QUOTE(elvina44 @ 2010 11 01, 17:40)
As dar galvojau kad perkant reikia atsizvelgti i isiurbimo galia..Philipis 450W, ELECTROLUX ZXM7030 356W, sito siurblio aprasyme parasyta kad turi Rotacinis šepetys, Antgalis parketui - tai rotacinis sepetys skaitosi kaip turbo antgalis?
, Electrolux ZE330B Mercury 360W. o gal isiurbimo galia nieko nereiskia?
zodziu, nebezinau koki rinktis....
dar elektroluc ZXM 7030, jo antgalis "Dust Magnet" raso kad kilimams tinka...tai kai surenka nesvarumus, o ypac kilimuose yra labai daug plauku...va del sito ir norime gero siurblio...mes turime LG siurbli, irgi ale kilimams, tai buvo toks antgalis sukosi aplinkui buvo tas spetys (kartu sukosi) tai nuo tu plauku vis strigdavo....tai nebus taip pat su tuo sepeciu-antgaliu "Dust Magnet" kad irgi suksis rinks siuksles, o ypac plaukus...ir po kiekvieno siurbimo strigs, ir vyrui le LG siurbliu tekdavo tuos plaukus traukti is sepecio...nes jie taip ir apsisukdavo aplink ta sepeti...man labai idomu kaip surenka tas sepetys nuo kilimu plaukus
apie galingumus jau rašiau ten pat:
"Philips yra galingesni tik pagal "savo" matavimus. Tiek Philips, tiek kitos kompanijos turi skirtingus siurbimo galingumo matavimo metodus - vieni matuoja su žarna, kiti atjungus žarną ir pan. Kai kuriose parduotuvėse yra toks Philips galingumo matavimo stendas - ant jo pajungus Philips siurblį rodo tiek, kiek ir parašyta prekės kortelėje (tarkim 550W), o tuo tarpu pajungus Electrolux rodo apie 30% didesnį galingumą nei kortelėje (pvz. vietoj 380 kortelėje tuos pačius 550). Todėl pagal galingumus siurblių nerekomenduočiau lyginti."
"Dust Magnet" yra antgalis ypač gerai surenkantis dulkes nuo lygių grindų, jis neturi jokio besisukančio šepečio, nereikėtų maišyti. Besisukantį šepetį turi "turbo" antgaliai, kuriuose šepetys sukasi nuo oro srauto. Jei yra plaukų, natūralu, kad tas šepetys apsivels jais, bet kitu atveju sunku man ir sugalvoti būdą, kaip tuos plaukus "iššukuoti" iš kilimo ar pvz. nuo baldų. Svarbu, kad tą šepetėlį būtų patogu išimti ir išvalyti.
QUOTE(Teka @ 2010 11 01, 21:24)
sveiki, mielieji

ir aš kažkaip niekad negalvojau, kad taip sunku išsirinkt siurblį

kai sudegė po trejų metų naudojimo mano siemens (kuriam beje ratukas nulūžo jau gal po pusmečio

), nusprendžiau, kad kito š man nereik. šiaip noriu mieles. tikrai žinau bent jau tai. gal kas galit (jaučiu labiausiai kettis

) pasakyt man, ar labai smarkiai skirias mieles modeliai? nes pasiklydau toj gausoj. ogminoj siūlė kažkokį už 899 su nuolaida, ale man kažkaip nuuu nekyla biškį ranka tiek mokėt. nete radau modelį S5211 (berods taip), jis irgi virš 700. taigi net nežinau, kaip čia suformuluot klausimą, ale bandysiu

kuo pagrinde skirias visi tie modeliai? nuo ko ten taip kainos skirtumai priklauso? na ir konkrečiai dėl to (5211) ką galit pasakyt? ir dar

kaip ten yr su tais filtrais iš tikrųjų? ar juos ten keist/valyt reik? dažnai? ir pan.
apie Miele siurblius su Leo` diskutavom gan daug praeitoj
temoj, siūlyčiau ten pasieškoti daugiau Leo` žinučių, gana nuodugniai viskas išnagrinėta buvo. Mano grynai asmenine nuomone Miele yra kiek per brangus, bet ne vien dėl kokybės ar funkcijų, bet taip pat ir dėl paties vardo. O taip pat eksploatacija (maišeliai, filtrai) Miele siurblio bus tikrai palyginti brangi.