Įkraunama...
Įkraunama...

Dulkių siurbliai, patarimai, nuomonės - 2

Sveiki!
Gal kas nors galetumete rekomenduoti nesunku(nes reikes nesioti per tris aukstus), tylu siurbli, tinkanti siurbti parketui ir laminatui. Kilimu beveik neturim, jokiu naminiu gyvunu neauginam. Mastau apie Miele...Kaina siaip nera labai svarbi, svarbu, kad gerai siurbtu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atgaja @ 2010 12 21, 12:16)
kettis, o kuo tas zsc 6940 yra ženkliai blogesnis už zxm 7030 :
-antgaliai tie patys Dust magnet
-turbo antgalis
-parketo antgalis
-plaunams hepa 12
-dulkių koncentracija išmetamame ore 0.002 mg/m3
Triukšmingumas neitin skiriasi, o be to mums tai nėra l.aktualu.
Antras klausimas, kaip cikloniniai siurbliai reaguoja į įsiurbtas monetas ir panašius daiktus. Ar nuo tokių šiukšlių nesuskilinėja šiukšių konteineris?

nzn, man cikloniniams siurbliams alergija - vieną turėjau, tai išvežiau į kaimą ir nebesuku galvos smile.gif o triukšmingumas skirias nei daug nei mažai - 78 dB ZXM7010 VS 83 dB ZSC6940, t.y. beveik dvigubai triukšmingesnis pagal girdimą garsą doh.gif O dėl talpos - patekus kokiam stambesniam daiktui jis labai daug triukšmo pradeda skleist, o per tas kelias sekundes kol išjungsit siurblį nemanau kad galėtų sugadinti talpyklą. Bent man kelis kartus taip buvo, nieko tai talpyklai nenutiko.

QUOTE(papliauška @ 2010 12 22, 21:06)
Nusipirkome Elektrolux ZE330B siurblį, tai norėjau paklausti kettis ar kitų turinčių tokį siurblį dėl maišelio pakeitimo, instrukcijoje rašo, kad maišelį keisti būtina kai tas langiukas indikatorius tampa raudonas, bet man išsiurbliavus vieną karta 2 kamb. butą jis paliko beveik visas raudonas, tada ištraukiau pasižiūrėti maiselį, bet jame dulkių tai kokia sauja, gal net maziau, tai nezinau negi tą maišelį reikės keisti kas antrą siurbliavimą, ar tas indikatorius mano siurblyje neveikia  g.gif , anksčiau turėjau cikloninį tai nelabai gaudausi su tais maišeliais  ax.gif
Ir dar norėjau paklausti Dust magnet antgalyje siurbliuojant laminatą tie šereliai turi būti  išlindę iš antgalio ar ne instrukcijoje tų paveikslėlių pripiešta, o suprast visvien neina  blush2.gif

man irgi tie maišelių indikatoriai nelabai veikia :/ paprasčiausiai kai jau pajuntu kad krito siurbimo galingumas pasižiūriu ar maišelis nepilnas ir keičiu. o su dust magnet bent aš siurbliuoju su neišlindusiais šereliais.

QUOTE(sigutekns @ 2010 12 23, 00:23)
Sveiki!
Gal kas nors galetumete rekomenduoti nesunku(nes reikes nesioti per tris aukstus), tylu siurbli, tinkanti siurbti parketui ir laminatui. Kilimu beveik neturim, jokiu naminiu gyvunu neauginam. Mastau apie Miele...Kaina siaip nera labai svarbi, svarbu, kad gerai siurbtu  smile.gif

na, lengvas ir tylus - nelabai reali kombinacija smile.gif jei tylus, vadinasi su gera garso izoliacija, kuri užima vietos (siurblys kiek didesnis) ir prideda svorio. Visai neblogas variantas mano manymu būtų Ultrasilencer classic modelis ZSC2100, turintis antgalį kietoms grindims, plaunamą hepa H12 filtrą, plius tikrai labai tylus ir nelabai sunkus - 5.4 kg.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, o tai dėl tų maišelių jau buvau susinervinusi smile.gif
Atsakyti
O koki apsimoka pirkti Electrolux be maišelių?
Galingumas apie 1800 - 2000 W, reguliuojamas galingumas, naudojamas taip pat ir kietoms grindims, gyvenam bute, šunų neturim.
Iki kokių 600 Lt.
Atsakyti
QUOTE(KriuKriu @ 2010 12 23, 14:53)
O koki apsimoka pirkti Electrolux be maišelių?
Galingumas apie 1800 - 2000 W, reguliuojamas galingumas, naudojamas taip pat ir kietoms grindims, gyvenam bute, šunų neturim.
Iki kokių 600 Lt.

gal tada koks iš neseniai pasirodžiusios Super Cyclone serijos, pvz. ZSC6940, jame yra ir antgalis parketui, ir galingumas reguliuojamas. Bet aš vistiek prieš cikloninius smile.gif
Atsakyti
Man reikalinga pagalba del dulkiu siurblio.. Pries 3 metus pirkau THOMAS Twin tt aquafilter, siurblys puikus, bet problema su plastikinem detalem - baigia dangtis suluzti, visi plastmasiniai kistukai saibom isejo..
Gal jauciate, kur butu galima isigyti atsarginiu daliu? nes vietiniai remontininkai tik rankom skescioja..
Atsakyti
QUOTE(KriuKriu @ 2010 12 20, 15:47)
Ketinu pirkti siurbli Samsung kazkuri is 9 serijos be maiseliu. Pas juos yra hepa 12 arba hepa 13 filtrai.
Taciau kai filtra prisireiks keisti, is kur gauti nauja? Senukuose tokio nemaciau. Gal tinka kokio kitokio siurblio hepa filtrai?
Daugelis gamyklų renka technika pagal pirktus brėžinius, formos, o dažnai ir iš pirktų dalių. Ir nors joks pardavėjas Jums to nepasakys, bet parinkti turint pvz. iš visiškai kitu gamintuoju daliu įmanoma. Be to, filtro Jums prireiks po 2 metu. Manau per tiek laiko atsiras daug nauju daliu tiekėju. Nes pasaulyje alga kartais didesne, technika kartais pigesnė. Sumokėjus kelis % mėnesines algos už siurblį neapsimoka po 2 metu terliotis keisdama filtrą. Įdomiau pirkti techniška naujovė, neapdaužyta, neapdulkėta, skaniai kvepiančia ir morališkai ne pasenusia per 2 metus. Ir vis tiek ten atsarginių dalių pilnai. O pas mus žmonės dar gyvena senais laikais, kai technika kainavo visa alga ir turėjo tarnauti daug metu, todėl poreikis dalių milžiniškas. O kai yra poreikis turi atsirasti ir pasiūla. O jeigu, kartais neatsirastu, tai galima po 2 metu filtrą atnaujinti. Tam jis po mechaninio valymo atmerkinamas stipriose chemikaluose (jis nebijo jokiu chemikalu), gerai išskalaujamas ir išdžiovinamas. Po to gali tarnauti dar pora metu.
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2010 12 26, 15:47)
Man reikalinga pagalba del dulkiu siurblio.. Pries 3 metus pirkau THOMAS Twin tt aquafilter, siurblys puikus, bet problema su plastikinem detalem - baigia dangtis suluzti, visi plastmasiniai kistukai saibom isejo..
  Gal jauciate, kur butu galima isigyti atsarginiu daliu? nes vietiniai remontininkai tik rankom skescioja..

ebay.com, argosspares.co.uk, Google + "thomas spares" ir pan. Dar atrodo Lemonoje galima paklausti apie galimybė užsakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo msn29: 26 gruodžio 2010 - 23:38
QUOTE(msn29 @ 2010 12 27, 00:17)
O jeigu, kartais neatsirastu, tai galima po 2 metu filtrą atnaujinti. Tam jis po mechaninio valymo atmerkinamas stipriose chemikaluose (jis nebijo jokiu chemikalu), gerai išskalaujamas ir išdžiovinamas. Po to gali tarnauti dar pora metu.

normalaus ir tikro plaunamo Hepa filtro (t.y. ne tokio, kuris naudojamas korėjiečių brand'ų siurbliuose ar kinietiškose bezdeluškose) nereikia nei kažkokiuose chemikaluose mirkyti, nei mechaniškai apdirbti - užtenka po tekančia šalto vandens srove pakišti ir vanduo išplauna visus nešvarumus. Tada filtrą palikti natūraliai išdžiūti (ne su fenu, ne ant radiatoriaus) ir vėl toliau naudoti. Filtras sėkmingai tarnaus (t.y. efektyviai sulaikys pačias smulkiausias daleles) 5 ir daugiau metų, t.y. tiek pat kiek ir normalus siurblys. O ir kaina tokio filtro vos 43 lt. (plius dalyje siurblių jis įeina į komplektaciją) - tikrai nedidelė investicija.
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2010 12 26, 15:47)

Thomas atstovauja Tomsona, kurie yra vilniuje, tai gal tiesiausias kelias būtų kreiptis į juos.
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2010 12 24, 03:15)
gal tada koks iš neseniai pasirodžiusios Super Cyclone serijos, pvz. ZSC6940, jame yra ir antgalis parketui, ir galingumas reguliuojamas. Bet aš vistiek prieš cikloninius smile.gif

Ai, kad tų maišų brangumas. Už 4 maišus kokie 25Lt. Todėl nelabai noriu.
O su konteineriu, tai kas, kad garsiau burzgia. Valo vistiek švariai. Kempine dedasi, tai veikia kaip ir maišas. O gale hepa filtras. Tai kokios dar problemos gali buti?..
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2010 12 24, 02:15)

Sveiki. Kadangi pati labai ilgai svarsčiau kokį dulkių siurblį išsirinkti, todėl pateikiu savo atsiliepimus apie įsigytąjį (gal kam nors bus įdomu). Mano įsygytas siurblys ZSC 6940. Nežiūrint visų santūrių atsiliepimų, įsigyjau būtent cikloninį siurblį ir tuo esu labai patenkinta. Pagrindiniai pliusai:
1. Nors prie šio siurblio niekur neminima, kad jis tinka augintinių šeriams ir kailiui surinkti, ištikrųjų jis šį darbą atlieka puikiai.
2. Kaip minusas pabrėžiamas šio siurblio triukšmingumas, tačiau mano namams sutvarkyti nereikėjo panaudoti visos siurbimo galios, todėl šis trūkumas manes labai netrikdė. Be to parduotuvėje išbandėme ir palyginome šio siurblio triukšmingumą su 7030 - ypatingo skirtumo nepastebėjau.
3. Tai, kad siurbiama į konteinerį, o ne į maišelį, manau yra didžausias privalumas. Kadangi tvarkomas plotas tikrai yra nemažas, be to esama keturkojų, šiukšlių konteineris buvo prisiurbtas pilnut pilnutėlis, bet net esant pilnam konteineriui siurbimo galia nemažėjo.
4. Baigus siurbti labai patogu konteinerį iškratyti ir napalikti susiurbtų dulkių rūgti iki pilno maišelio užpildymo. Be to tai taupo pinigus, išleidžiamus maišeliams pirkti.
5. Laidas pakankamai ilgas ir plokščias, todėl puikiai pratelpa pro plyšį tarp durų ir grindų.
Minusai:
1. Na, gamintojai turbūt nebūtų labai suvargę, jeigu šiam dulkių siurbliui būtų pritaikę bamperius, kurie saugotų baldus ir sienas.
2. Siurblio korpusui panaudotos medžiagos galėtų būti aukštesnės kokybės, man jos kažkokios nepatikimos. Turėto siurblio (Bosch) detalės, nors šis buvo įsigytas daugiau nei prieš dešimt metų, buvo nepalyginamai aukštesnės kokybės. Vienu žodžiu, geras daiktas galėtų būti įdėtas į geresnę formą. Nu bet gal aš čia pernelyg didelis reikalavimus keliu. Gal atsižvelgus į jo kainą, jis geresnis ir negali būti. Beto, kiek žiūrinėjau,tai visi Electrolux siurblių korpusai galėtų būti patikimesni.
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2010 12 23, 10:44)
O dėl talpos - patekus kokiam stambesniam daiktui jis labai daug triukšmo pradeda skleist, o per tas kelias sekundes kol išjungsit siurblį nemanau kad galėtų sugadinti talpyklą. Bent man kelis kartus taip buvo, nieko tai talpyklai nenutiko.
O siurbliui su maišais tas pats daiktas gali pradurti maiša, dulkės bus įsiurbtus į varikli ir prasidės rūpesčiai. Tas pats ir su vandeniu. Todėl cikloniniai skaitosi atsparesni neigiamiems poveikiams.
Atsakyti