Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

QUOTE(Amunette @ 2007 03 01, 08:47)
O taip yra todėl, kad tėvams suteikiama pirmumo teisė, o ypač jei jiems neatimtos dar tėvystės teisės į vaiką. Taigi, įstatymai pas mus gina prasigėrusius tėvus, o  globėjai lieka pačiam paskutiniam plane ir į jų norus bei pageidavimus niekas nekreipia dėmesio.  schmoll.gif

Įstatymuose yra sakoma, kad priimant bet kokiu sprendimus vaiko atžvilgiu, pirmiausia turi būti žiūrima vaiko interesas. Atrodo akivaizdus dalykas - vaiko interesas, tai yra turi būti taip, kaip geriausia vaikui. Tikiuosi, kad mūsų atveju irgi bus priimtas sprendimas, atitinkantis vaiko interesą, bet man vistiek sunku suprasti, kodėl tokie akivaizdūs dalykai, turi tiek daug nervų kainuoti.
Dar kalbant apie tėvų valdžios apribojimą (pagal dabrtinius įstatymus taip vadinamas tėvų teisių atėmimas) tai jis gali būti terminuotas arba neterminuotas. Neterminuotai apribojama tėvų valdžia, kai matyti, kad padėtis nepasikeis. Tai vadinasi, jeigu tėveliai niekada nelankė vaiko, o į teismą atėję pradeda įrodinėti kokie jie geri, gali atrodyti, kad padėtis pasikeis. O kaip tokiu atveju vaiko interesas, vadinasi vaikutis pasmerktas visą gyvenimą laukti, kad galbūt kadanors tėvėliai susiprotės? blink.gif Vaikas liekai tėvų gyvenimo įkaitu, jis tampa priklausomas nuo neatsakingų tėvų elgesio. Nu man tai iš tirkųjų baisi ir liūdna šita mūsų įstatymų sistema. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2007 03 01, 08:25)
žinot, kai reikia vaiką iš vaikų namų paimti tai globėjai - normali tvarkinga šeima-turi tvarkyti dokumentus, išklausyti kursus, turėti namus, plotą, med. komisiją pereiti. Visokios akcijos skatina imkit vaikus, suteikit namus, nu savotiškai pagiriami globėjai kad atvėrė namų duris vaikui, bet kai  po kiek metų prasigėrę tėvai išsiplauna grindis ir tvirtina, kad jie jau susitvarkė, pasikeitė, visi puola jiems padėti. Visai pamirštama, kiek sveikatos atidavė globėjai, kad tas vaikas būtų tokio lygio koks yra dabar.

schmoll.gif Man tai irgi ta tvarka, kai tu sumastęs globoti vaiką turi apie tai informuoti VTAT, išklausyti kursus, rinkti pažymas o to tau siūlo vaiką. Man tai baisu nuo to kiek gerų ir potencialių globėjų atšąla nuo tokio pasiruošimo. Kai atsiranda vaikas o tada tu tvarkaisi dokumentus nes jau viskas aišku be vaiko negali.
O Ditos atveju ADVOKATĖ- DARO SAU REKLAMĄ, JI GAL NET VALSTYBĖS PASKIRTA...tos pačios valstybės kuri turi ginti vaiką...
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2007 03 01, 10:17)
Aš galvojau apie tai, bet šiuo metu dar palauksiu, žiūrėsim kaip toliau įvykiai klostysis. Dar truputį stabdo tai, kad kažkaip baisu, kaip vaiko "tėveliai" prieš visą Lietuvą mane pradės šmeižti.  smile.gif
Bet apie šį variantą mes irgi esame svarstę.

As tau sakau ,pasinaudok proga pirma ,patariu tau is patirties,o kai sugalvos ta prasigerusi motuse zurnalistus graudinti,tada tu tikrai busi visiems parodyta kaip baisi ,besirde vaiko grobike,taip jau pas mus yra,susikloscius kokiai nemaloniai situacijai globejas yra pats baisiausias zmogus pasaulyje.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2007 03 01, 19:48)
O Ditos atveju ADVOKATĖ- DARO SAU REKLAMĄ, JI GAL NET VALSTYBĖS PASKIRTA...tos pačios valstybės kuri turi ginti  vaiką...

Advokatė nėra valstybės paskirta. Ji dar netgi ne advokatė, o tik advokato padėjėja. Daug darbo negauna, tai bando tokiais būdais pinigų užsidirbti. O paėmus pinigėlius, reikia ir klientus kažkaip įtikinti, kad viskas čia gerai, ir savo darbą parodyti. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(carvel @ 2007 03 01, 22:50)
As tau sakau ,pasinaudok proga pirma ,patariu tau is patirties,o kai sugalvos ta prasigerusi motuse zurnalistus graudinti,tada tu tikrai busi visiems parodyta kaip baisi ,besirde vaiko grobike,taip jau pas mus yra,susikloscius kokiai nemaloniai situacijai globejas yra pats baisiausias zmogus pasaulyje.

Matai, "mama" nėra prasigėrusi, bent taip neatrodo. Jos probelma visiškai jokio atsakomybės jausmo, ir jos gyvenimo būdas labai jau palaidas visada buvo. Pati palikusi vaiką, Italijoje neaišku kokį darbą dirbo, davėsi su įvairiais vyrukais (netgi į Lietuvą buvo su jais parvažiavusi). Na o dabar ji apsimeta labai padoria ir tvarkinga, netgi padavėja bare įsidarbino. blink.gif Atvažiuoja į teismą tokie gražūs ir tvarkingi. Aišku ir tik kai aš ją pažįstų, tai man labai nemalonus tas visas cirkas.
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2007 03 02, 10:13)
Advokatė nėra valstybės paskirta. Ji dar netgi ne advokatė, o tik advokato padėjėja. Daug darbo negauna, tai bando tokiais būdais pinigų užsidirbti. O paėmus pinigėlius, reikia ir klientus kažkaip įtikinti, kad viskas čia gerai, ir savo darbą parodyti.  smile.gif
Papildyta:
Matai, "mama" nėra prasigėrusi, bent taip neatrodo. Jos probelma visiškai jokio atsakomybės jausmo, ir jos gyvenimo būdas labai jau palaidas visada buvo. Pati palikusi vaiką, Italijoje neaišku kokį darbą dirbo, davėsi su įvairiais vyrukais (netgi į Lietuvą buvo su jais parvažiavusi). Na o dabar ji apsimeta labai padoria ir tvarkinga, netgi padavėja  bare įsidarbino.  blink.gif  Atvažiuoja į teismą tokie gražūs ir tvarkingi. Aišku ir tik kai aš ją pažįstų, tai man labai nemalonus tas visas cirkas.

o yra dar vienas kelias-jei jau advokatėspadėjėjai reikia pinigų-pirk ją.Nešvaru, purvina , apskritai jokios moralės, bet yra tokia galimybė.Įtariu tavo finansinės galimybės didesnės nei tėvų ir viskas.Sąlygos yra dvi, arba ji tuos tvelius kaip nelabai kytrus įtikina, kad bylos nelaimės ir tiesa visgi tavo pusėj
(moraliai taip ir yra), arba tegu atsisako tos bylos.Įtikinti tėvus bylą nutraukti būtų dar geresnis dalykas.Toliau jei teismas visgi vyksta, bet advokatas bus paskirtas valstybės, kaip jis dirba mes visi žinom, jie lieka be paramos ir viskas apmirs savaime.
Ir daugiau niekada negalvok net taip- tegu pasiima tą savo vaiką, skaičiau ankstesnius pasisakymus tavo, myli tu jį, jis tave myli ir kovok.Kovok jų ginklais, ieškok liudinikų, pirk juos kad ji buvus prostitutė, ir t.t., gink save ir vaiką.Žinau kad šlykščiai siūlau, bet tokiais atvejais ach ir och nepadės, iš patirties žinau.Dvasinę tavo būseną suprantu, taip ir aš dūsavau ir dūsauju kai su tokio tipo žmonėmis susiduriu, bet jau atrodo pasimokiau ir kitus to mokau-negalima durnams kelio duoti.
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2007 03 02, 10:13)
Papildyta:
Matai, "mama" nėra prasigėrusi, bent taip neatrodo. Jos probelma visiškai jokio atsakomybės jausmo, ir jos gyvenimo būdas labai jau palaidas visada buvo. Pati palikusi vaiką, Italijoje neaišku kokį darbą dirbo, davėsi su įvairiais vyrukais (netgi į Lietuvą buvo su jais parvažiavusi). Na o dabar ji apsimeta labai padoria ir tvarkinga, netgi padavėja  bare įsidarbino.  blink.gif  Atvažiuoja į teismą tokie gražūs ir tvarkingi. Aišku ir tik kai aš ją pažįstų, tai man labai nemalonus tas visas cirkas.

Kosmaras ,sterilizuot tokias reikia ! kodel ta tvarkinguole po Italija vazinedama buvo uzmirsus ,kad Lietuvoj gyvena jos vaikas....

Nu negaliu,kaip siutas ima .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carvel: 02 kovo 2007 - 22:00
Negaliu nepasidalinti džiaugsmu- nuo rytojaus mūsų namuose krykštaus(žinoma, ir verks) mėlynakė, šviesiaplaukė vasario 13 gimusi mergytė...
Atsakyti
4u.gif 4u.gif Dara, didziuliai sveikinimai!!!!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2007 03 08, 09:03)
Negaliu nepasidalinti džiaugsmu- nuo rytojaus mūsų namuose krykštaus(žinoma, ir verks) mėlynakė, šviesiaplaukė vasario 13 gimusi mergytė...

Labai labai sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Džiugu žinoti, kad dar vienas vaikas bus laimingas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2007 03 08, 09:03)

sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Ačiū ačiū 4u.gif
taip džiaugiuosi, kad norėtųsi su visu pasauliu pasidalinti... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2007 03 08, 21:56)
Ačiū ačiū 4u.gif
taip džiaugiuosi, kad norėtųsi su visu pasauliu pasidalinti... wub.gif

4u.gif thumbup.gif wub.gif Teisingai, kuo daugiau žmonių Jums palinkės laimės tuo daugiau jos pagausit,taip kad laimės, daug daug...
Atsakyti