Aš krikštyta. Močiutė vesdavosi į bažnyčią, sekmadienius švęsdavom, jokiu būdu jokių darbų.
Ejau išpažinties, komunijos, buvau padermavota. Galų gale kažkada susituokiau bažnyčioje. Tačiau studijuojant vis dažniau susimastydavau - kaip gali mokytas žmogus aplamai tikėt visom tom religijom???
Man Darvino teiginiai priimtinesni.
Kam reikalingas kunigas?
Kad mokytų žmogų, kaip tikėti?
Čia jo tikėjimas, ir kiekvienas tiki taip, kaip jam... tikisi.
Arba netiki.
Tuomet gal kaip išpažinti religiją?
O kam reikalinga religija?
Bet koks kultas yra spragų žmogaus žiniose apie pasaulį plėtimas. Jis riboja individą bei jo pažinimą.
Savo vaikų nekrikštijau, nors mano aplinkos žmonės buvo kategoriški...
Nenoriu primesti vaikas to.. užaugs - pasikrikštys, jeigu jiems to labai reikės...
QUOTE(lelijava @ 2010 07 30, 10:27)
Jis riboja individą bei jo pažinimą.
Pats pazinimas yra labai labai ribotas, ir joks kultas to pazinimo nesugebes apribot. O tikejimas turi tokias pacias tendencijas kaip asmenybe - augti, grynintis, sustoti, degraduoti - jei tai ne nuolatinis tapsmas, tuomet matomos ir jo ribos.
Vaikams siaip jau visi linke perduoti tai, kas geriausia, tik nebutinai viskas sukramtyta. Jusu vaikai tikejimo klausimu tiesiog palikti savieigai. Manau, sulyginti galima butu ir su lytiniu svietimu - juk to savieigai nepaliksit? Dvasinis ugdymas - ne pasaliniu, o seimos reikalas. Susivokti pasaulyje turit padet jus. Ne primest, o susivokt. Kitas klausimas - jei galit perduoti tik religiju ritualus, tai varganas tikejimas. Ir Darvinas... Evoliucijos teoriju yra bent 20 atmainu, ir isvis, tai telieka ir panasu, kad teliks teorija - be konkreciu irodymu ir tuo labiau bandymu, kurie galetu atskleisti - o kaip is tikruju viskas buvo? Toje teorijoje taip pat nemazai yra tikejimo dalyku - ir netgi tikint visa teorija, neimanoma nematyti stebuklo. Ka sakysit vaikams, kai jusu paklaus apie mirti? Kad isnyks? Ar tai, kad jie turi sielas?
QUOTE(skristi @ 2010 07 31, 01:55)
<...>Dvasinis ugdymas - ne pasaliniu, o seimos reikalas. Susivokti pasaulyje turit padet jus. Ne primest, o susivokt. Kitas klausimas - jei galit perduoti tik religiju ritualus, tai varganas tikejimas.<...>

P.S. Keista, kad studijavote religiją ir neišsiaiškinote kas ir kam tas kunigas, kaip evoliucijos teorija vertinama Bažnyčios

QUOTE(Paksiene @ 2010 05 04, 11:44)
Sveikos,
Susidūriau su viena opia problema... Mano mergytei jau 6 mėnesiai. Tėvai sako, kad būtų jau pats laikas ją pakrikštyti, kad ji būtų apsaugota nuo piktojo veikimo. Kiek pačiai teko skaitinėti bibliją ten nėra tiksliai parašyta nuo kelių mėnesių ar metų reikia pakrikštyti vaiką. Ten kalbama apie širdies apsisprendimą t.y. kiek suprantu, kai vaikas yra pilnai sąmoningas ir tvirtai apsisprendžia tikėti į Dievą. Ką Jūs manote tuo klausimu?
Susidūriau su viena opia problema... Mano mergytei jau 6 mėnesiai. Tėvai sako, kad būtų jau pats laikas ją pakrikštyti, kad ji būtų apsaugota nuo piktojo veikimo. Kiek pačiai teko skaitinėti bibliją ten nėra tiksliai parašyta nuo kelių mėnesių ar metų reikia pakrikštyti vaiką. Ten kalbama apie širdies apsisprendimą t.y. kiek suprantu, kai vaikas yra pilnai sąmoningas ir tvirtai apsisprendžia tikėti į Dievą. Ką Jūs manote tuo klausimu?
Na matyt pirmiausia turetum apsispresti kokios religijos kriksto tu nori savo vaikui ir jau tada kokios konfesijos ar sroves ar pakraipos ar ...

o jei mitnis yra apie laisva ir atsakinga asmenybe, kuri budama suaugusi ir brandi pati pasirinks savo gyvenimo ir tikejimo kelia - tada matyt "skuba bloga byla"

QUOTE(Paksiene @ 2010 05 04, 10:44)
Sveikos,
Mano manymu kuo anksciau pakrykstysi tuo geriau

QUOTE(Paksiene @ 2010 05 04, 08:44)
Sveikos,
Kataliku Baznycia rekomenduoja vaikus pakrikstyti kiek galima anksciau, per keleta savaiciu nuo vaiko gimimo.
Sveikos panos noreciau paklausti vieno klausimo mane kviecia i kriksto mamas,bet kazkaip jau nebenoriu buti kriksto mama,del teveliu nes tevai per daug is kriksto tevu reikaliauja.Ar galima atsisakyti nebuti kriksto mama kas gali atsitikti?siaip patartina neatsisakyti.
QUOTE(karolina18 @ 2012 08 24, 17:59)
Sveikos panos noreciau paklausti vieno klausimo mane kviecia i kriksto mamas,bet kazkaip jau nebenoriu buti kriksto mama,del teveliu nes tevai per daug is kriksto tevu reikaliauja.Ar galima atsisakyti nebuti kriksto mama kas gali atsitikti?siaip patartina neatsisakyti.
Buti kriksto mama yra isipareigojimas prisideti prie vaiko krikscionisko auklejimo. Jei jauti negalesianti atlikti sios pareigos, tai geriau butu jos ir neprisiimti, nes atsakomybe is ties nemaza. O atsitikti nieko negali. Buk rami

QUOTE(skristi @ 2010 07 30, 23:55)
Jusu vaikai tikejimo klausimu tiesiog palikti savieigai. Manau, sulyginti galima butu ir su lytiniu svietimu - juk to savieigai nepaliksit?
manau, kad toks palyginimas visiskas absurdas. Vaikas, kurio namuose nebuvo jokios religijos, gali uzaugt bedieviu ir niekada nei stengtis atrast dieva ar tinkama religija, nei aplamai tuo dometis. Tiesiog jo gyvenimo nebus religijos ir tiek. O tuo tarpu, lytinis svietimas.... na, pripazinkim...maza tikimybe, kad paauges vaikas ( budamas jau paauglys ar suauges) negyvens lytinio gyvenimo. Imanoma, bet tikai labai jau maza tokia tikimybe

QUOTE(bambukas* @ 2010 09 09, 22:33)
Mano manymu kuo anksciau pakrykstysi tuo geriau
o aš likau nepakrikštyta,
kai susiruošė - tai aš susirgau
ir ilgai po ligonines su manimi mama gulinėjo,
o paskui matyt nebeprisiruošė
taip visus savo sąmoningus,
daugiau nei keturis dešimtmečius, ir gyvenu
ir kažkodėl to poreikio nėra
Nezinau, gal iki 6 menesiu.
QUOTE(daibava @ 2014 09 03, 08:36)
o aš likau nepakrikštyta,
Na, jei teveliai nekrikstijo, vadinas nelabai tai ir buvo svarbu. Jei katalikiskai neauklejo, tai normalu, kad jokio poreikio ir nera