Kadangi nuo septynerių metų laikoma, kad vaikas jau gali priimti sprendimą pats, tai klausimas susiaurėja iki septynerių metų. Kada krikštyti: šešių mėnesių, dviejų metų ar, pvz., penkerių. Tik tiek.
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 05 04, 19:20)
Temos klausimas yra visai kitas: kada krikštyti vaiką?
Ok, tada atsakau: niekada

Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 05 04, 19:23)
Kadangi nuo septynerių metų laikoma, kad vaikas jau gali priimti sprendimą pats, tai klausimas susiaurėja iki septynerių metų. Kada krikštyti: šešių mėnesių, dviejų metų ar, pvz., penkerių. Tik tiek.
O gali nuo septynerių metų atsisakyti krikšto? Pvz kur aš, suaugusi moteris, galiu išsibraukti iš tos neva krikščionių bendruomenės?

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 05 04, 18:23)
Tėvai mane pakrikštijo, kai buvau kūdikis ir nesuvokiau, ką su manim daro. Taigi tėvai prieš mane panaudojo religinę prievartą, primesdami savo tiesas.
Čia jūs bandote paneigti Konstituciją.
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 05 04, 19:27)
Čia jūs bandote paneigti Konstituciją.
Aha, negerbiu savo tėvų vajėj vajėj. Nesvarbu, kad be galo myliu, lankau, bendrauju, nelaikau savęs krikščione, nes ta religija man atgrasi. Ach, kokia aš bloga. Oi, kaip baisu

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 05 04, 18:25)
Pvz kur aš, suaugusi moteris, galiu išsibraukti iš tos neva krikščionių bendruomenės? 

Paieškokite tokios temos arba sukurkite savąją.

Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 05 04, 18:29)
Aha, negerbiu savo tėvų vajėj vajėj. Nesvarbu, kad be galo myliu, lankau, bendrauju, nelaikau savęs krikščione, nes ta religija man atgrasi. Ach, kokia aš bloga. Oi, kaip baisu 

Ramybės jums!

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 05 04, 19:25)
Ok, tada atsakau: niekada 
Papildyta:
O gali nuo septynerių metų atsisakyti krikšto? Pvz kur aš, suaugusi moteris, galiu išsibraukti iš tos neva krikščionių bendruomenės?

Papildyta:

Pirmiausia reiktų išsibraukti iš temų skirtų krikščionims.
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 05 04, 18:43)
Jau sakiau ne kartą ir ne du. Neplakite visko į vieną, nors jums tas ir patogiausia, neturint kitų argumentų, kaip priminti, kad tėvai daug ką sprendžia už vaikus, tai kodėl gi neprimetus jiems ir religijos ar tikėjimo.
Tikėjimas pats iš savęs yra laisvas pasirinkimas ir nereikia to tapatinti su kitomis pareigomis. Nes jeigu mes privalome eiti į mokyklą ir mokytis rašyti, skaičiuoti, tai tikrai neprivalome būtinai tikėti į Jėzų ar Mahomedą. Kodėl? Todėl, kad tikėjimas glūdi širdyje, o širdžiai nepaaiškinsi, kuo tikėti teisinga.
Žmogus tiki arba netiki ir tas tikėjimas turi ateiti iš širdies, laisvai, sąmoningai, o ne dėl to, kad tau taip liepė tėvai. Gal vaikui augant, bręstant budizmas pasidarys artimesnis, bet jis juk jau "pažymėtas" krikštu, kurio nenusiplausi. Tai yra prievarta prieš laisvą valią į tikėjimą.
Tiesiog keista, kad neva giliai tikinčios, praktikuojančios katalikės nesuvokia tokio paprasto dalyko, kad[b] tikėjimas negali būti prievolė. Tai pasirinkimas, kuris turi būti padarytas brandaus, sąmoningo žmogaus.
Tikėjimas pats iš savęs yra laisvas pasirinkimas ir nereikia to tapatinti su kitomis pareigomis. Nes jeigu mes privalome eiti į mokyklą ir mokytis rašyti, skaičiuoti, tai tikrai neprivalome būtinai tikėti į Jėzų ar Mahomedą. Kodėl? Todėl, kad tikėjimas glūdi širdyje, o širdžiai nepaaiškinsi, kuo tikėti teisinga.
Žmogus tiki arba netiki ir tas tikėjimas turi ateiti iš širdies, laisvai, sąmoningai, o ne dėl to, kad tau taip liepė tėvai. Gal vaikui augant, bręstant budizmas pasidarys artimesnis, bet jis juk jau "pažymėtas" krikštu, kurio nenusiplausi. Tai yra prievarta prieš laisvą valią į tikėjimą.
Tiesiog keista, kad neva giliai tikinčios, praktikuojančios katalikės nesuvokia tokio paprasto dalyko, kad[b] tikėjimas negali būti prievolė. Tai pasirinkimas, kuris turi būti padarytas brandaus, sąmoningo žmogaus.
palaukite, juk mes lygiai taip pat sakome, bet jūs vis tiek norite prieštarauti, - tikėjimas yra laisvas pasirinkimas. O kūdikių krikštas - nėra tikėjimo pasirinkimas už juos. Ar tai taip sunku suprasti?

jūs ginčijatės tik dėl to, kad ginčytis - mes čia visi pritariame jūsų teiginiui, kad tikėjimas turi ateiti laisvai, iš širdies, sąmoningai, ne dėl to, kad liepė tėvai. Kas gi jums čia dėl to prieštarauja?

Iš krikštijamo kūdikio nė vienas sveikas žmogus nesitiki, kad jis priims krikštą sąmoningai - ne čia ir priežastis. Be sąmoningo, suaugusio žmogaus sprendimo gyventi krikšto malone nebus sąmoningo tikėjimo.
Neprašome, kad mums, krikštijantiems savo kūdikius, pritartumėte, bet bent jau suprasti, kodėl mes tai darome ir ką mums tai reiškia - manau, ne taip sunku.
Ar jums išties rūpi tie prievartaujami kūdikiai krikščionys, ar labiau apginti savo nuomonę? Mes ją supratome. Bet bendraminčiais netapsime. Bet galgi ir nereikia šiam kartui..
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 05 04, 19:25)

kreipkitės į savo vyskupijos vyskupą, parašot prašymą ir prie jūsų krikšto sakramento suteikimo fakto įrašo bus pridėtas įrašas, kad atsižadate tikėjimo.
O kaip sakramentą panaikinti Danguje - nuvilsiu, niekaip. Bet labai nepergyvenkite dėl to - jei juo negyvenate, tai dėl jo galiojimo irgi sukt galvos labai nereikėtų..
Tikėjimą žmogus priima širdimi, sąmoningai, na, žodžiu, taip, kaip jūs ir rašėte, o jei taip nėra - tai kaip muminukas ir sakė, koks jums skirtumas, kad jus Bažnyčioje vienąkart nuprausė, o ne namuose vonioje?

man vat tik kitas dalykas kliūva - kodėl jums taip svarbu tas kūdikių krikštas? iš kokių gelmių kyla toks didžiulis pyktis ir prieštaravimas? kas jus taip kabina?
QUOTE(Leksa @ 2016 05 03, 16:36)
jau tik nesakykit, kad jus siais laikais tikit, kad gimes vaikas yra nuodemingas ir ta nuodeme plaut reikia 

O kas yra šie laikai? Ir kada jie prasidėjo? Kas juose pasikeitė? Jei tiesa tikra, tai ji yra tokia pati ir anksčiau, ir dabar. Taigi ji egzistuoja nepriklausomai nuo to, ar ji paskelbta prieš daugelį metų, ar dabar. Juk mes negimėme Rojuje, o žemėje. Tada klausimas kyla, kodėl ne Rojuje? Vadinasi, kažkokia žmonijos netinkamų veiksmų pasekmė čia visgi yra?

QUOTE(muminukas @ 2016 05 04, 19:56)
Jeigu jau pasineš į budizmą ar dar bilekur, jam nei šilta, nei šalta tas krikštas bus, vandeniu palaistė, ir tiek.
Krikšto metu uždaroma Manipura čakra.
QUOTE(Gytarė @ 2016 05 05, 21:33)
O jūs pati skaitėte, kas ten parašyta? Paskaičiau pradžią ir man pakako.

Tiesa, vis tiktai toliau dar užmečiau akį, kad tinkamai veikianti čakra sudaro ramybės ir vidinės harmonijos pojūtį. Žmogus gali suvaldyti savo emocijas ir savo jausmus, norus, troškimus. Jis jaučiasi harmoningas, susidoroja su savo vaidmeniu gyvenime ir savo aplinka.
Vis mąstau, kaip čia krikščionys su uždaryta čakra vienas kitam ramybės vis linki? Taigi vis tiek nieko nebus, juk ,,uždaryta'' per Krikštą.

Viskas, dabar žinau, kodėl čia rašinėju: juk pakrikštyta esu, tai ir ,,sugadinta''.

QUOTE(Saulėtekė @ 2016 05 05, 23:10)
Viskas, dabar žinau, kodėl čia rašinėju: juk pakrikštyta esu, tai ir ,,sugadinta''. 

ne, Saulėteke, jūs absoliučiai sugadinta, jūs ne tik krikštyta, bet dar ir, drįstu manyti, ir stengiatės gyventi krikšto malone

aš čakrų atsivėrimui irgi pagadinta jau, egzempliorius nebelabai tinkamas

QUOTE(Gytarė @ 2016 05 05, 21:33)
Taigi kad - moksliškai įrodyta ir pagrįsta