Įkraunama...
Įkraunama...

Plaučių uždegimas

QUOTE(Lalantukass @ 2012 06 11, 17:23)
Gal kam teko susidurti-ar po plauciu uzdegimo priklauso kokia tais reabilitacija jei ne vaikas serga,o suauges ,ar ne?

Susidurem, nepriklauso. schmoll.gif
Atsakyti
Aciu,
as dar bandau visur eiskoti kokiu tai teisybiu,gal ,sakau,cia nuo seimos gydyt.priklauso,ar kaip,nu nzn.
Man tai pasiule gryno oro,pavesi pasedeti,lauke,parke kokiam tai pasivaikscioti...
Vitaminu prisipirkti,zarnynui geruju bakteriju dar visgi ilgiau pagerti,
visokiu arbatu,mineral vandens ,non salt....ir t.t.
Tokia tais reabilitacija butu...
Papildyta:
Ai,dar kiokiu tais drusku jei poliklinikoj paskirtu,tai supratau,kad tai butu mokamos proceduros.
Esu labai patenkinta...
Atsakyti
sveikos 4u.gif na ir as apturejau sita malonuma.turiu stuburo krutinines dalies osteochondroze, galvoju delto man cia vis ta nugara skauda, sona po pazastimi skauda.... nu vienu zodziu varsciau keliu neurologu kabinetu duris ne vieni vaistai to skausmo nesumazino.ir viena nakti pajauciau kad lyg tais oro truksta, lyg tais prakaituoti pradejau.kita diena nuejau pas gydytoja ir sakau paklausykit mano plaaucius-sako nieko negirdeti,temperatura tik 37.kosulio jokio, aplamai atrodo kad su plauciais nieko bendro.paprasiau rengeno ir atsakymas mane sokiravo doh.gif saknis infiltruota, vidurines skilties pneumonija.is gydytojos supratau kad cia labai rimta, dar pasake , kad cia po tokiu uzdegimu gali sleptis tbc ar net vezys unsure.gif isejau namo nejausdama zemes po kojomis taip nugasdino gydytoja...geriau israsytus zinnat, spiramicinum 10d.jokio kosulio , jokios temperaturos, tik skausmas nugaroje ir sone.siandien su didziausia baime ejau atlikti kontrolini rengena o ten nieko ner,nei zenklo pneumonijos,nei pleurito ,nei tbc, ir jokio vezio thumbup.gif o nugara skauda visvien kaip skaudejo, reiskiasi cia skauda man stubura.o taip buvau prisigasdinusi gydytojos zodziu.tai vat kokia mistika,bet negi taip greitai dingo infiltracija? o gal kazkur klaida ivyko jau nebesuprantu unsure.gif
Atsakyti
Mano plauciu uzdegimas prasidejo kai viena diena atsibudau skaudejo gerkle ir pradejau kosyti, koki menesi kosijau, o kadangi labai retai sergu ir dazniausiai jei negaluoju pati be daktaru issigydau, tai ir si karta nekreipiau demesi i ta kosuli. Praeta penktadieni pradejo stipriai skaudeti galva, suvartojau dvi tabletes nuo skausmo, galva ir toliau skaudejo. Sestadieni 17 val. Jau vos stovejau ant koju buvo labai silpna ir zveriskai skaudejo galva, netekau apetito, sekmadieni buvo isvys prasta jau pasirode 38 temp. Kosulys buvo baisus, net dusau, skrepliai buvo pūlių skonio, tada pirmadieni nulekiau pas gydytoja. Laukiau prie duru, kad mane priimtu 5 val. vos neisprotejau. Kai sesele isejo, sakau itariu, kad sergu plauciu uzdegimu, toji mane nusiunte darytis kraujo tyrima. Pasirodo, tyrimai labai blogi, nusiunte rentgena darytis. Buvau teisi, susirgau desinio plauciu uzdegimu. Siandien trecia diena kai geriu stiprus antibiotikus, temperaturos niera, taciau labai skauda desinisys sonas kur sonkauliai, nezinau ar taip turi butu sad.gif. Gal kazkas taip ir turejo ar cia normalu? Idomu, kada galesiu jau is lovos atsikelti, taip nori pasivaikscioti....
Atsakyti
Bambukas*

iš lovos kelkis jau dabar, nes plaučių uždegimas gulinčių nemyli, deja, - neišsikosti, neišsijudi, negauni pakankamai deguonies. Ir skausmas, manau, tada greičiau praeis wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 11 30, 00:17)
Bambukas*

iš lovos kelkis jau dabar, nes plaučių uždegimas gulinčių nemyli, deja, - neišsikosti, neišsijudi, negauni pakankamai deguonies. Ir skausmas, manau, tada greičiau praeis wink.gif

Bet tas sonas taip skauda net. Verkt norisi bijau ar taip normalu g.gif
Atsakyti
Normalu. Nuo kosėjimo nuvargsta šoniniai raumenys ir skauda. Man irgi taip buvo, na ne tiek skaudėjo, kad keltis negalėčiau, bet pas kiekvieną skausmo slenkstis skirtingas, tad jei tik turi jėgų, nors truputį reikia pajudėt.

Aš dabar irgi plaučių uždegimą gydausi. Netipinis jis pas mane, į klasikinį nepanašus. Nei kraujo, nei šlapimo tyrimai jokių problemų nerodė, klausant nieko nesigirdėjo, nedusino ir nediegė plaučių, ir prasidėjo jis ne nuo žemos temperatūros, kas būdinga klasikiniam plaučių uždegimui, o iškart nuo 38,5-39 laipsnių.

Pirmadienį jokių problemų, dirbau darbe normaliausiai, o antradienį pradėjau sausai kosčioti, balsas užkimo, silpna pradėjo darytis. Jaučiau, kad temperatūra kyla. Gryžau, ir tą vakarą jau 39, raumenis skauda. Galvoju, gal gripas prasideda?
Trečiadienį kosulys dažnesnis tapo, temperatūra aukšta stabiliai laikosi.
Ketvirtadienį sukaupiau visas jėgas, kiek jų buvo belikę, ir nuvažiavau į Fabijoniškių šeimos kliniką, į kurią buvau persirašius prieš pora savaičių, kai užkniso eilės mano poliklinikoj (buvo iškilę problemų dėl odos, o pas šeimos gydytoją eilė 3 savaitėm į priekį).

Bet grįžtant prie temos. Kaip minėjau, atlikti kraujo ir kiti tyrimų rezultatai puikūs, nieko nerodo. Tik tas kosulys ir aukšta temperatūra. Plaučiai švarūs. Gydytoja sako - reikia atlikt rentgeną. Aš pusiau leisgyvė dar prieštaraut bandau, tipo juk nieko nesigirdi, tai kam tas rentgenas? Bet man paaiškino, kad plaučių nuotrauka viską geriausiai parodys, kadangi kartais ši liga būna ir kai nieko nesigirdi.
Taigi penktadienį su dar dažnesniu kosuliu ir stabiliai besilaikančia temperatūra šiaip ne taip nukeliavau iki rentgeno kabineto, kur man iškart, vos tik peršvietė, pasakė, kad pneumonija.

Tą pačią dieną pradėjau gerti antibiotikus, temperatūra kasdien vis mažėjo (šeštadienį 38, sekmadienį 37,5, šiandien nesimatavau, savijauta lyg neturėčiau). Žodžiu, kapstausi. Galva vis dar svaigsta, kosulys retesnis, bet yra, tačiau jis sausas.

Tai tiek įspūdžių apie pirmąkart gyvenime sutiktą plaučių uždegimą.
Atsakyti
.tai vat kokia mistika,bet negi taip greitai dingo infiltracija? o gal kazkur klaida ivyko jau nebesuprantu unsure.gif

vat tas ir baisiausia,kad tas pl.uzdegimas kaip koks vaiduoklis,neapsociuopia ,nera jokiu pozymiu,tai taip ir gala gauti galima.
tik keista,kad jusu ta infiltracija taip greit dingo...?
pas mane tai tik trecia savaite pradejo mazeti. unsure.gif
ta rengena daro daro,o nuotrauka nieko geresnio nerodo...
Bet as ta dalyka zinau is tokios gydytojos-docentes,Vilniuje,santariskese teko susidurti,
mano dukrele sirgo leukemija ir jai tankiai darydavo ta rentgena,tai is tu laiku dar pamenu,kai sakydavo,kad jei nuotrauka blogiau ta diena nerodo,tai uzdegimas jau traukiasi,nes nuotrauka veluoja apie dvi dienas...
Rodo dar prastesni rezultata,nors pagerejimas jau yra organizme. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalantukass @ 2012 12 03, 21:48)
vat tas ir baisiausia,kad tas pl.uzdegimas kaip koks vaiduoklis,neapsociuopia ,nera jokiu pozymiu,tai taip ir gala gauti galima.
tik keista,kad jusu ta infiltracija taip greit dingo...?
pas mane tai tik trecia savaite pradejo mazeti. unsure.gif
ta rengena daro daro,o nuotrauka nieko geresnio nerodo...
Bet as ta dalyka zinau is tokios gydytojos-docentes,Vilniuje,santariskese teko susidurti,
mano dukrele sirgo leukemija ir jai tankiai darydavo ta rentgena,tai is tu laiku dar pamenu,kai sakydavo,kad jei nuotrauka blogiau ta diena nerodo,tai uzdegimas jau traukiasi,nes nuotrauka veluoja apie dvi dienas...
Rodo dar prastesni rezultata,nors pagerejimas jau yra organizme. cool.gif

mano istorija gan paini, skaudejo nugara tarp menciu silpna buvo temp.37 .nuejau pas daktare paklause nieko negirdeti, bet as vistiek paprasiau rentgeno,dariausi rentgena seskines poliklinikoje, ten pasake pneumonija skiltine, irase ta mano uzdegima i kompakta,sugerus antibus savijuta buvo ta pati skauda nugara, desinius sonkaulius temp.nera kosulio nebuvo ir nera.padariau kontrolini rentgena pasilaiciu poliklinikoje,ten sako plauciai svarus. po dvieju savaiciu skausmai visvien nesiliauna, paemiau savo kompakta su uzdegimu ir nuejau i pasilaiciu poliklinika i rentgena ir paprasiau pakomentuoti, o skyriaus vedejas mykia kazka , as tiesiai sviesiai klausiu tai ten yra tas uzdegimas ar ne? sako as nenoriu kelti kazkokiu konfliktu ir t.t. vienu zodziu jokio pas mane uzdegimo nebuvo jo zodziais.o sako tavo stuburas tai cia jau matosi kad yra problema.pati zinau , kad turiu osteochondroze,kuria surado pries du men. deltu mano skausmu kai kreipiausi pas neurologus.internete ziurejau kaip atrodo nuotrauka su plauciu uzdegimu , tai ten isties pabale buna, na man tas sukele itarima, nes mano nuotrauka tamsi be baltu demiu.del temp tai pastebejau kad pas mane per PMS pakyla iki 37.nes si menesi vel buvo uzkilus kaip tik tos dienos sutapo.na taip ir vaikstau jau 1,5 men. kosulio nera, temp.nera matuoju kiekviena diena, lankau masazus del nugaros tai skausmas atlego,bet visvien skauda.tai suprask tuos daktarus, laukiu kas bus toliau g.gif
Atsakyti
Sveikos.gal kam taip buvo.vakar pradejo skaudeti po krutine,o siandien dar ir nugaros desnej pusej.yra kosulys sausas.kosint kaip ir neskauda.biski skauda stovint,kai sukuosi.jauciu lyg plauciai degtu.temp.neturiu,net per maza,36 beveik,biski jauciu silpnuma.ar kuriai teko susidurti su tuo.?
Atsakyti
QUOTE(inore @ 2012 06 21, 10:31)
Susidurem, nepriklauso.  schmoll.gif

labai gaila kad nepriklauso, nors susimokėt leistų. O tai paskiau metus vargsti kol atsigauni pilnai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalantukass @ 2012 06 21, 11:13)
Aciu,
as dar bandau visur eiskoti kokiu tai teisybiu,gal ,sakau,cia nuo seimos gydyt.priklauso,ar kaip,nu nzn.
Man tai pasiule gryno oro,pavesi pasedeti,lauke,parke kokiam tai pasivaikscioti...
Vitaminu prisipirkti,zarnynui geruju bakteriju dar visgi ilgiau pagerti,
visokiu arbatu,mineral vandens ,non salt....ir t.t.
Tokia tais reabilitacija butu...
Papildyta:
Ai,dar kiokiu tais drusku jei poliklinikoj paskirtu,tai supratau,kad tai butu mokamos proceduros.
Esu labai patenkinta...

Yra tokie druskų kambariai, sako padeda, bet jau reikėtų 10 kursų praeiti būtinai
Papildyta:
QUOTE(bambukas* @ 2012 11 29, 22:19)
Mano plauciu uzdegimas prasidejo kai viena diena atsibudau skaudejo gerkle ir pradejau kosyti, koki menesi kosijau, o kadangi labai retai sergu ir dazniausiai jei negaluoju pati be daktaru issigydau, tai ir si karta nekreipiau demesi i ta kosuli. Praeta penktadieni pradejo stipriai skaudeti galva, suvartojau dvi tabletes nuo skausmo, galva ir toliau skaudejo. Sestadieni 17 val. Jau vos stovejau ant koju buvo labai silpna ir zveriskai skaudejo galva, netekau apetito, sekmadieni buvo isvys prasta jau pasirode 38 temp. Kosulys buvo baisus, net dusau, skrepliai buvo pūlių skonio, tada pirmadieni nulekiau pas gydytoja. Laukiau prie duru, kad mane priimtu 5 val. vos neisprotejau. Kai sesele isejo, sakau itariu, kad sergu plauciu uzdegimu, toji mane nusiunte darytis kraujo tyrima. Pasirodo, tyrimai labai blogi, nusiunte  rentgena darytis. Buvau teisi, susirgau desinio plauciu uzdegimu. Siandien trecia diena kai geriu stiprus antibiotikus, temperaturos niera, taciau labai skauda desinisys sonas kur sonkauliai, nezinau ar taip turi butu sad.gif. Gal kazkas taip ir turejo ar cia normalu? Idomu, kada galesiu jau is lovos atsikelti, taip nori pasivaikscioti....

Nu, žinokit, norėčiau jus išbarti. na gal savaitę galima pačiai gydytis, bet ne ilgiau. Nedarykite taip daugiau, daktarai tam gi ir yra ir mes jiems už tai mokame pinigėlius.
Atsakyti