Nepykit, kad atbegu tik savo raportu surasyti, daznesniam prisedimui vis laiko nelieka
Nesenai perskaiciau
Aravind Adiga "The White Tiger" ("Baltasis Tigras"), patiko, nors ir "ne mano stiliaus" knyga. Pagrindinio herojaus transformacija galejo gal geriau buti perteikta, kazko tarsi truko. Vis galvojau, ar visi aprasyti vargsu siaubai egzistuoja tikroveje. Kazkodel tikiu, kad visi.
Knygoje duodamas pavyzdys, kaip Indijos vyriausybe paskelbia "skiriame ... bilijonu, kad visur butu pastatytos ligonines" ir t.t. Po keliu dienu skaitau laikrastyje, kaip vienoje kaimo mokykloje Indijoje mokytojauja 12 metu mergaite -naslaite ir "Indijos vyriausybe skiria ... bilijonu, kad visur butu mokyklos" ar pan, zodziu, pagrindine formule zodis zodin kaip is "Baltojo Tigro". Tokia zinute po perskaitytos knygos tik liudna sypsni sukele...
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2010 05 10, 22:29)
1.Atejau pasidalinti galutiniais ispudziais apie
Andriaus Uzkalnio "Anglija: apie tuos zmones ir ju sali". Lengvai skaitoma, patraukliai parasyta knyga, per pora vakaru ir "suvalgiau" ja. Suzinojau pora idomiu faktu (is kur kilo rusiskas zodis "vokzal" ir kuo vertingas vieno salyklo viskis), be to, paaiskejo vieno mane daznai erzinancio MB budo bruozo saknys - suvokiau, kad tai tiesiog tautinio charakterio dalis, ir nieko cia nepadarysi...

Kartais norejosi gincytis su autorium. Pvz. kai raso, kad parkavimo aikstelese JAV vietos yra didesnes negu Anglijoje, bet pamirsta prideti, kad ir masinos JAV, kaip taisykle, zymiai didesnes. Arba kai sako, kad amerikietis gali visur nuvaziuoti masina, o anglui tenka vaziuoti traukiniu ar metro - man atrodo, kaip tik amerikietis daznai neturi is ko rinktis, tiksliau, rinktis gali tarp lektuvo ir automobilio. Visai nepatiko, kai kazkuriam puslapy parase, kad apie anglus daznai sakoma, kad ju namai anksti ir negrazus, zmonos apsileide, dantys kreivi, ir dar ten kazkas... lyg ir ne savo poziuri issake, bet vis tiek neskaniai nuskambejo, o ir nesutikciau su tokiu apibendrinimu. Idomiausias skyrius man buvo apie anglu poziuri i darba. Lietuviai turbut niekad nesupras anglu "tinginystes", o anglai - lietuviu noro net per vakarelius kalbetis apie darba (lyg kitu temu nebutu pokalbiui). Bet kad anglai nerimtai ziuri i darba - nesutikciau. Jie tiesiog nepainioja darbo su asmeniniu gyvenimu. Bendrai knyga patiko, bet kad ilgam isliks, abejoju. Toks vienadienis, nors ir itraukiantis, skaitalas.
2. Dar savaitgali suskaiciau
Magdalen Nabb "Death of a Dutchman" (Olando mirtis). Detektyvas, veiksmas vyksta Florencijoje, daug vietinio kolorito ir simpatiskas pagrindinis veikejas (dar vienas is anti-heroju serijos). Labai smagus skaitinys tingiam sekmadieniui, aciu
Numenor uz rekomendacija!
1. Tai reiskia, man negalima skaityti, sunervintu negyvai

Beje, anglai ir per vakarelius apie darba kalba, ir nemazai, bent jau mano sutiktieji.
2. Prasom

Net graudu pasidare, kad jau niekada nepaskaitysiu naujos Nabb knygos, visos jau "surytos"
Papildyta:
QUOTE(luiziana @ 2010 05 11, 01:57)
Marakes,dekui uz jaukia tema
Registruojuos joje kaip nekeista net su trim knygom

Nebudinga tai man,kad vienu metu tiek knygu skaityciau,bet gavosi taip-pirma (jau senai) pasiemiau
Mary Stewart "Suoliai virs zemes",bet kodel tai neuzkabino ta knyga,nuobodoka,tai nutariau ja nestis i darba,o namie imtis kitos,tai issitraukiau
Carlos Ruiz Zafon "Vejo seselis",bet sioji irgi kazko neuzkabino

,padejau i sali,sakiau kada pamazu darbe ja damusiu...nu tarpe situ nesekmiu sumaniau imtis to,kas tikrai zinau,kad patiks ir issitraukiau Gerritsen knyga,ja sekmingai per pora dienu perskaiciau ir dabar meginu skaityti
Iris Murdoch "Juodasisi princas",bet ziuriu irgi netin traukia,dar tik 50psl. iveikiau,ir jau kiba mintis mesti ja,nu kas man pasidare....
Papildyta:
Man regis dar tik anonsuojamas,gal neuzilgo pasirodys
"Vejo seseli" tai gali mesti, klisiu rinkinys

O va "Juodaji princa" tai verta perskaityti, netapo megiama knyga, nervino skaitant, bet ne todel, kad blogai parasyta, bet, mano galva, kad taip turi buti, rasytoja to sieke. Zodziu, keisti pojuciai beskaitant.