Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2011 02 05, 17:50)
kazi o as galiu deklaruoti uz 2010metus jaigu iki rugsejo stovejau birzoj gavau pasalpa o po to mokinausi ir gavau naslaicio pasalpa?

Ka gavot is darbo birzos,tai jie neapmokesdinami,jei kai moketes mokejot uz moksla,tai kazkiek galesit atgauti,o del naslaicio pasalpos,tai man rodos irgi neapmokesdimama,bet del sito galiu klisti.
Atsakyti
Situacija tokia: 2009 iki 06.01 dirbau, nuo sekančios dienos buvau DB ir gavau pašalpą (kursuose buvau), deklaravusi pajamas gavau 360 lt GPM permokos.
2010 iki 06.15 dar buvau , o nuo sekančios dienos pradėjau dirbti puse etato.

Ar kažkas man priklausys g.gif Pernai, tai gavau. Ar tai reiškia, kad jei DB pašalpos pinigai neapmokestinti, tai NPD neprisitaiko ir aš nepilnai jį išnaudojusi? g.gif
pagal viską, juk GPM nemokėjau dirbdama g.gif
Nežinau ar ką nors supratot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 02 05, 19:50)
Situacija tokia: 2009 iki 06.01 dirbau, nuo sekančios dienos buvau DB ir gavau pašalpą (kursuose buvau), deklaravusi pajamas gavau 360 lt GPM permokos.

Ar kažkas man priklausys  g.gif  Pernai, tai gavau. Ar tai reiškia, kad jei DB pašalpos pinigai neapmokestinti, tai NPD neprisitaiko ir aš nepilnai jį išnaudojusi?  g.gif
pagal viską, juk GPM nemokėjau dirbdama  g.gif
Nežinau ar ką nors supratot  biggrin.gif

GPM galima grazinti tik nuo apmokestinamu pajamu
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2011 02 05, 20:20)
GPM galima grazinti tik nuo apmokestinamu pajamu

Kai parašiau, pati supratau, kad nesąmonė ax.gif kaip susigražinsi, jei nieko nemokėjai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 02 05, 18:50)

Ar kažkas man priklausys  g.gif  Pernai, tai gavau. Ar tai reiškia, kad jei DB pašalpos pinigai neapmokestinti, tai NPD neprisitaiko ir aš nepilnai jį išnaudojusi?  g.gif
pagal viską, juk GPM nemokėjau dirbdama  g.gif
Nežinau ar ką nors supratot  biggrin.gif

Mano manymu nieko Jūs negausit, kadangi stovėjot DB, vėliau įsidarbinot pusę etato - tad NPD jums bus pritaikytas visas ir GPM Jums nebuvo išskaičiuotas, nebent už tą pusę mėnesio - galėjo būt nepritaikytas NPD nuo 06.17 - 06.31, kadangi įsidarbinus GPM būna dažniausiai taikomas nuo kito mėnesio 1 d. 4u.gif
Bent jau tai turėtų būt smile.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif
Norieciau paklaust, jei studente atsimoke tik vienerius metus ir mete mokslus, ar tevai uz ja gali sugrazint pajamu mokesti uz studijas? Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 02 07, 14:59)
Laba diena smile.gif
Norieciau paklaust, jei studente atsimoke tik vienerius metus ir mete mokslus, ar tevai uz ja gali sugrazint pajamu mokesti uz studijas? Aciu. 4u.gif

gali. bet jei ji istotu per nuaja ir noretusi vel grazintis, tai tevai turetu patikslinti ankstesniu metu deklaracija, grazinti tuos pinigus ir dar delspinigius susimoketi
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2011 02 07, 16:19)
gali. bet jei ji istotu per nuaja ir noretusi vel grazintis, tai tevai turetu patikslinti ankstesniu metu deklaracija, grazinti tuos pinigus ir dar delspinigius susimoketi

na nieko sau njuansai blink.gif
o gal galit placiau trupuciuka, kad ateiciai zinoti 4u.gif
o kaip su busto kreditais, gai irgi kokiu njuansu yra? pvz., jei perki busta su kreditu , o paskui busta pardavei, o lengvata pasinaudojai, tai gal irgi reikia grazinti?
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 02 07, 15:52)
na nieko sau njuansai blink.gif
o gal galit placiau trupuciuka, kad ateiciai zinoti 4u.gif
o kaip su busto kreditais, gai irgi kokiu njuansu yra?  pvz., jei perki busta su kreditu , o paskui busta pardavei, o lengvata pasinaudojai, tai gal irgi reikia grazinti?

NE NEREIKIA.
o del studiju, kadangi lengvata taikoma PIRMAJAM issilavinimui, tai jei istoja,mokosi ir iseina, to issilavinimo neigija,tai nereikia grazinti pinigeliu, nebent NORETU naudotis uz kita moskla imokoms, tik tada reiketu grazinti
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2011 02 07, 14:55)
NE NEREIKIA.
o del studiju, kadangi lengvata taikoma PIRMAJAM issilavinimui, tai jei istoja,mokosi ir iseina, to issilavinimo neigija,tai nereikia grazinti pinigeliu, nebent NORETU naudotis uz kita moskla imokoms, tik tada reiketu grazinti

dar pagal pakopas priklauso. jei mokes univere ir isejo, veliau kolegijoj - tai gales naudotis. na, cia niuansai. kolega naudojos situom, tai pasakojo,kad labai daug reikejo aiskintis, bet pagrazindavo
Atsakyti
QUOTE(iškalbinga @ 2011 02 09, 13:14)
dar pagal pakopas priklauso. jei mokes univere ir isejo, veliau kolegijoj - tai gales naudotis. na, cia niuansai. kolega naudojos situom, tai pasakojo,kad labai daug reikejo aiskintis, bet pagrazindavo

na taip, nes galima naudotis uz PIRMA issilavinima, ir pirmas kolegijos ir pirmas universiteto skiriasi smile.gif
Atsakyti
O dar del mokslu idomu, viena pazistama mokesi nuo 2006 m. (uz mokslus mokejo iki 2008 m.), bet dirbo tik puse etato, tai is savo pajamu grazint nesigauna, 2009 m. istekejo, jos sutuoktinis ar gali grazint uz tuos metus? Logiskai mastant, manau ne g.gif
O tevai iki 24 metu lygtai, bet jei jau 24 metai sukako ir moki uz mokslus tai jau tevai ta lengvata pasinauduot negali?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulbulka.: 11 vasario 2011 - 20:35