Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistai ir nėštumas

QUOTE(evike @ 2007 03 06, 18:50)
Sveikutes...Turiu ir as klausimeliu...Kaip paaiskejo siandien, esu nescia...Pries savaite kamavo dideli pilvuko skausmai, ivairus spazmai ir aisku isgeriau nuo skausmo as vaistu.Kadangi esu ne Lietuvoje, o Airijoj , tai tenka pirkti tokius vaistus, kokius randi.Ar gali vaistai nuo skausmo pakenkti mano busimam leliukui...
O ir siaip daznai skundziuosi padidejusiu rukstingumu, sunkiu virskinimu.Ar galesiu ir toliu vartoti Mezym Forte, Renie...
Patarkit mielosios! verysad.gif

sveika man irgi buvo problemu su skausmu ..... o rugstys dar dabar kamuoje pirmas 12sav.susiimk i rankas gerk nuo skausmo parecetamoli nes mat tik ji leido gerti nors turetu praeiti iki 12 sav.nepersidirbk ! o renie kiek zinau tinka tikrai na bet as nieko negeriau zinai ka gerdavau nuo skrandzio lietuviskus angliukus thumbup.gif nes kartais budavo baisu kaip rugstys sukyla ,dar esu 29sav.tikiuosi baigesi sitos bedos mirksiukas.gif na o del pilvo skausmeliu teks pakenteti ir butinai kreipkis pas daktare del ivairiausiu tyrimu ....
Atsakyti
SVEIKOS MAMOS
verysad.gif
labai nervinuos kad savo mazyliui galejau pakenkti,bet pradesiu nuo pradziu....geriau preparata 'lida' ir tuo metu pastojau, bet to dar nezinojau..dabar man jau 8 sav., o kai geriau 'lida' tai buvo pirma ar antra sav. pastojimo.gal kam taip irgi buvo ar pan.?kuo galejau pakenkti savo mazyliui?
Atsakyti
QUOTE(Barikada @ 2006 02 06, 08:48)
Man apie 15 savaite uzaugo votys, tad bandziau be antibijotiku issiversti, taciau sios kaip parazites dauginosi ir turejau resti antibijotikus. Gydytoja sake antibijotikai geriau nei infekcija, su kuria gali gimti lelius, tad per daug nesigasdinu.

Sveiki.Noriu pasidalinti savo patirtimi vociu klausimu.Nuvo ir mane uzpuolusios. Pusantru metu gydziausi nuo ju pagal ivairiu "daktaru" rekomenduotus metodus, bet jos kaip dygo ,taip ir dygo: viena po kitos, tai ten, tai ten , o kai kada buvo net po tris salia isaugusios .Zodziu , nezinau, kodel " daktarai " aiskina , kad votys auga tik nevalyviems, nesiprausiusiems, blogai mintantiems, su silpna imunines sistema,issekusiems zmonems - atsakingai rasau, as tokiu nebuvau ,ir nuo manes uzsikrete dar 4 zmones ir tas pirmas , nuo kurio as uzsikreciau nusilpe ir avitaminoze sergantys nebuvo ! Ko tik neisbandem: mieles, kraujo perpylimas, vitaminai , masiskas uogu ir vaisiu valgymas, deginimasis sauleje , visnevskio, ichtiolo tepalai, antibiotikai , kepti svogunai ir bulves , biciu pikio spiritinis tirpalas, salicilo spiritas , niekas nepadejo. Kazkuris is musu radome zolininkes , atrodo Simkunaites ,jei neklystu ( kuri jau mirusi, aTa jai ) zodzius, kad dziaugites votimis, kad per jas Jusu organizmas issivalo nuo toksinu, nes jusu kepenys ir inkstai nebesugeba ! Nesamone !!! Bet po 1.5 metu kanciu ir beviltiskos kovos atejo prasviesejimas , laikrastyje perskaiciau viena straipsni ,
nusipirkau viena is keliu rekomenduojamu tepaliuku ir votys isnyko ! Jau greit bus du metai, kai ju
nebera ir manau ( tfu tfu ),kad nebebus . Jeigu kam idomu , skambinkit 864154163 .O del mieliu - atsargiau, jeigu , prisiklausiusios daktaru patarimu jas ilgiau , kaip savaite gersite, prisidarysite bedos sad.gif
Atsakyti
Sveikos, esamos ir busimos mamytes. Norejau paklausti, ar kam teko nestumo metu i akis lasintis vaistus antibiotiku pagrindu. Jauciu, kad prasideda konjunktyvitas, labai persti akiu kampucius. Bandziau plauti ramuneliu nuoviru, jokio efekto verysad.gif
Atsakyti
Čia apie vaistus nėštumo metu http://www.safefetus.com Spauskit ant "Drug Search".
Atsakyti
mamytes,ar yra kas vartoje antibiotiko augmentin1g,man gyd.israse,nes gulejau ligoninej su inksto uzdegimu,tai 5 dienas ampicilina leido,o db tuos liepe verysad.gif ranka nekyla juos vartoti,as laukiuosi 17 sav.kaip tai gali atsiliepti mano mazuliams verysad.gif verysad.gif verysad.gif ?jauciuosi visiskai sveika,nusprendziau juos nutraukti savavaliskai,nes rydama ta tablete jauciuos lyg zudyciau savo vaikus verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovilyteee:): 12 birželio 2008 - 09:38
Mergaitės, tarkit žodį, kuri žinot 4u.gif
Turiu problemą, jei tik stipriau pasinervuoju, iš krt atsinaujina skrandžio opa, o labai labai artimuose planuose yra leliukas. Gal zinot kokie vaistai yra nekenksmingi, ka galima vartoti tokiu atveju?...
Atsakyti
QUOTE(sapokiene @ 2007 01 30, 14:37)
norejau paklausti ar galima gerti nesciai gudobeles lasus nuo sirdies nes kazko sirdele labai spurda kartais net negalima uzmigti gal kas turjo tokiu problemeliu man dabar 23sav.o gal kazka kito galima pagerti kad nors miegoti eitu...

tikrai nepakenksi leliukui,as taip pat geriu retkarciais sukatzoliu lasus,nes irgi sirdele,kartais paspurda,nuo 20 lasu tikrai nepakenksi,del etanolio spirito,nes kitos visa nestuma keliasi spaudima su konjako 50gr ir ka gimsta sveiki ir grazus vaikai
Atsakyti
Sveikos! Esu 7 savaites nescia. Streikuoja skrandis. Nuo jo ir sirdziai tenka apkrovimas. Ar galiu vartoti homeopatinius vaistukus nuo skrandzio, kuriuos gydytoja buvo israsiusi dar pries nestuma? Gyvenu ne LT. Dekui uz demesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2008 08 27, 16:34)
Mergaitės, tarkit žodį, kuri žinot  4u.gif
Turiu problemą, jei tik stipriau pasinervuoju, iš krt atsinaujina skrandžio opa, o labai labai artimuose planuose yra leliukas. Gal zinot kokie vaistai yra nekenksmingi, ka galima vartoti tokiu atveju?...

O prieš nėštumą nenorėtum išsitirti ar ta blogoji skarndžio bakterija pas tave negyvena (Helicobacter - http://www.medicine....e...0&subid=gm) kuri ir provokuoja opų atsinaujinimą? Gal geriau jei ji yra pirma išsigydyti o paskui vaikiuką planuoti?
O nėštumo metu tikrai ribotos galimybės gydytis - visų pirma tinkamas mitybos rėžimas - kad neprovokuoti skrandžio gleivinės sudirgimo, gastritų
http://www.joel.com/ulcer_diet.htm
Nelabai skanu, bet profilaktinis efektas tikrai yra, o be to būnant nėštutei sunkoka kartais valdyti norus, bet jei yra bėda - tenka, kad nereikėtų vaistų...
Šiaip nuo rėmens, skrandžio skausmų yra vaistukų, kuriuos leidžiama naudoti - tai ir rennie, mallox, frutini. Na o jei problema rimtesnė, būna skiriamas ir ranitidinas (raniberl, ranigast, ranisan), bet čia jau tik gydytojo priežiūroj. Omeprozolis nerekomenduojamas, nebent kraštutiniais atvejais gelbėjant mamą ir nepaisant vaikelio...
Aišku geriau pasigydyti iki nėštumo ir jo metu būti sveikai, smile.gif bet kaip ten sako - žmogus planuoja,o Dievas juokiasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Doti: 08 rugsėjo 2008 - 19:22
Buna ir taip, jog valgant tik grikiu kruopas skrandis ir tai nevirskija maisto puse dienos. Kiekvienos patirtis skirtinga gali buti. Be to, nervu sistema glaudziai susijusi su virskinimo sistema.
Atsakyti
QUOTE(marijax @ 2008 09 09, 01:49)
Buna ir taip, jog valgant tik grikiu kruopas skrandis ir tai nevirskija maisto puse dienos. Kiekvienos patirtis skirtinga gali buti. Be to, nervu sistema glaudziai susijusi su virskinimo sistema.

Be abejo visokių paradoksų šiame gyvenime būna ir visos jų galime pripasakoti į valias - kartais stebėtina kaip net nuolat alkoholį vartojančioms mamos gimsta visiškai sveiki vaikai. Kiekvienas gali pasirinkti pagal save - ar naudotis klasikiniais, tradiciškai rekomenduojamais principais ar ieškoti kažko kito. O ir grikiai - nelygu kaip paruoši, kokia individuali tolerancija, kiek kartų valgoma, kaip vartojami skysčiai, galų gale vien grikius valgyti nėra gerai tongue.gif Be to nėštumo metu, jei yra "nevirškinimo", "skrandžio sustojimo" jausmas, leidžiama fermento išgerti, tik aišku jei negalavimas tęsiasi ilgiau, ne pusę dienos smile.gif O nervų sistema glaudžiai susijusi su visomis sistemomis ir ją teoriškai apkaltinti galima viskuo, kaip ten sako - visos ligos nuo nervų, o likusi dalis nuo malonumų biggrin.gif
Atsakyti