
GRYBAI MARINUOTI GARSTYČIOSE
- 1 l šviežių grybų (šaldytų, konservuotų)
Marinatas
- 3 v. š. saldžių garstyčių
- 5- 6 skiltelės česnako
- petražolės, krapai, juodieji pipirai ir t. t.
- 50 ml aliejaus
- 1 v. š. 8% acto
- 1/ 2 a. š. druskos
- Šviežius grybus (šaldytus atšildyti) apkepti, kol išsiskirs sultys.
- Apkeptus grybus (konservuotus) dėti į indelį ir sumaišyti su smulkintu česnaku ir žalumynais.
- Sumaišyti visus marinato ingredientus.
- Užpilti grybus, išmaišyti, uždengti ir dėti 6- 8 valandoms į šaldytuvą (per tą laiką kelis kartus pamaišyti).
P.S. jeigu mėgstate aštriau, įdėkite daugiau acto.
Jei neturite saldžių garstyčių (labai svarbus ingredientas), įdėkite į paprastas garstyčias šaukštą medaus.
