Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 67

Plona, bet įtaigi: J. Benameur Beprotės. Sunku vertinti, ypač kai jau ir taip įvertinta. Skaudžiai jautru ir motyvuota. Naiviai tikiu, kad tai - kelias beprotybės.

W. P. Young Trobelė - netikėčiausias šių metų šlamštas. Pati kalta, kad į galinius viršelius niekad neįsigilinu. 90 psl. - gana nebloga kriminalinė istorija, o visa kita - kažkokios man nepažintos grynai amerikietiškosios Naujosios Tiesos Naujame Tikėjime (čia pati taip įvardinu) paistalynė. Tik permečiau akimis, nes totaliai nervino.

S. Ebert. Pribuvėjos paslaptis - tinkama beįsibėgėjančioms atostogoms, tikrai skaitysiu ir tęsinį.
Atsakyti
Geros dienos visoms. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Arktos @ 2010 06 15, 18:00)
Kažkaip labai jau seniai bebuvau pas jus doh.gif atėjus vasarai tikrai dažniau lankysiuosi mirksiukas.gif

Kaip smagu, kad vėl sugrįžai į knygių kampelį. 4u.gif Pasidalink savo skaitinių įspūdžiais. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(madrugada @ 2010 06 17, 22:14)
Perskaičiau N. Kazantzakio "The Fratricides" (brolžudžiai). Knyga apie pilietinį Graikijos karą, graikų pasidalinimą į dvi grupes - raudonuosius ir juoduosius, ir tėvą Yanaros, kuris bando atrasti trečią, meilės kelią. Knyga taip pat apie pasitikėjimą Dievu, asmeninį santykį su juo, tai skeptikams nerekomenduočiau.
Šiaip puiki knyga, noriu būtinai ir "Paskutinį Kristaus gundymą" perskaityti, tik reikia pertraukos.. nelengvas tekstas.

Labai sudominai, tik gaila, kad šitas romanas, atrodo, neišverstas nei į lietuvių, nei rusų kalbą. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimma @ 2010 06 18, 22:30)

I. Allende ,,Paula". Atvirai pasakius, Allendės buvau persisotinusi ir jau kuris laikas bibliotekoje ignoravau šią knygą. Bet skaičiau ir buvau sužavėta. Gal tokiu metu skaičiau, kai prastas stilius buvo mano kasdienybė (taisiau egzaminų darbus), bet ne vieną vakarą ji buvo tikra atgaiva.


QUOTE(Alexia @ 2010 06 19, 14:55)
As ta pati pajutau pasiemusi Allende "Visos musu dienos". Tik speju reikejo pirma Paula perskaityt. Skaitytk butinai  ir sia. Tai savotiskas Paulos tesinys, Allendes autobiografija. Suzavejo ji mane kaip zmogus, jau ne kaip personazas.

Šitas knygas jau įtraukiau į artėjančių atostogų skaitinių sąrašiuką. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2010 06 19, 17:53)
Pagaliau baigiau skaityti Orhan Pamuk "My Name is Red" (Mano vardas Raudona). Ispudziai gana priestaringi...  unsure.gif

Va ir dabar jos rusiškasis vertimas priekaištingai žiūri į mane. biggrin.gif Gal ir jis sulauks savo skaitymo eilės didelėje planuojamoje per atostogas perskaityti knygų stirtoje. smile.gif
Atsakyti
Manieji birželio mėnesio skaitiniai:

Вирджиния Вулф. "Дневник писательницы"..Tai tik nedidelė dalelė iš jos 27 tomų dienoraščių, rašytų nuo 1918- 1941 metais. Juos atrinko, redagavo ir fragmentus išleido jos vyras. Ir iš karto skubu pasakyti, kad šiame tome nėra jokių skandalingų, sensacingų jos asmeninio gyvenimo detalių. biggrin.gif Kaip rašo pati Vulf, "по правде говоря, нехорошо, что я пишу в дневнике только когда мне необходимо выговориться. Поэтому здесь отражаются лишь моя хандра. и уныние и ничего больше". Skaitant dienoraščius, puikiai jaučiamas visas nuotaikų bangavimas, impulsyvi reakcija į pastabas, pastovūs galvos skausmai, mintys apie savižudybę, bet labai įtraukia savotiška jos kūrybinės "virtuvės", apsakymų, romanų, kritikos straipsnių atsiradimų istorija, įžvalgos apie perskaitytas knygas, įspūdžiai apie sutiktus rašytojus ir pan.
Įmesiu keletą citatų:
Apie Džoiso "Ulisą":
"Закончила читать Улисса и думаю, что этот выстрел мимо цели. Талант, конечно ,чувствуется, но низшей пробы. Слишком многословно. Противно. Претенциозно. Невоспитанно, и не только в общепринятом смысле, но и в литературном тоже .Первоклассная проза, как я понимаю, требует не перебарщивать с трюками ; слишком много фокусов - это опасно.Мне все время приходил на память неоперившийся ученик закрытой школы, у колорого много идей и много энергии, но который из-за неуверенности в себе и эгоизма теряет голову и становится экстравагантным, манерным, шумным, неловким, заставляет доброжелательных людей жалеть себя, а безразличных-раздражаться; и все надеются ,что у него это пройдет с возрастом; но так как Джойсу уже сорок. то надежды вряд ли осуществяться ."

Apie Prustą:
"У Пруста сочетание предельноцй чувствительности с предельной твердостью. Ему нужны все до последнего оттенки на крылышках бабочк.и Он вечен ,как кетгут, и мимолетен ,как мимолетна жизнь бабочки. И он будет, полагаю, одновременно влиять на меня и выводить меня из себя каждой моей фразой."

Turiu keletą neskaitytų V. Vulf romanų rusų kalba, tad tikrai žinau, kai jiems ateis skaitymo eilė, atsiversiu ir V. Vulf dienoraščius. 4u.gif
Papildyta:
Po tokio lėto ir atidaus skaitymo labai puikiai tiko keletas detektyvų. biggrin.gif
Tikrai smagiai pailsėjau su .A Camilleri "Užkandžių vagimi". Manau, kad ji tikrai nenuvils komisaro Montalbano gerbėjų. 4u.gif
Toliau tęsiau pažintį su panele Silver. Perskaičiau dvi neseniai išleistas P. Wentwort knygas: "Kiniška skraistė" ir "Panelės Silver viešnagė". Bent jau mano jos tikrai ne prastesnės, nei trys ankstesnės šios serijos knygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 20 birželio 2010 - 14:35
Luiziana, aciu. Pilni namai lipduku biggrin.gif
Atsakyti
Katik baigiau skaityti E.Cerniauskaites knyga ''Visos Italijos dulkes''. Lengvam vasaros vakarui tiko thumbup.gif

Gal kas galetu parekomenduoti panasiu? Dauguma Madame knygu jau esu skaiciusi. ax.gif
Atsakyti
R. Gary „Moters šviesa“. Neabejotinai LL. Kita vertus, turbūt viena keisčiausių mano skaitytų knygų... Truputį nustebau dėl priekaištų vertimui g.gif Nemoku prancūzų kalbos, bet lietuviškas pavidalas tikrai patiko, nesijautė jokio pažodiškumo. Man regis, ypač gerai perteiktas rusiškas koloritas, ta romano vieta apskritai pasirodė stipriausia.
Atsakyti
[b]Ami McKay ,,Gimdymo namai" [/b]pirmiausiai suintrigavo tuo, kad niekaip nesugalvojau, kokiam žanrui būtų galima priskirti, paskui - L ar ...(juk nerašysi M). Pusiau dokumentinė, pusiau grožinė, savotiškas neformatas. Gudriai sudurstyta knyga, kurioje man vis tik viršų ėmė dokumentika, t.y., buvo ne tiek jaudinanti, kiek įdomi. Jėzau, vibratorius depresijai gydyti doh.gif doh.gif doh.gif Kaip jau daugelis pastebėjo, labai moteriška knyga.

Kai aš šią knygą perskaičiau irgi nesupratau kaip ją įvardinti,bet man patiko,kad ji moteriška ,ir tokia neįprasta.Dėl vibratoriaus ir man patiko,geras antidepresantas.

W. P. Young Trobelė .Tai sakote,kad ši knyga neverta dėmesio?Aš nemėgstu susijusių su visokiais tikėjimais.Laukiu dar nuomonių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noir1: 20 birželio 2010 - 21:36
QUOTE(Alexia @ 2010 06 20, 17:54)
Luiziana, aciu. Pilni namai lipduku  biggrin.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
Ryta laba, mergaites 4u.gif

Klausymas praktikuojancioms knygu "klausima". Kokios talpos vertetu isigyti MP3 (yra 2,4,8 GB)?

Ar niekam neteko skaityti:

user posted image

Vakar uzmaciau bibliotekoje, bet suglumino autoriai g.gif

Surizikavau (visiskai negirdetas ir tiesa pasakius pirma kart pamaciau....)

user posted image

gal kam teko skaityti?
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 06 21, 07:27)
Ryta laba, mergaites  4u.gif

Klausymas praktikuojancioms knygu "klausima". Kokios talpos vertetu isigyti MP3 (yra 2,4,8 GB)?

as asmeniskai turiu 4GB man viskam uztenka
Atsakyti
Sveikos, aš rodos padauginau Frajaus. Perskaičiau visas knygas... dar kartą ax.gif Ir dabar svajoju apie mažus stebuklus bei noriu Laisvės nuo rūpesčių dienos, dar noriu kamros ir ... ai, galva susisuko... Norėdama grįžti į realybę, čiupau Mary Higgins Clark Kur tu dabar esi? Skaitosi greitai, smagiai.
Atsakyti
Va kokia knyga anonsuojama: smile.gif
Numatomos leisti knygos. Nr. 24. 2010 m. birželio 14 - 20 d.

Kaukiantis malūnininkas : [romanas] / Arto Paasilinna ; iš suomių kalbos vertė Lina Michelkevičė. – Vilnius : „Baltų lankų“ leidyba, 2010. – (Šiuolaikinė proza, ISSN 2029-2570). – ISBN 978-9955-23-375-6

http://www.lnb.lt/ln...p;categoryId=20
Atsakyti