Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai-13

grįžom ir mes iš darželio.
ai...
kol mama grupėj toj gerai, dar kentėt galima...
ryt bandysiu bent valandai palikt jau vieną.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 09 01, 10:37)
Tai va as ir bijau kad epilepsijos nepripaisytu maziui  verysad.gif Labai tikiuosi, kad cia laikina. Bet jau jauciu, kad si rudeni mes neisvengsime galvos tomografijos ir EEG  verysad.gif


Kad pripaisys epi tai beveik garantuoju, nes rasot kad yra traukuliai. Atsargiai su vaistais. Kol dar nepripaise siulyciau paieskoti kokiu naturaliu priemoniu nuo epi.

QUOTE(Ice @ 2010 09 01, 10:37)
Jis daugiausia kartoja. Mažai ką pats pasako. Bet tas kartojimas - mums jau didžiulis pasiekimas.

Čia dar vienas "pokalbis" (su saldainiu  doh.gif )
http://s18.photobuck...nt=MVI_2357.mp4


Mano akimis tai turetu kuo toliau, tuo daugiau ir aiskiau jis kalbet.
Nes dabar stebiu dukros kalbos progreso procesus. Zodziu skaicius dideja, kalba aiskiai pavienius zinomus zodzius (kartais 2 zodziu sakinkais), kartot kartoja. Bet pats teigiamiausias paskutines savaites pasikeitimas tas, kad ji pradejo siaip sau beplepant zymiai aiskiau kalbeti (kaip beeinant kazka bando papasakoti daugiau nei 1-2 zodziais) ir as ja vis dazniau suprantu. O anksciau as jos tokiu laisvu paplepejimu 95 proc. nesuprasdavau (bandziau isisklausyti, bet girdejau abrakadabra), nes kazka murmejo savo kalba. Ir suprantu dabar 2 kalbom (pas mus dvikalbyste seimoje).
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 09 01, 11:01)
grįžom ir mes iš darželio.
ai...
kol mama grupėj toj gerai, dar kentėt galima...
ryt bandysiu bent valandai palikt jau vieną.



Ir sveiki vaikai buna pirma karta darzelyje ilgai adaptuojasi. As dukra vedziau nuo 2.4 metu. Adaptavau apie savaite. Bet paskui dar virs puse metu tik pusdeni vesdavau. Pirmi metai gan sunkiai su ligom praejo (nors realiai lanke labai nedaug, nes max 1.5 savaites atlankydavo ir ligos prasidedavo). Antais metais darzelio laukiau su didziausiu nerimu (del ligu). Bet antrais metais sirgo gerokai maziau.
Berniukas autistukas pirmam darzelyje adaptavosi apie menesi. Lanke gal realiai 2.5 menesio nuo pavasario. VAsara nelanke. Rudeni perejom i kita darzeli. Tai adaptavosi per 3 dienas (nors aukletojos prognozavo menesi). Siaip butu visai nieko, bet praeita rudeni visa bizni mums epi pagadino, nes buvo 2 priepuoliai po kuriu dar po menesi nelanke darzo (nes epi buvo slapimu problemu fone, tai kol sutvarkem...).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 01 rugsėjo 2010 - 10:16
QUOTE(Sviesioji @ 2010 09 01, 10:14)
O anksciau as jos tokiu laisvu paplepejimu 95 proc. nesuprasdavau (bandziau isisklausyti, bet girdejau abrakadabra), nes kazka murmejo savo kalba.


Jo, gerai pasakyta. Ech, kaip aš laukiu, kad greičiau tas "abrakadabra" dingtų doh.gif

Papildyta:
Aš tai sėdžiu kaip ant adatų ir laukiu 12.30, kada eisiu parsivesti rolleyes.gif Šiaip šiandien nebuvo jokių problemų su palikimu: patenkintas nubėgo į grupę pas vaikus ir, žinoma, pas mašinytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 09 01, 11:24)
Jo, gerai pasakyta. Ech, kaip aš laukiu, kad greičiau tas "abrakadabra" dingtų  doh.gif

Papildyta:
Aš tai sėdžiu kaip ant adatų ir laukiu 12.30, kada eisiu parsivesti  rolleyes.gif Šiaip šiandien nebuvo jokių problemų su palikimu: patenkintas nubėgo į grupę pas vaikus ir, žinoma, pas mašinytes  smile.gif


KAd kartoja yra labai gerai, nes tai yra normali echolalija siame amziuje, veliau ji turi dingti. Praeis kazkiek laiko ir kalba pataps aiskesne, kantrybes.
Mano mazoji iki pavasario (carnosine gerimo) turejo nedideli zodziu skaiciu, bet va kartot tai 98 proc. nekartojo. O kai pradejo kartot tai reikalai is pradziu is leto, o paskui su besikeicianciu intensyvumo greiciu isibegejo.

Ir mano nuomone, tai jau mazdaug nuo 1.5-2 metu iki beveik 4 metu kalba stovejo vietoje. Mano manymu del tu herpes seimos vyrusu nuo mokamo vejarupiu-raudoniukes skiepo, imunines sistemos sutrikimo ir to pasekoje sunkiau praejusio stomatito.
Su medicina jau isitikinau: netiketi nepatikrinus nei vieno ilgai vartojamo vaisto paskyrimui. Tikrinti, tikrinti ir dar karta tikrinti viska, ka skiria gert medikai. O dar geriau ilgai negerti.
Atsakyti
QUOTE(maugle @ 2010 08 17, 14:17)
http://www.ted.com/t..._disorders.html

Pažiūrėkit. 50 proc. autizmo - klaidinga diagnozė.....

nežinau kodėl, bet jaučia mano širdis, kad mum tai tinka bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(ritatitas @ 2010 08 19, 11:02)
Labai idomu smile.gif
Ar kas nors darete EEG be uzmigdymi ir diena? Kiek zinau ten pamigdo, o sitoje nuorodoje sakoma, kad butinai reikia nemigdyti ir dienos metu daryti

Darėm ir nekartą, bet man atrodo, kad tai ne paprastas EEG, ar aš klystu????
Papildyta:
QUOTE(F @ 2010 08 27, 22:25)
O man darė operaciją rankos, ir darė bendrą narkozę, nors tarėmės, kad tik ranką nuskausmins. Sakė, kad dėl autizmo taip padarė, nes dėl to neveikė vaistai, kuriuos reikia naudoti per tik rankos nuskausminimą.

Kaip įdomu, o ką dėl autizmo neveikia narkozės ????? O kas rankai?
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2010 08 28, 12:34)
yahooooooooo  clap.gif

"Aš Jonas"

Nu pagaliau pagaliau  wub.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Labai labai sveikinu !!!!!!
Papildyta:
QUOTE(F @ 2010 08 28, 15:30)
mano vyras netyčia sulaužė, kai norėjo nusižudyti ir elgėsi agresyviai

Nu ir kaip tu sugebi visa tai atlaikyti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(F @ 2010 08 28, 23:08)
jis mano, kad atsiradus vaikams, jis prisiims suaugusiojo vaidmenį šeimoje, o nebe vaiko

Tikėkimės, kad jo norai sutaps su galimybėm, bet kai jau bus vaikai, tai bus vėlu keist sprendimus
Papildyta:
drinks_cheers.gif [quote=maliukas,2010 08 30, 07:26]
[quote=F,2010 08 29, 21:15]
Na mes klystame, nes tikrai mūsų ir niekas nemokė būti autistukų mamomis. Mes juk nežinome. kaip jie jaučiasi, kaip jiems geriau.
Aš galvoju, kad mano asmeniškai tikslas, kuo geriau suprasti savo vaiką ir maksimaliai išmokyti jį gyventi mūsų visuomenėje, kai manęs nebus šalia.
Man asmeniškai tu labai patinki, nes padedi orentuotis, kaip vaikas gali jaustis, arba kaip tu pati sakai, nesusikoncentruoti į dalykus, kurių galbūt mano vaikui visai nereikia. Ačiū, kad dalyvauji mūsų temoje 4u.gif
[/quote]

Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2010 08 30, 22:25)
Sveikos, mergaitės,
su artėjančiom šventėm. Linkiu, kad mus aplankytų viltis. Na ir visai nesupykčiau kantrybės avanso. Aš jos visuomet prašau. Na ir supratimo, t.y., kad aš sugebėčiau geriau suprasti savo vaiką ir jo poreikius.
F, aš bandau suprast tave, negaliu teigti, kad suprantu. Bet prašau pasistengti ir mus, autistų mamas, suprasti. Taip, sutinku, kad Toratora geriausias požiūris į vaiką. O, bet, tačiau... jos vaikas Aspergis. Tu ir tavo vyras taip pat. Tai ne tas pats, kas autizmas. Jūs turite elgesio, adaptacijos, socializacijos problemų. Daugumos mūsų vaikai turi sunkiau įveikiamų: kaip kalbos suvokimo problema, sutrikusi motorika, disgrafijos, dislalijos, galų gale intelekto. Tai netapatūs dalykai. Ir jie keičia mamų požiūrį į vaiką.

Taip, vienos mūsų, kaip Šviesioji, blaškosi po internetą ieškodamos medicininės informacijos. Jai tai svarbu. Kitos pritaiko įvairias terapijas. Aš jau praėjau daugelį stadijų. Kai kam neturiu laiko, kai kam - pinigų... Tad šiuo metu tiesiog stengiuos be išlygų sūnų mylėti. Leidžiu pailsėti nuo pakvaišusios iš nevilties mamos. Kai galiu - apkabinu, kai leidžia - bučiuoju, kuo dažniau kartoju, kaip jį myliu. Na jis man sako, kad myli ir mane. Ir jaučiu, kad savaip, bet myli. Myli, užjaučia, pasiilgsta. Kol kas man to užtenka.

Bet mūsų skyrelyje susirinkusios išsilavinusios, išprususios mamos. Mums sunku susitaikyti su situacija, nes mes pačios iš savęs kaip asmenybių reikalaujam daug. Daug investavom, investuojam į save. Dabar investuojam į vaiką ir tikim, kad tai atsipirks. Taip, kartais perlenkiam lazdą, bet ką gi mums daryti? Negi nieko... Argi mes atleisim sau už tai? Aišku, neatleisim ir jei perspausim vaikus. Tačiau kur tikroji tiesa, kol kas negali nė viena mūsų, netgi tu, atsakyti. Kiekviena einam savo keliu.

Tai tiek.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Biufka @ 2010 09 01, 10:21)
Žinai, aš palyginu su savo vaiku - jis panašaus amžiaus (tik tavo vaikutis jaunesnis gal 2 mėnesiais), tai taviškis žymiai daugiau kalba. Kiek mačiau filmuke, kurio nuorodą įdėjai, tai tarp jūsų dialogas vyksta. thumbup.gif Linkiu jums progreso. 4u.gif

Nemanau ,ak čia buvo bent užuomazgos į dialoga. Kaip ir maniškis, kiek klausi tiek gausi, pats nieko nepapasakos, aišku jo kalba žymiai geresnė, bet minčių tėkmė mažai skiriasi, nors jis ir daug daug vyresnis. Žodžiai laisviau liejasi tik tada, jai pats nori ką nors labai jam svarbaus papasakot, bet ir tai jai nežinai kaip ten kas buvo tai vargu ar suprasi.

O Joniukas labai žavus ir gražus berniukas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2010 09 01, 10:37)
Tai va as ir bijau kad epilepsijos nepripaisytu maziui  verysad.gif Labai tikiuosi, kad cia laikina. Bet jau jauciu, kad si rudeni mes neisvengsime galvos tomografijos ir EEG  verysad.gif
Papildyta:
Ačiū  4u.gif Jums linkime to paties  4u.gif
Jis daugiausia kartoja. Mažai ką pats pasako. Bet tas kartojimas - mums jau didžiulis pasiekimas.

Papildyta:
Čia dar vienas "pokalbis" (su saldainiu  doh.gif )

Nu va čia jau jau thumbup.gif ne vien tik echolalija, jau voro vardą pasakė (jai aš gerai suprantu saldainių kalbą smile.gif)
Papildyta:
Su rugsėjo 1-ja visus mokinukus ir netik, kantrubės, ištvermės, ryžto, atkaklumo, pasiaukojimo, atsidavimo, išradingubo, kųribingumo ir dar daug visko visko mamytėms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 09 01, 10:17)
O del kokiu priezasciu jus nutaret namu mokyma imti?

Nes as pavasari pati su savim apsvarciau si varianta. Bet kadangi per autistu tevu susirinkima gavau is veinos mamos nekoki atsiliepima apie si mokyma, tai siai dienai atmeciau si varianta (na, jis tiesiog pasilieka rezerve, bet kol kas as jo nenoriu; ziuresim kaip seksis ir pagal aplinkybes). Nes tos mamos zodziais toje mokykloje namu mokymas buvo prastai organizuotas. Nevisos pamokos vyko, dazniausiai mokymas vyko po pietu (o musu vaikas po pietu buna labiau pavarges) ir siaip prastas mokytoju poziuris i pati mokyma. Kazkiek pamoku turejo vykti pacioje mokykloje, bet daznai vaikas sedejo koridoriuje ir t.t. Nu vien zodziu...sistema kaip ir leidzia, bet toje mokykloje (kur pasakojo) prasta organizacija.

Šiandien su mokyklos direktore viską aptarėme. Lyg ir normaliai nusimato pamokos iki pietų.
Na kodėl pramušiau, todėl, kad vaikai jį mušdavo mokykloje, o jam ir taip sunkiau susikaupti. Lyg ir rašiau pernai apie šias problemas. Vėliau visas išsierzinęs ir pas logopedę nenorėdavo dirbti, jei nuveži o jis valandą praverkia. Be to mokytoja dirbs su juo individualiai, na manau ir aš nesėdėsiu rankų sudėjusi. Dabar paskyrė iki 12.31. Žiūrėsim, kaip čia mums seksis.
Atsakyti
Laba diena
su Rugsėjo 1-ąja visas ir visus smile.gif
Mes šiandien irgi nužingsniavom į darželį- noriai, su kardeliais...
Bet nenorėjo likti mažius, tad reikėjo užimti su labai labai įdomiom knygom... Tada sprukau į darbą... Ir nekenčiau savęs- du mėnesius abu prabuvom, skaudėjo širdį.
Sūnus dar nekalba sad.gif Šeštadienį nupirkau jam Woody (visai tokį patį kaip iš filmo) smile.gif Pirmą kartą savo vaiką mačiau tokį laimingą... Tokį, o gal net laimingesnį jį pamačiau pirmadienį, nes susigundžiau nupirkti ir Bazą smile.gif)) Nenustygo vietoj...
Reziumuojant- žaizdamas su Bazu, jis kartas nuo karto pasako "Bazi". Bet taip malonu girdėti...

Tik tiek.
Atsakyti
QUOTE(Kliockas @ 2010 09 01, 14:44)
Šeštadienį  nupirkau jam Woody (visai tokį patį kaip iš filmo) smile.gif Pirmą kartą savo vaiką mačiau tokį laimingą... Tokį, o gal net laimingesnį jį pamačiau pirmadienį, nes susigundžiau nupirkti ir Bazą smile.gif))

Kur tokius žaisliukus galima nusipirkti? Gal tu ne LT? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 09 01, 11:57)
Nemanau ,ak čia buvo bent užuomazgos į dialoga. Kaip ir maniškis, kiek klausi tiek gausi, pats nieko nepapasakos, aišku jo kalba žymiai geresnė, bet minčių tėkmė mažai skiriasi, nors jis ir daug daug vyresnis. Žodžiai laisviau liejasi tik tada, jai pats nori ką nors labai jam svarbaus papasakot, bet ir tai jai nežinai kaip ten kas buvo tai vargu ar suprasi.

O Joniukas labai žavus ir gražus berniukas smile.gif
Nu va čia jau jau  thumbup.gif  ne vien tik echolalija, jau voro vardą pasakė (jai aš gerai suprantu saldainių kalbą smile.gif)


blush2.gif
Aha, voro vardą pasako, tik čia buvo tas pasakymas toks "saldainiškas". Apskritai, su saldainiais galima nemažai pasikalbėti...Bet va iki tikro dialogo dar labai toli. Daugiausia, kaip sakiau, tik kartojimas. Kad ir pvz. Voro vestuvių galę yra paveiksliukas kur voras sėdi, valgo tortą ir geria arbatą. Tai jau tūkstančius kartų su juo kartojome, kad "voras valgo tortą". Bet kai klausi "ką voras valgo?" vis pakartoja "valgo" arba "ką" arba "voras" unsure.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti