Įkraunama...
Įkraunama...

Plaušenė

Labuka visoms, kuriu naują temą, nes nemačiau panašios apie šitą augaliuką rolleyes.gif
Pirma, šiek tiek apie ją
http://sodai.lietuvo...m/Plausene.html
user posted image user posted image

Taigi, norėčiau,kad auginusios ar turinčios daugiau žinių apie šį augaliuką pasidalintų jomis. Prieš keletą dienų pasisodinau plaušenę, bet ant pakelio parašyta,kad reikėjo tai padaryti beveik prieš mėnesį, bet iki kitų metų laukt negalėjau, tai pasidonau lauke bigsmile.gif įdomu ar ne per vėlu ir ar užaugs jinai man?
Informacijos apie ją taipogi nedaug radau lietuvių kalba, bet radau keletą parinkčių kur jas galima panaudoti. Kaip tik planavau virti muilą, tai puikiai tiks jam, o nuorodoje rašoma jog jas galima ir marinuoti blink.gif gal kuri bandėte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toma. R.: 02 gegužės 2010 - 16:35
na? no help? ax.gif
Atsakyti
Palandžiojau internete ir radau daug patiekalų su plaušene, ją ypač mėgsta rytiečių vituvėje, dažnai tiesiog naudojama kaip cukinija ir panašios daržovės: dedamos į sriubą, jauni vaisiai marinuojami, apkepama, dedama į žuvies patiekalus. Plaušenė yra itin mažai koloringa, turiu daug vitamino C.

Iš jos gaminama ir kosmetika. Štai čia radau putas su plaušene, kurios pasižymi geromis veido valymo, bei odos balinimo savybėmis. Kaip vaistas naudojama slogai gydyti.
user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toma. R.: 02 gegužės 2010 - 23:01
Taip pat ji naudojama begalei įv. kitiems darbeliams. Pvz iš jos gaunasi šaunūs žaisliukai katinukams ir šuniukams biggrin.gif jas ypač mėgsta kramtyti šinšilos biggrin.gif bei gaunasi gražus namų dekoras, papuošimai...
user posted image user posted image user posted image

Kadangi jų yra itin įvairių rūšių galima pasidaryti kokių tik nori grožybių blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Nejaugi niekas neaugino? unsure.gif
Atsakyti
O radau kas domisi plaušenėm.pamačiau ir nusipirkau sėklų,iš 6 sudygo 4,jau gerokai paaugo,pas mane jos ant palangės auga,juk kažkiek panašios į agurkus tai šilumėlę mėgsta
Atsakyti
QUOTE(Toma. R. @ 2010 05 03, 20:17)
Nejaugi niekas neaugino?  unsure.gif

Na as tik pries pora savaiciu pasejau,o siandien ziuriu-ogi dygsta thumbup.gif Auginu pirma karta,tai nieko apie auginima(tik pirty zinau kaip naudoti mirksiukas.gif ) nezinau,isskyrus tai ,kad auginti siltnamyje smile.gif Kagi-meginsim auginti smile.gif
Atsakyti
Na, man tai dar teks palaukti kol isdygs... nusipirkau du pakelius, viena jau pasodinau, bet ten tebuvo 6 seklytes blink.gif buciau daugiau pajamus. beto pries sedama nepasiskaiciau internete,kad tos is juodu seklu yra auginamos tik itin siltose patalpose, nes jos reiklesnes negu is baltu dygstancios, tai prisviles man atrodo sitas mano blynas bus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
dar kai paskaitinejau,kad jos taip placiai naudojamas, ypac maistui, pamaniau,kad dar ir ne vienu pakeliu galejau daugaiu nusipirkti, nes kaip suprantu jos vos ne kaip agurkai ar cukinijos - kur nori gali naudoti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toma. R.: 03 gegužės 2010 - 20:09
Pas mane tos juodosios,bet kambaryje nėra labai šilta,kai gerokai atšils nešiu sodint į šiltnamį
Atsakyti
Aš pusiau auginau biggrin.gif Pasėjau, paauginau namuose ir pas tetą į kaimą į šiltnamį išvežiau smile.gif Pasodino ten jas prie pomidorų. Gaila kad žiedų nuotraukos neturiu, nes tikrai gražiai žydi smile.gif užaugo tokie agurkai-cukinijos lotuliukas.gif
O čia gaminimo procesas biggrin.gif
Šviežia plaušinė bigsmile.gif
user posted image

Nulupta ir paruošta virimui plaušinė bigsmile.gif
user posted image

Išvirta plaušinė thumbup.gif
user posted image

user posted image

Turiu pasakyt kad geresnės plaušinės maudytis neturėjau thumbup.gif thumbup.gif
Tiesa bandžiau pernau auginti plaušinę ir balkone, bet turbūt per mažam vazone buvo ir net nežydėjo nors vijoklis didelis buvo, bet šiemet vėl bandysiu, jau 2 daigeliai ant palangės auga thumbup.gif
Atsakyti
O čia tai jooo,turėsim konsultantę thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
sudomino mane labai tas plausiniu auginimas lotuliukas.gif
Kur Vilniuje galima seklu isigyti?
Atsakyti