pasidalinkit savo receptukais su pievagrybiais....
cia mano sriubyte:
250 gr. pievagrybiu,
2cesnako skilteles,
3 stiklines vistienos sulinio,
saukstas pamidoru padazo,
truputelis baziliko
pievagrybius pakepinti su cesnakais kol pagels, supliti i sultini, uzvirti, ideti pamidoru padaza bei bazilika.....viskas, greita ir skanu!!
niam niam
QUOTE(tinaa @ 2005 12 17, 11:51)
pasidalinkit savo receptukais su pievagrybiais....
cia mano sriubyte:
250 gr. pievagrybiu,
2cesnako skilteles,
3 stiklines vistienos sulinio,
saukstas pamidoru padazo,
truputelis baziliko
pievagrybius pakepinti su cesnakais kol pagels, supliti i sultini, uzvirti, ideti pamidoru padaza bei bazilika.....viskas, greita ir skanu!!
niam niam
cia mano sriubyte:
250 gr. pievagrybiu,
2cesnako skilteles,
3 stiklines vistienos sulinio,
saukstas pamidoru padazo,
truputelis baziliko
pievagrybius pakepinti su cesnakais kol pagels, supliti i sultini, uzvirti, ideti pamidoru padaza bei bazilika.....viskas, greita ir skanu!!
niam niam
Labai megstu pievagrybius ir sriubas, teikes isbandyti.
O kaip tu pjaustai pievagrybius? labai smulkiai (kvadrateliais) ar tik perpjaudama kelis kartus isilgai?
Aš labai mėgstu tokią mišrainę:
pievagrybius sujaustyti išilgai (į kokias tris dalis), pakepinti su svogūnais (pusžiedžiais svogūnai supjaustyti) ir viską sumaišyti su majonezu, taip pat įdėti žiupsnelį druskos ir pipirų.
Man labai skanu.
Valgyti galima karštą ir šaltą.... man šaltas skaniau
pievagrybius sujaustyti išilgai (į kokias tris dalis), pakepinti su svogūnais (pusžiedžiais svogūnai supjaustyti) ir viską sumaišyti su majonezu, taip pat įdėti žiupsnelį druskos ir pipirų.
Man labai skanu.
Valgyti galima karštą ir šaltą.... man šaltas skaniau
Aš internete buvau radusi sriubytės receptą, išbandžiau ir man labai patiko
Reikia 4-5 bulvių,2 vidutinių morkų, 1-2svogūnų,
200 gr lydyto sūrio be priedų, 400-500 gr pievagrybių, krapų,
tirštos pievagrybių sriubos( iš pakelių - Knorr ar kitokios), juodųjų maltų pipirų.
Bulves supjaustyti kubeliais ir virti vandenyje, išlydžius sviestą sudėti supjaustytus pievagrybius kepti 10-12min. Tada sudėti sutarkuotas morkas ir pjaustytus svogūnus, uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies pakepinti maišant dar 10-15min. Šiek tiek pasūdyti, užvirus bulvėms visą keptuvės turinį sudėti į puodą, supilti tą Knorr sriubą iš pakelio, idėti pagal skonį juodųjų pipirų, krapų, druskos. Viskam uzvirus sudėti lydytą sūrį.
Tik aš bulvytes sutryniau prieš dedant visus kitus ingridientus. Man tai labai skanu
Reikia 4-5 bulvių,2 vidutinių morkų, 1-2svogūnų,
200 gr lydyto sūrio be priedų, 400-500 gr pievagrybių, krapų,
tirštos pievagrybių sriubos( iš pakelių - Knorr ar kitokios), juodųjų maltų pipirų.
Bulves supjaustyti kubeliais ir virti vandenyje, išlydžius sviestą sudėti supjaustytus pievagrybius kepti 10-12min. Tada sudėti sutarkuotas morkas ir pjaustytus svogūnus, uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies pakepinti maišant dar 10-15min. Šiek tiek pasūdyti, užvirus bulvėms visą keptuvės turinį sudėti į puodą, supilti tą Knorr sriubą iš pakelio, idėti pagal skonį juodųjų pipirų, krapų, druskos. Viskam uzvirus sudėti lydytą sūrį.
Tik aš bulvytes sutryniau prieš dedant visus kitus ingridientus. Man tai labai skanu
Aš labai mėgstu įdarytus pievagrybius. Labai tinka kaip karštas užkandis. Reikalingi produktai:
- Pievagrybiai (didesni)
- Česnakai
- Fermentinis sūris
- Rūkytas kumpis (liesas)
- Aštrus padažas arba pipirai (aš naudoju Tabasco)
Įdaras: Smulkiai supjaustyti kumpį, smulkiai pritarkuoti fermentinio sūrio, išspausti pora skiltelių česnako, ipilti aitriųjų pipirų arba pora lašų padažo (pagal skonį). Viską gerai sumaišyti, kol gaunasi tokia truputį lipni masė. Idaras neturi bųti skystas!
Išimti pievagrybių kotelius, į susidariusią skylutę pridėti įdaro. Į keptuvę pripilam truputėlį aliejaus (daug jo pilti nereikia, nes iš grybų išsiskiria pakankamai daug skysčio). Kai keptuvė įšils (neturi būti labai karšta), dedam grybus, uždengiam ir troškinam, kol iškepa grybai (~10 min, priklausomai nuo grybų dydžio).
- Pievagrybiai (didesni)
- Česnakai
- Fermentinis sūris
- Rūkytas kumpis (liesas)
- Aštrus padažas arba pipirai (aš naudoju Tabasco)
Įdaras: Smulkiai supjaustyti kumpį, smulkiai pritarkuoti fermentinio sūrio, išspausti pora skiltelių česnako, ipilti aitriųjų pipirų arba pora lašų padažo (pagal skonį). Viską gerai sumaišyti, kol gaunasi tokia truputį lipni masė. Idaras neturi bųti skystas!
Išimti pievagrybių kotelius, į susidariusią skylutę pridėti įdaro. Į keptuvę pripilam truputėlį aliejaus (daug jo pilti nereikia, nes iš grybų išsiskiria pakankamai daug skysčio). Kai keptuvė įšils (neturi būti labai karšta), dedam grybus, uždengiam ir troškinam, kol iškepa grybai (~10 min, priklausomai nuo grybų dydžio).
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 17, 16:47)
Labai megstu pievagrybius ir sriubas, teikes isbandyti.
O kaip tu pjaustai pievagrybius? labai smulkiai (kvadrateliais) ar tik perpjaudama kelis kartus isilgai?
O kaip tu pjaustai pievagrybius? labai smulkiai (kvadrateliais) ar tik perpjaudama kelis kartus isilgai?
kelis kartus isilgai, taciau viskas nuo grybu dydzio priklauso, jei mazi, tai galima ir per puse, svarbu, kad i burna tilptu
Man labai skanu toks patiekalas:
apkepat pievagrybius kokius 500gr. su svogūnais poto į tą pačią keptuvę sudedi išvirtus ryžius (skaniau plykyti) ir įdėjus sviesto patroškeni truputį, kai viskas baigia kepti ant viršaus tarkuoto sūrio uždedi (kokio nors, kuris lydosi gerai) ir tuputi džiovintų petražolių ir viskas.
Atleiskit, kad taip netiksliai parašiau, bet viską dedu iš akies, taigi kiek ko reikia nežinau
apkepat pievagrybius kokius 500gr. su svogūnais poto į tą pačią keptuvę sudedi išvirtus ryžius (skaniau plykyti) ir įdėjus sviesto patroškeni truputį, kai viskas baigia kepti ant viršaus tarkuoto sūrio uždedi (kokio nors, kuris lydosi gerai) ir tuputi džiovintų petražolių ir viskas.
Atleiskit, kad taip netiksliai parašiau, bet viską dedu iš akies, taigi kiek ko reikia nežinau
labai skanios bent jau man mišrainės receptukas
reikės:
pievagrybių
virtų kiaušinių
poro
paprikos
citrinos
prieskoniu
majonezo
taigi supjaustome pievagrybius ir bereme i verdantį vandenį ir pora minučių (ne daugiau) apverdame. Nukošiame ir išspaudžiame i dar karštus pievagrybius citrinos sulčių. Paliekame atvesti. Tuo tarpu supjaustome virtus kiaušinius (stambokai), paprika ir porą. Viską sudedame kartu (ir pievagrybius), jei kam reikia užsiberiate prieskonių ir dedate majonezą. Viskas. Skanaus!
reikės:
pievagrybių
virtų kiaušinių
poro
paprikos
citrinos
prieskoniu
majonezo
taigi supjaustome pievagrybius ir bereme i verdantį vandenį ir pora minučių (ne daugiau) apverdame. Nukošiame ir išspaudžiame i dar karštus pievagrybius citrinos sulčių. Paliekame atvesti. Tuo tarpu supjaustome virtus kiaušinius (stambokai), paprika ir porą. Viską sudedame kartu (ir pievagrybius), jei kam reikia užsiberiate prieskonių ir dedate majonezą. Viskas. Skanaus!
Labai skanus padažas su pievagrybiais
Reikia supjaustyti vieną svogūną ir pakepinti svieste ar aliejuje. Sudėti pjaustytus pievagrybius ir dar pakepinti. Įdėti daug grietinės, papipirinti, padruskinti, užvirti. Pabaigoj įdėti lydyto sūrelio ir maišyti, kol ištirps. Jei padažas per tirštas, įpilti truputį vandens. Jei per skystas, patirštinti krakmolu ar miltais. Toks padažas labai tinka prie žuvies, veršienos ar vištienos.
Reikia supjaustyti vieną svogūną ir pakepinti svieste ar aliejuje. Sudėti pjaustytus pievagrybius ir dar pakepinti. Įdėti daug grietinės, papipirinti, padruskinti, užvirti. Pabaigoj įdėti lydyto sūrelio ir maišyti, kol ištirps. Jei padažas per tirštas, įpilti truputį vandens. Jei per skystas, patirštinti krakmolu ar miltais. Toks padažas labai tinka prie žuvies, veršienos ar vištienos.
pakepinti pjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir pjaustytus pievagrybius...
daug kas su silke taip daro, bet man labai skanu ir be jos
daug kas su silke taip daro, bet man labai skanu ir be jos