Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimas žiemos sąlygomis

QUOTE(zigzag @ 2005 12 17, 20:25)
Tai gal tų birzgalų padangos buvo plikos ar vasarinės? Jeigu turi geras padangas, nemanau, kad būtų problemų, nebent sniego būtų pusmetrinės pusnys.

zigzag matyt mašiniuką garaže laikai, jei įkilmpimo problemos nemačius.
Gali ir lenciūgus būt užsidėjęs, bet kai kelias dienas padrebia sniegą ir nieks jo nuo kiemų nenuvalo, tai ir savom kojom sunkiai paeini. O jei dar po sniegu ledas susidaręs... doh.gif tai ir pačiūžos nepadės doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 12 17, 21:25)
Tai gal tų birzgalų padangos buvo plikos ar vasarinės? Jeigu turi geras padangas, nemanau, kad būtų problemų, nebent sniego būtų pusmetrinės pusnys.

O kelmas juos žino, gal? Bet birzgė tai baisiai... Sniego irgi buvo... Ne pusmetris, gal koks 20 cm unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 12 17, 19:55)
Ei, dar neaktualu, betgi tuoj bus - o kaip su paklimpimais?  bigsmile.gif Šitoj vietoj man neaišku. Ką, kibirą žvyro vežiotis? bigsmile.gif

paisinkai vyrą, gerą botagą ir ištemps lotuliukas.gif

QUOTE(Noa @ 2005 12 17, 20:04)
O dabar pačiai tas pats gresia bigsmile.gif

va va- nekask kitam duobės nes pats įkrisi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 12 17, 21:04)
Kieme, bliamba doh.gif  Į daržą per tokį šlykštų pristatytą kiemą vaiką vežu... Anksčiau važinėjom su minivenu, tai matydavom, kaip koks birzgalas birzgia pastrigęs doh.gif O dabar pačiai tas pats gresia bigsmile.gif

suzinai, kuriai namus aptarnaujanciai bendrovei priklauso tas kiemas ir parasai skunda del darbu neatlikimo.
Viena karta taip su vyru lazybas laimejau - jisai buvo isitikines, kad nepriversiu nama adminstruojancios benroves isvalyti kiema ( tai ieina i ju pareigas). Gal kaip pirmas blynas ir buvo prisviles, nes isvale tik po dvieju savaiciu ( cia skaiciuojant nuo pirmojo kreipimosi), bet isvale....
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 12 17, 20:55)
Ei, dar neaktualu, betgi tuoj bus - o kaip su paklimpimais?  bigsmile.gif Šitoj vietoj man neaišku. Ką, kibirą žvyro vežiotis? bigsmile.gif

Juokai juokais, bet mano tėtis, kai nusipirkau pirmą mašiniuką, įdavė man maišelį smėlio ir kastuvėlį, kad žiemą vežiočiausi bagažinėje - ir buvo kokie 3 kartai, kai tuo gėriu pasinaudojau ir tai man padėjo thumbup.gif
Kitais kartais teko ieškoti ko nors, kas pastumtų...
Atsakyti
QUOTE(sirduze @ 2005 12 17, 14:54)
As esu girdejusi, kad reikia stabdyt ant begio, ta prasme, neissimust sankabos o tik ant stabdzio spausti. Beje, kaip minejo jau, negalima uzspausti galutinai ant stabdzio pedalo, reikia "minkyti". Man irgi tenka vairuoti ziema, kiekviena karta buna biskiuka baugu, bet kol kas dar visada grizau laimingai tfu tfu tfu  biggrin.gif

del bėgio taip - jei išminsi sankabą nebegalėsi mašinos "ištraukti", kai pradės mesti į šoną paspausdama gazą (arba atleisdama - jei galas varomas).
bet dėl stabdžio tu ne visai teisi. jei mašinoje yra ABS (veikiantis) jis ir atlieka tą minkymą o papildomas spaudinėjimas trukdo jam veikti. šita taisyklė galioja senesnėms mašinoms, kur ABS nėra ir yra tikrai efektyvi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 12 17, 19:55)
Eikit jūs švilpt dry.gif Viskas pas mane veikia, padangos žieminės naujos, siauros...

Na tai kokios problemos? Dar palauki, kol daugiau prisnigs ir dziaugiesi ziemos teikiamais malonumais smile.gif

As ziema paprastai nulekiu i kokia nors aikstele ir gerai palakstau su masina - tikrai padeda vazinejant, nes atsimeni kaip taves klauso masina, ir t.t. Kaune tokia gera aikstele yra Jonavos gatvej
Atsakyti
QUOTE(ManXP @ 2005 12 18, 01:50)
As ziema paprastai nulekiu i kokia nors aikstele ir gerai palakstau su masina - tikrai padeda vazinejant, nes atsimeni kaip taves klauso masina, ir t.t. Kaune tokia gera aikstele yra Jonavos gatvej

Ta ten toliau nuo centro? bigsmile.gif Aga, tikrai - reiks nuvažiuot pasidraskyt biskutuką... smile.gif
Atsakyti
Vakar ryte pilna aikštelė buvo tokių besidraskančių doh.gif . O man ne iki to buvo, kol nusileidau nuo Šiaurės pr. kalno, prieš mane kalnė dvi mašinos apsisuko bestabdydamos blink.gif , gerai kad atstumo visi laikėsi, nes būtų buvus košė blink.gif .
Nelabai mėgstu žiemą važinėti, bet ką darysi - reikia, tai ir važiuoji. Ir taip jau 12 metų unsure.gif, ir vis tiek žiauriai nejauku kai pamatau slidų kelią unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDA2: 18 gruodžio 2005 - 11:50
Man klimpstant iki šiol padėdavo aukštesnės pavaros įjungimas. Pirma pradedi bugzti, jauti neišvažiuoja, staigiai jungi antrą, dažniausiai išmeta mašiną.
O su tais slydimais stabdant - jei jau slysti ir nekas, tai gali niekas nepadėti. Jei bus lemta, tai ir įsimūrinsi. Tada geriau truputį šonu trenkti, kad pvz tik vieną farą išmuštų.
O šiaip - didesnis atstumas tarp mašinų, net ir stovint, nes kas nors gali stumtelėti iš paskos, tada jau amen - ir tavo mašina aplamdyta ir nekaltai kaltas. Stabdyti tik bėgiais. Matai kad slysta, mikliai jungi antrą, atleidi vos vos sankabą, ir iš karto pirmą. Mašina tampa lėtesnė, vis švelnesnis smūgis.
O kai ant posūkio slysta, tai jau rašė - truputį spustelėti gazą ir suktelėti vairą priešinga slydimo kryptimi. Mašina sukimba su keliu ir turėtų atsitiesinti.
O kas čia dėl padangų šaipėsi ar ABS - tai rimtai, ko gero tik garaže važinėja. Kai kelias stiklinis ir situacija extremali, tai supervduper padangos gali nepadėti.
Atsakyti
Viena karta buvau baisiai issigandus. doh.gif Prie musu yra sankryza, as zinau kad ten labai slidu ir pradedu stabdyti gerokai iki jos. O uz manes vaziuoja tokia mini fura. Sviesom blizgina tipo ko cia velkiesi. Na ka as su tuo stabdimu ir uztempiau biski, ziuriu kad man bus sakes ir i pradini kelia graksciai iciuosiu. O blogiausia tai, kad fura tik dabar suvoke jog ir jam bus sakes, jau gala nesa. Jau matau kaip mano masiniukas is visu pusiu sudubasintas ir dar su fura paslegtas. Blogiausia tai kad vaikis gale sedi. Nu ka persimeciau su dievuliu pora zodeliu ir ciuoziu i padrindini ( ten visada kokias desimt minuciu visada reikia laukti kol sulauki eiles issukti), o dabar stebuklas kelias tustutelis blink.gif thumbup.gif , na ka as ant gazo ir maunu sau dekodama dievuliui pagrindiniu keliu. Kaip baigesi furai nezinau, nes nerupejo jau tuomet ji man.

Stabdyti su begiais ir panasiai negalejau, nes pas mane automatas, bet teko matyti, kaip is slystancios masinos islypo keleivis ir bande prilaikyti masina, vaizdelis - pasaka. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
pavaros isjungt nereikia. Aisku jei automatas tai patariu pirma masina su mechanika ziemai turet. Automatas patogu kol viskas gerai.
O posukiams iveikti labai svarbu kurie ratai varomi. Kadangi 95 proc. priekiniai tai svarbu labai smarkiai per posuki gazo neduot kad tiesiai nenuvaziuotu (nemegstu priekiniu varomu:)))))).
O jei tu is tu 5 proc. klasikiniu masinu ir gero sexo megeju tai tada viskas ok-biskiuka gazo duodi kai matai kad uzsimete kiekreikia tada atleidi. Ir geros keliones......
Atsakyti