Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

QUOTE(aaagnex @ 2010 05 24, 19:02)
idomus klausimas biggrin.gif  tai viena karta nuskini ir jie neatauga rolleyes.gif tai kaip tada suprast visa laika?

Jei turejai omenyj pazastis, tai balkoniniu as neskabysiu turbut, o vat turiu austaugius kriausinius, tai nespeju skint pazastu - vos nuskinu - vel isauga kitur rolleyes.gif

na as supratau kad klausia ar vis nuskint apatinius lapus, ta prasme nuskini apatinius, paauga pomidoras ir vel skyni sekancius apatinius- zinau kad taip daro siltnaminiams aukstaugiams pomidorams, kad maziau dregmes garintu, ir daugiau i vaisius medziagu patektu, o ne lapams, bet nemanau kad ta reiktu daryt balkoniniams pomidoriukams smile.gif ir siaip man labai negraziai tie pomidorai plikomis apaciomis atrodo ax.gif
Atsakyti
ne mama, teisingai mane supratote 4u.gif

aaagnex, ne mama aciukas uz atsakyma. Tuomet geriau neskabysiu smile.gif
Atsakyti
skinu tuos lapus, nes mūsų klimatinėm sąlygom kokybiškų pomidorų galima užsiauginti tik 4-6 kekes nuo vieno krūmo, šiltnamyje auginant, aukštaūgių kiek daugiau. Tai nuskynus lapus tampa geresnė ventiliacija, tikrai augalas skiria energiją vaisių nokinimui, o ne lapams smile.gif
Atsakyti
Hmmm... įdomi pastaba apie tuos lapus. Kažin ar tas pats galioja ir peruvinei dumplūnei - visur rašo, kad auginimas panašiai kaip pomidorų.

Pas maniškes lapai jau kaip varnalėšos (galėčiau veidą užsidengti), jau ne tik sau, bet ir kaimyniniams vazonams pradeda trukdyti unsure.gif
Kažin kaip sureaguotų jei vieną kitą lapą nukirpčiau?

Šiaip gal kas auginat šitą žvėrį vazone? Ką su tais jų gigantiškais lapais daryt?
Atsakyti
QUOTE(Diabolic @ 2010 05 24, 19:41)
Hmmm... įdomi pastaba apie tuos lapus. Kažin ar tas pats galioja ir peruvinei dumplūnei - visur rašo, kad auginimas panašiai kaip pomidorų.

Pas maniškes lapai jau kaip varnalėšos (galėčiau veidą užsidengti), jau ne tik sau, bet ir kaimyniniams vazonams pradeda trukdyti  unsure.gif 
Kažin kaip sureaguotų jei vieną kitą lapą nukirpčiau?

Šiaip gal kas auginat šitą žvėrį vazone? Ką su tais jų gigantiškais lapais daryt?

aš auginu... bet visiškai nieko apie jį neišmanau... blush2.gif tiesiog patiko paveiksliukas ir nusprendžiau pabandyti... blush2.gif bet maniškių lapai dar nedideli.. o čia toks milžinas bus? blink.gif
ech daržų dieve, padovanok man dar vieną balkoną... notworthy.gif arba proto... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Layla @ 2010 05 24, 21:18)
ech daržų dieve, padovanok man dar vieną balkoną...  notworthy.gif arba proto... unsure.gif

hihihi.gif

Na, man irgi pirmas kartas su dumplūnėm. Pas mane keli dar "daigintuvuose" stovi, tai tie mažiukai, o kur susodinti i penkialitrinius vazonus (gal prieš mėnesį?), tai lapai beveik kaip per du delnus ir ūgis greit bus pusmetris doh.gif
Negaliu pasakyt, kad šalia stovintiems čiliakams tai labai patiktų unsure.gif Dėl to ir svarstau ar nurovus vieną kitą lapą ji ant manęs nesupyktų..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diabolic: 24 gegužės 2010 - 20:26
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 05 24, 17:28)
padarykit aukcioną

gera mintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 05 25, 08:23)
gera mintis  biggrin.gif

ai, šiaip kavą begerdama detektyvą pažaidžiau ( beje, kelios sek darbo tongue.gif )
Skaityti biggrin.gif
Atsakyti
Atsikeliau nuo ryto ir nerimas mane kankina... kalusiu cia, bet beveik esu isitikinus, kad mano nerima sustiprinsit... unsure.gif

Ar pomidoru lapai galis liestis tarpusavyj? Nes akivaizdu, kad isretint jau nebera kur, o vat jau dabar pomidorai liecia vienas kita - o tai dar gi nepasieke galutinio dydzio ax.gif Kas dabar bus g.gif Mastau gal pakarpyt lapus? g.gif

Ir dar vienas klausimas - ar dekoratyviniai salavijai valgomi? Jie tokie grazus buna, bet kazin ar valgomi ir ar tiktu kaip prieskonis blush2.gif Turbut ne g.gif
Atsakyti
o ką reiškia dekoratyvinis? Visi Salvia officinalis yra vartotini, lapų spalva neturi reikšmės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 25, 09:01)
o ką reiškia dekoratyvinis? Visi Salvia officinalis yra vartotini, lapų spalva neturi reikšmės wink.gif

As turejau omenyj stai ka - http://www.e-seklos.lt/lt?sq=šalavijas

Tai sitie, tai nevalgomi nei vienas - ane?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 25 gegužės 2010 - 08:07
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 25, 09:04)
nudziuginai...

As turejau omenyj stai ka  - http://www.e-seklos.lt/lt?sq=šalavijas

nerodo nieko toje nuorodoj wink.gif
Iš e-seklų asortimento šitie vartojami, kiti - kaip vienmetės gėlės. Tuoj patikrinsiu ar superba ir nemorosa vartojami 4u.gif ( man per aitrus kvapas ir skonis, tai tarp gėlių dėl lapų ir žiedų spalvos vaistinius šalavijus auginu biggrin.gif )
Atsakyti