Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimas žiemos sąlygomis

Vnz, aš žiemą nevažinėjus, nuo ko ir pradėsiu smile.gif

Šiandien važiuoju sau gatve - o sninga. Visi važiuoja sau ant 30-40, ereliai drąsuoliai kažkur išnyko, visi tvarkingai praleidžia pėsčiuosius ir stabdo kaip lėktuvai, pradeda 300 metrų nuo taško, ties kuriuo reikia sustoti... smile.gif

Aš irgi kaip visi, ant 40, priešais važiuoja senas Ford Orion su kabliu subinėj, atstumas - gal pusantros mašinos, nes gi slidu. Ir staiga kažko tas fordas ima stabdyt. Aš automatiškai irgi... O man mašina nestoja blink.gif ABSai - bbbbbbb, o mašina važiuoja važiuoja važiuoja, kablys oriono subinėj artėja artėja artėja blink.gif Finale sustojau, ale viduriai - man - jau buvo liuosesni už normą doh.gif Paskui važiuodama galvojau, a ką reikia padaryt tokiu atveju? Bėgį persijungt? Bet veiksmas ir taip 2 bėgiu vyko... Rankinį traukt? Suktis pradėsiu... Ar pradėsiu, kai tokie greičiai? doh.gif Žodžiu, susibalamūtinau nerealiai - kai namie ant kėdės tai visa protinga protinga, o kai staigiai kažką, visas protas ir pasibaigia laugh.gif

Paklausiau diedo, ką tokiu atveju daryt - diedas pasiūlė išlipt iš mašinos ir prieky mašinos pelenų pasibarstyt, dėl ko mirtinai ir susiėdėm biggrin.gif Tada paskaičiau internete - o, varge vargeli doh.gif Vienas siūlo posūkį imant ir į jį neįsipaišant perjungt bėgį ant mažesnio ir traukt rankinį, kitas rėkia, kad žiemą bėgį jungti ant posūkio - smertis gatavas, jokiu būdu negalima... Ir panašiai doh.gif

Žodžiu, kas ką žinot apie važiavimo žiemą ypatumus - dalinamės, ar ką? Gi tos žiemos dar tik pradžia smile.gif
Atsakyti
Noa, pirmiausia žiemines padangas užsidėk mirksiukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o jei rimtai tai ir aš niekad žiemą nevažinedavau, nes nemoku doh.gif o dabar gyvenimas privertė važinėt.... tiesa tik vieną dieną per savaitę, bet vistiek.... tai va kiekvieną pirmadienio vakarą meldžiuos kad antradienis išauštų be sviego ir neslidžiais keliais unsure.gif kolkas sekasi, bet bijau kad greit pradės nebesisekt... o kas tada blink.gif
tai va ir man įdomu ką daryt..... tiesa, pas mane automatas... tai ten kiek zinau biški kitaip reikia elgtis g.gif bet va kaip???? bigsmile.gif
Atsakyti
As vazineju ziema jau 10metu, ir vis tiek bijau smile.gif .kiekviena ryta vos pramerkusi akis lekiu paziuret ar daug sniego. Ir oru prognoziu nekenciu, kai pranesa koki slabdriba ar sniega. lotuliukas.gif
Paciai ne karta yra teke buti tavo situacijoje, ir galutiniai variantai visokie - ir saulyciu dariau ir maldas kalbejau matydama artejancios masinos subine.
Svarbiausia ziemines padangos, nezinau ar padeda, bet as geriau jauciuosi, kai vazineju su sipuotom, jei greitis didesnis zinoma bandyt stabdyti perjunginejant pavaras i zemesne, o jei jau stabdai, tai atleidinek koja, o ne mirtinai uzspausk stabdi, nes masina tada nevaldoma.
Atsakyti
Siulyciau vaziuot ABS tvarkyt, jei neveikia (bent jau taip supratau is pasakojimo)
Atsakyti
As esu girdejusi, kad reikia stabdyt ant begio, ta prasme, neissimust sankabos o tik ant stabdzio spausti. Beje, kaip minejo jau, negalima uzspausti galutinai ant stabdzio pedalo, reikia "minkyti". Man irgi tenka vairuoti ziema, kiekviena karta buna biskiuka baugu, bet kol kas dar visada grizau laimingai tfu tfu tfu biggrin.gif
Atsakyti
Vairuoju kiekvieną žiemą (padangos universalios, ne žieminėss tongue.gif ) ir be jokios baimės, nes pirmąkart žiemos metu prie vairo privertė sėst nedėkinga situcija- vėlai vakare į kaimą reikėjo parvežt draugus, o kelias buvo stiklinis doh.gif doh.gif doh.gif Ant 30 ir beveik šlapiom kelnėm per pusvalandį parvažiavom blush2.gif Nuo to karto nebebijau nieko tongue.gif O stabdyti kai slidu visąlaik reikia ant bėgio, nesvarbu, kelintu važiuoji ir jokiu būdu neįmeskit laisvo schmoll.gif Taip pat patartina stabdyt periodiškai minkant stabdžius, o ne staigiai ir iki galo mirksiukas.gif Bet, atminkit, jei bus lemta įvažiuot į kokį seno bezdūno kablį, tai ir įvažiuosit lotuliukas.gif
Atsakyti
Važinėju kasdien jau nebe pirma žiema. Kol kas nejaučiu jokios baimės. Kai padangos dygliuotos, man kažkaip saugiau atrodo, o gal tai tik mano įsitikinimas. Jau rašė mamos, kad niekada nereikia stabdyti ant laisvo bėgio, stabdant nenuspausti sankabos, o stabdžių pedalo niekada nespausti iki galo. Ir nebijoti.
Atsakyti
Ir dar. Posūkyje niekada nereikėtų stabdyti ar perjunginėti bėgius. Na, o jeigu vis dėlto atsitinka taip, kad pradeda mašina slysti, tai jeigu varomi ratai yra priekiniai, reikia šiek tiek paspausti gazo pedalą, o vairą sukti į priešingą slydimui pusę. Tai va tokia mano patirtis.
Atsakyti
QUOTE(kucikė @ 2005 12 17, 13:29)
Noa, pirmiausia žiemines padangas užsidėk mirksiukas.gif  lotuliukas.gif 

QUOTE(ManXP @ 2005 12 17, 13:58)
Siulyciau vaziuot ABS tvarkyt, jei neveikia (bent jau taip supratau is pasakojimo)

Eikit jūs švilpt dry.gif Viskas pas mane veikia, padangos žieminės naujos, siauros, ale vis tiek čiuožykla... unsure.gif

Ei, dar neaktualu, betgi tuoj bus - o kaip su paklimpimais? bigsmile.gif Šitoj vietoj man neaišku. Ką, kibirą žvyro vežiotis? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 12 17, 19:55)
Eikit jūs švilpt dry.gif Viskas pas mane veikia, padangos žieminės naujos, siauros, ale vis tiek čiuožykla... unsure.gif

Ei, dar neaktualu, betgi tuoj bus - o kaip su paklimpimais?  bigsmile.gif Šitoj vietoj man neaišku. Ką, kibirą žvyro vežiotis? bigsmile.gif

Nu kur tu mieste gali įklimpti?
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 12 17, 21:01)
Nu kur tu mieste gali įklimpti?

Kieme, bliamba doh.gif Į daržą per tokį šlykštų pristatytą kiemą vaiką vežu... Anksčiau važinėjom su minivenu, tai matydavom, kaip koks birzgalas birzgia pastrigęs doh.gif O dabar pačiai tas pats gresia bigsmile.gif
Atsakyti
Tai gal tų birzgalų padangos buvo plikos ar vasarinės? Jeigu turi geras padangas, nemanau, kad būtų problemų, nebent sniego būtų pusmetrinės pusnys.
Atsakyti