Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

QUOTE(alfija @ 2006 03 30, 13:04)
.Jūs,jei jums reikia junkitės sau,o globėjams siūlau jungtis atskirai.

Tai mes ir susijungėme pradžioje bent jau į supermamos skyrelį "Įvaikinimas", ar gi ne taip vadinasi šis Paramos skyrelis? mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2006 03 30, 18:46)
Tai mes ir susijungėme pradžioje bent jau  į supermamos skyrelį  "Įvaikinimas", ar gi ne taip vadinasi šis Paramos  skyrelis? mirksiukas.gif

nu ir puiku,kad susijungėt,sveikinu thumbup.gif,šiaip jau yra pasiūlymas nustoti rietis,kad nepavadintų kas skyrelio BOBŲ TURGUS lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 03 30, 17:57)
nu ir puiku,kad susijungėt,sveikinu thumbup.gif,šiaip jau yra pasiūlymas nustoti rietis,kad nepavadintų kas skyrelio  BOBŲ TURGUS lotuliukas.gif

Skyrelis susikūrė ne dabar ir niekas jame iki šiol nesiriejo, puikiai sugyveno ir globėjai ir įvaikintojai. Žmones užpykdė tikrai nepagarbūs Alfijos pasisakymai įvaikintojų atžvilgiu. Visa bėda, kad ji pati nesuvokia kame ta nepagarba.

Ir vis tik Alfija, norėčiau priminti, kad esate svečiuose, skyrelis vadinasi "Įvaikinimas" ir jei Jums nepavyksta išsakyti savo nuomonės, taip, kad neįžeistumėt įvaikinusių mamų [arba nepavyksta suprasti ko mes įsižeidžiame], tuomet siūlyčiau pasieškoti kitos vietos kur galėtumėte aptarti Jums rūpimus klausimus. Tuo labiau, kad Jums rūpi ne įvaikinimo problemos.

Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2006 03 30, 19:38)
Skyrelis susikūrė ne dabar ir niekas jame iki šiol nesiriejo, puikiai sugyveno ir globėjai ir įvaikintojai. Žmones užpykdė tikrai nepagarbūs Alfijos pasisakymai įvaikintojų atžvilgiu. Visa bėda, kad ji pati nesuvokia kame ta nepagarba.

Ir vis tik Alfija, norėčiau priminti, kad esate svečiuose, skyrelis vadinasi "Įvaikinimas" ir jei Jums nepavyksta išsakyti savo nuomonės, taip, kad neįžeistumėt įvaikinusių mamų [arba nepavyksta suprasti ko mes įsižeidžiame], tuomet siūlyčiau pasieškoti kitos vietos kur galėtumėte aptarti Jums rūpimus klausimus. Tuo labiau, kad Jums rūpi ne įvaikinimo problemos.

o aš maniau ,kad skyrelis vadinasi "Globėjai vienykitės",o visa kita tai jau tikrai gerbiamoji ,Ute,yra nejūsų pavaldumo zonoj.
Atsakyti
paaiškinsiu kas mano giliu supratimu daro takoskyrą tarp globotinių ir įvaikintų vaikų.tarp įtėviių ir globėjų.
Globa,kokia ji bebūtų baigiasi sulaukus globotiniui pilnametystės,o tai reiškia kad prieš visą pasaulį juridiškai jis yra vienas.Taip,ten moraliai išlieka saitai su globėjais,ar tėvais,kaip kas vadina,bet pasaulis yra grįstas ne morale,o įstatymais,ir nėra nė vieno įstatymo,kuris gintų našlaičio interesus po jo pilnametystės.Net jei mūsų globotinis jau po pilnametystės suserga sunkia liga mes jo niekur negalim nei atstovauti,nei galų gale auti apie jo sveikatos būklę jokios informacijos ,nes juridiškai ms esame vieni kitiems svetimi asmenys.Juridiškai mes negalim atstovauti ,saugoti ir globoti jų sukaupto turto(jei tokį turi) irt.t.,mirus globotiniui,vėl gi juridiškai mes neturim jokios pirmenybės globoti jo palikuonis,moraliai,formaliai jie mums anūkai,o juridiškai -niekas.Galų gale yra globos amžiaus cenzas kuris irgi nelabai padėtų visuose šituose reikaluose.
o apie visas psichologines problemas,su kuriomis susiduria globotinis visą savo gyvenimą tikriausia ir kalbėti nereikia.Juk globotinis patiria kartu su globėjais visus globos įstatymo pakeitimus,iš esmės globotinis,visą globos laiką gyvena nesaugų gyvenimą,kybo tarp dangaus ir žemės,ir tai su globėjais susiję praktiškai niekuo.Mes negalim duoti jokių garantijų,kad šiandien vaikas vadinantis globėją mama rytoj jau neatsidur globos namuose ar Italijoj,ar dar kur nors.Mes jam negalim užtikrinti saugos nuo nestabilios valstybės ir jų išleidžiamų įstatymų.Ir tai yra pirmių pirmiausia.
tai va tai yra tai ,su kuo įtėviai negali susidurti iš esmės,nes jūs,mieliejiįsižeidėliai,savo vaikams esate tėvai,o ne įstatymiškai įvardintos tuščios vietos.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 03 30, 17:01)
nu ir pasakytų,nu ir ka g.gif s,jei man kas taip pasakytų,o ir pasako,dėmesio į tai nekreipiu,nes tai neatiitinka jokios realybės,o žmogui nuomonę turėti tokią kokią jis turi leidžiu visada. Galų gale tikriausia nė vienai nėra taip sunku būtų atsiversti psichologius-sociologinius tyrimus,kur pirmu punktu ir eina,pirmiausia eina bevaikystės sprendimo problema,o paskutiniu pagalba vaikui.Bet jei mes bandysim nuneigti tai kas visiems žinoma,tai nieko ir nepasieksim.Taip baisu pasisakyt.O dėl globėjavimo,tai kuriai ta pašalpa trukdo,kuro gi iš mūsų jos yra atsisakiusi?Juk pašalpa yra ne paskutinis veiksnys dėl ko žmonės tuos vaikus ima globoti,ir to irgi nereiktų neigti.

Žinoma visi turi savo nuomonę, tik ne visi viską taip absoliutina ir kategoriškai ją reiškia. Visais atvejais yra dauguma, bet ne visuma, todėl ir siūlau savo nuomones reikšti atsargiau.
Aš galiu 100 proc. patikinti, kad man pašalpa nereikalinga. Visi vaiko pinigėliai sėkmingai guli sąskaitoje, dabar kaip tik turime rūpestėlį, ką daryti su tais pinigėliais, kad nenuvertėtų ir vaikui užaugus iš jų dar būtų naudos. Galbūt ne visi globėjai daro taip pat, bet visdėlto tokių yra, todėl dar kartą pasikartosiu nereikia būti kategoriškiems.
Daugia į šią diskusiją nesivelsiu, nes nematau prasmės ir visiškai nenoriu konfliktuoti.
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2006 03 31, 08:25)
Žinoma visi turi savo nuomonę, tik ne visi viską taip absoliutina ir kategoriškai ją reiškia. Visais atvejais yra dauguma, bet ne visuma, todėl ir siūlau savo nuomones reikšti atsargiau.
Aš galiu 100 proc. patikinti, kad man pašalpa nereikalinga. Visi vaiko pinigėliai sėkmingai guli sąskaitoje, dabar kaip tik turime rūpestėlį, ką daryti su tais pinigėliais, kad nenuvertėtų ir vaikui užaugus iš jų dar būtų naudos. Galbūt ne visi globėjai daro taip pat, bet visdėlto tokių yra, todėl dar kartą pasikartosiu nereikia būti kategoriškiems.
Daugia į šią diskusiją nesivelsiu, nes nematau prasmės ir visiškai nenoriu konfliktuoti.

nu ir gerai kad laikote sąskaitoje,šaunuolė.Mane tik stebina skaitymo ir bendavimo būdas,kitas,kuris rašo yra už mane blogesnis,ar ten turi kokių slaptų minčių?Ar jums tai gyventi padeda?Apie nuvertėjimą mintys geros,bet jei mane,tai šiuo atveju labiau gąsdintų kad vaiką atidavus tėvams,tie sutaupyti pinigai bus išleisti ne pagal paskirtį ir visai ne vaiko reikmėmės,lygiai tas pat atsitiktų vaikui patekus į globos namus.
Atsakyti
o šiaip jau tai yra labai rimtas pasiūlymas ne asmeniškumais užsiimti ir aiškintis kur dabar ir kieno žodis kiek įžeidė,o visu rimtumu užsiimti draugijos,klubo,bendrijos kūrimu,rašyti savo pasiūlymus,pasvarstymus,rašyti čia.Rinktis į susitikimą ,ir galų gale registruotis ir pradėti veikti.O tai dabar žinote aš ten įsižeidžiau,aš ten.Tai mes suaugę žmonės ar maži vaikai,ir ar mums labiau rūpi vaikai ar mūsų asmeninės personos?Rašydama apskritai neturiu nė vienos asmeniškai,o visą problemą kaip tokią apskritai.Ir lygiai taip pat manau,kad toje organizacijoje dalyvauti nėra būtina būti globėju/a,užtenka to,kad žmogus norėtų padėti vaikams.Jiems užtikrinti ateitį,nes pagrindiniaisunkumai laukia mūsų vaikų kai jie jau nebebus mūsų vaikais,o bus laisvais LR piliečiais.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 03 31, 07:43)
nu ir gerai kad laikote sąskaitoje,šaunuolė.Mane tik stebina skaitymo ir bendavimo būdas,kitas,kuris rašo yra už mane blogesnis,ar ten turi kokių slaptų minčių?Ar jums tai gyventi padeda?Apie nuvertėjimą mintys geros,bet jei mane,tai šiuo atveju labiau gąsdintų kad vaiką atidavus tėvams,tie sutaupyti pinigai bus išleisti ne pagal paskirtį ir visai ne vaiko reikmėmės,lygiai tas pat atsitiktų vaikui patekus į globos namus.

Pati būdama globėja turėtumėt žinoti, kad pinigėliai pervedinėjami į mano sąskaitą, o ne vaiko, todėl nurodytose situacijose aš pati tais pinigėliais disponuočiau. tongue.gif Todėl nematau jokių problemų. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2006 03 31, 09:18)
Pati būdama globėja turėtumėt žinoti, kad pinigėliai pervedinėjami į mano sąskaitą, o ne vaiko, todėl nurodytose situacijose aš pati tais pinigėliais disponuočiau.  tongue.gif Todėl nematau jokių problemų.  cool.gif

taip supratau kad vaiko vardu esate atidariusi atskirą sąsaitą,o jei tai oervedinėjama į jūsų tokiu atveju klausimas- ką darysite su pinigaismjei jūsų globojamas vaikas bus įvaikintas,ar grąžintas tėvams.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 03 30, 13:04)
Galiu pasakyti tik viena,valstybė visada labiau palaikys įvaikinimą,čia ir taip aišku,taip jai pelningiau

Klysti. Nezinau, kaip kt. miestuose, bet Vilniaus VTAT nuo kito menesio ikuriamas specialus poskyris, kurio tikslas - surasti ir apmokyti seimas, kurios, reikalui esant, galetu suteikti vaikui laikina ar nuolatine globa, kad isvengti to vaiko apgyvendinima globos istaigose.

QUOTE(Vitvita @ 2006 03 30, 13:37)
Ačiū, alfija, padėjai apsispręsti...

Vitvita ir kitos isivaikinusios, alfijos asmenine nuomone jokiu budu neatspindi kitu globeju paziuru!!! ir netgi labai joms priestarauja tongue.gif Negaliu sutikti su alfija nei del to kad "jus sau junkites atskirai, kito kelio nera", nei del to, kad "pasalapa-ne paskutinis veiksnys, del ko ima globoti", nei del bendro diskusiju tono, ir nesutinkanciu vardu atsiprasau visu, ka izeide ankciau isdestytos mintys.

Is savo puses pritariu minciai kuo skubiau susitikti ir siulau priimti ramutes kvietima ir susirinkti jos namuose tarp Vilniaus ir Klaipedos 4u.gif Gal spetume iki Velyku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 31 kovo 2006 - 08:29
QUOTE(alfija @ 2006 03 31, 08:26)
taip supratau kad vaiko vardu esate atidariusi atskirą sąsaitą,o jei tai oervedinėjama į jūsų tokiu atveju klausimas- ką darysite su pinigaismjei jūsų globojamas vaikas bus įvaikintas,ar grąžintas tėvams.

Aš tikrai nesuprantu jūsų šitokių klausimų. Kodėl dabar turėčiau atsakinėti į jūsų klausimus, kurie man nėra malonūs, ir gilintis į situaciją, kurios aš TIKIUOSI niekada nebus. Jūs, kaip pati būdama globėja labai puikiai turėtumėt suprasti, kad visos mes labiausiai nenorėtume, kad iš mūsų būtų atimti vaikučiai. Pasigendu iš jūsų , kaip mūsų visų bendramintės, tolerancijos ir suprantingumo. Galbūt jums patinka žmones priversti būti realistais ir gilintis į skaudžias situacijas, kurių galbūt NIEKADA NEBUS. Tiesa pasakius nesuprantų jūsų minčių sekos ir ką jūs norite parodyti savo tokiais išsireiškimais, galbūt atskleisti savo asmenybę, galbūt įskaudinti žmones, galbūt visus supykdyti.
Bet jeigu jums labai reikia atsakymo, šiuo metu galvoju, kad jūsų nurodytoje situacijoje, pinigus išleisčiau savo malonumui. Tai būtų nebloga kompensacija, siekiant nuslopinti savo širdies skausmą mad.gif
Kažkaip labai nemaloni diskusija, todėl dar kartelį pasikartosiu, kad daugiau nebesivelsiu į šią diskusiją schmoll.gif
Atsakyti