Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 6 tema

QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 21, 15:11)
Velgi pasigincysiu biggrin.gif nu as kaip visad bjauri paskutiniu metu... biggrin.gif dariau su bananais tortus ne viena karta... vieni buna su apvirtais bananais, ir sublenderiuotais, kaip tailandietiskam tortui, o kiti kaip mascarpones tortui su bananais tieisog supjaustyti ir citrinos sultyse pavolioti, kad nejuodutu. Nei vienu atveju, nei kitu, rugimo nebuvo. Juolab kad torta sutepu diena, dvi pries valgant... o paskui dar stovejo kol suvalgem visiskai, nu bent 2 dienas.. nieks nepasidare...  rolleyes.gif vasara gal taip... prasciau, bet saltu metu laiku, jokiu bedu nematau..

drinks_cheers.gif AŠ IR TAIP DARAU-labai skanu man su bananais smile.gif
Atsakyti
Niu ką, "prisiduodu" ir aš su savo pirmu bandymu. Niekada nesu darius, iš vis, tai mano antras keptas tirtas gyvenime bet koks doh.gif (kadangi su saldumynų darumų nedraugauju), bet šitas buvo labai norėtas, o pasitaikius progai būtent tas ir pasirinktas.

Aš dariau pagal šį receptą: http://aj-receptai.b...aus-tortas.html

nes paskaičius kitur tai nenorėjau dėt grietinėlės, nepatinka, ir nenorėjau žaist su biskvitų pjaustymu, man lengviau kai taip atskirai kepti.

Rezultatas gavos toks:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Dabar mano komentarai:
Jei kas būtų davęs paragaut, užmerktom akim, tai būčiau sakius čia kažkas su varške doh.gif nežinau kame reikalas, bet arba ašpamiršus medučio skonį, arba "biški" nesigavęs...
Šiaip, kaip tortas visumoj tai skanus, ir labai esu patenkinta, bet, kai žinau ko norėjau ir ko tikėjaus, tai nžn kažkaip įdomiai gavos. Šiaip, jis labai toks drėgnas, šlapias, tas man patiko, kad ne sausas,nes nemėgstu sausų, bet ko aš norėjau kitaip, tai gal to biskvito pačio puresnio nu kaip čia pasakyt, nu kažkaip kitaip įsivaizdavau, kad bus.čia kur mačiau pirmam psl foto kur su tamsiai lakštais mažiukas gabaliukas, va toks mano galvoje ir buvo.

aišku, buvo ir keletas klaidų - visų pirma turbūt per daug iškočiojau lakštus, nes vis bijojau, kad neliks trupiniams, tai pasiliko taip nemažai nupjaut, ko rezultate man atliko nemažai trupinių. tai jei būčiau tiek nekočiojus, lakštai galbūt būtų pakilę daugiau ir būtų tokie storesni šiek tiek ir puresni, nors per daug storų ir nenorėjau.
kitas dalykas, pabijojau pilt daugiau citrinos sulčių, kai ragavau pertepimą vieną atrodė gerai, bet kai susigėrė, lakštuose medus visgi, tai to rūgštumo ne tiek ir liko, gavos toks malonus, nu grynai sakau kaip varškės skonio tortas, kai daromas su sausainiais kai pertepi. tai kitą kart dėčiau daugiau citrinos sulčių.
Ir dar kas, kad trupiniukus patingėjau sutraiškyt iki galo, tai ant viršaus gavos tokie didesni, na bet tas skonio nesugadino.

O šiaip, pertepimas nebuvo skystas, nedėjau į šaldytuvą prieš beriant trupinius, niekas nebėgo. gal jei nebūtų želatinos būtų kitaip.

Visumoj, patiko, ir b patiko, be to, viskas absoliučiai daryta pačios, ir "papuošimai", kuriems neturiu kantrybės (ir čia matos, kad ranka drebėjo), tai liko įvertintas neblogai blush2.gif

Kitą kart bandysiu pagal kitą receptą galbūt, bet irgi be grietinėlės.

Tai va.

Ai, dar klausimas, kur mačiau su tamsiais l;akštais, tai jie patamsėja nuo skirtingo medaus ar nuo cinamono taip? nes kažkur mačiau kad ir cinamonas dedas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 21 lapkričio 2010 - 17:50
Sluoksniuotas medaus tortas - truputi kitos medaus torto variantas smile.gif

user posted image

Biskvitai:

50 gr. sviesto
3 v.š. medaus
2/3 stiklinės rudojo cukraus (stiklinė - 200 ml)
1 kiaušinis
50 ml. pieno
1/2 a.š. sodos
3 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos

Kremas:

200 ml. grietinės
500 ml. grietinėlės 35 %
2 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
15 gr. želatinos

Karamelė papuošimui (nebūtina):

140 gr. cukraus
50 ml. vandens
60 ml. grietinėlės
1 v.š. sviesto

Biskvitai. Ant nedidelės ugnies (arba ant vandens garų vonelės) pakaitiname sviestą, pieną, medų ir cukrų. Truputį atvėsiname, supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome. Sodą užgesiname actu, supilame į turimą masę ir iš karto greitai išmaišome. Miltus persijojame su druska. Po truputį beriame į skystą masę, maišome, kol galėsime minkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti minkšta (tiek, kad galima būtų kočioti). Tešlą dėti į dubenį, uždengti rankšluostėliu ir leisti pastovėti 15 min. Tuomet padalinti ją į 9 gabaliukus. Išsikirpti iš storesnio popieriaus 18 x 23 cm. stačiakampį. Apvedžioti jo kontūrus ant 9 kepimo popieriaus lapų - tai bus lakštų forma. Iškočioti ant apvedžiotų stačiakampių kiekvieną lakštą labai labai plonai (!!!) šiek tiek už kontūro, kad biskvito liktų trupiniams, kai apipjausime kraštus (labai daug nepalikti, nes trupinių reikia visai nedaug). Keliose vietose subadome šakute, kad kepant nekiltų "burbulai". Kepame po vieną lakštą 180 C orkaitėje apie 3-5 min. Žiūrėkite pagal savo orkaitę - kai lakštai gražiai paruduoja, traukite iš orkaitės. Iš karto juos apipjauname (!) uždėję iš popieriaus iškirptą formą, nes jie akimirksniu kietėja. Jie ir turi būti kieti ir trapūs - vėliau sutepti kremu jie suminštės.

Kremas. Želatiną užpilame 40 ml. šaltos grietinėlės. Likusią grietinėlę išplakame iki standumo kartu su cukrumi ir vanilinu. Išbrinkusią grietinėleje želatiną pakaitiname ant nedidelės ugnies, kol želatina ištirps. Atvėsiname iki kambario temperatūros, atsargiai supilame į išplaktą grietinėlę, truputį paplakame mikseriu nedideliu greičiu. Tuomet padidiname plakimo greitį ir vėl išplakame iki standumo - tai užima ne daugiau nei pusę minutės. Truputį grietinėlės atidedame papuošimui (man užteko 4-5 didelių šaukštų). Į likusią sudedame grietinę, išmaišome iki vientisos masės. Pastatome į šaldytuvą, kad kremas truputų "apstingtų" ir juo galėtume tepti lakštus.

Karamelė papuošimui. Iš karto perspėju - karamelės virimo procesas nėra toks paprastas. Bent jau taip pasirodė man, nes dariau pirmą kartą. Тortą galite puošti tiesiog trupiniais, grietinėle. Bet karamelės skonis kartu su tortu - tiesiog tobulas derinys smile.gif Tad jei norite paeksperimentuoti - pabandykite.
Puode cukrų su vandeniu užvirinti nuolat maišant. Puodo kraštus (palei skystį) karts nuo karto perbraukti vandenyje sušlapinta šluotele (teptuku), kad ant sienelių nesusidarinėtų cukraus kristalai. Sumažinti ugnį iki vidutinės ir virti tol, kol išgaruos skystis ir cukrus taps birus, baltas. Intensyviai maišant kaitinti toliau - cukraus "milteliai" ima tirpti ir lydosi į rudą karamelę. Kai tik ištirpsta cukrus - nukeliame nuo ugnies, supilame grietinėlę, išmaišome. Atsargiai, nes į karštą karamelę supylus šaltą grietinėlę ji gali taškytis! Dedame sviestą, maišome, kol ištirps. Atvėsiname. Man karamelė vis tiek ėmė kristalizuotis, todėl aš ją perkošiau per smulkų sietelį. Perkošto kiekio užteko tortui papuošti.

Surinkimas, puošimas. Lakštus pertepame kremu. Kremo sluoksniai bus ploni, tad apskaičiuokite, kad užtektų pertepimui ir šiek tiek viso torto aptepimui. Torto šonus apibarstome nuo torto lakštų likusiais trupiniais. Ant viršaus, palei kraštus konditeriniu švirštu papuošiame grietinėle. Tada atsargiai užpilame skystą karamelę. Statome į šaldytuvą ne mažiau nei 6 val., o geriausia visai nakčiai. Skanaus!
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
Esu visai nepatyrusi kepeja, jau du kartus kepiau Kirbes meduti ir abu kartus biskvitas sukrito per viduri. Gal kas pakomentuotu kodel. Kepiua 180 temp. dureliu orkaites nedarinejau, biskvitas subliuksta beveik kepimo pabaigoj. Aciu
Atsakyti
QUOTE(Naktinukeee @ 2010 11 24, 23:30)
Sveikos, merginos 4u.gif
Esu visai nepatyrusi kepeja, jau du kartus kepiau Kirbes meduti ir abu kartus biskvitas sukrito per viduri. Gal kas pakomentuotu kodel. Kepiua 180 temp. dureliu orkaites nedarinejau, biskvitas subliuksta beveik kepimo pabaigoj. Aciu

miltų per mažai mirksiukas.gif čia dažna bėda visom, man irgi taip buvo blush2.gif
Atsakyti
sveikutes,supermamu kaskurioj temoj buvau radus medaus torto recepta,kurio teslos lakstu nereikia iskocioti,o tik istepti,is kepimo popierio iskerpi apskritimus ir ant ju istepi tesla,seniai kepiau,nerandu kur buvau si reepta uzsirasius,gal kuri toki medaus torta kepet,buciau labai dekinga uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fresija @ 2010 11 25, 02:13)
sveikutes,supermamu kaskurioj temoj buvau radus medaus torto recepta,kurio teslos lakstu nereikia iskocioti,o tik  istepti,is kepimo popierio iskerpi apskritimus ir ant ju istepi tesla,seniai kepiau,nerandu kur buvau si reepta uzsirasius,gal kuri toki medaus torta kepet,buciau labai dekinga uz recepta    4u.gif

ar šitas g.gif
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2010 11 24, 22:35)
miltų per mažai  mirksiukas.gif  čia dažna bėda visom, man irgi taip buvo  blush2.gif


Aciu 4u.gif Bandysiu dar blush2.gif
Atsakyti
O ar kas nors yra aptepes kirbes meduti sviestiniu kremu ir denges masemis, o ne puoses trupiniais? Jis ne per minkstas tokiam papuosimui? Labai jau jis man atrodo minkstas, nors tuo paciu ir pasakiskai skanus turetu buti. Siandiena turiu apsispresti pagal kuri recepta medaus torta kepti, nes dukra nori butent medaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eda.dita: 25 lapkričio 2010 - 12:50
Eda.dita,pati dažnai taip puošiu....viskas ok....gali drasiai puošti mase.....nera jau jit toks minkštas...vat ambasadoriu medutis,tai sako labai minkštas...gal nelabai eitu mase apdengt.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kirbe: 25 lapkričio 2010 - 14:36
QUOTE(kirbe @ 2010 11 25, 14:35)
Eda.dita,pati dažnai taip puošiu....viskas ok....gali drasiai puošti mase.....nera jau jit toks minkštas...vat ambasadoriu medutis,tai sako labai minkštas...gal nelabai eitu mase apdengt.....



Aciu, kirbe 4u.gif Gerai, kad paziurejau atsakyma, nes jau ruosiausi eiti produktu pirkti Cipsiuko tortui. Dabar einu i temos pirma puslapi ir persirasiusiu produktus is tavojo recepto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2010 11 25, 02:28)

taip,sitas receptas LABAI ACIU !!! LABAI ISGELBEJAI !!! rytoj vaikam pusantru metuku ,ir labai norejau ji iskepti,idesiu nuotrauka,kaip gavosi .ramios nakties visoms,ir dar karta aciu
Atsakyti