Įkraunama...
Įkraunama...

Plaušenė

QUOTE(lelija R @ 2010 05 25, 19:37)
Aš auginau praeitais metais. Derliaus nesulaukiau, nors žydėjo gražiai verysad.gif Gal nevietoj pasodinusi buvau šiltnamio kampe?

Neįsivaizduoju kodėl vaisių nemezgė g.gif gal kokie temperatūrų svyravimai nepatiko g.gif O gal nebuvo kas tuos žiedus apdulkina g.gif
Atsakyti
As taip pat pries atrodo 2-3 savaites pasodinau i indeli, pastaciau siltnamy kampe - dar vis laukiu ju nosyciu.... unsure.gif
Atsakyti
Šiaip rašo, kad dygimui jai reikia šilumos (minimum dvidešimt laipsnių dirvos temp.), ir sėklas gerai yra pamirkyti prieš užkasant.

Maniškė buvo daiginta kambary, neužfiksavau laiko, bet pakankamai ilgai nesirodė. Skaičiau, kad ir trys savaitės (ir netgi ilgiau) dygimui jai gali būti "normalu", nors paprastai prasikala dešimties dienų bėgyje.

Atsakyti
keista, niekas nesidalina, kaip sekėsi auginti plaušenes g.gif

mano dabar va tokios, ~30 cm ir nebelabai nori toliau augti, matyt, per šalta jau. jos, turbūt, nėra dar peraugusios, kažin, ar pavyks plaušines pasigamint iš tokių ar ne?

user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2010 10 19, 08:06)
keista, niekas nesidalina, kaip sekėsi auginti plaušenes g.gif

mano dabar va tokios, ~30 cm ir nebelabai nori toliau augti, matyt, per šalta jau. jos, turbūt, nėra dar peraugusios, kažin, ar pavyks plaušines pasigamint iš tokių ar ne?

user posted image
user posted image

wub.gif Tikros gražuolės wub.gif net saldus pavydas suėmė biggrin.gif
Man tai taip ir sekasi... nei viena neišdygo biggrin.gif bandysiu kitais metais vel unsure.gif

Atsakyti
Mnaiškės tai išdygo ,ir augo ,ir net žydėjo,bet užmezgė gal tris plaušeniukus ir tie pradėjo gesti ir bai bai supuvo.
Nevyko šiemet man jas prisijaukinti.
Bandysiu kitąmet
Atsakyti
tuomet pasidalinsiu, kaip man sekėsi su jomis.
prieš sėjimą pamirkiau sėklas vandeny, sudygo puikiai, vėliau šiltnamy augo, bujojo, bet nežydėjo. žydėti pradėjo turbūt rugpjūčio vidury, kai jau nebesitikėjau nieko gero iš jų. rugsėjį užsimezgė pirmieji vaisiai ir dabar nuotraukas matote, kaip atrodo. beje, vaisiai pradėjo megztis ant tų lianų, kurios persikėlė į priekinę-saulėtąją šiltnamio pusę. padariau išvadą, kad joms trūko šviesos. nes sparčiausiai augo, kai pomidorų viršūnes aplaužiau, ir plaušenei atsirado daugiau erdvės.
kitąmet sodinsiu iškart į patį priekį, kur daugiausiai saulės.

tokia ta pirmoji patirtis smile.gif
Atsakyti
Pas mane ūgliai ir šiemes ilgi išaugo, bet nei žiedelio nebuvo, tai atsibodo ir išmečiau doh.gif Matyt joms tikrai reikia labai daug šviesos, nes pas mane balkone nors šilta, bet šviesos tikrai mažokai doh.gif
yuki, gražios plaušenės mirksiukas.gif tikrai turėtų išeit pasidaryt plaušines mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2010 11 03, 22:41)
yuki, gražios plaušenės  mirksiukas.gif  tikrai turėtų išeit pasidaryt plaušines  mirksiukas.gif  thumbup.gif

žinok, nea schmoll.gif , vieną išviriau, tai jinai visai suglebo, jokio kieto plaušo dar nėra. išmečiau. kitos ant palangės voliojasi, nežinau, ar čia bandyt jas valgyt, ar ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2010 11 05, 11:35)
žinok, nea schmoll.gif , vieną išviriau, tai jinai visai suglebo, jokio kieto plaušo dar nėra. išmečiau. kitos ant palangės voliojasi, nežinau, ar čia bandyt jas valgyt, ar ...  biggrin.gif

O tu neperpjovei paziuret kokia ji viduje
Atsakyti
lady dy, nepjoviau. nulupau ir viriau. nėra jos didelės, jei dar supjaustyti, gausis plaušinės kūdikiams, o mes jau išaugom iš to amžiaus rolleyes.gif
žodžiu, nesubrendusios jos, valgymui tinkamos, plaušinėms dar ne unsure.gif
Atsakyti
O jos kietos? g.gif Nes tą kur aš viriau tai buvo kieta kaip gerokai paaugus cukinija ax.gif vos nulupt galėjau doh.gif
Atsakyti