Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

sveikos mamyte,
norejau ir as pasidomet,rasiau prasyma del motinystes atostogu 2metams,jau sausio menesi tureciau grizt i darba,bet visai nesenai suzinojau,kad mano darbo vieta panaikinta(uzdare filiala),taciau tam paciam mieste yra dar 2filialai,tai as galiu reikalaut,kad man suteiktu darbo vieta kitam filiale?o jei ne,tai kokias kompensacijas galeciau reikalaut,atleidimo atveju,firmoj pradirbau 8menesius iki dekretiniu,ar uz toki laikotarpi ir ismoketu kompensacija?ar dar turetu priskaiciuot tuos 2metus prabutus motinystes atostogose? g.gif aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emiliomamayte: 15 rugsėjo 2010 - 14:17
QUOTE(Emiliomamayte @ 2010 09 15, 15:15)
sveikos mamyte,
norejau ir as pasidomet,rasiau prasyma del motinystes atostogu 2metams,jau sausio menesi tureciau grizt i darba,bet visai nesenai suzinojau,kad mano darbo vieta panaikinta(uzdare filiala),taciau tam paciam mieste yra dar 2filialai,tai as galiu reikalaut,kad man suteiktu darbo vieta kitam filiale?o jei ne,tai kokias kompensacijas galeciau reikalaut,atleidimo atveju,firmoj pradirbau 8menesius iki dekretiniu,ar uz toki laikotarpi ir ismoketu kompensacija?ar dar turetu priskaiciuot tuos 2metus prabutus motinystes atostogose?  g.gif  aciu uz atsakymus  4u.gif

matomai ne laiku uztaikiau isijungt i tema,kad niekas neatraso verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Emiliomamayte @ 2010 09 15, 15:20)
matomai ne laiku uztaikiau isijungt i tema,kad niekas neatraso  verysad.gif

Anksčiau buvo pakankamai išsamiai nagrinėtas ŠIS KLAUSIMAS, todėl rekomenduotume pasiskaityti visą temą.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

issiunciau vakar darbdaviui prasyma nutraukti VPA, (anksciau rasiau, kad mano etatas ir darbo vieta panaikynti), tai vadove liepe issiusti mano prasima i personala ir pasake "kai kraustisimes i naujas patalpas tai reikia dar viena kompiuteri uzsakyt".
tai ir nezinau koki darba dirbsiu, nes laisvu vietu iki siol neatsirado, matyt kis visoki s.... ir pavaduosiu visas kas sirgs ir atostogaus. Gal kuri buvote susidures su tokia situacija? kaip man elgtis isejus i darba?
Atsakyti
Labas rytas.Sukasi daug klausimu ir pas mane ax.gif .Vakar mano dukrai suejo du metukai,mano darboviete pries gerus metus bankrotavo,atgal i darba gryzti negaliu.Turiu tris vaikus-du is ju lanko mokykla.Ka man patartumet,ar stoti i darbo birza,ar prasitesti atostogas iki tryju metu?Na,zinoma domina tas piniginis klausimas blush2.gif ,kokias ismokas gauciau tuo,ar kitu atveju.
Atsakyti
QUOTE(Vasara-ziema @ 2010 09 17, 08:25)
Labas rytas.Sukasi daug klausimu ir pas mane ax.gif .Vakar mano dukrai suejo du metukai,mano darboviete pries gerus metus bankrotavo,atgal i darba gryzti negaliu.Turiu tris vaikus-du is ju lanko mokykla.Ka man patartumet,ar stoti i darbo birza,ar prasitesti atostogas iki tryju metu?Na,zinoma domina tas piniginis klausimas blush2.gif ,kokias ismokas gauciau tuo,ar kitu atveju.

jei įmonė bankrutavo, atostogų neprasitęsit, nebent turite kitą darbovietę. verčiau stotii į darbo biržą, bent gausite šiokias tokias socialines garantijas. jei priklausytų iš darbo biržos gautumėt bedarbio pašalpą. pagal aprašytą situaciją turėtumėt gauti vaiko pinigus ir greičiausiai socialinę pašalpą, nors tai priklauso nuo to, kokios šeimos pajamos. plačiau panašios situacijos jau aprašytos tam skirtoje temoje smile.gif
Atsakyti
Otai aciu 4u.gif uz informacija.As dar galvojau prasitesti matai atostogas doh.gif .Mes jau dabar gaunam soc.paramos pinigelius blush2.gif ,vyras darbo birzos klijentas,as dar gavau is sodros,bet jau kaip ir baigesi tie pinigeliai.Tai man dar reikia eiti i sodra,ten kazka susitvarkyti,ar jau zinksniuoti i birza?
Atsakyti
labas supermamos,turiu toki klausima:ar tiesa,kad pasibaigus 2 metams motinystes atostogu darbe,kuris mane i jas isleido,galiu tam paciam darbe jas pratesti tretiem metam,bet treciais metais isidarbinti kitame darbe?juk ismoku trecius metus jokiu negaunu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linoze @ 2010 09 18, 13:30)
labas supermamos,turiu toki klausima:ar tiesa,kad pasibaigus 2 metams motinystes atostogu darbe,kuris mane i jas isleido,galiu tam paciam darbe jas pratesti tretiem metam,bet treciais metais isidarbinti kitame darbe?juk ismoku trecius metus jokiu negaunu? g.gif

Galit smile.gif
Atsakyti
aciu,o kaip butu su ismokom jeigu pradeciau dirbti naujam darbe likus menesiui iki dukrytei 2 metukai sueis?is sodros nebegauciau uz ta paskutini menesi?ar isvis negaliu kitur dirbti iki 2 metu?
Atsakyti
QUOTE(linoze @ 2010 09 20, 15:29)
aciu,o kaip butu su ismokom jeigu pradeciau dirbti naujam darbe likus menesiui iki dukrytei 2 metukai sueis?is sodros nebegauciau uz ta paskutini menesi?ar isvis negaliu kitur dirbti iki 2 metu?

gali dirbti kad ir nuo pat vaiko gimimo. jei atlyginimas bus didesnis už paskaičiuotą išmoką - gausite tik atlyginimą, jei mažesnis - gausite skirtumą tarp atlyginimo ir paskaičiuotos pašalpos.
Atsakyti
aisku,sita zinau,bet galvojau kad tas galioja tik gristant i ta pati darba.bet zodziu galiu eiti i kita,o senajame prasitesti atostogas iki kol vaikui sueis 3 metai?aciu 4u.gif
Atsakyti