinių poveikių. Tačiau, jei gerai suprantu, MR vieno seanso metu gali būti tiriama tik kažkuri konkreti sritis.

BMR irgi nera toks nekaltas tyrimas, bet uz KT tikrai "Sveikesnis".
tiek MR, tiek KT galima tirti ir didesnes sritis, kompleksiskiau, bet su BMR viskas uztrunka zymiai ilgiau. Pvz, man dubens kaulu KT trunka apie 5 min, BMR - gera pusvalandi + - 10-20 min.
Is esmes man gydytojai aiskino taip: KT - kaulams, BMR - minkstiesiems audiniams.
Be to, visoms merginoms, kam ateityje teks atlikineti siuos tyrimus su kontrastu, jei neperspetu - po tyrimo reikia gerti daug skysciu, apie 2 l, kad "isplautu" ta kontrasta is organizmo, nera jis labai i nauda taip pat.

rasu lanka,
Nedziugios naujienos, bet jus issikapstysite! Ko ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
As ieskojau Yalomo gydymas shopenhaueriu, bet niekur neradau.. todel gaila neskaiciau itos knygos. Bet apskritia man yalomas patiko, keleta jo knygy skaiciau..
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 04 24, 17:32)
Mergaitės wub.gif , gal kuri galit pasiųlyti, gal išleista kokia knyga apie sunkią ligą, gydymąsį ir pasveikimą, apie geras emocijas, kad nebūtų sudėtinga  - mano mamytei ? Kažkada , man atrodo ragnez buvo minėjusi, bet neatsimenu pavadinimo ir autoriaus... "Kelionė per vėžį" ir "Mūsų pasąmonės galia" mamytė  jau skaitė.

Ir dar, gal yra kokia mergaitė, kuri turėjo mts kepenėlėse ar turi, gal galėtų man į A.Ž. parašyti. Aš norėčiau apie vaistukus paklausti... rolleyes.gif

Taigi mūsų Gabija su mst kepenyse ir ne tik jau berods ketvirtus metus oficialias statistikas gadina. Štai tau ir knyga. Neišgalvota. Ir toliau rašoma...

Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 04 24, 00:33)
Sveta, kaip tavo vyras? Namie? Ar darbo pavyko rasti?

Jau savaite kaip isplauke ant 3 menesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2010 04 24, 22:20)
Taigi mūsų Gabija su mst kepenyse ir ne tik jau berods ketvirtus metus oficialias statistikas gadina. Štai tau ir knyga. Neišgalvota. Ir toliau rašoma...


Na ne kepenyse, o iš kiaušidžių vėžio į pliaurą, žarnyną , makštį, dabar vėl kažkas įtartina pilvo apačioje.Štai tokia kelionė per vėžį.Bus ko gero penkta operacija ir 5-as chemo.Gegužės -5 kompiuterinė.Oi kaip gražu viskas su skaičiumi 5-i.Ką tai galėtų reikšti?
Aš knygų apie savigydą nebeskaitau.

http://youryoga.org/index.htm
šiame tinklapyje ,kas moka rusiškai ,begalė psichologinių treniruočių, tai aš su jomis dirbu.Nesudėtingų adresus įdėjau "Prie kavos" forume.Yra ir labai sudėtingų psichologinių dalykų.

http://youryoga.org/...le/humour53.htm
o čia užtaisas gerai dienai. 4u.gif
Atsakyti