Laba..
Turiu klausima. Ar sergant plauciu uzdegimu butinas kosulys?
vakar pakilo temperatura iki 39... bet kosulio nera. kartais pamaudzia raumenis.
theraflu gerai numusa temperatura.
kolkas dar i gydytojus nesinoretu kreiptis.. zinot koks ten bardakas..
Labukas
Aš norėjau paklausti kurioje krūtinės vietoje maždaug skauda sergant plaučių uždegimu.
Man pradėjo skaudėti kairėje pusėje kur apatinis šonkaulis ir temperatūra pakilusi apie 37.2C Tai nežinau ar šiaip perpūtė skersvėjis, nes beveik nekosau.

Man pradėjo skaudėti kairėje pusėje kur apatinis šonkaulis ir temperatūra pakilusi apie 37.2C Tai nežinau ar šiaip perpūtė skersvėjis, nes beveik nekosau.
QUOTE(Invincible @ 2007 10 23, 11:03)
Sveikutes. Noriu su jumis pasitarti, nes nesuprantu kas man yra. Pries kelias dienas teko isbegti plonai apsirengus i lauka, po to kazkaip skauda kaireje puseje virs krutines (plaucio srityje), bet ikvepus-iskvepus neskauda, o tik prilietus-paspaudus. Nesuprantu kas gali buti?! Pas gydytoja eiti nenoriu
nes tiesa pasakius Vilniuje gyvenu dar neilgai ir dar niekur nesu prisiregistravusi
galvoju gal tiesiog patempiau raumeni... bet paskaicius jusu pasisakymus i plauciu uzdegima nepanasu, nes nei temp. nera, nei pykina, nei kvepuojant neskauda. Na nezinau
nueisiu i vaistine gal pasiulys ka nors pagerti, patepti, gal nereikes eiti pas gydytoja.

Tau gali buti nervu sakneliu uzdegimas.
Papildyta:
QUOTE(onefold @ 2007 12 10, 16:44)
Man atrodo ,kad sergu plauciu uzdegimu
ir nenoriu gultis i ligonine ir badytis.... Ar galima nuo jo gydytis tavletem ar pan? 

Badytis nereikes,idurs tik viena kateteri ir leis vaistus per ji visa laika.
Mano dukra ka tik persirgo plauciu uzdegimu.Prasidejo viskas panasiai,kaip gripas:temperatura,raumenu skausmas.Mes ilgai nedelsem,iskart issikvietem gydytoja i namus.O ji paklausiusi ir apziurejusi pradejo apie plauciu persvietima kalbeti.Galvoju,kokia nesamone-cia gripas.Plauciai seniai sviesti,todel ir sako,kad reikia persviesti,bet vezti i poliklinika su tokia temperatura..!Sekancia diena bandem numusti temperatura,nepasiseke,vezem i poliklinika su temp.(39).Nebuvo jokio kosulio,visiskai nieko isskyrus temperatura.Diagnoze-plauciu uzdegimas abieju plauciu.Pagulde i ligonine...Tai,jei ne tas leidziamas penicilinas,tai apsaugok Viespatie nuo tos ligonines!Papuole i palata su kazkokia nesveikos psichikos panele,kuri buvo kazkuo apsinuodijusi (gal alkoholiu,gal vaistais,gal dar kuo nors).Jos draugai buvo visi skyriaus vaikai.Ju budavo pilna palata,losdavo kortomis ir t.t.Mano dukrai nelikdavo vietos net ant savos ant lovos atsisesti,su temperatura stovedavo salia.Nakti neimanoma budavo miegoti,prisivesdavo draugiu,eidavo i balkona rukyti,palike duris atviras,spjaudydavo vieni kitiems i sultis.Tai kokia kalba gali buti apie vaziavima i sanatorija,jei ligoninej palieki tik keliom valandom vaika,kuriam reikalinga prieziura ir tai...?Kaip skaudu bijanti vaika pirma karta gyvenime guldyti i ligonine,palikti ji ten ir vietoj prieziuros,kurios tikiesi,susidurti su dar papildomom problemom.Dabar jau mano dukra apsisvietus-zino,kad yra madinga zudytis,pjaustytis venas,nes taip dare palatos drauge,o pakeitus palata,ir kitos mergaites rankos buvo supjaustytos del nelaimingos meiles.Stai tokia musu plauciu uzdegimo istorija.
Labas visoms
Gal kas galit patarti kaip issiaiskinti ar man tikrai yra plauciu uzdegimas. Pries pora savaiciu susirgau bronchitu, pradejau labai smarkiai koseti. Kadangi dirbu laiskininke, tai turbut susalau darbe. Gydytoja buvo davusi biuleteni tik prasidejus ligai. Savaite pasigydziusi vel gryzau i darba. Kosulys dar nebuvo visiskai praejes. Pries keleta dienu pasijauciau labai blogai, pradejo smarkiai durt i desini krutines sona, ypac skauda ikvepiant oro
Ir pries tai smarkiai kosejusi, dabar visiskai nustojau koset. Kvepuojant jauciu kad plauciai pilni karkalu. pries pora dienu dar karta apsilankiau pas gydytoja, tai ji pasiklause ir pasake, kad tai bronchito paumejimas arba plauciu uzdegimas, ji be nuotraukos tiksliai nezino. O nuotraukos nebedaro, nes pries pora savaiciu dare, kai nustate bronchita... Beje kraujo tyrimo visiskai nedare... Israse, kaip ji sake, stipriu geriamu antibiotiku "Summamed", ir atsikosejima lengvinanciu vaistu ambroksolio "Brontex". Jau praejo dvi dienos kai vartoju vaistus, bet vis niekaip neatsikosau, o tas smarkus skausmas krutineje vis nepraeina. Dabar esu vel biuleteny, pas gydytoja turesiu pasirodyt po 5 dienu. Bet esu visiskoj nezinomybej, net nezinau kas man tiksliai yra, o per tas 5 dienas liga gali dar labiau komplikuotis. Beje temperaturos neturejau visa ligos laikotarpi, tik keleta dienu krete smarkus drebulys.
Patarkit ka man daryt

Gal kas galit patarti kaip issiaiskinti ar man tikrai yra plauciu uzdegimas. Pries pora savaiciu susirgau bronchitu, pradejau labai smarkiai koseti. Kadangi dirbu laiskininke, tai turbut susalau darbe. Gydytoja buvo davusi biuleteni tik prasidejus ligai. Savaite pasigydziusi vel gryzau i darba. Kosulys dar nebuvo visiskai praejes. Pries keleta dienu pasijauciau labai blogai, pradejo smarkiai durt i desini krutines sona, ypac skauda ikvepiant oro

Patarkit ka man daryt

sveikos,na as ir sirgau plauciu uzdegimu,tai pirma sugeriau Zinnat antibiotikus,veliau summamed 3,ir vistiek kosejau,temperaturos jau neturejau,bet dabar vel laikos 37 vakare
,skauda nugara ziauriai atrodo kad ji dega
nezinau kas man cia darosi/gal koks nervu uzdegimas.skausmas stubure ,degimas taip pat.sakykot,gal kam taip buvo?aciu uz pagalba
o nuo kosulio man padejo tik mukofluidas,jokie brontex,gelomyrtol forte isvis nieko nesuveike
bukit sveikos 
Papildyta:
labas,man tai rengena dare jau du kart
kai pablogejo ir prasidejo plauciu uzegimas.tarpas tarp rengenu buvo 2 savaites
nieko nepadarysi ,gal dabar sviesti pradesiu tamsoje
linkiu greiciau pasveikti!!pati jau nuo gruodzio 14 negaliu issikapstyti

o nuo kosulio man padejo tik mukofluidas,jokie brontex,gelomyrtol forte isvis nieko nesuveike

Papildyta:
QUOTE(Anchelika @ 2008 01 05, 22:11)
Labas visoms
Ir pries tai smarkiai kosejusi, dabar visiskai nustojau koset. Kvepuojant jauciu kad plauciai pilni karkalu. pries pora dienu dar karta apsilankiau pas gydytoja, tai ji pasiklause ir pasake, kad tai bronchito paumejimas arba plauciu uzdegimas, ji be nuotraukos tiksliai nezino. O nuotraukos nebedaro, nes pries pora savaiciu dare, kai nustate bronchita... Beje kraujo tyrimo visiskai nedare... Israse, kaip ji sake, stipriu geriamu antibiotiku "Summamed", ir atsikosejima lengvinanciu vaistu ambroksolio "Brontex". Jau praejo dvi dienos kai vartoju vaistus, bet vis niekaip neatsikosau, o tas smarkus skausmas krutineje vis nepraeina. Dabar esu vel biuleteny, pas gydytoja turesiu pasirodyt po 5 dienu. Bet esu visiskoj nezinomybej, net nezinau kas man tiksliai yra, o per tas 5 dienas liga gali dar labiau komplikuotis. Beje temperaturos neturejau visa ligos laikotarpi, tik keleta dienu krete smarkus drebulys.
Patarkit ka man daryt

Patarkit ka man daryt

labas,man tai rengena dare jau du kart

Anchelika,as manau,kad tau tik medikas galetu atsakyti i tavo klausimus ir tai tik persvietes plaucius. Vartok vaistus,kuriuos skyre gydytoja ir lauk vizito pas ja. Vartok labai daug skysciu:arbatu,mineralinio,sulciu.Manau,kad nebutinai plauciu uzdegimas,gali buti bronchito paumejimas.Mano uosvis neseniai sirgo,tai jam nuo umaus bronchito krutine skaudejo.
Va panašu, kad ir man gali būti plaučių uždegimas...
kosėju, bet dažniausiai tik ryte ir vakare... bet jaučiu kartais kai kvėpuoju, kad kažkas plaučiuose... taip buvo jau kelias savaites, prasidėjo viskas nuo peršalimo, kurį išsigydžiau. vakar pradėjo skaudėt kairėj krūtinės pusėj, skauda galva ištisai beveik, o dabar jaučiu, kad pradeda skaudėt ir apačioj šonkaulių, abiejose pusėse... neramu darosi jau...
bėda ta, kad aš šiuo metu ne Lietuvoj tai ir pas gydytoja nelabai yra kaip nueit... turiu antibiotikų, bet kaži kas čia gausis jei pati pradėsiu gydytis
nors neturiu kito šanso šiaip

bėda ta, kad aš šiuo metu ne Lietuvoj tai ir pas gydytoja nelabai yra kaip nueit... turiu antibiotikų, bet kaži kas čia gausis jei pati pradėsiu gydytis

Kazko skauda dega nugara,ar gali but tik toks simptomas,ar daugiau turi krutine skaudet?
QUOTE(lucero @ 2009 12 05, 16:44)
Kazko skauda dega nugara,ar gali but tik toks simptomas,ar daugiau turi krutine skaudet?
netycia uzklydau ir as cia. tau tikrai ne plauciu uzdegimas

QUOTE(lucero @ 2009 12 05, 17:44)
sveikos,man irgi jau trečia para skauda nugarą,panašiai toje vietoje kur plaučiai,temperatūra 37,1,bet šiaip jaučiuosi gerai,nekosau.vakar buvau pas gydytoją,paklausė plaučius,sako švarūs,dar kraujo tyrimus padarė ir viskas tvarkoje.sako jei nepraeis pirmadienį eisiu plaučių šviesti

QUOTE(reksnyte @ 2009 12 05, 20:01)
sveikos,man irgi jau trečia para skauda nugarą,panašiai toje vietoje kur plaučiai,temperatūra 37,1,bet šiaip jaučiuosi gerai,nekosau.vakar buvau pas gydytoją,paklausė plaučius,sako švarūs,dar kraujo tyrimus padarė ir viskas tvarkoje.sako jei nepraeis pirmadienį eisiu plaučių šviesti
kaži kas galėtų būti
ai dar skausmas tai vienoj pusėj,tai persimeta į kitą 

Siaip sako prie plauciu uzdegimo neskauda,skauda nugara prie bronhito.Bet kai pasisneki,tai daug kam dabar kas persirgo virusu ar gripu skundziasi kad skauda nugara,sonkaulius,gal cia is baimes,kai prisiskaitai apie komplikacijas