Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 04, 07:12)
bet kaip bebutu juk ne visos gimdo sausio menesi- taigi vistiek gaunasi kazkiek metuose dirbto laiko, kad ir trecius metus nemokamai sedi namuose- juk kazkuri menesi vistiek iseini i darba g.gif
man dabar klausimas, o jei moki uz moksla bet gauni stipendija- tai vistiek susigrazini?

Jeigu dirbo - vadinasi ir mokesčius mokėjo, tuomet ir susigrąžina, jeigu žinoma ne visas metinis NPD ir metinis PNPD buvo pritaikytas. Bet būna ir taip jau dabar, kad lieki, deja, net skolingas valstybei, jeigu buvo pritaikytas per didelis NPD ir PNPD.
O tokių atvejų jau dažnai pasitaiko, jeigu pvz. dar kažkurį mėnesį gauni kokį autorinį atlygį, arba DU neikėtai gerokai padidėja, arba kokias kitas paj. Nes visos pajamos yra sudedamos ir metinis NPD ir PNDP taikomas nuo visų gautų pajamų per metus.
Nežinau, ar aiškiai parašiau. doh.gif
Atsakyti
seikos, turiu klausima. jeigu deklaravau savo isvykima is lietuvos daugiau nei 6 menesiams ar atsius man siemet preliminaria deklaracija uz 2010 metus?
Atsakyti
QUOTE(mixasia @ 2011 03 05, 22:42)
seikos, turiu klausima. jeigu deklaravau savo isvykima is lietuvos daugiau nei 6 menesiams ar atsius man siemet preliminaria deklaracija uz 2010 metus?

jei nieko nedeklaravai vmi tai turetu smile.gif
Atsakyti
O gal zinot mergynos del darbo uzsieny?
Vyro dedeisvaziavo dirbt i Kanada 2008 m., grizo 2010, kaip jam dabar elgtis, uz 2009-2010 m. susikaupe skola del psd, nes nedeklaravo isvykimo...
tai jei dabar deklaruotu? o ar jam nereiketu kazkokiu mokesciu moket uz tai kad gavo ten pajamas (atlyginima), gal susidure kazkas su panasia situacija....
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 03 06, 14:04)
O gal zinot mergynos del darbo uzsieny?
Vyro dedeisvaziavo dirbt i Kanada 2008 m., grizo 2010, kaip jam dabar elgtis, uz 2009-2010 m. susikaupe skola del psd, nes nedeklaravo isvykimo...
tai jei dabar deklaruotu? o ar jam nereiketu kazkokiu mokesciu moket uz tai kad gavo ten pajamas (atlyginima), gal susidure kazkas su panasia situacija....

Tegul deklaruoja atbuline data metinėje 2008 m. GPM deklaracijoje išvykimą, ( uždeda varnelę kur "Galutinai išvykstančio iš Lietuvos nuolatinio Lietuvos gyventojo - ir įrašo metus, mėn. ir dieną kada išvyko), o 2010 m. GPM deklaraciją kai pildys, tegu deklaruoja atvykimą ( vėl uždeda varnelę kur " Tapusiu nuolatiniu Lietuvos gyventoju atvykimo į Lietuvą metais).
Šitaip pradeklaravus išnyks prievolė tais metais, kai buvo išvykęs mokėti PSD.

Atsakyti
QUOTE(Dite25 @ 2011 03 07, 18:56)
Tegul deklaruoja atbuline data metinėje 2008 m. GPM deklaracijoje išvykimą, ( uždeda varnelę kur "Galutinai išvykstančio iš Lietuvos nuolatinio Lietuvos gyventojo - ir įrašo metus, mėn. ir dieną kada išvyko), o 2010 m. GPM deklaraciją kai pildys, tegu deklaruoja atvykimą ( vėl uždeda varnelę kur " Tapusiu nuolatiniu Lietuvos gyventoju atvykimo į Lietuvą metais).
Šitaip pradeklaravus išnyks prievolė tais metais, kai buvo išvykęs mokėti PSD.

Telefonu 1882 konsultante paaskino, kad deklaruoti isvykima atbuline data negalima g.gif reikejo pries isvykstant uzregistruoti savo savivaldybeje kad galutinai isvyko, o dar, Kanada ne ES salis, tai dar reikia sumoket pajamu mokescio priemoka g.gif
del to isvykimo nelogiska mano nuomone, tai jei nebuvo Lietuvoj, dirbo ir mokejo mokescius uzsieny, kodel turi moketi psd imokas doh.gif net neisivaizduoju ka tam zmogui paaiskinti...
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 03 07, 19:43)
Telefonu 1882 konsultante paaskino, kad deklaruoti isvykima atbuline data negalima g.gif  reikejo pries isvykstant uzregistruoti savo savivaldybeje kad galutinai isvyko, o dar, Kanada ne ES salis, tai dar reikia sumoket pajamu mokescio priemoka g.gif 
del to isvykimo nelogiska mano nuomone, tai jei nebuvo Lietuvoj, dirbo ir mokejo mokescius uzsieny, kodel turi moketi psd imokas doh.gif  net neisivaizduoju ka tam zmogui paaiskinti...

kazka ne taip supratote smile.gif savivaldybeje atbuline data negalima, tik i prieki, o vmi galima pateikti galutinai isvykstancio deklaracija ir atbuline data.

tik tiek, kad kaip daba jam deklaruoti galutini isvykima, jei po metu grizo ir jau grizes nori deklaruoti isvykima, tai akivaizdu kad jis nuolatinis lietuvos gyventojas ir nebuvo galutinai isvykes.

o del mokescio, tai GPM ji atleis, jei prie deklaracijos prides pazyma apie sumoketus mokescius ir gautas pajamas, o nuo PSD neatleis, nes ne ES ir ne EEE valstybe.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2011 03 07, 20:01)
kazka ne taip supratote smile.gif savivaldybeje atbuline data negalima, tik i prieki, o vmi galima pateikti galutinai isvykstancio deklaracija ir atbuline data. 

tik tiek, kad kaip daba jam deklaruoti galutini isvykima, jei po metu grizo ir jau grizes nori deklaruoti isvykima, tai akivaizdu kad jis nuolatinis lietuvos gyventojas ir nebuvo galutinai isvykes.

o del mokescio, tai GPM ji atleis, jei prie deklaracijos prides pazyma apie sumoketus mokescius ir gautas pajamas, o nuo PSD neatleis, nes ne ES ir ne EEE valstybe.

O man atrodo, kad galima deklaruoti galutinį išvykimą per 2008 m. GPM deklaraciją. Aš taip esu deklaravusi draugės išvykimą, nes ji nemokėjo to padaryt ir viską priimė vmi.
Taip pat VMI paskambinus paaiškino, kad kai sugrįš - tuomet deklaruoti, kad jau nuolatinis Lietuvos gyventojas.
Ir PSD jai mokėt nereikėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dite25: 07 kovo 2011 - 20:27
QUOTE(Dite25 @ 2011 03 07, 21:25)
O man atrodo, kad galima deklaruoti galutinį išvykimą per 2008 m. GPM deklaraciją. Aš taip esu deklaravusi draugės išvykimą, nes ji nemokėjo to padaryt ir viską priimė vmi.
Taip pat VMI paskambinus paaiškino, kad kai sugrįš - tuomet deklaruoti, kad jau nuolatinis Lietuvos gyventojas.
Ir PSD jai mokėt nereikėjo.

tai pas drauge tikriausiai kita situacija buvo, ji nebuvo grizus dar ir isvyko i ES salis
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2011 03 07, 20:31)
tai pas drauge tikriausiai kita situacija buvo, ji nebuvo grizus dar ir isvyko i ES salis

Ji išvyko išvis į Rusiją. Aš pati su jos prisijungimais pradeklaravau - irgi per 2008 m. deklaraciją.
Dabar Ji skaitosi, kad yra ne nuolatinė Lietuvos gyventoja, todėl ir PSD jai mokėt nereikia.
Tiesiog vmi paaiškino taip, kad pradeklaruoti atvykimą, jeigu Ji grįžtų, tada jau taptų nuolatinė Lietuvos gyventoja.
Aš išvis abejoju, kad vmi išvis ten ką tikrino, yra Ji čia, ar ne. Žmogus tiesiog čia dabar nefiguruoja, nieko nemoka valstybei - nieko iš jos ir negauna.
Atsakyti
QUOTE(Dite25 @ 2011 03 07, 21:36)
Ji išvyko išvis į Rusiją. Aš pati su jos prisijungimais pradeklaravau - irgi per 2008 m. deklaraciją.
Dabar Ji skaitosi, kad yra ne nuolatinė Lietuvos gyventoja, todėl ir PSD jai mokėt nereikia.
Tiesiog vmi paaiškino taip, kad pradeklaruoti atvykimą, jeigu Ji grįžtų, tada jau taptų nuolatinė Lietuvos gyventoja.
Aš išvis abejoju, kad vmi išvis ten ką tikrino, yra Ji čia, ar ne. Žmogus tiesiog čia dabar nefiguruoja, nieko nemoka valstybei - nieko iš jos ir negauna.

bet kaip galima deklaruoti GALUTINI isvykima, kai zmogus jau grizes, tai akivaizdu, kad cie nebuvo galutinis isvykimas, suprantu, kad deklaruojama atgaline data, bet gi matosi ir data, kada teikta deklaracija
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2011 03 07, 22:01)

Turbut neaiskiai parasiau, pries isvaziuojant reikia uzregistruot savo vietoves savivaldybeje kad isvaziuoji galutinai, jis to nepadare, tai tipo dabar per dekl-ja taip negalima padaryt... jo, as irgi manau kad nelogiska, jei dabar uzpildytu 2 dekl-jas, isvykimo ir atvykimo datas nurodytu, iskarto matytusi, bet idomu, ar imanoma kitaip apeiti ta istatyma g.gif pvz., uzpildytu kad isvyko, o 2010 m. neuzpildytu kad atvyko rolleyes.gif bet jauciu jei kur pamatytu kad sufiguravo jo asmens duomenys, butu negerai biggrin.gif

o kodel ta psd vistiek reiketu moket? jeigu jo cia nebuvo ir nesinaudojo jokiom sveikatos istaigu paslaugom doh.gif mano nuomone nelogiska arba kazko nesuprantu iki galo...
Atsakyti