Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo

QUOTE(auklyte @ 2010 11 16, 18:04)
Didžiausi sveikinimai 4u.gif  4u.gif  4u.gif Pagaliau jau galite kasdien džiaugtis savo vaikeliu, kaip džiugu už jus wub.gif Sėkmės jums, aukit didučiai ir sveikučiai 4u.gif  4u.gif  4u.gif wub.gif

Aciu labai uz sveikinimus. Jau spejome ir pas gydytoja nuvezti, nes temperatura buvo, kosulys, lyg bronchitas, tai antibiotikus geriam dabar.
O siaip labai judrus vaikas, tik spek pagauti. Uz rankyte veda, "einam" sako ir viskas. Net i dusa negaliu nueiti smile.gif , i vonia lauzasi ir klykia mama, mama biggrin.gif
Tai jau begti nuo jo slaptai reikia smile.gif
Atsakyti
kursai skirti tiems kas ima vyresnius vaikus ir ten buvo kalbama ka gali daryti ir kaip elgtis vyresni vaikai apie pyplius nei zodzio as emiau devyniu mensiu mergike tai jei internetas tai doh.gif doh.gif doh.gif
aS KAI PRISIMENU KAIP MANISKE SUNKEI ADAPTAVOSI PRIE DARZELIO praeitais metais tai sazine grauze iki siol. Ji nuo rudens iki pavasario per pietu meiga nemiegojo praktiskai ,na maksimum puse valandos, kai dabar pakeitus darzeli man kartais paiskundze kad jei akletojos nedave miegoti, mat ja nesgubejo prikelti visas pulkas klegenciu vaiku tai aukeltoja paklele.
Na kokia savaite ,praeitais metais,tai teko vaika net valerijosnais girdyti ji taip baisiai stresavo. Aname darzeyje tai vaika paguldo ir gulek ramiai tris valandas jei nemiegi, o kaip uzmigsi irgi tavo reikalas. Perejo i kita darzeli tai aukletojos kai ji neuzmiega pagalvyte pasupa ar rankute paglosto nu kaip diena ir naktis nepalyginsi aukletejos auksines tai kaip isejome laikinai i kita darzeli vienam vasaros menesiui tai ir pasilikom .
O kaip jusu vaikiukai prie darzo pratinasi .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIKA2: 16 lapkričio 2010 - 21:31
Mano berniukui 2 metai 4 mėnesiai. Statusas - laikina globa - dėl to labai neramu.
Jei viskas gerai, laukia ilgas kelias.
Noriu pasidžiaugti, kad šiandien diena praėjo beveik puikiai. Pirmą kartą prisileido vyrą, leidosi kartu su manim nuprausiamas, netgi prašė ranką paduoti, kai maudėsi vonelėje, o pakakojęs rėkė, kad žiūrėtų, ką padarė thumbup.gif (na prieš tai isteriškai džiaugėmės, kai pakakojo ant puoduko mirksiukas.gif ) Einu miegoti rami. Šią savaitę jau noriu valgyti ir miegu ramiau, nes praeitą net svoris nemažai krito. Labanakt
Atsakyti
sveikos
norejau paklausti kur reiketu kreiptis norint suzinot kelinti eileje esam laukiant vaikiuko. nes paskambinus i vilniaus vta pasake kad irasys sia savaite bet kelinti eileje tokios informacijos pasakyt negales. kiek skaiciau forume tai merginos vis pasiskambina pasiteiraut kelinti yra. tai dabar nieko nebesuprantu kur skambinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(osan @ 2010 11 29, 21:33)
sveikos
norejau paklausti kur reiketu kreiptis norint suzinot kelinti eileje esam laukiant vaikiuko. nes paskambinus i vilniaus vta pasake kad irasys sia savaite bet kelinti eileje tokios informacijos pasakyt negales. kiek skaiciau forume tai merginos vis pasiskambina pasiteiraut kelinti yra. tai dabar nieko nebesuprantu kur skambinti  smile.gif

Skambink tel. 2139782- Jurgita Vaitkutė, aš tai siunčiu el. paštu: jurgita.vaitkute@ivaikinimas.lt ir man atsako smile.gif
Atsakyti
Na va prasidejo musu dziaugsmai ir vargai smile.gif Noriu uzduoti toki klausima, gal kas buvo jau susidure. Mano vaikas gyvena pas mus jau 3 sav. Per sitas savaites daug ko parode is savo chrakterio biggrin.gif Bet mane gasdina, tai, kad jisai pas visus eina, ir nezinau kaip atpratinti. Poliklinikoje buvome, visos tetos buvo pabuciuotos unsure.gif , parduotuveje, tik paleisk tai is karto visus nores paciupineti. Ka daryti? Ar pats suspras ateiti? Ar tiesiog neleisti jam prieiti prie svetimu? doh.gif
Atsakyti
Slavlanta,tai kad eina pas visus ir su visais,psichologai vadina nesaugiu prieraišumu.Dar praėjo labai nedaug laiko ir vaikelis tiesiog dar nesijaučia jūsų-nėra saugaus prieraišumo,kurį vaikas paprastai rodo keliems artimiausiems šeimos nariams.
Bet drausti kartis ant kaklo svetimiems tu ne tik gali,bet ir privalai.
Aplamai,kol pati pradžia,patarčiau būti griežtesnei,daugiau reikalauti,nes vaikas tai priims kaip naujos aplinkos reikalavimus.Tai yra-kaip savaime suprantamą ir nediskutuotiną dalyką.
Atsakyti
4u.gif Šaunu kad pas jus viskas gerai. O dėl to, kad mažylis prie visų eina be jokios baimės, manyčiau to bijoti nereikia, jienjaučuasi su jumis saugiai, todėl nebijo ir pašalinių. Maniškiai lygiai taip pat, su visom tetom ir dėdėm sveikinasi, eina pas juos ant rankų, tik žinoma kiek pačiai neramu,kad kas kur nenusivestų. Jokio baimės jausmo. dabar kai truputį didesni, bandom mokyti,kad pas svetimus be mūsų neitų ir nieko neimtų. Manau kad su laiku viskas susitvarkys, juk daug lengviau, kai vaikas nebijo žmonių, nerėkia jums įsikibęs į sijoną ar panašiai. Sėkmės jums, nesirkit ir aukit laimingi. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Skiautelė @ 2010 12 04, 15:14)
Slavlanta,tai kad eina pas visus ir su visais,psichologai vadina nesaugiu prieraišumu.Dar praėjo labai nedaug laiko ir vaikelis tiesiog dar nesijaučia jūsų-nėra saugaus prieraišumo,kurį vaikas paprastai rodo keliems artimiausiems šeimos nariams.
Aplamai,kol pati pradžia,patarčiau būti griežtesnei,daugiau reikalauti,nes vaikas tai priims kaip naujos aplinkos reikalavimus.Tai yra-kaip savaime suprantamą ir nediskutuotiną dalyką.

Nesu psichologas, bet kai lankėm kursus, mums juos vedė moteris, kuri turi du mažus vaikučius. Ji kaip tik pasakojo, kad jos vaikas eina ir prie svetimų žmonių be jokios baimės, bėga į priekį nesižvalgydamas, tiesiog nebijo svetimų. Jos nuomone, vaikas taip elgiasi todėl, kad būtent jaučiasi saugiai, todėl be jokios baimės tyrinėja aplinką ir žmones ir nebijo iš savo akiračio trumpam paleisti tėvų 4u.gif
Atsakyti
Papildyta:
Nesu psichologas, bet kai lankėm kursus, mums juos vedė moteris, kuri turi du mažus vaikučius. Ji kaip tik pasakojo, kad jos vaikas eina ir prie svetimų žmonių be jokios baimės, bėga į priekį nesižvalgydamas, tiesiog nebijo svetimų. Jos nuomone, vaikas taip elgiasi todėl, kad būtent jaučiasi saugiai, todėl be jokios baimės tyrinėja aplinką ir žmones ir nebijo iš savo akiračio trumpam paleisti tėvų 4u.gif
[/quote]
Man tai nepatinka kad jisai taip eina pas visus, ir dar per mazas kad jam aiskinti, bet su laiku butinai akcentuosi i tai. Na o ta psichologe kuri turi du vaikucius, ivaikintus ar ne?Manau cia bus skirtumas paaiskinimu apie baime paleisti tevus is savo akiracio. As tokios nuomones, kad pamazu reikia drausminti, kad neeitu pas svetimus, tiesiog neleisti. Ypac situ laikotarpiu, kai jis pratinasi prie musu.
O siaip viskas gerai. Jau eina 4 sav, kaip jisai pas mus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Skiautelė @ 2010 12 04, 15:14)

Aciu uz patarimus, turbut tikrai reikes buti grieztesnei, nes pradeda buna taip issidirbineti, ko tikrai pas globeja nedare smile.gif Bet gal jisai jauciasi kaip namie, del to? g.gif
Atsakyti
mieloji Slavlanta,
jūsų(tavo?) pasakymas,kad "jaučiasi kaip namie " tik bandymas ieškoti pateisinimų biggrin.gif
ar namie reiškia betvarkę ir ožius?Vaikai labai jaučia mūsų nuotaikas ir puikiausiai jomis manipuliuoja.
O kad aš tai žinau visai nereiškia,kad mano dukrytė nebando ribų mirksiukas.gif
Pradžioje ji duodavo ranką ir neatsisukdama nueidavo su pirmą kartą matomu žmogumi.Bet labai greitai pasidarėm jai pernelyg svarbūs,kad paliktų mus dėl kažko,o vėliau tapo net nedrąsi su nepažįstamais
Atsakyti
QUOTE(=== @ 2010 12 04, 14:26)
juk daug lengviau, kai vaikas nebijo žmonių, nerėkia jums įsikibęs į sijoną ar panašiai.

Jos nuomone, vaikas taip elgiasi todėl, kad būtent jaučiasi saugiai, todėl be jokios baimės tyrinėja aplinką ir žmones ir nebijo iš savo akiračio trumpam paleisti tėvų 4u.gif

yra būtent sunkiau, nes vaikas net minioje lengvai eina su svetimu žmogumi. Skiautelė tikrai teisi - 3 metų vaikas, augęs normalioje aplinkoje, tikrai neina su svetimu, pirmąkart matomu žmogumi, kiek esu sutikusi šeimoje augusių vaikų, tokio amžiaus - drovisi, bijo.
ar gali saugiai jaustis vaikas, trečią savaitę gyvendamas iki tol nematytoje aplinkoje, su iki tol matytais kelis kartais žmonėmis?

Apie atpratinimą - tiesiog imi ir nusineši. be kalbų ir pasiaiškinimų. man tai dar problema buvo, kad visi siūlė vaikui saldainius. vėlgi - nežinia kur buvusius ir pan. juolab, kad vaikas alerguoja jiems. vat paimi ir paaiškini, kad mes iš svetimų - saldainių neimam. juodžiausias jumoras buvo, kai tai mano 'kūdytei" (veidas irgi liesas), pasišiaušusiai (kol atsiauginom liaunus plaukelius) pašaliniai siūlydavo pinigų. ypač ligoninėje mega_shok.gif
pasibaigė noras eiti pas svetimus, kai ji tiesiog išsigando girto dėdulės, kuris pažadėjo ją, užsiožiavusią, nusinešti namo blink.gif po šiai dienai bijo girtų.

Apie ribas. iš pradžių norisi palepinti vaiką, perlepinti, daugiau leisti, nes vargšas to neturėjo, to nematė, to nepatyrė... bet čia gal aš apie save?
nors. kai parsivežiau, daug buvo derinimosi prie jos, jos lepinimo, NEdraudimo - vien dėl gerų santykių kūrimo. Tarkime, globos namuose rekomendavo nekeisti dienotvarkės, kai pradėjom eiti į darželį - irgi, savaitgaliais išlaikyti panašią. mums problema - pietų miegas. Atlaikiau lygiai tris kartus biggrin.gif Paskui pamąsčiau, kad gal nepervargs, dvi dienas nepamiegojusi, bet gal geriau taip nepyksim. ir pamiega. natūraliai - rytais biggrin.gif Toks įspūdis, kad vaikas geriau jaučasi, kai jos dienotvarkė - pagal jos laikrodį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 04 gruodžio 2010 - 17:09
Na as kaip tik buvau skaiciusi straipsnius rusu k. kad vaikai kurie eina pas bet ka serga prisirisimo sutrikimu pakolkas tu jam esi svetimas zmogus kuris juo rupinasi na vienas is daudelio jis gi is sistemos ir nezino kad galima myleti . KAI VAIKUI TAPSI BRANGI JIS TAVE PAMILS TADA NESIKARS VISIEMS ANT KAKLO. Ir isviso patariama pirama pusmeti labai riboti vaiko pazintis su visuomene kadlangviau vaikas adaptuostusi. As pati kai po puses metu pirkau kelione i turkija sukau galva ka darysiu kai skristi reiks vaikas pas mane ant keliu tai nesedejo , bet kol reikejo skristi praejo dar keturi menesiai ir viskas susitvarke.
Jei paskaitysi senas poros metu diskusijas tai pamatysi kad savu laiku faug kas apie tai rase. Ir kuo vaikas didesnis tuo sunkiau prisisrisa IR TUOS SUNKESNI GALI BUTI VALGYMO SUTRKIKIMAI.
sOREI UZZ RAIDZIU DYDI bet kai rasau su loptopu tai pati nepajuntu kai ijungiu didziasias raides o perrasyti tingiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIKA2: 04 gruodžio 2010 - 17:12