Įkraunama...
Įkraunama...

Dulkių siurbliai, patarimai, nuomonės - 2

QUOTE(kettis @ 2010 11 01, 11:03)
apie šitą modelį ir jo naujesnį brolį rašiau tik praeitam puslapyje.. Na nepatingėkit perverst bent kelis paskutinius puslapius smile.gif
už tuos pačius 400 lt geriau rekomenduočiau Electrolux ZE330B modelį, turėtų išeiti panaši kaina, o siurbimas (realus, ne deklaruojamas) bus tikrai ne mažesnis, siurblys tikrai sandarus ir kokybiškas, su geru Hepa H12 filtru (kurį rekomenduočiau po ~metų susidėvėjus pasikeisti į Hepa H13 plaunamą filtrą už ~50 lt., kurį naudosit min. 5 metus) ir man labai patinkančiu "Dust Magnet" antgaliu. O šiaip Jūsų atveju (dėl kilimų) geriausias pasirinkimas būtų kiek brangesnis modelis ZXM7030, turintis turbo antgalį kilimams.

As dar galvojau kad perkant reikia atsizvelgti i isiurbimo galia..Philipis 450W, ELECTROLUX ZXM7030 356W, sito siurblio aprasyme parasyta kad turi Rotacinis šepetys, Antgalis parketui - tai rotacinis sepetys skaitosi kaip turbo antgalis?
, Electrolux ZE330B Mercury 360W. o gal isiurbimo galia nieko nereiskia? g.gif
zodziu, nebezinau koki rinktis....
Atsakyti
[quote=elvina44,2010 11 01, 17:12]
As dar galvojau kad perkant reikia atsizvelgti i isiurbimo galia..Philipis 450W, ELECTROLUX ZXM7030 356W, sito siurblio aprasyme parasyta kad turi Rotacinis šepetys, Antgalis parketui - tai rotacinis sepetys skaitosi kaip turbo antgalis?

dar elektroluc ZXM 7030, jo antgalis "Dust Magnet" raso kad kilimams tinka...tai kai surenka nesvarumus, o ypac kilimuose yra labai daug plauku...va del sito ir norime gero siurblio...mes turime LG siurbli, irgi ale kilimams, tai buvo toks antgalis sukosi aplinkui buvo tas spetys (kartu sukosi) tai nuo tu plauku vis strigdavo....tai nebus taip pat su tuo sepeciu-antgaliu "Dust Magnet" kad irgi suksis rinks siuksles, o ypac plaukus...ir po kiekvieno siurbimo strigs, ir vyrui le LG siurbliu tekdavo tuos plaukus traukti is sepecio...nes jie taip ir apsisukdavo aplink ta sepeti...man labai idomu kaip surenka tas sepetys nuo kilimu plaukus g.gif

Atsakyti
sveiki, mielieji smile.gif ir aš kažkaip niekad negalvojau, kad taip sunku išsirinkt siurblį smile.gif kai sudegė po trejų metų naudojimo mano siemens (kuriam beje ratukas nulūžo jau gal po pusmečio doh.gif), nusprendžiau, kad kito š man nereik. šiaip noriu mieles. tikrai žinau bent jau tai. gal kas galit (jaučiu labiausiai kettis smile.gif ) pasakyt man, ar labai smarkiai skirias mieles modeliai? nes pasiklydau toj gausoj. ogminoj siūlė kažkokį už 899 su nuolaida, ale man kažkaip nuuu nekyla biškį ranka tiek mokėt. nete radau modelį S5211 (berods taip), jis irgi virš 700. taigi net nežinau, kaip čia suformuluot klausimą, ale bandysiu biggrin.gif kuo pagrinde skirias visi tie modeliai? nuo ko ten taip kainos skirtumai priklauso? na ir konkrečiai dėl to (5211) ką galit pasakyt? ir dar biggrin.gif kaip ten yr su tais filtrais iš tikrųjų? ar juos ten keist/valyt reik? dažnai? ir pan. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elvina44 @ 2010 11 01, 17:40)

dar elektroluc ZXM 7030, jo antgalis  "Dust Magnet" raso kad kilimams tinka...tai kai surenka nesvarumus, o ypac kilimuose yra labai daug plauku...va del sito ir norime gero siurblio...mes turime LG siurbli, irgi ale kilimams, tai buvo toks antgalis sukosi aplinkui buvo tas spetys (kartu sukosi) tai nuo tu plauku vis strigdavo....tai nebus taip pat su tuo sepeciu-antgaliu "Dust Magnet" kad irgi suksis rinks siuksles, o ypac plaukus...ir po kiekvieno siurbimo strigs, ir vyrui le LG siurbliu tekdavo tuos plaukus traukti is sepecio...nes jie taip ir apsisukdavo aplink ta sepeti...man labai idomu kaip surenka tas sepetys nuo kilimu plaukus g.gif

apie galingumus jau rašiau ten pat:
"Philips yra galingesni tik pagal "savo" matavimus. Tiek Philips, tiek kitos kompanijos turi skirtingus siurbimo galingumo matavimo metodus - vieni matuoja su žarna, kiti atjungus žarną ir pan. Kai kuriose parduotuvėse yra toks Philips galingumo matavimo stendas - ant jo pajungus Philips siurblį rodo tiek, kiek ir parašyta prekės kortelėje (tarkim 550W), o tuo tarpu pajungus Electrolux rodo apie 30% didesnį galingumą nei kortelėje (pvz. vietoj 380 kortelėje tuos pačius 550). Todėl pagal galingumus siurblių nerekomenduočiau lyginti."

"Dust Magnet" yra antgalis ypač gerai surenkantis dulkes nuo lygių grindų, jis neturi jokio besisukančio šepečio, nereikėtų maišyti. Besisukantį šepetį turi "turbo" antgaliai, kuriuose šepetys sukasi nuo oro srauto. Jei yra plaukų, natūralu, kad tas šepetys apsivels jais, bet kitu atveju sunku man ir sugalvoti būdą, kaip tuos plaukus "iššukuoti" iš kilimo ar pvz. nuo baldų. Svarbu, kad tą šepetėlį būtų patogu išimti ir išvalyti.

QUOTE(Teka @ 2010 11 01, 21:24)
sveiki, mielieji smile.gif ir aš kažkaip niekad negalvojau, kad taip sunku išsirinkt siurblį smile.gif kai sudegė po trejų metų naudojimo mano siemens (kuriam beje ratukas nulūžo jau gal po pusmečio doh.gif), nusprendžiau, kad kito š man nereik. šiaip noriu mieles. tikrai žinau bent jau tai. gal kas galit (jaučiu labiausiai kettis smile.gif ) pasakyt man, ar labai smarkiai skirias mieles modeliai? nes pasiklydau toj gausoj. ogminoj siūlė kažkokį už 899 su nuolaida, ale man kažkaip nuuu nekyla biškį ranka tiek mokėt. nete radau modelį S5211 (berods taip), jis irgi virš 700. taigi net nežinau, kaip čia suformuluot klausimą, ale bandysiu biggrin.gif kuo pagrinde skirias visi tie modeliai? nuo ko ten taip kainos skirtumai priklauso? na ir konkrečiai dėl to (5211) ką galit pasakyt? ir dar biggrin.gif kaip ten yr su tais filtrais iš tikrųjų? ar juos ten keist/valyt reik? dažnai? ir pan.  ax.gif

apie Miele siurblius su Leo` diskutavom gan daug praeitoj temoj, siūlyčiau ten pasieškoti daugiau Leo` žinučių, gana nuodugniai viskas išnagrinėta buvo. Mano grynai asmenine nuomone Miele yra kiek per brangus, bet ne vien dėl kokybės ar funkcijų, bet taip pat ir dėl paties vardo. O taip pat eksploatacija (maišeliai, filtrai) Miele siurblio bus tikrai palyginti brangi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kettis: 02 lapkričio 2010 - 09:53
[quote=kettis,2010 11 02, 10:52]
apie galingumus jau rašiau ten pat:
"Philips yra galingesni tik pagal "savo" matavimus. Tiek Philips, tiek kitos kompanijos turi skirtingus siurbimo galingumo matavimo metodus - vieni matuoja su žarna, kiti atjungus žarną ir pan. Kai kuriose parduotuvėse yra toks Philips galingumo matavimo stendas - ant jo pajungus Philips siurblį rodo tiek, kiek ir parašyta prekės kortelėje (tarkim 550W), o tuo tarpu pajungus Electrolux rodo apie 30% didesnį galingumą nei kortelėje (pvz. vietoj 380 kortelėje tuos pačius 550). Todėl pagal galingumus siurblių nerekomenduočiau lyginti."

"Dust Magnet" yra antgalis ypač gerai surenkantis dulkes nuo lygių grindų, jis neturi jokio besisukančio šepečio, nereikėtų maišyti. Besisukantį šepetį turi "turbo" antgaliai, kuriuose šepetys sukasi nuo oro srauto. Jei yra plaukų, natūralu, kad tas šepetys apsivels jais, bet kitu atveju sunku man ir sugalvoti būdą, kaip tuos plaukus "iššukuoti" iš kilimo ar pvz. nuo baldų. Svarbu, kad tą šepetėlį būtų patogu išimti ir išvalyti.

Na biski suprantu...zodziu su to antgaliu kuriuo sukasi sepetys, jauciu kaip ir musu dabartiniame siurblyje uzsikims ir nenaudosim...gale jis pas mus luzo...nusibos kiekviena karta isiminet plaukus...tai reiskia cia tik ale gerai issiurbia is kilimu viska...paprastas siuksles, pvz trupiniai su bile koku jauciu antgaliu galima issiurbti is kilimu? ir su tuo kuris pritaikytas paprastai grindims neblogai issiurbs is kilimu trupinius...manau tas TURBO antgalis kaip uzsuks tuos plaukus..tai ir luz greit...
Tai tada patarkite prasau jei ne PHILIPS tai koki uz 400-500 lt nupirkti gera siurbli, bet kazkaip noretusi su hepa plaunamu filtru iskart nupirkti... g.gif?????
siaip pas mus dabar kilimainamuose tik delto nes nepadarytas remontas..po remonto tikrai nebus daug kilimu..tik kai kur papuosimui, kad kojom silciau butu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elvina44 @ 2010 11 02, 13:39)
Na biski suprantu...zodziu su to antgaliu kuriuo sukasi sepetys, jauciu kaip ir musu dabartiniame siurblyje uzsikims ir nenaudosim...gale jis pas mus luzo...nusibos kiekviena karta isiminet plaukus...tai reiskia cia tik ale gerai issiurbia is kilimu viska...paprastas siuksles, pvz trupiniai su bile koku jauciu antgaliu galima issiurbti is kilimu? ir su tuo kuris pritaikytas  paprastai grindims neblogai issiurbs is kilimu trupinius...manau tas TURBO antgalis kaip uzsuks tuos plaukus..tai ir luz greit...
Tai tada patarkite prasau jei ne PHILIPS tai koki uz 400-500 lt nupirkti gera siurbli, bet kazkaip noretusi su hepa plaunamu filtru iskart nupirkti... g.gif?????
siaip pas mus dabar kilimainamuose tik delto nes nepadarytas remontas..po remonto tikrai nebus daug kilimu..tik kai kur papuosimui, kad kojom silciau butu 4u.gif

Dėl to "užsikimšimo" tai geriausiai būtų klausti naudojančių ZXM7030, bet dauguma turbūt nusipirko ir į forumą nebeateina smile.gif Pats kilimų neturiu, todėl ir tokio antgalio poreikio niekad nebuvo.
Manau su perspektyva paprasčiausias pasirinkimas būtų Mercury serijos siurblys ZE330B (su neplaunamu Hepa H12 filtru) arba ZE346, šiek tiek galingesnis ir su plaunamu H12 filtru. Bet mano nuomone kainų skirtumas (~100 lt.) per didelis už šiek tiek daugiau galios ir plaunamą filtrą. vistiek pirkčiau ZE330B ir po ~metų pasikeisčiau H12 į plaunamą Hepa H13 filtrą už 43 lt.
Atsakyti
QUOTE(elvina44 @ 2010 11 02, 13:39)
Na biski suprantu...zodziu su to antgaliu kuriuo sukasi sepetys, jauciu kaip ir musu dabartiniame siurblyje uzsikims ir nenaudosim...gale jis pas mus luzo...nusibos kiekviena karta isiminet plaukus...tai reiskia cia tik ale gerai issiurbia is kilimu viska...paprastas siuksles, pvz trupiniai su bile koku jauciu antgaliu galima issiurbti is kilimu? ir su tuo kuris pritaikytas  paprastai grindims neblogai issiurbs is kilimu trupinius...manau tas TURBO antgalis kaip uzsuks tuos plaukus..tai ir luz greit...

Turim Elektrolux su turbo antgaliu. Dar nesulūžo biggrin.gif . Labai lengvai jis išsiima, atsukinėt nieko nereikia, su žirklutėm įkerpi plaukus ir išimi mirksiukas.gif Gal ir neblogas tas antgalis, bet man norisi dar paprasto antgalio grindims. Siurbiant grindis (laminatą ir plyteles) visada įsijungiam turbo šepetį, nes kitaip gali ne viską susiurbti, bet minusas tokio siurbimo - būna, kad kokį trupinį ne iškarto įtraukia, nes besisukantis šepetys jį nubloškia doh.gif . O jei siurbti neįjungus turbo, tada geriau išimti šepetėlį, tada traukimo jėga stipresnė, niekas neištaško stambesnių trupinių biggrin.gif
Išvada tokia, kad man trūksta paprasto antgalio grindims. Nes kas tinka viskam... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinap: 03 lapkričio 2010 - 09:26
Pasidalinsiu savo pastebejimais apie ZXM7030 - naudoju jau daugiau nei menesi ir esu visai patenkinta thumbup.gif Siurbiu beveik kiekviena diena (nes turiu maza vaika) ir dulkiu maiselio per menesi nepripildziau; taciau nors indikatoriaus lempute dar "tyli", dulkiu maisa jau keisiu, nes jauciu, kad susilpnejo siurbimo galia: visalaik siurbiu minimaliu rezimu (ir dirba palyginus negarsiai - vaikas nebijo), o dabar ja kartais jau reikia padidinti, kad viska surinktu rolleyes.gif
Antgalius isbandziau visus. Ir tas kilimu turbo antgalis labai patiko - kilima pasiausia laaabai gerai thumbup.gif (tik tas besisukantis ratukas kelia papildoma triuksma). Dar labai patiko textiles turbo antgalis - labai patogu valyti minkstus baldus, ir dulkes tikrai neblogai istraukia (tik velgi dirba garsiau).
Dust magnet antgaliu siurbliuoju pirma auksta, kuris isklijuotas plytelemis - neturiu nei ko prikisti, nei ko labai girti - siurbia gerai 4u.gif
Antgali medinems grindims naudoju antram aukstui, kur sudetas parketas, ir cia turiu pastebejima: antgalis tai parketa saugo, bet siurblio ratukai tai zyme palieka lotuliukas.gif
Yra dar antgalis plysiams ir antgalis dulkems (toks maziukas su ilgais seriais) - irgi randu kur retkarciais panaudoti smile.gif Va tik manau, kad dar ilgai nepanaudosiu oro isputimo funkcijos (terasa dar neirengta, o ir lapai ant jos nekris biggrin.gif ).
Siaip siurbliu esu patenkinta. Pirkau electrolux salone zirmunu gatvej uz 500 lt (kiek ieskojau, tai jie pasiule pigiausia kaina, internete pigiau neradau) 4u.gif
Dulkiu maiseliai taip pat nera brangus 12 vnt kainuoja ~45lt (jei gerai pamenu).
Beje, didziausia galinguma buvau atsukusi tik pabandymui, siaip man namuose pilnai uztenka minimalaus ar retai atvejais atsukto iki puses 4u.gif
Atsakyti
papildysiu:
dust magnet antgalis vistik yra thumbup.gif
siandien statybinem dulkem siurbti vyras issitrauke senuteli samsunga, kuris teturejo viena grindu antgali - pameginau su juo siurbti, ir supratau, kad minetasis dust magnet daug malonesnis biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos.
Ar kas nors turite mini dulkių siurblį, kuris puikiai tiktų mašinos salonui valyti? Apskritai man neaišku, ar tie belaidžiai siurbliai tinka automobilio salonui... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sypsniukele: 13 lapkričio 2010 - 22:40
Bet kokie siurbliai tinka mašinos salonui valyti. Pirkdami mini siurblį turėkite omenyje, kad jo ir galingumas bus atitinkamas (mini) smile.gif todėl pyksite ants savęs, kad nusipirkot netikusį daiktą smile.gif
Atsakyti
Ar yra kur pirkt antgaliu surbliams, sulauziau savo Philips'o pagrindini antgali doh.gif .
Atsakyti