Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Varinija @ 2011 01 07, 23:43)
Esu vaiko auginimo atostogose iki 3 metu.Is darbovietes gavau rasta,kad privalau pasirasyti,kad sutinku,kad mano pareigybinis atlyginimas butu sumazintas 10%,bei isvardinti DK straipsniai,pagal kuriuos busiu atleista,nesutikus dirbti pakeistom darbo salygom.  doh.gif  Kaip tureciau elgtis ax.gif ?.Kaip zinau,kad siuo metu su manimi negali buti vykdomi jokie darbo santykiai,bet realiam gyvenima viskas turbt kitaip.Tiesa visad darbdavio puseje.Deja... verysad.gif

net idomu, pagal kokius straipsnius jie ruosiasi jus atleist? biggrin.gif
Atsakyti
Ar galetumet atsakyti? As griztu i darba is VPA, firma normali, gerai stovinti. mano darbo vietos nera. Zinau, kad galimi du variantai, pirmas, kad atleis, nu ta prasme pasiulys pgl 125 str. dK, o antras variantas, kuris man neduoda ramybes, jei man pasiulytu darbo vieta, kuri atitinka mano kompetencija uz ta pati DU, ir as nenoriu jo priimti...kas tada? Nes zinau, kad jei priimciau , tai ieskotu priekabu kaip ispirdolinti is firmos, knaisiotusi kaip atlieku ar neatlieku darba, nes tai kaip ir butu pareigos, kurias kazkada jau dirbo vienas zmogus, bet jis buvo atleistas nes neitiko jo darbas...ir man taip butu, jauciu....tad ir sakau, jei as atsisakau pasiulymo, tai ka tada kas daro???
Atsakyti
sveikos.noriu paklausti: balandzio 11 sueina dukrai 2 m.darbe rasysiu prasyma del isejimo kada reikia eiti rasyti gal galima anksciau ar tik atejus balandzio 11 i darba
Atsakyti
QUOTE(asiuklis1 @ 2011 01 08, 19:32)
Ar galetumet atsakyti? As griztu i darba is  VPA, firma normali, gerai stovinti. mano darbo vietos nera. Zinau, kad galimi du variantai, pirmas, kad atleis, nu ta prasme pasiulys pgl 125 str. dK, o antras variantas, kuris man neduoda ramybes, jei man pasiulytu darbo vieta, kuri atitinka mano kompetencija uz ta pati DU, ir as nenoriu jo priimti...kas tada? Nes zinau, kad jei priimciau , tai ieskotu priekabu kaip ispirdolinti is firmos, knaisiotusi kaip atlieku ar neatlieku darba, nes tai kaip ir butu pareigos, kurias kazkada jau dirbo vienas zmogus, bet jis buvo atleistas nes neitiko jo darbas...ir man taip butu, jauciu....tad ir sakau, jei as atsisakau pasiulymo, tai ka tada kas daro???

Jei is VPA po 3 metu,tai gali paprasit kad savo noru iseitumet,jei anksciau gristat,tai atleisti jusu negali,be to kodel nera jusu darbo vietos,jie turi issaugoti jusu darbo vieta ir atliginima.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 08, 18:36)
Jei is VPA po 3 metu,tai gali paprasit kad savo noru iseitumet,jei anksciau gristat,tai atleisti jusu negali,be to kodel nera jusu darbo vietos,jie turi issaugoti jusu darbo vieta ir atliginima.

turi tai turi,
bet patirtis rodo, kad dažnai taip nebūna sad.gif
Atsakyti
QUOTE(smilgat @ 2011 01 08, 19:34)
sveikos.noriu paklausti: balandzio 11 sueina dukrai 2 m.darbe rasysiu prasyma del isejimo kada reikia eiti rasyti gal galima anksciau ar tik atejus balandzio 11 i darba

Galit ir anksciau,tiesiog nurodisit data nuo kada butimete atleista.
Papildyta:
QUOTE(toma.toma.toma @ 2011 01 08, 19:38)
turi tai turi,
bet patirtis rodo, kad dažnai taip nebūna sad.gif

tai jus galit prigrasint,nes jie pazeidzia istatymus.Reikia kovot.
Atsakyti
Nea, zinau , kad negali manes atleisti. As griztu po 2m. Nera darbo vietos del to, kad mano darbai padalinti keliems darbuotojams, taipogi priimti naujoms pareigoms ( nors dalis pareigu ir mano perejo) keli nauji darbuotojai, be abejo dirbantys trumpaiu nei as. Kad mano vietos nera, zinau tiksliai, bet sakau, iseitis - gali pasiulyti kita darbo vieta . Zinot, kai darbdavys nori atsikratyti, jis atsikratys...pasiulys kt darba, jei sutikciau, prie ko nors prisiknis...Nors tikrai nezadu pasiduoti...kovosiu, o kas belieka...darbo nerandu, keli men ieskau...todel ir klausiu, jei siulo kt darbo vieta, as turiu pasirinkimo laisve, jog nesutinku ir tada reikalauju savo darbo vietos ( pareigu) pgl DK, jei ne - iseitines...
Atsakyti
QUOTE(asiuklis1 @ 2011 01 08, 21:18)
Nea, zinau , kad negali manes atleisti. As griztu po 2m. Nera darbo vietos del to, kad mano darbai padalinti keliems darbuotojams, taipogi priimti naujoms pareigoms ( nors dalis pareigu ir mano perejo) keli nauji darbuotojai, be abejo  dirbantys trumpaiu nei as. Kad mano vietos nera, zinau tiksliai, bet sakau, iseitis - gali pasiulyti kita darbo vieta . Zinot, kai darbdavys nori atsikratyti, jis atsikratys...pasiulys kt darba, jei sutikciau, prie ko nors prisiknis...Nors tikrai nezadu pasiduoti...kovosiu, o kas belieka...darbo nerandu, keli men ieskau...todel ir klausiu, jei siulo kt darbo vieta, as turiu pasirinkimo laisve, jog nesutinku ir tada reikalauju savo darbo vietos ( pareigu) pgl DK, jei ne - iseitines...

taip,jus turit teise nesutikt.Ir galit reikalaut iseitines,jei jau nores jusu "atsikratyti"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 08 sausio 2011 - 20:59
merginos,reikia pagalbos. Geguzes men griztu ir VPA i darba,dirbau VIlniaus universitete,sekretore katedros,darbas etatinis,valstybinis. Turejau dvi sutartis,viena 1 et vienom pareigom ir kita sutarti 0.5 et kitom pareigom. Rasiau prasyma isleisti VPA kol vaikus sueis 2 metai. Vietoj manes paeme viena moteri 0.5et ir viena vyra 0.5et.Geguzes 20 griztu i darba.Kaip pagal darbo kodeksa,jie privalo mane priimti atgal i mano 1.5 etato? Suzinojau kad moteriske priimta i mano 0.5 et bet jos sutartyje nurodyta ne iki mano VPA pabaigos terminas o iki 08.31.Sakykit,galiu but rami kad jie vistiek privalo mane priimti atgal i mano visa atlyginima ir etatus? Beje jie jie sugalvotu atleisti is to antros sutarties manes,kur 0.5 et,jie turetu sumoketi ismokas ar kaip?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Reikia ir man pagalbos ax.gif Mano vaikui sausio 16d. sueina 2m., visada galvojau kad prasyma rasiau imoneje iki 2m.,bandziau Sodroj pasidomet jie sako iki 3m. Ar gali Sodra tiksliai zinot?? Imoneje bera trys darbuotojai(direktore,as ir dar vienas zmogus), imone egzistuoja bet jie siuo metu nieko nevykdo. Tai siandien issiunciau registruotu laisku prasyma nutraukti atostogas, bet jei ten nieko nera kaip nueis tas laiskas?? Ir kaip reik pasielgti??Kas man priklauso???
Atsakyti
As skambinausi i Sodra pasiteirauti, iki kada mano VPA? Bet man pasake, tik darbdavys gali pasakyti, nors nenorejau, bt teko skambintis ir pasitikslinti...
Atsakyti
QUOTE(asiuklis1 @ 2011 01 10, 21:54)
As skambinausi i Sodra pasiteirauti, iki kada mano VPA? Bet man pasake, tik darbdavys gali pasakyti, nors nenorejau, bt teko skambintis ir pasitikslinti...

per EGAS galit paziureti,prisijungiat prie savo banko,randat "nauja suvestine",randat "Informacija apie valstybinio socialinio draudimo laikotarpius",ivedat ta laikotarpi ir parodo iki kada jus esat VPA,t.y iki kada drausta.Pvz. ivedat 2011-2012 laikotarpi.
Atsakyti