Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(dangerele @ 2010 05 21, 13:22)
Yey Nikon gretos plateja biggrin.gif Sveikinu, su spredimu smile.gif Ir tikekimes niekas nesutrukdys sitam sprendimui. Tai lauksim taves ir tavo fotografiju.

as busiu canoniste, sita jau nuo vaikystes zinau biggrin.gif

o del fotiku.. zinau tik viena, kad nemesiu greit fotografijos. nu nes laaaabai patinka. siaip jau buvau issirinkus fotika, objektyva.. bet paskui pamaciau akcija atrakcija, kad vienam geresniam fotikui nuolaida smile.gif aisku, ta nuolaida manes neisgelbeja, kaina vis tiek didele.. tai ir galvoju. na, bet turbut ne naujoviu reik vaikytis, o geru kadru smile.gif ir jau kaip nuspresiu taip, vis tiek busiu laiminga turedama veidroduka smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

aciu uz komplimentus visoms. Dangerele, nu ne zvaigzde as cia kokiatais smile.gif, panasus stilius gal del to, kad as cia vis pakraunu 2 menesiu senumo foto, kur apie 3 dienas turejau po laisva vakara su fotiku po Zagreba pabraidyt biggrin.gif, is paskutiniu kazkaip nieko gero nenukaunu, nes nesurandu laiko iseiti su tikslu pafotkinti smile.gif

alexxandra, Piene man irgi oversharpas, kaip tas 10x filtras tau patinka? Akasha minejo, kad kokybe jos netenkino del astrumo trukumo. Del pirmuju dvieju, tai bedos vel su apsvietimu - pirmojoje apsvietimo kampas geras, bet maiseli be atspindziu fotkinti sunku (gal nebent su kokiu poliarizuotu filtru), o ir siaip jis ten negrazuolis smile.gif. Jei netingesi ir noresi dar eksperimentuoti, tai pabandyk koki medziagini maiseli panaudoti. Antroje apsvietimo kryptis negera, arba reikejo dar ir papildoma sviesos saltini jungti is priesingos puses - dabar prie tokio apsvietimo puodas plokscias, ir nuo visisko suplokstejimo gelbeja tik rankena. Viduje atspindziai irgi "brokas". Siaip pats puodas gan fotogeniskas ir pati kompozicija man visai patinka. Beje, as cia sneku tik savo nuomone ir nesu ja uztikrintas (nes apsvietima silpnai teismanau), todel zvelk skeptiskai smile.gif

antajo, man tavo sita superine, aisku noreciau palyginimui pamatyt ir varianta su daugiau erdves, bet reiktu nepamirsti, kad tada veidas mazeja, ir gali dingti kazkokie kiti akcentukai. Sita pasilikciau ir tikrai netrinciau, man patinka.

airv, pirma gal ir nieko, bet nezinau, kazko man truksta, o ko - nezinau.

ohara, nesu "vien gyvuno" foto megejas, ypac kai jis nera kazkoks super egzotinis. Bet sita man patiko, patiko ta jo "aksomine" spalva, patiko kad dera su fonu, poza patiko, nepatiko kad biskiuka griuna, ir seselio pasalinio galetu nebuti. Atrodo kaip zaislinis, zodziu man buvo ispudis ir sustojau apziuret.

Saddigah, man visai suejo pirmoji is gyvunijos, tik tie lapeliai trukdo, tamsoka ir spalvos tamsokos.

del temos - is siulytu man patinka
*skaiciai raides
*high key
*ilgas islaikymas - nesu tikras tik kas konkreciau turima omeny - nakties fotografija, panning ar bendrai viskas

is savo siulymu tai kas sove i galva:
*daug
*mazai
*vienas arba du

Mano nuomone del technikos. iso ir siaip IQ (image quality) - kad butu efektas reik pradet bent nuo 5dmarkII, nes iki tol panasiai ten viskas, aisku reik susivokti kodel tau reikia Fullframe, etc., pirkinet tik L klases (arba atitinkamus) objektyvus ir t.t. nu zodziu jei vogt, tai milijona, arba nesukt galvos smile.gif. Visi veidrodziai geri, o fotografuoja tai fotografas smile.gif

geneira, del tavo pasirinkimo tai atsargiai - jei sau perki ir rankos mazos tai canonas geriau i ranka gula nei nikonas. Ar tikrai gerai apsiciupinejai ir apglostei? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 05 21, 13:41)

ohara, nesu "vien gyvuno" foto megejas, ypac kai jis nera kazkoks super egzotinis. Bet sita man patiko, patiko ta jo "aksomine" spalva, patiko kad dera su fonu, poza patiko, nepatiko kad biskiuka griuna, ir seselio pasalinio galetu nebuti. Atrodo kaip zaislinis, zodziu man buvo ispudis ir sustojau apziuret.

YYYyyyyy..... assa.gif nors kam čia ne ateivis.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif dėkui už komentarą.. 4u.gif vat paskaitai geresnius žodelius tai ir noras fotkint padidėja... doh.gif lotuliukas.gif blush2.gif ot kokia.. priklausoma nuo geresnių žodžių... doh.gif doh.gif blush-anim-cl.gif

Niu turiu aš nikoną d5000 .. pirkau išvis nieko neišmanydama.. doh.gif lotuliukas.gif pasakė kad šitas geriausias iš turimų,tai ir pasiemiau... doh.gif lotuliukas.gif dabar ko trūksta tai 50tuko, nu bet ne bėda..vistiek turėsiu..o tada pafotografavus ir savaime suprantama išmokus fotkint dauggggggg geriau,spresiu reik man kito ar nereik..pradžiai išmoksiu su šituo ir td bus matyt... blush2.gif
Atsakyti
neblogas puslapis palyginimams (rupejo paziureti man iso palyginima, nes sunkiai nete randasi). Neturiu laiko pabraidyt giliau po ji kad paziuret ar tikrai geras, bet paskubejau su jumis pasidalinti
http://www.imaging-r...OMP/COMPS01.HTM
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 05 21, 12:41)

geneira, del tavo pasirinkimo tai atsargiai - jei sau perki ir rankos mazos tai canonas geriau i ranka gula nei nikonas. Ar tikrai gerai apsiciupinejai ir apglostei? smile.gif

na canon tikrai labai mielai prikibo prie mano rankyčių, o nikono nečiupinau blush2.gif kitą savaitėlę atveš nikoną, tai pačiupinėsiu ir tą... jei nekibs prie rankų, tai tikrai sunku bus su fotiku susidraugauti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 05 21, 11:18)
Pati nuriu nikon D5000, kodel tau jis nelabai ? biggrin.gif as tai patenkinta asmeniskai. Pradziamoksliui pilnai uztenka ir kitinio objektvyo wink.gif ..

ir man jis nelabai buvo 4u.gif

QUOTE(geneira @ 2010 05 21, 11:57)
tai visąlaik taip yra, kad norisi geresnio daikto... turiu muilinuką, tai užsimaniau gero fotiko, nes iš savo muilinės nieko neišspaudžiu... tik paprastus kadrus, nes jokių funkcijų neturi... pavėpsojau jūsų darytas foto, tai mano muilinė sprogtų jei norėčiau taip padaryt  lotuliukas.gif
apsisprendžiau ir imsiu nikon... tai kitą savaitėlę jau jungsiuos į jūsų gretas ir kankinsiu save ir fotiką  lotuliukas.gif  blush2.gif

nzn kiek lems tavo pasirinkima, bet atsargiai.. kalbu is savo patirtiesa - as nusipirkau d5000+kitinis - buvo super duper kol nesupratau kad noriu kito objektyvo.. aisku einamiausias cia 50 1.8 tai ta ir emiau - ogi jis tik su Maunual focus nera auto, nes paciam fotike nera varikliuko tokio imontuoto ir jis turi but ant objektyvo. kabandi as nelabai matanti - tai man su manual focus sunku buvo.. pakeiciau fotika biggrin.gif
cia pamastymui 4u.gif

dekui visiems uz komentarus mano mergaitei - daugiau flirke sudejau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 05 21, 12:41)

antajo, man tavo sita superine, aisku noreciau palyginimui pamatyt ir varianta su daugiau erdves, bet reiktu nepamirsti, kad tada veidas mazeja, ir gali dingti kazkokie kiti akcentukai. Sita pasilikciau ir tikrai netrinciau, man patinka.

aciu 4u.gif neturiu su daugiau erdves butent sios foto - nes ji taip nufotkinta buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 05 21, 13:55)
ir man jis nelabai buvo  4u.gif 
nzn kiek lems tavo pasirinkima, bet atsargiai.. kalbu is savo patirtiesa - as nusipirkau d5000+kitinis - buvo super duper kol nesupratau kad noriu kito objektyvo.. aisku einamiausias cia 50 1.8 tai ta ir emiau - ogi jis tik su Maunual focus nera auto, nes paciam fotike nera varikliuko tokio imontuoto ir jis turi but ant objektyvo.  kabandi as nelabai matanti - tai man su manual focus sunku buvo.. pakeiciau fotika  biggrin.gif 
cia pamastymui  4u.gif

didelis dėkui, kad padedat apsispręsti koį fotiką imti 4u.gif ax.gif o tai iš kur žinoti ar tas aparatas turi tą varikliuką, nes pvz lietuviškuose aprašymuose tokio dalyko nerašo blush2.gif arba aš nežinau kaip jis vadinasi blush2.gif
Atsakyti
Laba!
Gal galit kas nors paaiskint,su kokia programa fotografuot kieme,sauleta diena g.gif ax.gif Kazkaip labai sviesus zmones gaunasi blush2.gif
Dedu keleta buitiniu,naminiu ax.gif :
user posted image

user posted image

Viskas,daugiau kelsiu ne per radikal unsure.gif ,jau kokia kokybe be rysio pasidaro blink.gif Pas mane sitos,apac antra,nuotraukos labai ryskios,o kai ikeliau-kazkokios pasilieje verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zana33: 21 gegužės 2010 - 14:26
QUOTE(robobebras @ 2010 05 21, 13:41)

Labai taiklus pastebėjimas, mano rankos mažutės, canonas atrodo iš kart prilipo, o va nikonas man niekaip.
Šeip jei yra galimybė, labai gerai pasinuomuot keliom dienelėm, pakilot, pačiupinėt ir kaip robobebras sakė gerai apglostyt. Taip, išleisi kelis litukus, bet bent jau būsi rami, kad nusipirkai tai ko nori ir iškart išmesi nereikalingus klausimus o gal butų geriau...tas biggrin.gif

Aš net objektyvus nuomuojausi ir nusprendus "imti" tamroną nei kiek nebesuku sau galvos, kad canonas su tais pačiais skaičiukais tik už tris kart didesnę kainą būtų mane padaręs "geresnia" biggrin.gif

Lekiu šiandien vienos nėštukės fotkit, gal ką gražaus pavyks pagaut, jei taip - pasigirsiu.

Dėl temų, labai patiko projektas- abecelė.
Tinka ir ilgas išlaikymas.
Ir madą pamėginsiu biggrin.gif

Ačiū už patarimus kur įsigyti pultelį mirksiukas.gif

Linkėjimai visiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2010 05 21, 13:58)
didelis dėkui, kad padedat apsispręsti koį fotiką imti  4u.gif  ax.gif o tai iš kur žinoti ar tas aparatas turi tą varikliuką, nes pvz lietuviškuose aprašymuose tokio dalyko nerašo  blush2.gif arba aš nežinau kaip jis vadinasi  blush2.gif

nikon tik nuo D80 turi smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti