Įkraunama...
Įkraunama...

Dulkių siurbliai, patarimai, nuomonės - 2

QUOTE(kettis @ 2010 12 27, 10:22)
normalaus ir tikro plaunamo Hepa filtro (t.y. ne tokio, kuris naudojamas korėjiečių brand'ų siurbliuose ar kinietiškose bezdeluškose) nereikia nei kažkokiuose chemikaluose mirkyti, nei mechaniškai apdirbti - užtenka po tekančia šalto vandens srove pakišti ir vanduo išplauna visus nešvarumus. Tada filtrą palikti natūraliai išdžiūti (ne su fenu, ne ant radiatoriaus) ir vėl toliau naudoti. Filtras sėkmingai tarnaus (t.y. efektyviai sulaikys pačias smulkiausias daleles) 5 ir daugiau metų, t.y. tiek pat kiek ir normalus siurblys. O ir kaina tokio filtro vos 43 lt. (plius dalyje siurblių jis įeina į komplektaciją) - tikrai nedidelė investicija.
Aišku, kodėl pas tave garsiai dirba ir silpnai traukia cikloninis siurblys. Tiesiog naudotis nemoki. O galvojau mieluoji. Taip, tai gražus būdas, siūlomas gamintojais, pakišai po šalto vandens kranu ir viskas. Deja, nuo to tik blogėja filtro savybė, dulkės įsiskverbia gyliau. Gal jis ir atlaikys su tokia priežiūra 5 metus, bet parametrai bus tokie, kad geriau jau tada pirkti pigų siurblį su maišais. O džiovinti su plauku (ne statybiniu) fenu, ant radiatorių ne pats baisiausias būdas, plaunamu filtru medžiaga labai atspari įvairiems poveikiams. Svarbu iki galo išdžiovinti, o padaryti tai ne taip ir lengvai.

1. Na, gamintojai turbūt nebūtų labai suvargę, jeigu šiam dulkių siurbliui būtų pritaikę bamperius, kurie saugotų baldus ir sienas.
Tam ir sukurti kiliminiai siurbliai. Kuriu ne traukiate paskui savęs, o stumiate prieš save. Be to kai kurie modeliai ir prožektoriuka turi, kuris apšviečia siurbiama vieta.
Atsakyti
sveiki, gal kas galite patarti gera, neitin brangu dulkiu siurbli? 4u.gif nelabai as ismanau, nei apie tuos hepa filtrus, nei kas tai cikloninis blush2.gif , tad labai lengva man ikist beleka biggrin.gif
viena varianta radau cia (kaina normalesne smile.gif ): http://ciapigiau.lt/...dulkiu-siurblys
ar vertas demesio? mano reikalavimai: kad gerai siurbtu, kuo maziau dulkiu su oru pustu atgal, kad nereikalautu sudetingos prieziuros ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2010 12 28, 00:32)
sveiki, gal kas galite patarti gera, neitin brangu dulkiu siurbli?  4u.gif nelabai as ismanau, nei apie tuos hepa filtrus, nei kas tai cikloninis blush2.gif , tad labai lengva man ikist beleka biggrin.gif

Paciai neieskant informacijos labai sunku ka padet. Manau, kiekvienas beieskantis pirkti, apie siurbli turi si bei ta issiaiskinti, kad nebutu tundra. Bent jau esmini veikimo principa, kas tas hepa filtras, ciklonas ir pan. O patarimais vadovautis norint suzinoti tik tam tikrus niuansus. Nes kas labai tiks vienam, tai galbut netiks kitam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KriuKriu: 27 gruodžio 2010 - 23:52
buvau truputi pribloksta isvadinta tundra, bet kartais tai tik geras spyris i tam tikra gera vieta, imtis darbo biggrin.gif tai va, uztrukau 5min ir issiaiskinau kas tie hepa filtrai ir kas tai yra cikloninis dulkiu siurblys rolleyes.gif ir mane visai suzavejo tie cikloniniai, tad nesuprantu, kodel kitiem jie nepatinka ax.gif vis dar ieskau gero, nebrangaus dulkiu siurblio, kaip manote uz tokia kaina, nieko geresnio tikriausiai nerasciau? http://ciapigiau.lt/...dulkiu-siurblys
blush2.gif
aciu
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2010 12 27, 23:32)
sveiki, gal kas galite patarti gera, neitin brangu dulkiu siurbli?  4u.gif nelabai as ismanau, nei apie tuos hepa filtrus, nei kas tai cikloninis blush2.gif , tad labai lengva man ikist beleka biggrin.gif
viena varianta radau cia (kaina normalesne smile.gif ): http://ciapigiau.lt/...dulkiu-siurblys
ar vertas demesio? mano reikalavimai: kad gerai siurbtu, kuo maziau dulkiu su oru pustu atgal, kad nereikalautu sudetingos prieziuros ax.gif  4u.gif
Siurblys neblogas ir dar su akcija, tačiau už labai panašią kainą gali gautį siurblį su 4 litrų talpos dulkių maišu, blogo kvapo naikinimu ir Air Clean HEPA oro filravimu: Bosch BSGL 32125 arba silpnesnį modelį BOSCH BSGL2MOVE5
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2010 12 28, 00:05)
buvau truputi pribloksta isvadinta tundra, bet kartais tai tik geras spyris i tam tikra gera vieta, imtis darbo biggrin.gif tai va, uztrukau 5min ir issiaiskinau kas tie hepa filtrai ir kas tai yra cikloninis dulkiu siurblys rolleyes.gif ir mane visai suzavejo tie cikloniniai, tad nesuprantu, kodel kitiem jie nepatinka ax.gif vis dar ieskau gero, nebrangaus dulkiu siurblio, kaip manote uz tokia kaina, nieko geresnio tikriausiai nerasciau? http://ciapigiau.lt/...dulkiu-siurblys 
blush2.gif
aciu
blush2.gif

Su jais dar galima derėtis...
Atsakyti
kai as pabandziau siurbli su vandens filtru - jokio kito nebenoriu.. smile.gif Dulkes, gyvuneliu plukai - ne problema pasidare.. aisku, reikia netingeti kibiriuka su vandeniu ispilti i klozeta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2010 12 28, 01:05)
blush2.gif
aciu
blush2.gif
Kaip galvojate kodėl rimti gamintojai cikloniniams siurbliams beveik nenaudoja H12 filtrus? Tikrai ne dėl brangumo. O dėl to, kad labai greitai teks išmesti filtrą, jis užsikimš. Tik dėl reklamos naudoja. Kad to išvengti buvo užpatentota multicikloninė technologija. Esmė tame, kad panaudotas didesnis indas. Apatinė dalis veikia kaip įprasta, išvalant nuo stambesniu dulkiu. O viršutinėje dalyje sukuriama dar daug smulkiu ciklonu, kurie nusodino labai smulkios dalelės, o ant H12 HEPA filtro papuola jau švarus oras, todėl filtras gali tarnauti be aptarnavimo ilgai. Ta technologija dar vadinama Antialerginė, nes labai švariai išvalo orą. Be to, multicikloniniai siurbliai mažiau suvartoja energijos, tyliau dirba. Tokie siurbliai turi komplekte daugiau šepečių.
Pvz. "Vax Mach 3 Allergy" kainuoja 324 Lt
user posted image
O jeigu nenorite daužyti sienos ir baldus traukiamu paskui savęs siurblį yra tokiu pačiu ir kiliminių. Jie bus gerokai platesni, todėl darbas tampa dvigubai greitesnis. Bet jie nebus platesni įprastu siurbliu korpuso, todėl praeina ten, kur ir įprastas siurblys. Jie komplektuojami žymiai lankstesnėmis, ilgesnėmis, lengvesnėmis žarnomis pagamintais pagal speciali technologija.
Pvz. "Vax Mach 4 Nr.1189" už 329 Lt Šis modelis turi darbo vietos apšvietimo prožektoriuką.
user posted image
O lengvas (4,9 kg) jo brolis "Vax Mach Air 2 Nr.1102 " už 408 Lt turi atskira varikliuką šepečiui, elektronini valdymą, kuris išjungia ja automatiškai, kai nereikalinga, o darbo režimus rodo skirtingomis spalvomis apšviečiant darbo vieta.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2010 12 28, 01:05)
buvau truputi pribloksta isvadinta tundra, bet kartais tai tik geras spyris i tam tikra gera vieta, imtis darbo biggrin.gif

Atsiprasau labai 4u.gif as tikrai nenorejau isvadinti, tik pagalvojau, kad taip galima pasijausti

QUOTE(msn29 @ 2010 12 28, 12:54)
user posted image

O kazin, jam netruksta galios? Raso: 1300W, o siurbimo 220W. Gal mazoka tiek geram siurbliui g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KriuKriu: 28 gruodžio 2010 - 12:35
QUOTE(KriuKriu @ 2010 12 28, 13:34)
O kazin, jam netruksta galios? Raso: 1300W, o siurbimo 220W. Gal mazoka tiek geram siurbliui  g.gif
Žiūrim siurbimo galia (220 W), nes šia technologija leidžia mažiau sunaudoti iš tinklo. Jeigu lyginti su gerais maišiniais modeliais galia bus apčiuopiamai mažesnė. Bet maišiniu modeliu galia greitai krenta, kai užsipildo maišai, cikloniniu beveik nekrenta. Siurbimo gale cikloniniai siurbia jau geriau maišiniu. Palyginus su gerais cikloniniais modeliais galia bus nedaug mažesnė. Už tai atsiranda kiti privalumai.
Atsakyti
QUOTE(msn29 @ 2010 12 28, 11:54)
user posted image
O jeigu nenorite daužyti sienos ir baldus traukiamu paskui savęs siurblį yra tokiu pačiu ir kiliminių. Jie bus gerokai platesni, todėl darbas tampa dvigubai greitesnis. Bet jie nebus platesni įprastu siurbliu korpuso, todėl praeina ten, kur ir įprastas siurblys. Jie komplektuojami žymiai lankstesnėmis, ilgesnėmis, lengvesnėmis žarnomis pagamintais pagal speciali technologija.
Pvz. "Vax Mach 4 Nr.1189" už 329 Lt Šis modelis turi darbo vietos apšvietimo prožektoriuką.
user posted image
O lengvas (4,9 kg) jo brolis "Vax Mach Air 2 Nr.1102 " už 408 Lt turi atskira varikliuką šepečiui, elektronini valdymą, kuris išjungia ja automatiškai, kai nereikalinga, o darbo režimus rodo skirtingomis spalvomis apšviečiant darbo vieta.
user posted image

kazkokie itartinio man sitie "Vax mach".. unsure.gif nereikia man daug "pribumbasu" biggrin.gif svarbu, kad siurbtu gerai, ir svaru ora po saves paliktu smile.gif
dabar blaskausi tarp Elektroliux ZXM7030 ir Electrolux ZUS3970P, katras geriau?yra pas mane ir laminato ir kilimu... o vaikuciai daug trupiniuku po saves palieka po namus lakstydami, tad siurbti tenka vos ne kasdien doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2010 12 28, 16:17)
kazkokie itartinio man sitie "Vax mach"..  unsure.gif nereikia man daug "pribumbasu" biggrin.gif svarbu, kad siurbtu gerai, ir svaru ora po saves paliktu smile.gif
dabar blaskausi tarp Elektroliux  ZXM7030 ir Electrolux ZUS3970P, katras geriau?yra pas mane ir laminato ir kilimu... o vaikuciai daug trupiniuku po saves palieka po namus lakstydami, tad siurbti tenka vos ne kasdien doh.gif

Turiu ZUS3970P jau keletą mėnesių. Jokių minusų kol kas. Puikiai siurbia ir ypatingai tylus... thumbup.gif
Atsakyti